Jump to content
Dogomania

I Ogólnopolskie Zawody Agility Radom'2007, 16.09.2007

Recommended Posts

Posted

Nie wychodźmy tak daleko w przyszłość:eviltong: Raczej nie będę już z małym startować w przyszłym roku, zresztą w październiku nasze wpisy chyba przepadają, więc...
A z susłem to się okaże, co prawda jest lekka, super kątowana i szybka (tyle że to nie wystarczy:roll:), ale normalne treningi zaczniemy dopiero na wiosnę, więc ma jeszcze trochę czasu. Teraz tylko strefy i tunele, no i przedszkole ;)

• Replies 284
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Mam pytanie dotyczące drużyn.
Czy jeżeli znajdzie się kilka piesków, które na FC I i FC III mają drużynę, ale w Radomiu reszty ich drużyn akurat nie będzie, to mogą się połączyć w zespół tylko na te jedne zawody? ;)

Posted

[quote name='#Vera#']Mam pytanie dotyczące drużyn.
Czy jeżeli znajdzie się kilka piesków, które na FC I i FC III mają drużynę, ale w Radomiu reszty ich drużyn akurat nie będzie, to mogą się połączyć w zespół tylko na te jedne zawody? ;)[/QUOTE]

Moga, ale zbieraja punkty dla tej nowej druzyny.

Posted

[B][COLOR=red]ja mam jeszcze uwagę!!![/COLOR][/B]
kilka osób nie podało [B]numeru legitymacji ZK[/B] - przypominam o konieczności uzupełnienia tej danej podczas rejestracji z sekretariacie!!!
to są oficjalne zawody i [B]trzeba być członkiem ZK[/B] aby móc w nich startować

Posted

[quote name='Polna']Teraz bez przeszkód mozemy za Was kciuki trzymac. :diabloti:[/quote]

bez przeszkód?! na Agility? ;)

Uff, dobrze że nr legitymacji ZK można uzupełnić na miejscu.
Dzięki za info i do zobaczenia :Dog_run:

Posted

[quote name='OlaAB'][B][COLOR=red]ja mam jeszcze uwagę!!![/COLOR][/B]
kilka osób nie podało [B]numeru legitymacji ZK[/B] - przypominam o konieczności uzupełnienia tej danej podczas rejestracji z sekretariacie!!!
to są oficjalne zawody i [B]trzeba być członkiem ZK[/B] aby móc w nich startować[/quote]
A mnie sie wydaje, że książeczki pracy muszą być zarejestrowane w oddziale i powinien być w nich wpis o opłaconej składce, co oznacza że jest się członkiem ZK. Krótko mówiąc masz książeczkę pracy to jesteś członkiem ZK. Masło maślane

Życzę wszystkim udanych startów i miłej zabawy.
Na koniec odrobina złośliwości. Macie czytnik chipów?

Posted

Kolejnosc przebiegow jest nastepujaca:

Agility Open
Agility 0
Agility Team
Jumping Open
Jumping 0
Jumping Team

Watpie, zebysmy skonczyli zerowki do 15, a na pewno jesli bedziesz biegac druzynowe, to nie wyjdziesz przed 15.

Posted

[quote name='Zielsko']Kolejnosc przebiegow jest nastepujaca:

Agility Open
Agility 0
Agility Team
Jumping Open
Jumping 0
Jumping Team

Watpie, zebysmy skonczyli zerowki do 15, a na pewno jesli bedziesz biegac druzynowe, to nie wyjdziesz przed 15.[/quote]
Przepraszam za zmieszanie sprawdziłam jeszcze raz i moge jechać tym pociagiem 17.15 będę w Wawie na styk ale powinnam zdążyć czyli może zdążę do 16.40 pi razy oko i nie zawalę drużynowego jumpingu :oops::oops:jeszcze raz sory za zamieszanie ale ta sprawa w Wawie dziś mi wyskoczyła mam nadzieję ,że mi się uda i pobiec i być w Waie na czas do zobaczenia pojutrze :-D

