kikou Posted July 29, 2015 Posted July 29, 2015 Na serduszko póki co atropina i teofilina... nie wiemy czy do końca życia , zobaczymy rachunku jeszcze nie odebrałam bo jak byłam była kolejka i piesio z wypadku i nie było czasu wypisywać kwitów, weźmiemy przy okazji... ODPUKAĆ, hormony zaczęły działać, Ignaś już tylko sporadycznie próbuje posiadać kolegów.. .w ogóle jest jakby lepiej , dziadek zintegrował się trochę z resztą towarzystwa :) :) :) Quote
dorcia2 Posted July 29, 2015 Posted July 29, 2015 .w ogóle jest jakby lepiej , dziadek zintegrował się trochę z resztą towarzystwa :) :) :) to fajnie, że Ignaś trochę wyciszony, bądź grzeczny misiaczku :) Czupurek na kastrację chemiczną dostał 6 tabletek Ypozone, ciekawe czy to takie samo działanie co zastrzyk Ignasia , jak się Ignasiowy lek nazywa na kastrację ? Quote
bakusiowa Posted July 29, 2015 Posted July 29, 2015 Melduję się u Ignacego. Dzisiaj poszła deklaracja stała za lipiec. Quote
sunia2000 Posted July 29, 2015 Author Posted July 29, 2015 Na serduszko póki co atropina i teofilina... nie wiemy czy do końca życia , zobaczymy rachunku jeszcze nie odebrałam bo jak byłam była kolejka i piesio z wypadku i nie było czasu wypisywać kwitów, weźmiemy przy okazji... ODPUKAĆ, hormony zaczęły działać, Ignaś już tylko sporadycznie próbuje posiadać kolegów.. .w ogóle jest jakby lepiej , dziadek zintegrował się trochę z resztą towarzystwa :) :) :) Nie uwierzyłabym gdybym nie zobaczyła, chyba że to fotomontaż - Pegisa, Zębak i Ignacy razem na jednym łóżku?I wszyscy w 1 kawałku?:D No to faktycznie chyba hormony działają:) Pytałam o leki na wypadek gdyby udało się coś gdzieś zdobyć:D Już sobie zapisuje i będę węszyć za nimi tak na zapas:) Quote
kikou Posted July 29, 2015 Posted July 29, 2015 to fajnie, że Ignaś trochę wyciszony, bądź grzeczny misiaczku :) Czupurek na kastrację chemiczną dostał 6 tabletek Ypozone, ciekawe czy to takie samo działanie co zastrzyk Ignasia , jak się Ignasiowy lek nazywa na kastrację ? nie, nie ypozane (trochę się dziwię że to przepisano na obniżenie popędu bo to w sumie lek na obkurczenie prostaty ale pewnie ma jakiś wpływ na testosteron skoro zadziałało), Ignaś dostał po prostu chyba estrogen (ale przyznam że nie zapytałam dokładnie o nazwę preparatu i skład, zadowoliłam się stwierdzeniem: hormony - dopytam dokładnie) A jeśli chodzi o konflikty to w chwili obecnej najbardziej Ignaś się nie lubi z rudą Figą... chyba ruda furia jest bardziej męska niż kastrowani kumple :) Quote
sunia2000 Posted July 30, 2015 Author Posted July 30, 2015 nie, nie ypozane (trochę się dziwię że to przepisano na obniżenie popędu bo to w sumie lek na obkurczenie prostaty ale pewnie ma i inne zastosowania skoro zadziałało), Ignaś dostał po prostu chyba estrogen (ale przyznam że nie zapytałam dokładnie o nazwę preparatu i skład, zadowoliłam się stwierdzeniem: hormony - dopytam dokładnie) A jeśli chodzi o konflikty to w chwili obecnej najbardziej Ignaś się nie lubi z rudą Figą... chyba ruda furia jest bardziej męska niż kastrowani kumple :) Te rude to chyba tak mają:) Quote
