Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Witam,

ja sobie od dłuższego czasu cichutko podczytuję wątki Pań makowskich i powiązane, jeśli można pozwolę sobie na wydanie głosu. Bianka mi bardzo przypomina pomniejszonego BOS-a białego owczarka szwajcarskiego w wersji gładkowłosej :) W ubiegłe wakacje poznałam takie 2 młode panienki BOS. Trzymam kciuki za najlepszy domek dla cudnej dziewczynki :)

Posted

Bo mnie zawsze podobały się u znajomych poznane psiaki: wilczarze irlandzkie, białe owczarki szwajcarskie, wyżły weimarskie, commodory, springer spaniele. A w domu zawsze miałam najpiękniejsze mieszańce środkowo mazowieckie, a teraz mam molosowatą sukę i psa "ostronosa" ;)

dziękuję za zaproszenie,na bazarek zajrzę z przyjemnością, moja Milka też jest z Chrcynna :)

Posted

Wątek makowski jest mi bliski bo to rodzinne strony mojego Taty i znajome nazwy i okolice. W załączniku moje stado . Ruda to Milka, czarny to Lingzi u nas zwany Ziutkiem. Imiona tzw "zastane" przy adopcji :)

Posted

Witam,

ja sobie od dłuższego czasu cichutko podczytuję wątki Pań makowskich i powiązane, jeśli można pozwolę sobie na wydanie głosu. Bianka mi bardzo przypomina pomniejszonego BOS-a białego owczarka szwajcarskiego w wersji gładkowłosej :) W ubiegłe wakacje poznałam takie 2 młode panienki BOS. Trzymam kciuki za najlepszy domek dla cudnej dziewczynki :)

Przegapiłam ten post, dopiero teraz go zauważyłam.

Ja tez pomyślałam o BOS-ie, tylko mi rodzaj sierści nie pasował. Nie wiedziałam, ze są i gładkowłose.

To może w ogłoszeniach coś o tym napomknąć ?

A Twoje stadko sympatyczne, takie znajomo-kundelkowe :)

Posted

BOSy są długowłose i krótkowłose tak jak ONki. Właśnie dlatego się odezwałam, bo pomyślałam, ze czasami opisanie że pies jest w typie rasy może być wyróżniające i zachęcić do przeczytania konkretnego ogłoszenia. tym bardziej że to raczej rzadko spotykane psiaki.

Posted

To niesłychane, Bianka ma sobowtórkę !
Przeglądajac sierpniowy numer "Weranda Country", czasopisma poświęconego domom letnim i wiejskim zobaczyłam
wypisz wymaluj ....Blankę !
Był artykuł na temat warszawiaków mających dom letni gdzieś na Mazowszu.
I na każdym prawie zdjęciu ( w różnorakich ujęciach) występowała biała suczka Biała, identyczna jak Blanka.
Ponieważ Pani zajmuje się dekoracją wnętrz i prowadzi firmę, na końcu artykułu był jej adres mejlowy.
Nie wytrzymałam i napisałam do niej, bo to podobieństwo nie dawało mi spokoju.

Nawet różowawy nosek, rodzaj sierści były takie same.
Pani odpisała, że Biała jest mieszańcem i ma się dobrze. Nigdzie nie uciekła, ani nie zgubiła się.

Posted

Ani jednego telefonu??? W sprawie takiej subtelnej ślicznotki???
Kurcze to marnie widzę podejście do adopcji Nelci, oj marnie.....

Oby Blanka nie czekała zbyt długo, choć na pewno u Ciebie Mazowszanko jest jej dobrze :)

Posted

Nie myśl w ten sposób Florentyno. Każdy ma swój typ psa i tylko takiego chce. Na szczęście gusta są różne.

Widocznie ci, co lubią duże i białe jeszcze nie wrócili z wakacji.

• Upvote 1
Posted

Nie myśl w ten sposób Florentyno. Każdy ma swój typ psa i tylko takiego chce. Na szczęście gusta są różne.

Widocznie ci, co lubią duże i białe jeszcze nie wrócili z wakacji.

Dokładnie tak :)