Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

czy ja wiem - dalmatyńczyk - hehe... to powiedziała moja córa jak jej pokazywaliśmy zdjęcia z kieleckiej wystawy, na których była Szymi ;)

będzie Szymi w Świdniku? :loveu:

Posted

Jestem za, jestem za:multi: - podbijaj z Franiem dzikie kraje:p
Ja zauważyłam, że w Polsce naszych pociech nie doceniają, a jak człowiek za gramanice się ruszy, to od razu widać, że nie tylko drugi koniec smyczy się liczy;)

Posted

[quote name='Doginka']Powiem tak - Vectra imponujesz mi:p - masz poczucie humoru, nie jesteś rozmemłana, nie przejmujesz się bzdetami i masz wszystkich goopich w doo...:diabloti: Idziesz śmiało do przodu i jesteś pełna optymizmu:razz:
To tyle ;) - naszły mnie takie przemyślenia podczas deszczu za oknem:evil_lol:[/quote]
No deszcz co chwila jest :angryy: :angryy:

jak by tak człowiek się tylko zamartwiał , to by zgłupiał , a życie jest zbyt piękne , by głupotami głowę zaprzątać ....

jedno mnie w życiu naj przerażało :shake: w szkole .. jak ktoś dostał np jedynkę i płakał nad tą jedynką - kurna jak można się takim czymś przejmować ? :niewiem: :evil_lol:
Problemy nie są do rozdrapywania i memłania w głowie , one są do rozwiązywania - jeśli ktoś myśli , że ja nie mam problemów - mam i to nieraz straszne ... bardzo skomplikowane - ale nie umiem usiąść i się zamartwiać - no nie umiem i już ... trza rękawy zakasać i brnąć do przodu ;)
a jest tyle pięknych chwil w życiu , tyle radości .. trzeba je wyłapywać :loveu:

[quote name='bonsai_88'][B]Vectra[/B] pamiętasz może kiedy jest wystawa w Krakowie?

Swoją drogą Szymurka fajna była jak była mała :loveu:[/quote]

[FONT=verdana][SIZE=2][COLOR=#666666]27-28.06[/COLOR][/SIZE][/FONT][FONT=verdana][SIZE=2][COLOR=#666666] Kraków [/COLOR][/SIZE][/FONT]

może Szymi nie jest szczytem piękności jeśli chodzi o wzorzec , jest w miarę poprawną suczką, dość mocną - ma wady , znamy je ....
ma za to świetny charakter , zdrową skórę , stawy - dobry rodowód :diabloti:
nie jest tuzinkowa i o to my walczyli :p
jeśli się uda by byly szczeniaczki , bo może byc tak , że Franio nie będzie chciał kryć ,że ona nie zajdzie w ciąże ... no a jeśli się uda , to liczę na super ekstra dziwaki w umaszczeniu :loveu: :loveu: niewielka jest szans ana tricolor czy też podpalańca , ale ja na to liczę bardzo ....

Serio , jazda z Marysią na wystawy , nie jest ekscytująca :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol:
z Franiem , to już ruletka , odkryłam ostatnio , że mnie nie kręci wygrywanie , mnie kręcą denne opisy sędziów :evil_lol: Szczególnie typu - za mały :multi: :multi:

Dlatego mam plan , bardzo poważny plan - wyruszyć z nimi na ringi poza nasze granice :cool3: co zaczynam dopinać .....

[quote name='agnethka']czy ja wiem - dalmatyńczyk - hehe... to powiedziała moja córa jak jej pokazywaliśmy zdjęcia z kieleckiej wystawy, na których była Szymi ;-)

będzie Szymi w Świdniku? :loveu:[/quote]

Będzie i w Krakowie również :p

Na temat umaszczenia tego miotu , był już temat na staffikowym ... nie wiem czy to jest usunięte czy nie .. ale było ciekawie , mniej więcej jak z Frania wątrobianym kolorem :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol:

Posted

no to w Świdniku w klasie otwartej minimum 3 sucze idą :cool3: fajnie :p

hmm... był wątek poświęcony wyłącznie umaszczeniu szczylków po tej parze? chyba przeoczyłam :roll: to musiało być bardzo ciekawe..

