Rybc!a Posted August 18, 2007 Posted August 18, 2007 Ucho się zrosło... Abi ma naderwane ucho! :placz: Okropnie leci jej krew, wszystkie suki ją liżą, musiały się chyba pogryźć. Rana jest poważna, boję się, że w takich warunkach wda się jakaś infekcja, zakażenie! :placz: Abi- suczka przebywająca w elbląskim schronisku dla bezdomnych zwierząt. To taka sierotka Marysia, siedzi sobie ciuchutko w kącie wielkiego wybiegu, chyba troszkę boi się większych i starszych koleżanek. Jest naprawdę śliczna. Przypomina troszeczkę psa na polowania, myślę, że płynie w niej taka krew. To jeszcze podrostek, szkoda, że najpiękniejsze chwile swojego życia musi spędzać w schronisku. Nie jest konfliktowym psem, raczej unika bójek. Na pewno będzie kochaną suczką. Bardzo przypomina mi moją Zuzię, chociaż wizualnie nie widać podobieństw. Jest bardzo pieszczotliwym stworzeniem. Niestety, nie mogę sobie pozwolić na głaskanie jej. Jest w boksie, gdzie znajduje się ok. 15-20 dorosłych suk. Gdy zwróci się uwagę na jedną, inne z zazdrości potrafią ją pogryźć. Dlatego, mimo niepochamowanych chęci, nie głaskam jej, bo boję się o jej bezpieczeństwo.A chcę dla niej jak najlepiej. Ma niesamowite oczy. Takie pełne mądrości, wdzięku, no a pozatym- niezwykłego koloru (zdjęcia tego nie oddają- jej oczy są miodowo-złote). Wizualnie jest bardzo podobna do Fidelka, który już z naszego schroniska wyszedł, też dzięki adopcjom prowadzonym przeze mnie. Sięga do kolanka. Nowe zdjęcia Abi: Quote
Cerber Posted August 19, 2007 Posted August 19, 2007 ojej kochane maleńkie myszurki... kurcze trzeba im znaleźć domek... ja nawet jakbym chciała to w tej chwili nie mogę, bo mam suczkę na tymczasie... pomyślimy coś jak uda mi sie jej domek stały znaleźć... Quote
Gonitwa Posted August 19, 2007 Posted August 19, 2007 Podnoszę! One są takie przestraszone i lgną do człowieka... Quote
KWL Posted August 19, 2007 Posted August 19, 2007 Śliczne dziewczynki. Ogłaszasz je gdzieś ? Mamy robić allegro ? Quote
ewelinabuck Posted August 19, 2007 Posted August 19, 2007 hop!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Quote
Rybc!a Posted August 19, 2007 Author Posted August 19, 2007 Tak, Allegro bardzo by się przydało. Osobiście zajmę się ogłoszeniami na www.alegratka.pl, www.kupsprzedaj.pl, www.mojpupil.pl, www.kupiepsa.pl Gonitwo, ty chyba nie zwróciłaś nigdy uwagi na Dabi, co? Quote
Gonitwa Posted August 19, 2007 Posted August 19, 2007 Ostatnio jak byłam sama to próbowała się przecisnąć prze płot by do mnie przyjść.... Quote
Rybc!a Posted August 19, 2007 Author Posted August 19, 2007 Gonitwa napisał(a):Ostatnio jak byłam sama to próbowała się przecisnąć prze płot by do mnie przyjść.... Nie zrozumiałam cię... Quote
Gonitwa Posted August 19, 2007 Posted August 19, 2007 Nieważne, to ja już tak niewyraźnie piszę... Quote
Rybc!a Posted August 19, 2007 Author Posted August 19, 2007 Gonitwa napisał(a):Nieważne, to ja już tak niewyraźnie piszę... Późna godzina, pora spać ;) Quote
Gonitwa Posted August 19, 2007 Posted August 19, 2007 E tam- ja dopiero się rozbudzam! A jutro na 13tą do pracy...:( Ale się zwolnić idę to może mnie puszczą szybciej;) Quote
lamia2 Posted August 20, 2007 Posted August 20, 2007 Rybc!a a proboszczowi się dziewczyny nie podobają? :razz: Quote
Rybc!a Posted August 20, 2007 Author Posted August 20, 2007 lamia2 napisał(a):Rybc!a a proboszczowi się dziewczyny nie podobają? :razz: Po pierwsze- proboszcz chciał dużego psa, a dziochwy moje są do kolanka. Po drugie- pies proboszcza mieszkałby w budzie, a ja chcę te panienki oddać na kanapę, bo zasługują na to, a na dodatek nie widzę ich w roli groźnego stróża. Po trzecie- proboszcz nie popiera antykoncepcji- co się z tym wiąże- o sterylizacji będę mogła pomarzyć. Quote
em-chan Posted August 20, 2007 Posted August 20, 2007 a czy proboszcz musi wiedzieć że psinka już wysterylizowana jest? :evil_lol: :evil_lol: Quote
lamia2 Posted August 20, 2007 Posted August 20, 2007 Z tego co mi Basia mówiła, to na sunię po starylce proboszcz się zgadza ... co do reszty .... zgadzam się z Tobą ja .... :) Quote
Rybc!a Posted August 20, 2007 Author Posted August 20, 2007 Tak tylko, że ja ich nie wysterylizuję przed adopcją, dlatego, że nie mam ku temu warunków. Quote
lamia2 Posted August 20, 2007 Posted August 20, 2007 Rybc!a napisał(a):Tak tylko, że ja ich nie wysterylizuję przed adopcją, dlatego, że nie mam ku temu warunków. Od tego jest schronisko, to ich obowiązek, na to dostają pieniądze z gimny. Quote
Rybc!a Posted August 20, 2007 Author Posted August 20, 2007 lamia2 napisał(a):Od tego jest schronisko, to ich obowiązek, na to dostają pieniądze z gimny. Nie, u nas nie ma obowiązku sterylizacji. A pieniądze dostają na budy, jedzenie, leki. Quote
lamia2 Posted August 21, 2007 Posted August 21, 2007 Rybc!a napisał(a):Nie, u nas nie ma obowiązku sterylizacji. A pieniądze dostają na budy, jedzenie, leki. Niemożliwe, a kto finansuje to schronisko? miasto czy jakieś stowarzyszenie albo fundacja? Quote
Rybc!a Posted August 21, 2007 Author Posted August 21, 2007 lamia2 napisał(a):Niemożliwe, a kto finansuje to schronisko? miasto czy jakieś stowarzyszenie albo fundacja? Schronisko finansuje miasto. A suczki nie są sterylizowane. Z tego co mi wiadomo, tylko kocury są poddawane takiemu zabiegowi, bo mają wybieg razem z kocicami. Quote
lamia2 Posted August 21, 2007 Posted August 21, 2007 Rybc!a napisał(a):Schronisko finansuje miasto. A suczki nie są sterylizowane. Z tego co mi wiadomo, tylko kocury są poddawane takiemu zabiegowi, bo mają wybieg razem z kocicami. Muszę to sprawdzić, być może, że Warszawa jest regulowana odrębnymi przepisami. Quote
Recommended Posts