Jump to content
Dogomania

Abi- była taka smutna...a teraz SZALEJE W NOWYM DOMU, W WARSZAWIE!

Recommended Posts

• Replies 354
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Gonitwa napisał(a):
Dabi dziś leżała skulona przy płocie, a Abi biegała beztrosko po boksie...

Jak ucho Abi? Ostatnio było już nieco lepiej, choć rana cała była ubłocona, jakieś ropne to się zrobiło :shake:

Posted

Gonitwa napisał(a):
Ona była taka skulona, nie ruszała się w ogóle jak by łam w schronisku... obawiam się że odeszła za TM...

Z tym, że ona zawsze leżała taka skulona. Boże, ale mnie teraz nastraszyłaś, Gośka. I noc zarwana, bo Ryba będzie myśleć o Dabi...

Posted

ZAGRYZĄ mnie, albo ZAMARZNĘ, NIE PRZEŻYJĘ zimy

Są psy, o których wiadomo, że nie mają szans na przeżycie zimy w schroniskowej budzie…
Dabi jest jednym z nich…
Nie ma żadnych szans…

Gdy Dabi trafiła do schroniska, miała jeszcze nadzieję. Robiła wszystko, by zwrócić na siebie uwagę ludzi chętnych na przygarnięcie psa…

Na próżno…
Biedna suczka… nie miał szczęścia…i mieć już chyba nie będzie. Nigdy nie zwracała niczyjej uwagi, choć tak bardzo się starała. Nic dziwnego, przecież nie jest rasowa i zawsze przegra konkurencję z wesołymi, roześmianymi szczeniaczkami.
A gdy zainteresowani adopcją odchodzili, Dabi zawsze wracała do swojej budy i żałośnie popiskiwała z żalu i… strachu…
Strachu, który wyczuły silniejsze psy. Wyczuwały i … próbowały już… zagryźć przerażoną Dabi…
Dabi, która przecież pragnie tylko spokoju i ludzkich rąk, które czasem przytulą, pogłaszczą…

[COLOR=#660000][FONT=Tahoma]Mówi się, że uczynione dobro zawsze wraca do człowieka podwójnie...
Ciekawe… ileż dobra może spotkać CZŁOWIEKA, który zechciałby zaprosić do swojego życia bezdomnego, bezlitośnie potraktowaną Dabi?...
Ciekawe…

Tekst nie jest mojego autorstwa, zmieniłam go z Allegro.