Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted
7 godzin temu, buniaaga napisał:

U Róży wszystko dobrze.

Ostatnio ganiała po podwórku z psami zapominając o chorej łapce i pędziła na czterech.

Rozkręciła się u Moili@ pokazuje swój charakter.Jest ciekawska,zagląda w każdy kąt 

Do tego co się okazało uwielbia oglądać telewizję ! Najbardziej programy przyrodnicze!

Siada i gapi się w TV :)

A to ci mądrala :)

Posted

Mój pies Borys też bardzo często gapi się w telewizor jak leci jakiś program przyrodniczy, nawet wtedy tak śmiesznie nadstawia uszy i przekrzywia głowe, a czasem nawet zaczyna węszyć powietrze i powarkiwać ........zastanawiałam się dlaczego, ale szybko odkryłam, ze on po prostu  rozpoznaje odgłosy zwierząt i włącza mu sie instynkt łowcy.

Posted

Kolejną wizytę/konsultację mamy umawiać po 20.02, terminu nie znamy.

Śruba poluzowana, decyzja usuwamy czy zostawiamy jeszcze nie zapadła.

Róża miała zerwane ścięgna które zostały połączone/połapane specjalistycznymi taśmami i zamocowane wszystko na śrubach. Został nastawiony wybity staw kolanowy. Kości stawowe są uszkodzone ( stukały/ocierały się o siebie przy każdym ruch łapy).

Róża używa chorą łapkę przy chodzeniu, bieganiu, w zabawie

Posted

Róża miała zerwane ścięgna które zostały połączone/połapane specjalistycznymi taśmami i zamocowane wszystko na śrubach. Został nastawiony wybity staw kolanowy. Kości stawowe są uszkodzone ( stukały/ocierały się o siebie przy każdym ruch łapy).

Posted

Trzymam kciuki za zdrowie pięknej Róży. Moim zdaniem co do usunięcia bądź pozostawienia śruby powinien decydować wyłącznie lekarz, bo cóż my laicy mozemy na ten temat wiedzieć?

Posted
O 17.02.2016o13:36, Moli@ napisał:

Była wizyta?

Posted

Chyba dlatego że nic ciekawego u Róży nie słychać :)

Sunia ma się dobrze,Jak mówią jej opiekunki to już nie ten sam pies.Jest wesoła,rozbrykana.Z łapką też ok,używa jej w zabawie z psami/gonitwach

Niestety z ogłoszeń cisza zupełna.

Posted

W sprawie Róży kontaktowała się ze mną Pani z Hajnówki, pierwsza rozmowa bardzo pozytywna, dom wydawał się w sam raz dla Różyczki. Zaproponowałam zapoznanie z pieskiem ale okazało się ze dla Pani pojechac 40 czy 50 km to jest cytuje "okropny szmat drogi". Zaproponowałam Pani aby adoptowała zwierzątko ze Schroniska Ciapek w Hajnówce, tam będzie miała blisko a 200 ogonków czeka na adopcję. Jeśli już teraz 40 km to jest szmat drogi to później takim "szmatem" będzie wyjazd  do weterynarza chociażby.....eh....nie wszystko złoto co się świeci. 

Posted
O 19.03.2016o23:06, mar.gajko napisał:

I co u pięknej słychać? Jaka decyzja w sprawie gwoździ/drutów?

Panienka w doskonałym nastroju/kondycji...rozrabia oko otworzy i już gotowa do zabawy

Konsultacji nie było z powodu problemów transportem

Posted

Moli@, to tylko brzydka wymówka z Waszej strony. Róża miała być konsultowana u ortopedy ( co zrobić z tą poluzowaną śrubą?... ) już ponad miesiąc temu! Problemy z transportem możecie mieć jeszcze długo, długo...Wystarczyło napisać sms-a lub tu na wątku,że transport potrzebny i transport by był!!! Wystarczy chcieć!.....Jeśli moje auto jest za mało ekskluzywne dla Was to przecież opiekunka Róży - buniaaga podstawiłaby swoje bardziej eleganckie i zawiozła sunię na konsultację do ortopedy. W końcu jej zależy na zdrowiu Róży jak nikomu innemu.

Posted
23 minut temu, zachary napisał:

Moli@, to tylko brzydka wymówka z Waszej strony. Róża miała być konsultowana u ortopedy ( co zrobić z tą poluzowaną śrubą?... ) już ponad miesiąc temu! Problemy z transportem możecie mieć jeszcze długo, długo...Wystarczyło napisać sms-a lub tu na wątku,że transport potrzebny i transport by był!!! Wystarczy chcieć!.....Jeśli moje auto jest za mało ekskluzywne dla Was to przecież opiekunka Róży - buniaaga podstawiłaby swoje bardziej eleganckie i zawiozła sunię na konsultację do ortopedy. W końcu jej zależy na zdrowiu Róży jak nikomu innemu.

Informacje  u buniaagi

Posted
O 30.03.2016o12:51, zachary napisał:

Gdyby konsultacja Róży była bardzo pilna to przede wszystkim ja prosiłabym o pomoc z transportem lub tak jak piszesz podstawiłabym swoje eleganckie auto.

Na dzień dzisiejszy muszę się też skupić na tym żeby konto Róży nie świeciło pustkami.

• Upvote 1
Posted

1 godzinę temu, buniaaga napisał:

Na dzień dzisiejszy muszę się też skupić na tym żeby konto Róży nie świeciło pustkami.

ale do tego trzeba, żeby na wątku coś się działo chyba że postawłyście na Facebook .....?

a kiedy planowana jest konsultacja ?

Posted
9 godzin temu, buniaaga napisał:

Moli@ wpłaciłam na konto Róży 150zł 

100zł to pozostałość z konta Sary,która znalazła już dom.

Gdy wpłynie potwierdzę

Posted
8 godzin temu, Aldrumka napisał:

ale do tego trzeba, żeby na wątku coś się działo chyba że postawłyście na Facebook .....?

Nie ustalona jest konkretna data konsultacji.

Rozumiem o co Ci chodzi,wiem że cisza na wątku nie pomoże skarbonce Róży

Wrzucam tu zawsze świeże info o suni.Żałuję że mam do dt taki spory kawałek drogi

Mało się dzieje bo u Róży bez większych zmian.Jest wesoła,łapkę używa dużo częściej.

Z ogłoszeń cisza,niestety.

• Upvote 1
Posted
7 godzin temu, Aldrumka napisał:

Śruba poluzowana ale jest...Różyczka używa łapki...staje na nią, częściej podpiera się podczas biegania, wykorzystuje w zabawach. Nie popiskuje z bólu podczas ćwiczeń, nie popiskuje stawiając na glebę...Łapka masywniejsza.