lamia2 Posted December 3, 2007 Posted December 3, 2007 Trochę przerażona, bo to ogromna zmiana w jej życiu, ale czekamy na nowe fotki :) Quote
Teśka Posted December 3, 2007 Posted December 3, 2007 Witam Wszystkich :) Niestety nie wiem jak wstawić zdjęcia :oops: Rybc!a wysyłam je do Ciebie:) Abi uwielbia chodzić na spacery. Dzisiaj puściłam ją ze smyczy, bardzo chciała pobawić się z cztero-miesięczną suczką - bałam się że nie będzie chciala wrócić, ale mała jest psłuszna i kiedy wołałam ją od razu wracała. Nie mam z nią w ogóle problemów : jest czysta ( swoje potrzeby załatwia na zewnątrz ), jest spokojna, kiedy ją wołam to przychodzi do mnie, straszny z niej śpioch :), tylko nie chce jeść specjalnych kości do czyszczenia zębów :) W sobotę idziemy do weterynarza na badania ogólne - nie mogę jej narazie wysterylizować, bo dostała cieczkę, także dopiero za jakieś 2 miesiące. Oki pozdrowienia ślę i już wysyłam zdjęcia do Rybc! P.s. Napiszcie mi proszę jak wstawia się zdjęcia :) Dzięki Quote
lamia2 Posted December 3, 2007 Posted December 3, 2007 Ale się serce raduje jak się czyta takie wieści :multi::multi::multi: Quote
lamia2 Posted December 3, 2007 Posted December 3, 2007 A nosio co taki fioletowy :lol::lol::lol: Quote
Teśka Posted December 3, 2007 Posted December 3, 2007 Nosek jest fioletowy ponieważ zauważyłam rankę na brzuszku Abuni, którą non stop liże - posmarowałam ją fioletem, a ona ( własnie zapomniałam napisać, że jest bardzo ciekawska:):) ) dotknęła nosem rankę. Zauważyłam że ma sporo strupków na skórze :( Quote
lamia2 Posted December 3, 2007 Posted December 3, 2007 Ja też często stosuję gencjanę (tylko wodną), jest niesmaczna i psiaki jak spróbują, to przestają lizać to miejsce ;) Quote
Teśka Posted December 3, 2007 Posted December 3, 2007 fiolet też był wodny iiii raczej nie będzie to jej ulubiony smakołyk :) Quote
Rybc!a Posted December 4, 2007 Author Posted December 4, 2007 Teśka napisał(a):Nosek jest fioletowy ponieważ zauważyłam rankę na brzuszku Abuni, którą non stop liże - posmarowałam ją fioletem, a ona ( własnie zapomniałam napisać, że jest bardzo ciekawska:):) ) dotknęła nosem rankę. Zauważyłam że ma sporo strupków na skórze :( Niestety Abi była często gryziona :( Quote
Figa Bez Maku Posted December 5, 2007 Posted December 5, 2007 Abi to po prostu "pani na włościach":cool3:.....i jaki śliczny materacyk.....:loveu::crazyeye:masz jakieś kłopoty z jej zachowaniem Tesiu? Czy jest tak grzeczna jak na to wygląda?:loveu: Quote
Puchatek Posted December 5, 2007 Posted December 5, 2007 Teśka napisał(a):Dzisiaj puściłam ją ze smyczy, bardzo chciała pobawić się z cztero-miesięczną suczką - bałam się że nie będzie chciala wrócić, ale mała jest psłuszna i kiedy wołałam ją od razu wracała. Ja bym jednak nie ryzykował spuszczania ze smyczy w pierwszym okresie. Psy schroniskowe mają czasem tendencję do ucieczek mimo iż sunia sprawia wrażenie że jest bardzo posłuszna moze jej coś "odbić" i problem gotowy. Daj jej czas na silniesze związanie się uczuciowe z Wami. Quote
Rybc!a Posted December 5, 2007 Author Posted December 5, 2007 Puchatek napisał(a):Ja bym jednak nie ryzykował spuszczania ze smyczy w pierwszym okresie. Psy schroniskowe mają czasem tendencję do ucieczek mimo iż sunia sprawia wrażenie że jest bardzo posłuszna moze jej coś "odbić" i problem gotowy. Daj jej czas na silniesze związanie się uczuciowe z Wami. Puchatek ma rację... RATUNKU! : http://dogomania.pl/forum/showthread.php?p=9032468#post9032468 Quote
Teśka Posted December 6, 2007 Posted December 6, 2007 Uhm też doszłam do tego wniosku żeby jej nie puszczać, ponieważ zauważyłam, że miała rozterki ( uciec czy zostać ) Witaj Figa Bez Maku :) Z Abi nie mam żadnych kłopotów, jestem naprawdę pod wrażeniem - byłam przygotowana na gryzienie mebli, butów, na załatwianie się w domu....a tu nic :) Jest słodka, kochająca, jeszcze bojaźliwa i niepewna siebie, ale mam nadzieje że to kwestia czasu - moźe to trwać długo, ale poczekamy cierpliwie :) :loveu: Pozdrawiam serdecznie Rybc!a dziękuję Tobie za nią :) Quote
lamia2 Posted December 6, 2007 Posted December 6, 2007 Teśka napisał(a):Uhm też doszłam do tego wniosku żeby jej nie puszczać, ponieważ zauważyłam, że miała rozterki ( uciec czy zostać ) Witaj Figa Bez Maku :) Z Abi nie mam żadnych kłopotów, jestem naprawdę pod wrażeniem - byłam przygotowana na gryzienie mebli, butów, na załatwianie się w domu....a tu nic :) Jest słodka, kochająca, jeszcze bojaźliwa i niepewna siebie, ale mam nadzieje że to kwestia czasu - moźe to trwać długo, ale poczekamy cierpliwie :) :loveu: Pozdrawiam serdecznie Rybc!a dziękuję Tobie za nią :) Qrczę aż się wzruszyłam :placz: Ryba Ty nam takie fajne domki podbierasz :mad: Quote
