Aga3006 Posted September 14, 2009 Posted September 14, 2009 super:multi: Opisałam krótko Elę:cool3: Quote
Vitka Posted September 14, 2009 Posted September 14, 2009 Eliocik się w końcu doczekał! :multi: Quote
kordonia Posted September 14, 2009 Posted September 14, 2009 Cieszę sie ze względu na Elliota :) Pamiętam go, jak długo chorował w marcu, jaki był chudy, fajnie,z e już nie cierpi w schronie :) Quote
malkawil Posted September 15, 2009 Posted September 15, 2009 Dziś dom znalazł też Karol :) Poniżej kilka zdjęć z ostatnich chwil jego pobytu w schronisku (oby!) Quote
Charly Posted September 15, 2009 Posted September 15, 2009 Karolek został stróżem w ośrodku wypoczynkowym w Stegnie. Ma kojec i 2 hektary do biegania. Jego właściciel regularnie dowozi dary do schroniska:) Myślę, ze to wymarzony domek dla Karolka. Na psa towarzysza raczej się nie nadaje. Stróżem natomiast będzie znakomitym, aczkolwiek lekko przekupnym;)..choć kto wie, może na swoim będzie szczekał na obcych dłużej niż 3 sekundy;) Quote
malkawil Posted September 15, 2009 Posted September 15, 2009 Przedwczoraj trafiły do nas dwa prześliczne szczeniaczki w typie jamnika. Rzekomo znalezione na śmietniku :( Jeden z nich od razu miał szczeście znaleźć dom tymczasowy, ale jego braciszek ciągle jest u nas i potwornie się smuci :( Ewo droga vel Kordonio miła :), dasz ogłoszenie na portelu?? Z góry dziękujemy a poniżej zdjęcia Cyryla. Quote
Rybc!a Posted September 15, 2009 Author Posted September 15, 2009 To cudownie, że Karol znalazł dom :) Ze szczęścia Eliota cieszę się równie mocno, a Cyryl to mój ulubieniec. Na pewno szybko znajdzie dom . :loveu: . Quote
Vitka Posted September 15, 2009 Posted September 15, 2009 Zdjęcia są trochę kiepskie, ale oto nasza Zosieńka! Quote
Rybc!a Posted September 15, 2009 Author Posted September 15, 2009 Patrząc na schroniskowe zdjęcia Zosieńki, te, choć słabej jakości, to jak miód na serce ! :D Quote
Rybc!a Posted September 15, 2009 Author Posted September 15, 2009 Czy zbierane są jeszcze pieniądze do puszek? Znalazłam fajny bazarek, smycze wyglądają ok, są długie i szerokie - gdyby były fundusze, można byłoby je kupić, a tym samym wspomóc inną, psią bidę . :) http://www.dogomania.pl/forum/12971262-post3.html Quote
kordonia Posted September 16, 2009 Posted September 16, 2009 [quote name='Vitka']Zdjęcia są trochę kiepskie, ale oto nasza Zosieńka! :loveu::loveu::loveu::loveu::loveu: Charly umrze z radości, jak zobaczy te zdjecia :D Ech, Zośko, ale Ci sie trafiło :) Quote
kordonia Posted September 16, 2009 Posted September 16, 2009 Pisałam parę dni temu, że byłyśmy z Angelą na spacerku z Jaśkiem :) Juz wtedy był wesoły i szczęśliwy, ale dziś to przechodził samego siebie :D :D :D Szalał, biegał, przewracał sie w trawie, tarzał sie, uśmiechał cały czas, przelatywał obok nas z głosnym tupotem :) Niesamowity po prostu :) : Jasiek tarzajacy: I odpoczynek po spacerku: Quote
kordonia Posted September 16, 2009 Posted September 16, 2009 Razem z Jaśkiem dziś na spacerze był BORYS Borys jest psem w typie labradora, przepięknym, łagodnym, ale ze skrzywdzoną psychiką. Boi sie ludzi, na spacer idzie, posłusznie drepcze obok cżłowieka, ale gdy w lesie kogoś spotykałyśmy, Borys natychmiast miał odruch ucieczki. Zwróćcie uwage na jego postawe- uszy ciągle położone po sobie, ogon podwinięty pod spód. Cały czas spięty. NIe pozwolił, żeby którą z nas szła bezpośrednio za nim, jakby bał się ataku z tyłu. Cały czas czujny, i obserwuacy nas badawczo. Bardoz mi go żal, tym bardziej,z e niedawno wrócił z adopcji po kilku dniach, bo bał sie wychodzić na spacery :( Quote
