Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Riley jest w drodze (razem z Mysią, która też jedzie do DS, tylko ciut dalej :) ).

Na noc wzięłam Riley do domu, wykąpałam... dała nam nieźle popalić, koncertowała całą noc :) na początku myślałam, że trochę popłacze i uśnie, ale gdzie tam :)

Mańka biega już bez smyczy, świetnie bawi się z zamojską Tusią. Kali dokazuje na całego, ośmieliła się bardzo, zaczepia wszystkie psy do zabawy :)

• Upvote 2
Guest TyŚka
Posted

Kcukuję dalej za sunie, które wyfrunęły do DS, by im się wiodło jak najlepiej :)

I trzymam kciuki za pozostałą część rodzinki ;)

Posted

Hm....wieści pd Murki z ostatniej nocy trochę smucą..

Sunia ma mieszkać w mieszkaniu w bloku, młodzi ludzie bardzo prozwierzęcy i z pewnym doświadczeniem, ale poza starą żółwicą, okresowo przebywającą świnką morską nie będzie innych zwierząt by złagodzić ewentualny lęk separacyjny....

Co prawda opiekunka mieszka w tym bloku od urodzenia, większość sąsiedów zna ją bardzo długo, sami są psiarzami i są tolerancyjni...

No i mam nadzieję, ze Riley się " ogarnie " z tym wyciem, jak poczuje bezpieczeństwo, swoje stałe miejsce, powtarzające się rytuały itd... 

Posted

Hm....wieści pd Murki z ostatniej nocy trochę smucą..

Sunia ma mieszkać w mieszkaniu w bloku, młodzi ludzie bardzo prozwierzęcy i z pewnym doświadczeniem, ale poza starą żółwicą, okresowo przebywającą świnką morską nie będzie innych zwierząt by złagodzić ewentualny lęk separacyjny....

Co prawda opiekunka mieszka w tym bloku od urodzenia, większość sąsiedów zna ją bardzo długo, sami są psiarzami i są tolerancyjni...

No i mam nadzieję, ze Riley się " ogarnie " z tym wyciem, jak poczuje bezpieczeństwo, swoje stałe miejsce, powtarzające się rytuały itd... 

ojej :( oby tylko problemów nie było...

trzymam kciuki, żeby było OK !!!

Guest TyŚka
Posted

Myślę, że warto od samego początku napomknąć im o klatce i nauce zostawania. Będzie dobrze, wierzę w to!

Posted

Właśnie rozmawiałam z nową właścicielką Riley. :) Mała jest zauroczona pańcią, przy przywitaniu wylizała ją po twarzy i nie odstępuje jej na krok :) Jak na razie ani odrobiny płaczu. Trzymam kciuki, że kolejne dni też takie będą. Jutro będą zdjęcia. O klatce wspomniałam wczoraj, przemyślą.

Murko, bardzo dziękuję za pomoc, zwłaszcza z umową.  Jak tam Mania po rozstaniu z dzieckiem, nie wyje, nie szuka? Trochę martwie się o Kali, czy teraz znowu nie zrobi się wycofana...

Przydałyby się nowe zdjęcia Kali, gdyby udało się uchwycic ją roześmianą byłoby wspaniale; wiem, że ona nie lubi aparatu i chyba też nigdy nie widziałam jej z uśmiechem na pyszczku. Ale może Tobie uda się zdziałać cuda :)

bo to jest jedyna różnica jaką widzę na obecnych zdjęciach - Riley uchachana = ludzie dzwonią, Kali poważna = zero pytań o nią :(

• Upvote 1
Guest TyŚka
Posted

A ja cicho liczę na to, że Kali własnie się rozkręci bez Riley. Mój oraz moje lękliwe tymczasy, gdy zostały odłączone od przebojowego towarzystwa/rodzeństwa w końcu zaczynały być sobą i praca nad nimi o wiele lepiej szła. Oby i tak było z Kali :) A osobom, które dalej będą dzwonić w sprawie Riley można proponować jej siostrzyczkę :)

Posted

Jak minęła pierwsza noc Riley w nowym domu ? Nie było płaczu ?

Całkowicie bez płaczu. Holly ( nowy domek dał nowe imię)  wtuliła się między państwa ( na poduszcze) i przespała całą noc. Jest też zafascynowana telewizorem. :)

Dziś została już sama, na 4h i teraz od 14 do 16.

Zdjęć dostałam więcej, ale jestem tu tylko przelotem więc reszta będzie wieczorem/ rano.

.

Posted

Kali jest wesoła i rozrabia na całego :) Mańka wydaje mi się, że odczuwa stratę Riley. Wczoraj była trochę nieswoja wieczorem, ale myślałam, że to po burzy, że może się bała. Ale dzisiaj też była trochę zgaszona i nie tak chętna do zabaw z Tusią jak wcześniej.

Kali wyprowadza na spacer najnowszy hotelowy nabytek:

39ac8b5b32e5be0egen.jpg

Suńka rozkręcila się, więc porobimy jej nowe fotki.

78f59ac5fcfab37cgen.jpg

Najnowszy nabytek ją bardzo lubi, ale bez wzajemności, bo jest trochę słoniowaty :)

e6f137465788e664gen.jpg

cf11ad604ad9d2dfgen.jpg

Posted

A tu jeszcze Mańka i Tusia, ale nie szalały tak jak zawsze:

f74cb8ee51c7ea05gen.jpg

717510b52d13192egen.jpg

ddbe2f3d2e9780c3gen.jpg

afe307c4c7351251gen.jpg

Nie zdążyłam jeszcze Mańki wyczesać, może na weekendzie mi się uda tym zająć.

Guest TyŚka
Posted

Kali jest meeega urocza :) Też coś czuję, że będzie rozrabiaką :)

Posted

Dzisiaj porobiłam trochę fotek Kali, ciężko było, bo ruchliwe toto się zrobiło, że jejku. Ale wyszło sporo fajnych ujęć i oczywiście sporo uśmiechów Kali :)

Dziś już nie dam rady ich obrobić i wstawić, ale zrobię to jutro.

Guest TyŚka
Posted

Super, bardzo się cieszę, że rozkręciła się psotnica:)