Posted

Sprawdziłam dokładnie autobusy w Radomiu i najlepiej jechać linią 8 z przystanku Traugutta/dworzec PKP. stojąc plecami do dworca pkp to ulica na wprost to właśnie traugutta. Wychodzimy przejściem podziemnym w stronę traugutta(pytać o pocztę),po prawej stronie będzie budynek poczty idziemy prosto do świateł, przechodzimy na drugą stronę leciutko odbijamy w lewo i będą dwa przystanki obok siebie. na każdym inne autobusy bo różnie skręcające. jedziemy 8ką do przystanku Mireckiego/Wernera dokładnie tam bo są 3 różne na Wernera. To będzie to skrzyżowanie Wernera i Mireckiego gdzie jest ten skep MiniMal o którym pisał Gucio i kierujemy się na park, już tam będą wiedzieć gdzie jest stadion STARTU.
Jakby co to ja będę jechać linią 8 o godzinie 7.32 jeśli ktoś chce z nami jechac a wie,zę dojedzie pociągiem później to mogę jeszcze jechać 8.12 ale to jst 5 przystanków i kawałek trzeba dojść więc to już tak na styk. idealnie jest tym 7.32 W radomiu niestety pies płaci trzeba spytć w kiosku ale chyba połówkę a ludzki kosztuje 1.8
rozkład 8 ki z przystanku traugutta /dworzec pkp
[URL]http://www.mzdik.pl/rozklady/0008/0008r032.htm[/URL]

Posted

Ehh, zycie - wczoraj jeszcze mialam nadzieje, ze uda nam sie jednak dojechac, wydawalo sie ze skrecona/nadwyrezona w poniedzialek lapka Rudie jest juz ok, ale niestety, wieczorem widac bylo, ze ja jeszcze czasem odciaza - kilka dni to jednak za malo czasu do wyleczenia kontuzji ;-(

Mialysmy pecha z tymi zawodami, a to jedne z blizej polozonych od Katowic. Coz, musze sobie powtarzac, ze zawody nie zajac, nie te, to nastepne...

Relacjonujcie, jak bylo - z niecierliwoscia czekam:)

Posted

[quote name='Asti']Info proszę:laugh2_2:[/quote]
Jeszcze wszyscy dojeżdzają, ciepliwości. My już zmęczeni ale zdowoleniu w domciu. Victor śpi, odsypia dedki :angryy::eviltong:. Ale kolejne zawody i kolejna naumiana przeszkoda , kto by pomyślał ,że pies który ma odmowy niemalże na każdym tunelu wpadnie jak torpeda do niego , oczywiście błędnie poprowadzony przez pańcie ,robiąc dedtke na 3 przeszkodzie:evil_lol:, ale to lepsze niz detka na końcu toru. Organizacja super, full nagród, pogoda w ciapki ale nie padało uff. Nie znam wyników ale chyba Mokka z Monia w mediumach? pierwsze i chyba Zwir na pudle ale to się dziewczyny same pochwalą jak dojadą i dorwą do kompów:evil_lol::razz:.
a my czekamy na wyniki i foteczki:razz::razz::loveu:

Posted

I ja już w domku. Wyników nie podam, poczekajcie na oficjalne :diabloti:, ale chcę powiedzieć, że zawody byly super zorganizowane i upłynęły bardzo sympatycznie a i pogoda tym razem była dla nas łaskawa :-)

Dzięki za świetne zawody klubie Fort i ZKwP o/Radom!!! :loveu: :loveu: :loveu:

Posted

Ja też bardzo zadowolona jestem z tych zwodów... bardzo cieszę się, ze mogłam brać w nich udział... no i dziękuję wszystkim organizatorom i w ogóle :) foty będą na 100% mam ich sporo :evil_lol:

Posted

APS-siaki bardzo dziękują za kapitalne zawody, które były prowadzone absolutnie sprawnie i profesjonalnie:)!
Bardzo cieszymy się, że do grona oddziałów przyjaznych agility dołączył Radom!!!! Brawa za to dla Fortowców!!!
I prosimy o jeszcze więcej takich pięknych imprez :loveu::loveu::loveu:

Sędzia spisał się na ZŁOTY medal :) Brawo!!:):) Cieszę się, że seminarium z Arpim dla sędziów zdało egzamim, a dalsza praca szkoleniowa Fortu przyniosła takie dobre rezultaty! Tory świetnie pomyślane i ustawione, Brawo Pani Beato, Brawo!!!!