Rybc!a Posted December 6, 2007 Author Posted December 6, 2007 Teśka napisał(a): Rybc!a dziękuję Tobie za nią :) To ja dziękuję za wspaniały domek. :loveu: lamia2 napisał(a):Qrczę aż się wzruszyłam :placz: Ryba Ty nam takie fajne domki podbierasz :mad: Oj Lamia, gdyby to były domki dla mnie, to bym ci je wszystkie oddała, ale moje psiaki tak samo potrzebują domków jak twoje i wszystkie inne. Tym razem szczęście uśmiechnęło się do Abi , następnym razem to ty zabierzesz mi domek! :p Quote
Figa Bez Maku Posted December 6, 2007 Posted December 6, 2007 Teśka:loveu::oops: wybacz offa ale...czy ta Twoja przemiła koleżanka chce kociaka? Kocurek 3 miesięczny szuka dobrego domku.........szare paseczki:cool3: A Abi niech Ci jak najlepiej odpłaca za Twoja troskę ..miejcie z niej pociechę:multi: jakby co z tym kociakiem to jest to link do niego http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=77216&page=35http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=77216&page=35 Jeszcze raz przepraszam za offa ale żal mi malucha a Twojej koleżance może spodobałby się... Quote
lamia2 Posted December 7, 2007 Posted December 7, 2007 Rybc!a napisał(a):To ja dziękuję za wspaniały domek. :loveu: Oj Lamia, gdyby to były domki dla mnie, to bym ci je wszystkie oddała, ale moje psiaki tak samo potrzebują domków jak twoje i wszystkie inne. Tym razem szczęście uśmiechnęło się do Abi , następnym razem to ty zabierzesz mi domek! :p Co Ty Ryba, psiak to psiak, nie ważne Twój czy mój ... ważne, żeby miał domek :multi: Quote
Rybc!a Posted December 7, 2007 Author Posted December 7, 2007 lamia2 napisał(a):Co Ty Ryba, psiak to psiak, nie ważne Twój czy mój ... ważne, żeby miał domek :multi: No właśnie :) Cieszmy się razem szczęściem Abi i jej nowych właścicieli. To kolejna uratowana dusza. Przytłacza mnie tylko to, że na jej miejsce w schronisku jest już 15 nowych :( Quote
Teśka Posted January 3, 2008 Posted January 3, 2008 [FONT=Times New Roman]Dawno mnie tu nie było [/FONT][FONT=Wingdings][FONT=Wingdings]J[/FONT][/FONT] [FONT=Times New Roman]Wszystkiego najlepszego w Nowym Roku życzę.[/FONT] [FONT=Times New Roman]W skrócie opiszę co się działo z moim psiakiem.[/FONT] [FONT=Times New Roman]W połowie tygodnia, przed pójściem do weterynarza, zauważyłam, że z rany Abi wypływa ropa – okazało się że to był ropień i dodatkowo miała przepuklinę.[/FONT] [FONT=Times New Roman]Po świętach została wysterylizowana i usunięto jej przepuklinę i teraz jest z nią już wszystko ok. [/FONT][FONT=Wingdings][FONT=Wingdings]J[FONT=Wingdings]J[/FONT][/FONT][/FONT] [FONT=Times New Roman]Ehhh gdybyście widzieli jak ona lubi biegać…byłam z nią na spacerze w moim rodzinnym domu, Abi zauważyła zająca – ruszyła za nim, w pewnym momencie myślałam, że go złapie ( szybciej biegła od owczarka niemieckiego moich rodziców[/FONT][FONT=Wingdings][FONT=Wingdings]J[/FONT][/FONT][FONT=Times New Roman] ) [/FONT] [FONT=Times New Roman]Pozdrawiam[/FONT] [FONT=Times New Roman][/FONT] [FONT=Times New Roman]Figo Bez Maku przepraszam, dopiero teraz weszłam na dogomanię – moja koleżanka już ma kotka.[/FONT] Quote
Rybc!a Posted January 4, 2008 Author Posted January 4, 2008 Dziękujemy za zdanie relacji. Jak przebiegła sterylizacja, jak czuje się sunia? Quote
Figa Bez Maku Posted January 7, 2008 Posted January 7, 2008 Teśko jak tylko Cie zobaczyłąm nie miałam watpliwości ,że Abi ma wyjątkowe szczęście....Fajnie ,że tak się dopasowałyście do siebie..... a co do kociaka to i on ma domek ...i to u szefa dziewczyny która go znalazła:cool3: Quote
Teśka Posted January 8, 2008 Posted January 8, 2008 Abi ma już ściągnięte szwy i czuje się świetnie :) zaczyna bawić się ze mną, podgryza mnie i w ogóle widać, że z dnia na dzień jest coraz pewniejsza siebie :cool3:. Za dwa tygodnie będzie szczepiona przeciwko nosówce i parwowirozie. I narazie to tyle z jej leczenia...codziennie dostaje żółtko z witaminami i lnem - także sierść też już się jej poprawiła. Quote
Rybc!a Posted January 12, 2008 Author Posted January 12, 2008 Zdjęcia Abi: Ale uśmiechnięta moorda :) Quote
M&M Posted January 12, 2008 Posted January 12, 2008 Jak dobrze ze Abi jest w cudownym domu... wyglada wspaniale, siersc blyszczaca, morda usmiana :) pozdrawiam was goraco! Quote
Recommended Posts