Nesiowata Posted May 19, 2021 Posted May 19, 2021 Nesia pozdrawia w smutny deszczowy dzień wyczekując zmiany na lepsze. Quote
Nadziejka Posted May 23, 2021 Posted May 23, 2021 Moc tulinek i pozdrowien Cioci, lapenkom psim serduszkom i tygryskowym Quote
Nesiowata Posted June 14, 2021 Posted June 14, 2021 Nesia miała dziś pobieraną krew na badania i po raz pierwszy odstawiła cyrk. Nawet wbiła mi zęby w rękę. Na szczęście niezbyt mocno j ale trudno mi było ją utrzymać. Na domiar złego jeszcze "nie chciała dać" tej krwi. Pomogła dopiero grubsza igła. Dziś nawet nie chciała wyjść z domu, przez całą drogę trzęsła się jak galareta. Do poczekalni znów musiała wjechać na smyczy., Ale to już u niej norma. Quote
Nesiowata Posted June 16, 2021 Posted June 16, 2021 No, i niestety, Nesia ma złe wyniki. Niedoczynność tarczycy to najmniejszy problem. Jest stan zapalny wątroby, do tego kiepsko z nerkami. Jutro jedziemy na płukanie nerek, we wtorek USG. Zobaczymy co dalej. A może są jakieś zioła wspomagające pracę wątroby? Teraz ma brać Hepatil. Quote
Poker Posted June 16, 2021 Posted June 16, 2021 Ostropest dobrze działa na wątrobę. Biedna Nesia. Ile ma lat? Quote
Nesiowata Posted June 17, 2021 Posted June 17, 2021 21 godzin temu, Poker napisał: Ostropest dobrze działa na wątrobę. Biedna Nesia. Ile ma lat? Ostropest dokładam im do mokrego jedzenia. A Nesia wg książeczki ma 8 lat. Quote
Nadziejka Posted June 17, 2021 Posted June 17, 2021 Sciskam przytulam kochane trzymajcie sie trzymajcie mocno ❤️ Quote
Nesiowata Posted June 17, 2021 Posted June 17, 2021 Mamy za sobą pierwsze płukanie. Następne jutro i w sobotę a w poniedziałek kolejne badanie. Na wszelki wypadek jesteśmy zapisani na wtorek na USG. Jeśli będzie poprawa to może nie będzie konieczne. Podejrzewam, że ona sama się załatwiła. To jest pies śmiecio(gówno)jad. Różne rzeczy wyciągałam jej z pyska, kiedyś nawet przyniosła w pysku świeże udo z kurczaka. A ile z tego zjadła czego nie widziałam? Dziś było spokojnie, choć dodatkowe zastrzyki też były. Na tarczycę mamy Forthyron 200 - 1 tabletka dziennie.Miejmy nadzieję, że powoli dziewczyna dojdzie do siebie. trzymajcie kciuki. Quote
Poker Posted June 17, 2021 Posted June 17, 2021 Trochę dziwne dawkowanie Forthyronu. Zwykle podaje się na dobę po 10 mg na kg wagi podzielone na 2 dawki dziennie . A ile Nesia waży? 20 kg? Quote
alma591 Posted June 17, 2021 Posted June 17, 2021 U mojej suni na wątrobę stosowałam,z bardzo dobrym efektem,ludzki lek ziołowy LIVENORM. Livenorm to zawierający mieszaninę trzech wyciągów roślinnych: z ostropestu plamistego, mniszka lekarskiego, karczocha zwyczajnego.Koszt ok.30zł na miesiąc. 1 Quote
Nesiowata Posted June 17, 2021 Posted June 17, 2021 6 godzin temu, Poker napisał: Trochę dziwne dawkowanie Forthyronu. Zwykle podaje się na dobę po 10 mg na kg wagi podzielone na 2 dawki dziennie . A ile Nesia waży? 20 kg? 12,5 kg Quote
Nesiowata Posted June 17, 2021 Posted June 17, 2021 5 godzin temu, alma591 napisał: U mojej suni na wątrobę stosowałam,z bardzo dobrym efektem,ludzki lek ziołowy LIVENORM. Livenorm to zawierający mieszaninę trzech wyciągów roślinnych: z ostropestu plamistego, mniszka lekarskiego, karczocha zwyczajnego.Koszt ok.30zł na miesiąc. DZiękuję. Quote
Poker Posted June 17, 2021 Posted June 17, 2021 12,5 x 10 = 125 mg . Czyli powinna dostać w x dziennie po 60 mg. Dolar ważył ok. 14 i dostawał d x dziennie po 75 mg. Metabolizm u psów jest iny , niż u człowieka i dlatego podaje się w dwóch dawkach i więcej w stosunku do człowieka. Quote
Nesiowata Posted June 18, 2021 Posted June 18, 2021 8 godzin temu, Poker napisał: 12,5 x 10 = 125 mg . Czyli powinna dostać w x dziennie po 60 mg. Dolar ważył ok. 14 i dostawał d x dziennie po 75 mg. Metabolizm u psów jest iny , niż u człowieka i dlatego podaje się w dwóch dawkach i więcej w stosunku do człowieka. Zawsze mnie to dziwi, bo ja biorę 1 x 50 raz dziennie i nie ma żadnych problemów. Quote
mari23 Posted June 18, 2021 Posted June 18, 2021 23 godziny temu, alma591 napisał: U mojej suni na wątrobę stosowałam,z bardzo dobrym efektem,ludzki lek ziołowy LIVENORM. Livenorm to zawierający mieszaninę trzech wyciągów roślinnych: z ostropestu plamistego, mniszka lekarskiego, karczocha zwyczajnego.Koszt ok.30zł na miesiąc. Zaglądam do Nesi i "przy okazji" skorzystam z rady, mój Kajtuś też ma chora wątrobę i w dodatku źle reaguje na Hepati i Hepatiale ( biegunka:( ). Nesia młodziutka w porównaniu z Kajtusiem, więc jej problemy są pewnie "chwilowe" i miną po leczeniu ( oby!) 1 Quote
alma591 Posted June 18, 2021 Posted June 18, 2021 Moja sunia też nie może brać żadnych leków zawierających olej sojowy/uczulenie/.Leczenie jest długotrwałe,ale po ok.5 miesiącach wyniki całkowicie wróciły do normy.Oczywiście przy równoczesnej diecie.Żadnych naleśników niestety:( Quote
Nesiowata Posted June 18, 2021 Posted June 18, 2021 Neska była dziś pochwalona przez wujka weta - podobno takich grzecznych pacjentów jest bardzo, bardzo mało. A przecież już "błysnęła" przy pobieraniu krwi (ciekawe, co znów będzie w poniedziałek). Ale kroplówki ją nie ruszają, leży sobie cielaczek i czeka aż skończą koło niej chodzić. Dużo sika, dużo pije i czuje się całkiem dobrze. Tylko ten upał wykańcza. Chyba nawet bardziej mnie niż psiaki. Quote
Nesiowata Posted June 18, 2021 Posted June 18, 2021 29 minut temu, Poker napisał: A co jej szkodzi w naleśnikach ? Też bym chciała wiedzieć. Quote
Recommended Posts