Vitka Posted September 16, 2009 Posted September 16, 2009 Jasiek promienieje :loveu: A Borysek biedny... :( Quote
Charly Posted September 16, 2009 Posted September 16, 2009 Zosieńka lalunia najcudniejsza jest:):multi: Sierśc ma niesamowitą. To zupełnie inny piesek:) A jakiego ma kota:) Cudownie trafiła, każdy piesek zasługuje na dobry domek, ale bardzo się cieszę, że Kordonia właśnie Zośkę poleciła tej pani:loveu: Borysk biedaczek. Żył bezdomny na działkach. Uciekał ze schroniska na te działki. A teraz odwrotna sytuacja. Nie chce opuścic schroniska, nie chce wyjść ze swojego boksu. Na spacerku niepewny, w boksie jest na odwrót. Quote
malkawil Posted September 16, 2009 Posted September 16, 2009 Tak spędzamy z Simbą wieczory... :) Quote
Charly Posted September 16, 2009 Posted September 16, 2009 Cuuuudowna Simba i Gosia (musiałam zacząć od Simby bo to w końcu dogomania:fadein:;)) to najlepsze:D Patrząc na Simbę słyszę melodię pewnej piosenki...grupy Faith No More...kto wie jakiej?:) a może jednak to....hm wyluzowała się dziewczyna nie pogadasz hihih a jak kastracja najwspanialszego kocura na świecie? Quote
kordonia Posted September 16, 2009 Posted September 16, 2009 Charly napisał(a):(...) Cudownie trafiła, każdy piesek zasługuje na dobry domek, ale bardzo się cieszę, że Kordonia właśnie Zośkę poleciła tej pani:loveu: (...) No z Rybc!ą poleciłyśmy :) Quote
kordonia Posted September 16, 2009 Posted September 16, 2009 Gosia, wyglądacie niesamowicie :loveu: Quote
malkawil Posted September 16, 2009 Posted September 16, 2009 Charly napisał(a): a jak kastracja najwspanialszego kocura na świecie? Przebiegła szybko i sprawnie! Po wszystkim doszłam do wniosku, że szkoda naszego słodkiego Zasrańca (to arcy pieszczotliwy przydomek!;) ) zamykać w naszym pokoju i zniosłam go na dół na jego posłanie (ale nie zamknęłam klatki). Po jakiś 10 minutach pan Marek przyniósł Kaja do mnie, mówiąc, że zobaczył go jak się pijany wytoczył z piwnicy :) W związku z czym zamknęłam go jednak u nas w biurze... Co za tym idzie, możesz się Olu nastawić na poranne sprzątanie kajowych gówienek zaraz po wejściu jutro do pracy :razz: Quote
Rybc!a Posted September 16, 2009 Author Posted September 16, 2009 Wiecie czemu kocur najwspanialszy? Bo ode mnie, ha! :D A Simba nieziemska :loveu: . Quote
kordonia Posted September 16, 2009 Posted September 16, 2009 [quote name='malkawil']Przedwczoraj trafiły do nas dwa prześliczne szczeniaczki w typie jamnika. Rzekomo znalezione na śmietniku :( Jeden z nich od razu miał szczeście znaleźć dom tymczasowy, ale jego braciszek ciągle jest u nas i potwornie się smuci :( Ewo droga vel Kordonio miła :), dasz ogłoszenie na portelu?? Z góry dziękujemy a poniżej zdjęcia Cyryla. (..) Z tego, co sie dzis dowiedziałam, to Cyryl już w nowym domu :) Quote
Rybc!a Posted September 17, 2009 Author Posted September 17, 2009 kordonia napisał(a):Z tego, co sie dzis dowiedziałam, to Cyryl już w nowym domu :) Cudownie ! :loveu: . Quote
malkawil Posted September 17, 2009 Posted September 17, 2009 Dzisiaj moja Simba, moja mama i ja zabrałyśmy Elę na spacer do lasu. Faktycznie ciągnie na smyczy, za to kiedy się ja ze smyczy spuści wraca do nogi jak tylko się ją zawoła!!! Jest przeurocza, wesoła i towarzyska! Miałam nadzieję (i ona pewnie również), że Simbuś będzie się chciała z nią bawić, ale niestety albo nie potrafi albo jest na to już zbyt dorosła ;-) Niemniej słodko razem wyglądały, spójrzcie: Quote
Recommended Posts