Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Na serduszko póki co atropina i teofilina... nie wiemy czy do końca życia , zobaczymy

rachunku jeszcze nie odebrałam bo jak byłam była kolejka i piesio z wypadku i nie było czasu wypisywać kwitów, weźmiemy przy okazji...

ODPUKAĆ, hormony zaczęły działać, Ignaś już tylko sporadycznie próbuje posiadać kolegów..

.w ogóle jest jakby lepiej , dziadek zintegrował się trochę z resztą towarzystwa   :)  :)   :)

2253e5ecfc9bbe10gen.jpg

Posted
.w ogóle jest jakby lepiej , dziadek zintegrował się trochę z resztą towarzystwa   :)   :)   :)

to fajnie, że Ignaś trochę wyciszony, bądź grzeczny misiaczku :)

Czupurek na kastrację chemiczną dostał 6 tabletek Ypozone, ciekawe czy to takie samo działanie co zastrzyk Ignasia , jak się Ignasiowy lek nazywa na kastrację ?

Posted

Na serduszko póki co atropina i teofilina... nie wiemy czy do końca życia , zobaczymy

rachunku jeszcze nie odebrałam bo jak byłam była kolejka i piesio z wypadku i nie było czasu wypisywać kwitów, weźmiemy przy okazji...

ODPUKAĆ, hormony zaczęły działać, Ignaś już tylko sporadycznie próbuje posiadać kolegów..

.w ogóle jest jakby lepiej , dziadek zintegrował się trochę z resztą towarzystwa   :)   :)   :)

2253e5ecfc9bbe10gen.jpg

Nie uwierzyłabym gdybym nie zobaczyła, chyba że to fotomontaż - Pegisa, Zębak i Ignacy razem na jednym łóżku?I wszyscy w 1 kawałku?:D No to faktycznie chyba hormony działają:)

Pytałam o leki na wypadek gdyby udało się coś gdzieś zdobyć:D Już sobie zapisuje i będę węszyć za nimi tak na zapas:)

Posted

to fajnie, że Ignaś trochę wyciszony, bądź grzeczny misiaczku :)

Czupurek na kastrację chemiczną dostał 6 tabletek Ypozone, ciekawe czy to takie samo działanie co zastrzyk Ignasia , jak się Ignasiowy lek nazywa na kastrację ?

nie,  nie ypozane (trochę się dziwię że to przepisano na obniżenie popędu bo to w sumie lek na obkurczenie prostaty ale pewnie ma jakiś wpływ na testosteron skoro  zadziałało), Ignaś dostał po prostu chyba estrogen (ale przyznam że nie zapytałam dokładnie o nazwę preparatu i skład, zadowoliłam się stwierdzeniem: hormony - dopytam dokładnie)

A jeśli chodzi o konflikty to w chwili obecnej najbardziej Ignaś się nie lubi z rudą Figą... chyba ruda furia jest bardziej męska niż kastrowani kumple :)

Posted

nie,  nie ypozane (trochę się dziwię że to przepisano na obniżenie popędu bo to w sumie lek na obkurczenie prostaty ale pewnie ma i inne zastosowania skoro  zadziałało), Ignaś dostał po prostu chyba estrogen (ale przyznam że nie zapytałam dokładnie o nazwę preparatu i skład, zadowoliłam się stwierdzeniem: hormony - dopytam dokładnie)

A jeśli chodzi o konflikty to w chwili obecnej najbardziej Ignaś się nie lubi z rudą Figą... chyba ruda furia jest bardziej męska niż kastrowani kumple :)

Te rude to chyba tak mają:)

Posted

w piątek odbierałam rachunki innego piesia i odrazu dopytałam o ten hormon jaki Ignaś dostał,  tak to był estrogen. Powinien działać od 1m-ca do 3ch ale nie wiadomo jakie zmiany ma chłopak i co mu tam ten testosteron napędza więc po prostu kolejną dawkę dostanie jak znowu zacznie pokrywać kolegów..

badania Ignasia 150 zł

od wtorku ani jednego zemdlenia, odpukać  :D

W ogóle super jest chłopaczek, uspokoił się znacząco, spróbował swoich sił z każdym, ustalił pozycję w stadzie, trzyma się bardzo przy pańci, to taki pieseczek który bardzo potrzebuje obecnosci człowieka, szczeka w tej chwili tylko jak mu znikam z oczu, jest duuuuużo lepiej.

