Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted
1 minutę temu, buniaaga napisał:

Nie ma z kim poszaleć :(

No nie ma...ale nie wiem czy małej to na "zdrowie" nie wyjdzie. Strzałka była odważniejsza, silniejsza dominowała. Teraz nie ma z kim się bawić za kim schować...mama to mama ,) a tyle rzeczy ciekawych w koło ,) Maniek, raz pacnie łapą a za chwilę poliże...dwunożna istota napełni miseczki, przytuli potarmosi pobawi się...to biegnę szybko :D

Posted
1 minutę temu, Moli@ napisał:

No nie ma...ale nie wiem czy małej to na "zdrowie" nie wyjdzie. Strzałka była odważniejsza, silniejsza dominowała. Teraz nie ma z kim się bawić za kim schować...mama to mama ,) a tyle rzeczy ciekawych w koło ,) Maniek, raz pacnie łapą a za chwilę poliże...dwunożna istota napełni miseczki, przytuli potarmosi pobawi się...to biegnę szybko :D

Może szybko ktoś i ją wypatrzy edytowałam ogłoszenie na olx

Posted

Klatkę łapkę ustawiłam, jeżdżę sprawdzać czy coś się nie złapało...np lis

Ukryłam, osłoniłam żeby nie była widoczna z leśnej drogi. Droga przez las uczęszczana...wywózka drewna z wyrębów i sezon grzybowy już się zaczął (:

Z 50 metrów od głównej drogi Białystok - Bobrowniki

Pani która widziała kotka przynosiła mu jedzenie...pytanie kto jadł

100_9170.JPG

Prześwitują pręty klatki wśród paproci - wejście dla zwierzaka powinno być dobrze widoczne. Może zapach kiełbaski wędzonej, konserwy z rybą, z mięskiem skusi

100_9172.JPG

Z biegnącej obok leśnej drogi dla oka ludzkiego praktycznie niewidoczne

100_9174.JPG

Widok z samochodu na drogę / okolicę ustawienia klatki

100_9162.JPG

100_9157.JPG

Co za miłe spotkanie...zające żyją na czystych nieskażonych terenach :)...tak słyszałam ,)

100_9154.JPG

Posted

Przy klatce łapce rośliny wydeptane, coś tam się kręciło na pewno coś większego niż kot

Do klatki złapał się ślimon ,)

Wyjęłam, ustawiłam ponownie. Zamaskowałam klatkę i wydeptaną roślinność żeby nie rzucało się w oczy z drogi.

100_9179.JPG

100_9180.JPG

100_9181.JPG

100_9182.JPG

Posted

Zaglądam ,trzymam kciuki ,żeby kocurek się złapał!  i cieszę się ,że Strzałeczka ma taki fajny domek :)   a jak siostrzyczka, nadal smutna?

... jak tam u Was pięknie!.. jak zielonoserduszka.gif

Posted

Był telefon zapytaniem o malutką koteczkę...czy można zobaczyć. Ja w połowie wsi - jechałam do Białego. Wróciłam po kicię ,)

Mama z córką (nastolatką) zachwycone... tata pomysł adopcji 2 kota przyjął bez entuzjazmu. Do adopcji nie doszło ale nie ma tego złego ,), przekonałam się że malutka świetnie sobie radzi w nowym otoczeniu, nie ucieka od ludzi. Widok kocicy ucieszył, nie bała się usiłowała podejść to dorosła kotka uciekała. Pod koniec wizyty zaczepiała malutką do zabawy.

W samochodzie - w kontenerku grzecznie leżała...4 godziny bez kuwety i czysto za to w domu od razu pobiegła do świątyni dumania

Nadal czekamy na odpowiedni dom.

100_9185.JPG

100_9187.JPG

100_9188.JPG

100_9189.JPG

100_9198.JPG

100_9199.JPG

Posted

Coż szkoda kocica rezydentka miałaby fajną koleżankę.

Czekamy dalej .Wyróżniłam ogłoszenie na olx.

Cegiełki z bazarku wymienione na puszki :)

Smacznego kociambry

Posted

Nadciąga burza, niebo czarne słychać odgłosy wyładowań wiatr ucichł...cisza przed burzą (:

Silny wiatr, spadające konary mogą uszkodzić klatkę. Zabrałam

Klatka łapka zamknięta a w środku ślimony, nie ma sensu w tym miejscu ustawiać i czekać na kotka. Kotek, jak się okazało widziany był 6 czerwca (; a to nie wieś tu nie ma w najbliższej okolicy zabudowań to puszcza - gęsty stary las porośnięty trawami, krzewami...

W lesie było kiedyś stare, niezamieszkałe siedlisko - nie byłam - słyszałam,  może tam... trzeba odszukać

100_9204.JPG

100_9207.JPG

Posted

Przeszła bokiem...u nas niewielki deszcz kilka razy huknęło ,)...nadal bardzo parno, niebo zamglone ale słonko świeci.

Znalazła dom w lesie...ktoś tam bywa - rekreacyjnie, może kotek tu mieszka...

Zdjęcia domu i leśnej drogi (biegnącej przy domu), którą wywożono drewno do miejsca składowania przy którym widziano kota - wstawi joi (nie umiem zmniejszyć.odchudzić ,)

Ta leśna droga prowadzi do naszej wsi :)

100_9215.JPG

boisko we wsi ...gmina przekazała grunt, mieszkańcy we własnym zakresie zagospodarowali :)

100_9222.JPG

droga od domu w lesie do miejsca gdzie widziany był kot

100_9211 z(1).JPG

100_9212z (1).JPG

100_9209z.JPG

Posted

Bazarek cegiełkowy na puszki dla kociaków zakończony - 77 zł na puszki

Zakupiłam z cegiełek 30 szt (26, 28.06 paragony) dokupię 10 szt ( potwierdzę )

Bardzo dziękuję :)

Posted

Dziś klatki nie ustawiłam...ze względu na pogodę. Burza nas dopadła...wiatr połamał drzewa, piorun uderzył w starą dorodną lipę - niedaleko domu, Drzewo przepołowione, robi wrażenie jutro cyknę fotkę. Przez większą część dnia nie było energii, awarię usunięto około 21

Posted

Dziś jadę z malutką do Białego...telefon, Pani chciała przyjechać po kicię  :) Zawiozę sama... od razu wizyta przedadopcyjna, jeżeli wszystko będzie OK - kicia zostanie w swoim domku (mieszkanie w bloku)

Posted

Mocno zaciskałyście :)...malutka już w swoim domku :)

Sympatyczna rodzina...młodzi ludzie z 5 letnią córeczką. Dziewczynka spokojna delikatna do kotka. Kocureczka będzie chyba Pani drugą "córeczką".

Za słodką malutką kicię dostałam dużą czekoladę :)

100_9235.JPG

100_9234.JPG

Posted

Za cegiełki z bazarku dziś kupiłam  10 puszek - 19,90 zł

Bazarek rozliczony. Cegiełki zamienione na puszki - 40 szt.  Ślicznie dziękuję...koty będą w siódmym niebie :)

Kupiłam 5 puszek Puffi dla psów w promocji (kotom też dokładam do miseczki)

100_9238.JPG

100_9240.JPG