kikou Posted August 2, 2015 Posted August 2, 2015 w piątek odbierałam rachunki innego piesia i odrazu dopytałam o ten hormon jaki Ignaś dostał, tak to był estrogen. Powinien działać od 1m-ca do 3ch ale nie wiadomo jakie zmiany ma chłopak i co mu tam ten testosteron napędza więc po prostu kolejną dawkę dostanie jak znowu zacznie pokrywać kolegów.. badania Ignasia 150 zł od wtorku ani jednego zemdlenia, odpukać :D W ogóle super jest chłopaczek, uspokoił się znacząco, spróbował swoich sił z każdym, ustalił pozycję w stadzie, trzyma się bardzo przy pańci, to taki pieseczek który bardzo potrzebuje obecnosci człowieka, szczeka w tej chwili tylko jak mu znikam z oczu, jest duuuuużo lepiej. Quote
asiuniab Posted August 2, 2015 Posted August 2, 2015 jak się cieszę Ignaś wygrałeś los na loterii:) Quote
kikou Posted August 2, 2015 Posted August 2, 2015 tak się pcha na kolanka cały czas nawet w większym towarzystwie pcha się żeby jak najbliżej człowieka leżeć Quote
dorcia2 Posted August 2, 2015 Posted August 2, 2015 badania Ignasia 150 zł Kasiu, pieniążki dzisiaj poleciały , dziękujemy Ci za opiekę nad dziadziusiem w imieniu Ignasia dziękuję wszystkim Cioteczkom za wpłaty, dokładnie nie wiem za jaki miesiąc niektóre Ciocie płaciły : Mdk8-5zł 26/07 za 07 Zachary-15zł 29/07 za Szira-20zł 30/07 za Bakusiowa-30zł 30/07 za 07 Dorcia2-20zł 30/07 za 08 stan konta Ignasia to : 466,4 -150,00 = 316,40 w piątek były imieniny Ignacego , składam więc naszemu solenizantowi życzenia miłości, zdrówka i pełnej miseczki :D nie ypozane (trochę się dziwię że to przepisano na obniżenie popędu bo to w sumie lek na obkurczenie prostaty ale pewnie ma jakiś wpływ na testosteron skoro zadziałało) u Czupurka celem była kastracja chemiczna bo gruczoł prostaty był powiększony no i przy okazji gwałty odeszły w niepamięć , właśnie wczoraj z nim pół dnia u lekarza spędziałam ale to już tak jest z tymi starowinkami Quote
dorcia2 Posted August 2, 2015 Posted August 2, 2015 ale futrzaczki w rządku poukładane, cudny widok Quote
bakusiowa Posted August 3, 2015 Posted August 3, 2015 Piękne stadko. Ignacy niesamowity przytulak. Jak można było pozbyć się takiego fajnego psiaka. 1 Quote
sunia2000 Posted August 4, 2015 Author Posted August 4, 2015 Piękne stadko. Ignacy niesamowity przytulak. Jak można było pozbyć się takiego fajnego psiaka. Niestety duzo starszych psów, nawet fajniejszych od Ignaca ląduje na bruku:( W schronie co chwilę powstają nowy boksy geriatrii a w nich po 5,6 psów nieraz. Najgorzej mają te duże, nad małym nieraz się ktoś zlituje a z dużym to problem i trzeba mieć warunki do trzymania 40-50kg starego psa, niestety o takie nikt nie pyta...:( dobrze, że dziadek się trochę uspokoił, oby już całkiem dał sobie spokoj z kolegami i zajął się cieszeniem z tego co ma:) Quote
dorcia2 Posted August 9, 2015 Posted August 9, 2015 kochani, dziękuję w imieniu ignasia za wpłaty Asiuniab-15zł (03/08) Pani Anna -50zł (04/08) Mudiczka-10zł (07/09) obecny stan konta Ignasia to 391,40 :) Quote