Posted
badania Ignasia 150 zł

Kasiu, pieniążki dzisiaj poleciały , dziękujemy Ci za opiekę nad dziadziusiem

w imieniu Ignasia dziękuję wszystkim Cioteczkom za wpłaty, dokładnie nie wiem za jaki miesiąc niektóre Ciocie płaciły  :

Mdk8-5zł 26/07 za 07

Zachary-15zł 29/07 za

Szira-20zł 30/07 za

Bakusiowa-30zł 30/07 za 07

Dorcia2-20zł 30/07 za 08

stan konta Ignasia to :

466,4 -150,00 = 316,40

w piątek były imieniny Ignacego , składam więc naszemu solenizantowi życzenia miłości, zdrówka i pełnej miseczki :D

nie ypozane (trochę się dziwię że to przepisano na obniżenie popędu bo to w sumie lek na obkurczenie prostaty ale pewnie ma jakiś wpływ na testosteron skoro  zadziałało)

u Czupurka celem była kastracja chemiczna bo gruczoł prostaty był powiększony no i przy okazji gwałty odeszły w niepamięć , właśnie wczoraj z nim pół dnia u lekarza spędziałam ale to już tak jest z tymi starowinkami

Posted

Piękne stadko. Ignacy niesamowity przytulak. Jak można było pozbyć się takiego fajnego psiaka.

Niestety duzo starszych psów, nawet fajniejszych od Ignaca ląduje na bruku:( W schronie co chwilę powstają nowy boksy geriatrii a w nich po 5,6 psów nieraz. Najgorzej mają te duże, nad małym nieraz się ktoś zlituje a z dużym to problem i trzeba mieć warunki do trzymania 40-50kg starego psa, niestety o takie nikt nie pyta...:(

dobrze, że dziadek się trochę uspokoił, oby już całkiem dał sobie spokoj z kolegami i zajął się cieszeniem z tego co ma:)

Posted

kochani, dziękuję w imieniu ignasia za wpłaty

Asiuniab-15zł (03/08)

Pani Anna -50zł (04/08)

Mudiczka-10zł (07/09)

obecny stan konta Ignasia to 391,40 :)

Posted

Rozmawiałam dzis z kikou - Ignaś po kilkunastu dniach brania leków stał się psem idealnym:)

Przestał szczekać, przestał gwałcic, przestał skakać do psów, stał psem miziakiem, nakolankowym, napoduszkowym, takie ciepłe kudłate kluchy do kochania:)

Na dodatek w ostatnie dni mimo upałów tylko raz zemdlał:)

Niestety cała jego paszcza wymaga renowacji a że nie ma co myśleć o narkozie to chyba będzie trzeba powoli próbować na żywca robić mu porządek w mordziaszce ale na razie póki co najgorsze u Ignasia przeszło:)

Posted

Rozmawiałam dzis z kikou - Ignaś po kilkunastu dniach brania leków stał się psem idealnym:)

Przestał szczekać, przestał gwałcic, przestał skakać do psów, stał psem miziakiem, nakolankowym, napoduszkowym, takie ciepłe kudłate kluchy do kochania:)

Na dodatek w ostatnie dni mimo upałów tylko raz zemdlał :)

Niestety cała jego paszcza wymaga renowacji a że nie ma co myśleć o narkozie to chyba będzie trzeba powoli próbować na żywca robić mu porządek w mordziaszce ale na razie póki co najgorsze u Ignasia przeszło:)

cieszę się, że z Ignacym jest tak dobrze, ale proszę wytłumacz mi, co znaczy na żywca robić porządek w paszczy?

Posted

Pani doktor bedzie probowala tak po jednym zabku oczyszczac, tyle na ile sobie pozwoli nie spiąc, czasem psinki dają sobie ciut pogrzebać w mordeczce, zobaczymy czy to sie uda.

• Upvote 1
Posted

cieszę się, że z Ignacym jest tak dobrze, ale proszę wytłumacz mi, co znaczy na żywca robić porządek w paszczy?

Widzę, że kasia pierwsza odpowiedziała:) Jak psiak spokojny to nieraz możńa zrobić porządek w paszczy:) Nieraz nie ma wyjścia i trzeba tak próbować bo niesttey od chorych zębów wiele paskudztwa może się porobić

Posted
Nieraz nie ma wyjścia i trzeba tak próbować bo niesttey od chorych zębów wiele paskudztwa może się porobić

to fakt, ciekawe czy Ignaś pozwoli sobie gmerać w buziulce

dobrze że się uspokoił bo przy jego chorym serduszku takie ekscytacje nie są wskazane

wpłynęły pieniążki od Cioci Nuncek-20,00 08/08 za sierpień z dopiskiem dla Cejlonka ale zakładam , że to ma być dla Ignasia

dziękuję w imieniu Ignasia k,ODQwNjkzOTQsNTExOTQwOTQ=,f,052_kD_orig

stan finansów Ignaśka to 411,40

Posted

dorcia2, a Nuncek to nie jest wujek?...hi,hi...Tak mi się wydaje,że gdzieś już się Nuncek tłumaczył, że nie jest ciocią....

a wiecie, że zależnie od której strony jest się wujkiem, jest się naciotem lub pociotem:)