Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 677
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='moon_light']Może ktoś ma do odstąpienia rezerwacje na 2 os ? w budapeszcie/okolicach[/quote]
Skontaktuj się z [B]Resurgam[/B]. Na na Jej prośbę wstawiałam jakiś czas temu info o wolnych miejscach w pensjonacie. Ale nie wiem, czy to jest aktualne jeszcze...
Pzdr.

Posted

Panienko - masz na razie statystykę...
[quote name='musia']Statystyka psów

[URL="http://www.eurodogshow2008.hu/kiallinfo/FajtaIvarLista.XLS"][FONT=Trebuchet MS][COLOR=#13660e][B]Nevezési statisztika[/B][/COLOR][/FONT][/URL]

[URL="http://www.eurodogshow2008.hu/kiallinfo/"][COLOR=#810081]http://www.eurodogshow2008.hu/kiallinfo/[/COLOR][/URL][/quote]

Pzdr.

Posted

A ja dalej nic nie dostalam :angryy: Fajnie ze podali statystyki, tylko nie wiele mi to daje, bo nie jestem w stanie sprawdzic czy moj pies jest przyjety, czy tez nie :angryy::angryy::angryy: Mam tylko maila od klubu

Posted

[quote name='Asiaczek']Ja teoretycznie mam wolne miejsce w busie. O ile Twój psiak zmieści się do busa...
Pzdr.[/quote]

Asiaczku bardzo Ci dziękuję za chęć pomocy:)
Alarm odwołany, jadę z hodowcą:))

Teraz tylko szukamy hotelu:roll:

Gdzie ludziska śpicie?? Może są jeszcze jakieś wolne miejsca?

Przeszukałam cały net i niby jest tego pełno, a jak chce się coś znaleźć to....ehhh:(

Posted

[FONT="Century Gothic"]Chyba jakaś plaga...

Poszukuję miejsca dla jednej osoby z dogiem, z Warszawy (ew. pod Warszawą) na dwa dni (dogi są oceniane w sobote i niedziele). Głównie chodziloby o dojazd do Szentendre pod Budapesztem, ale jak ktoś zaberze do samego Budapesztu to dalej damy rade :) Ewentualnie gdyby miał ktoś możliwość dostarczenia nas tylko do Krakowa to też prosiłabym o info...

Szentendre bo tam nocleg mamy zaklepany, całe szczęście już od Kwietnia[/FONT]

Posted

[quote name='pati1033']a ja dzis dostalam potwierdzenie na europejska razem z przeurocza odblaskowa opaska- wreszcie :multi::multi::multi:[/quote]
Pati a kiedy zgłaszałaś i jak ? Ja do dzisiaj nic nie mam poza powierdzeniem klubówki , które przyszło dzisiaj !

Posted

MAM POTWIERDZENIE !!!!!!!!!!! :multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi: z euro !

Pati- o jakiej opasce mówisz ?? moja nie jest odblaskowa !

Przepraszam, ale po co płaciliśmy w terminie....skoro trzeba tak czy siak isc i potwierdzić wpłate..

PLEASE PROVE THE PAYMENT BEFORE JUDGING...

ps. i że niby gdzie ja mam to potwierdzić ? sędziemu okazać kwitek z banku ? :D

Posted

oj czuję że niezły bajzel na miejscu będzie,obym się myliła...nadal z klubowej dla terrierów głucho i chicho,wkurza mnie to!tyle kasy a człowiek musi się o denerwować...mam nadzieję że na miejscu widok futrzaków osłodzi mi te wszystkie niedociągnięcia organizatorów;o)

Posted

[quote name='moon_light']MAM POTWIERDZENIE !!!!!!!!!!! :multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi: z euro !

Pati- o jakiej opasce mówisz ?? moja nie jest odblaskowa !

Przepraszam, ale po co płaciliśmy w terminie....skoro trzeba tak czy siak isc i potwierdzić wpłate..

PLEASE PROVE THE PAYMENT BEFORE JUDGING...

ps. i że niby gdzie ja mam to potwierdzić ? sędziemu okazać kwitek z banku ? :D[/quote]

Natalia no mówię Ci, że każdy musi kolejkę do sekretariatu odstać i jeszcze spróbować swoich sił do wytłumaczenia w ichniejszym języku po co stałaś w kolejce, zeby sie na dodatek dowiedzieć, ze nie zapłaciłaś i albo płacisz albo cie nie ocenia bo swistek można podrobić!!!
A Ty mi nie wierzysz:roll:

Posted

[quote name='MEGNUM'] wytłumaczenia w ichniejszym języku po co stałaś w kolejce,[/QUOTE]