sunia2000 Posted August 10, 2015 Author Posted August 10, 2015 Rozmawiałam dzis z kikou - Ignaś po kilkunastu dniach brania leków stał się psem idealnym:) Przestał szczekać, przestał gwałcic, przestał skakać do psów, stał psem miziakiem, nakolankowym, napoduszkowym, takie ciepłe kudłate kluchy do kochania:) Na dodatek w ostatnie dni mimo upałów tylko raz zemdlał:) Niestety cała jego paszcza wymaga renowacji a że nie ma co myśleć o narkozie to chyba będzie trzeba powoli próbować na żywca robić mu porządek w mordziaszce ale na razie póki co najgorsze u Ignasia przeszło:) Quote
bakusiowa Posted August 10, 2015 Posted August 10, 2015 A to delikatny dziadunio. Raz zemdlał :( Quote
kikou Posted August 10, 2015 Posted August 10, 2015 w jego przypadku to niestety sukces że przez dwa tygodnie raz zemdlał bo przecież pierwszego dnia aż 7 razy zemdlał :( Quote
bakusiowa Posted August 10, 2015 Posted August 10, 2015 Czyli wszystko dobrze. Dziaduniowi poprawia się ze zdrowiem. Quote
asiuniab Posted August 11, 2015 Posted August 11, 2015 Rozmawiałam dzis z kikou - Ignaś po kilkunastu dniach brania leków stał się psem idealnym:) Przestał szczekać, przestał gwałcic, przestał skakać do psów, stał psem miziakiem, nakolankowym, napoduszkowym, takie ciepłe kudłate kluchy do kochania:) Na dodatek w ostatnie dni mimo upałów tylko raz zemdlał :) Niestety cała jego paszcza wymaga renowacji a że nie ma co myśleć o narkozie to chyba będzie trzeba powoli próbować na żywca robić mu porządek w mordziaszce ale na razie póki co najgorsze u Ignasia przeszło:) cieszę się, że z Ignacym jest tak dobrze, ale proszę wytłumacz mi, co znaczy na żywca robić porządek w paszczy? Quote
kikou Posted August 11, 2015 Posted August 11, 2015 Pani doktor bedzie probowala tak po jednym zabku oczyszczac, tyle na ile sobie pozwoli nie spiąc, czasem psinki dają sobie ciut pogrzebać w mordeczce, zobaczymy czy to sie uda. 1 Quote
sunia2000 Posted August 11, 2015 Author Posted August 11, 2015 cieszę się, że z Ignacym jest tak dobrze, ale proszę wytłumacz mi, co znaczy na żywca robić porządek w paszczy? Widzę, że kasia pierwsza odpowiedziała:) Jak psiak spokojny to nieraz możńa zrobić porządek w paszczy:) Nieraz nie ma wyjścia i trzeba tak próbować bo niesttey od chorych zębów wiele paskudztwa może się porobić Quote
dorcia2 Posted August 15, 2015 Posted August 15, 2015 Nieraz nie ma wyjścia i trzeba tak próbować bo niesttey od chorych zębów wiele paskudztwa może się porobić to fakt, ciekawe czy Ignaś pozwoli sobie gmerać w buziulce dobrze że się uspokoił bo przy jego chorym serduszku takie ekscytacje nie są wskazane wpłynęły pieniążki od Cioci Nuncek-20,00 08/08 za sierpień z dopiskiem dla Cejlonka ale zakładam , że to ma być dla Ignasia dziękuję w imieniu Ignasia stan finansów Ignaśka to 411,40 Quote
zachary Posted August 15, 2015 Posted August 15, 2015 dorcia2, a Nuncek to nie jest wujek?...hi,hi...Tak mi się wydaje,że gdzieś już się Nuncek tłumaczył, że nie jest ciocią.... Quote
asiuniab Posted August 16, 2015 Posted August 16, 2015 dorcia2, a Nuncek to nie jest wujek?...hi,hi...Tak mi się wydaje,że gdzieś już się Nuncek tłumaczył, że nie jest ciocią.... a wiecie, że zależnie od której strony jest się wujkiem, jest się naciotem lub pociotem:) Quote
Poker Posted August 16, 2015 Posted August 16, 2015 Nuncek jest zdecydowanie wujaszkiem. Z każdej strony. 1 Quote
Recommended Posts