Ja bawiłam się świetnie, pogoda mi sprzyjała na tyle, że nie poczułam, że się ostro leczę:)
Zmęczeni dotarliśmy do domu w nocy, po drodze dwa razy zaliczyliśmy Białobrzegi :D Zabłądziliśmy i pojechaliśmy w kółko!!!! Ekh te drogowskazy... nic na Grojec tylko na Warkę, a potem na Warszawę!!! hahaha:)

Pozdrawiam
Dorota

Posted

Oj a wystarczy przez Białobrzegi przejechać do końca, przez most, potem cały czas prosto i na górce koło zajazdu i stacji benzynowej skręcić z powrotem na ekspresówkę :) wiem, bo mieszkam ;)

A tak w ogóle - przyjechałam zmęczona do domu ok 20, ale jakże zadowolona! Nie tylko z psa, który w przebiegach agility miał DIS, za to jumpingi już bez :loveu:, ale także ze sprawnej organizacji zawodów, i ogólnie z tego, że w takim miejscu jak Radom coś się ruszyło w kwestii agility!:multi:

[SIZE="1"]a teraz pozostaje nam czekać na decyzję co do edycji III:evil_lol:[/SIZE]

Posted

[quote name='Mudik']. Nie znam wyników ale chyba Mokka z Monia w mediumach? pierwsze [/quote]
Przez grzeczność nie przeczę :loveu:

Brawo dla Fortu za wyszukanie takiego partnera jak Radom :klacz:. Jeżeli ta współpraca się utrzyma (a wszystko wskazuje na to, że jest szansa), to będzie super :ylsuper:. Zarówno radomski oddział, jak i miasto (dziękujemy Panu Prezudentowi za nagrody :lol:) stworzyły przychylną atmosferę dla zawodów, aż przyjemnie było tam startować.
Jestem też pod wrażeniem ilości publiki oglądającej nasze zmagania. Wszak w niedzielę jedyną wystawą była klubówka piczerów, a były momenty, że cały ring agility był otoczony widzami, żadnej luki ani przerwy. Miasto oplakatowano informacjami o naszych zawodach :lol:. Dla mnie bomba. Oby tak dalej :multi:.

[quote name='belgunia']:-D:-D:-D
Daleko pojechaliście? :smile:[/quote]

Do Grójca i dalej :evil_lol:

Posted

[quote name='Asti']Info proszę:laugh2_2:[/quote]No dobra, to ja się pochwalę - bo przecież pękam z dumy. :)

Moja Misiasta wyglała Openy Large!!! :multi: Była druga w przebiegach Agility Open L, druga w przebiegach Jumping Open L [SIZE=1][COLOR=White]oczywiście z punktami karnymi za czas[/COLOR] :([/SIZE], co dało jej pierwsze miejsce w klasyfikacji Fort Cup, jak również pierwsze miejsce w klasyfikacji łącznej! Tak więc wygrała ogromniasty puchar Prezydenta miasta Radomia za klasyfikację łączną, nieco mniejszy puchar Zw. Kynologicznego za klasyfikację Fort Cup i jeszcze dodatkowo trochę mniejszy pucharek dla najlepszego teriera! [URL="http://www.fotosik.pl"][IMG]http://images24.fotosik.pl/82/c86e4486befafb56.gif[/IMG][/URL] Plus niezliczone gadżety. :)

Lotce poszło nieco gorzej - 3 lokata w agility, bodaj 6 czy 7 w jumpingu, co dało 4 lokatę w klasyfikacji łącznej i 7 lokatę w klasyfikacji Fort Cup. Ale wygrała puchar dla najlepszego teriera w klasie 0 i nawet za swoją detkę (w przebiegach drużynowych, które, niestety, zawaliła :( ) wygrała nagrodę pocieszenia. :)

Tak więc uprzejmie proszę fotografów o fotki z podium z tymi wszystkimi pucharami!!! :)

Posted

[quote name='Flaire']No dobra, to ja się pochwalę - bo przecież pękam z dumy. :)

Moja Misiasta wyglała Openy Large!!! :multi: Była druga w przebiegach Agility Open L, druga w przebiegach Jumping Open L [SIZE=1][COLOR=white]oczywiście z punktami karnymi za czas[/COLOR] :([/SIZE], co dało jej pierwsze miejsce w klasyfikacji Fort Cup, jak również pierwsze miejsce w klasyfikacji łącznej! Tak więc wygrała ogromniasty puchar Prezydenta miasta Radomia za klasyfikację łączną, nieco mniejszy puchar Zw. Kynologicznego za klasyfikację Fort Cup i jeszcze dodatkowo trochę mniejszy pucharek dla najlepszego teriera! [URL="http://www.fotosik.pl"][IMG]http://images24.fotosik.pl/82/c86e4486befafb56.gif[/IMG][/URL] Plus niezliczone gadżety. :)
...
[/quote]

:multi::multi::klacz::sweetCyb::sweetCyb::klacz: :klacz:

Gratujacje!!!