[FONT="Century Gothic"]Z tego co pamiętam oni są całkiem kumaci po angielsku ;-) Ale kolejki mnie przerażają... A to że dogi Outside..brrrrrr[/FONT]

Posted

[quote name='MEGNUM']Natalia no mówię Ci, że każdy musi kolejkę do sekretariatu odstać i jeszcze spróbować swoich sił do wytłumaczenia w ichniejszym języku po co stałaś w kolejce, zeby sie na dodatek dowiedzieć, ze nie zapłaciłaś i albo płacisz albo cie nie ocenia bo swistek można podrobić!!!
A Ty mi nie wierzysz:roll:[/quote]

Bez przesady :)
Węgrzy całkiem fajnie mówią po angielsku (w przeciwieństwie do np. Hiszpanów), do tego są bardzo pomocni.

Z wystaw węgierskich mamy jedne z najmilszych wspomnień i mamy nadzieję, że tak pozostanie.

Jedyny minus jaki jest - to ringi na zewnątrz. Nie wiem, jak Wy, dziewczyny, ale jeśli będzie zimno i deszczowo - zejdziemy z ringu i skończymy zabawę. Nie mam zamiary ryzykować zdrowiem psa. Przyznam, że jestem zaskoczonaL: trochę nie ta ranga imprezy i nie ta pora roku, aby ringi dogów były na dworze.

Posted

[quote name='Sylvia_76']
Jedyny minus jaki jest - to ringi na zewnątrz. Nie wiem, jak Wy, dziewczyny, ale jeśli będzie zimno i deszczowo - zejdziemy z ringu i skończymy zabawę. Nie mam zamiary ryzykować zdrowiem psa. Przyznam, że jestem zaskoczonaL: trochę nie ta ranga imprezy i nie ta pora roku, aby ringi dogów były na dworze.[/QUOTE]
[FONT="Century Gothic"]
Z tego co kojarze to 3 lata temu podczas Europejskiej w Tulln dogi też były out, ale pod namiotami... Pytanie jak to będzie tu :roll:[/FONT]

Posted

[quote name='jo-jo']
[FONT=Century Gothic]Z tego co kojarze to 3 lata temu podczas Europejskiej w Tulln dogi też były out, ale pod namiotami... Pytanie jak to będzie tu :roll:[/FONT][/quote]

Szczerze mówiąc, namioty mnie nie pocieszają...

Zbyt dobrze pamiętam relację Kasi Madzirowej z Budapesztu rok temu (ta sama pora), było kaszmarnie zimno, i ludzie i psy się pochorowały.

Nie rozumiem, no naprawdę cieżko mi pojąć dlaczego puchate psy są w halach a dogi na zewnątrz...

Swoją drogą - Europejska rok temu miała zupełnie inny problem, tam psy mdlały z gorąca, hale były tak przegrzane, że co chwila ktoś wynosił nieprzytomnego zwierzaka.

Do tej pory absolutnie najlepiej zorganizowaną wystawa była tegoroczna Światówka (piszę o warunkach przy ringach dogów, o reszcie nie wiem).
Ringi gogantyczne, hala przestronna, miejsca mnóstwo, super ekipy sprzątające, genialni ludzie z obsługi imprezy do pomocy (sami podchodzi i pytali czy czegoś nie potrzeba)...

Posted

[quote name='Sylvia_76']Bez przesady :)
Węgrzy całkiem fajnie mówią po angielsku (w przeciwieństwie do np. Hiszpanów), do tego są bardzo pomocni.

Z wystaw węgierskich mamy jedne z najmilszych wspomnień i mamy nadzieję, że tak pozostanie.

Jedyny minus jaki jest - to ringi na zewnątrz. Nie wiem, jak Wy, dziewczyny, ale jeśli będzie zimno i deszczowo - zejdziemy z ringu i skończymy zabawę. Nie mam zamiary ryzykować zdrowiem psa. Przyznam, że jestem zaskoczonaL: trochę nie ta ranga imprezy i nie ta pora roku, aby ringi dogów były na dworze.[/quote]

A ja mam z Węgier inne wspomnienia: z nikim nie dało się dogadać. Za to w Hiszpanii nie miałam problemów, może to zależy od regionu:roll:
Na wystawie węgierskiej nigdy nie byłam, za to słyszałam od kilku osób, a nawet sama przekonałam się, ze mają ogromny bajzel podczas organizowania wystaw:shake:

Z tymi ringami na zewnątrz to trochę przesadzili. No chyba ze nie bedzie bardzo zimno i mokro. W sumie w halach też czasem gorzej niż na mrozie - małe ringi, śliskie hodniczki czy podłoga, smród, huk i tłok.