Posted

[quote name='Doginka']Jestem za, jestem za:multi: - podbijaj z Franiem dzikie kraje:p
Ja zauważyłam, że w Polsce naszych pociech nie doceniają, a jak człowiek za gramanice się ruszy, to od razu widać, że nie tylko drugi koniec smyczy się liczy;)[/quote]
też z czystej ciekawości chcę pojechać , naj to mi się marzy taka specjalistyczna stafficza wystawa ... nie żeby wygrać , by być w takim miejscu , stać na ringu z multumem staffików z różnych krajów , w różnych typach , kolorach - by sędziował super specjalista
W PL była raz taka wystawa , znaczy z takim sędziom , opisy , sposób sędziowania , widać było znajimość rasy , profesjonalizm ...
takie wystawy mi sie marzą , a nie jak nieraz spotykam się :shake:
Ja nie muszę wygrywać , ale chcę by płacąc , dostawać to co powinnam dostać - rzetelną ocenę , opis .. a nie że za mały :evil_lol: :evil_lol:

Agnethka , nie o Franiu i Szymi , tylko o miocie w którym urodziła sie Szymi i Szogun :diabloti:
O Franiu i Szymi , to dopiero może być :evil_lol: jak będzie zapowiedź miotu :siara:

Posted

[quote name='Vectra']t
O Franiu i Szymi , to dopiero może być :evil_lol: jak będzie zapowiedź miotu :siara:[/quote]

oj będzie będzie - niewątpliwie będzie :diabloti: podrzuć linka to aż się zarejestruję gdzies tam żeby poczytać :evil_lol:

Posted

[quote name='malawaszka']oj będzie będzie - niewątpliwie będzie :diabloti: podrzuć linka to aż się zarejestruję gdzies tam żeby poczytać :evil_lol:[/quote]

nie mogę się doczekać :loveu: :loveu: :loveu: :evil_lol:
jak kundel Franio , wątrobiany z zakręconym ogonkiem i jego żona Szymi , dereszowata (.... musze dopytać jak to tam było dalej z czym :evil_lol: ) spłodzą cudowne szczeniaczki :loveu: :loveu: :loveu:

tym czasem idę zabić TZ :angryy: :angryy: za to że bez mojej zgody , rozmnożył samochód :diabloti:

Posted

:loveu:[FONT=Arial][COLOR=Red][B]:loveu::loveu:macie małe samochodziki :razz::razz:[/B][/COLOR][/FONT]

[FONT=Arial][COLOR=Red][B]dalmatyńczyki widziałam :diabloti::evil_lol:[/B][/COLOR][/FONT]

Posted

[FONT=Georgia][COLOR=Olive][B]małe prosiaczki będą musiały być śliczne :) bo jakżeby inaczej :cool3:

gdybym tylko mogła mieć drugiego psa to kto wie czy nie skusiłabym się na jakąś Frankę :) :loveu::loveu:[/B][/COLOR][/FONT]

Posted

[quote name='Vectra']

tym czasem idę zabić TZ :angryy: :angryy: za to że bez mojej zgody , rozmnożył samochód :diabloti:[/quote]

mysle ze nie bedziecie miec problemu ze znalezieniem domkow...:diabloti:tylko czy one aby rasowe te samochodziki:hmmmm::diabloti:i zeby kopiowane nie byly:evil_lol:

Posted

[quote name='agbar']mysle ze nie bedziecie miec problemu ze znalezieniem domkow...:diabloti:tylko czy one aby rasowe te samochodziki:hmmmm::diabloti:i zeby kopiowane nie byly:evil_lol:[/quote]
No właśnie kiedy ludzie nie za bardzo chcą przygarniać potwory :shake: :evil_lol:
ledwo pozbyłam się złomka ..... kupił grand Voyagera ... co usłyszałam - by Twoje pieski miały jak na wystawy jeździć :roll: :evil_lol: :evil_lol:

ogólnie mam zły humor , nie związany z autem .....

Posted

[quote name='Vectra']

Agnethka , nie o Franiu i Szymi , tylko o miocie w którym urodziła sie Szymi i Szogun :diabloti:
O Franiu i Szymi , to dopiero może być :evil_lol: jak będzie zapowiedź miotu :siara:[/quote]

wiem już wiem ;)

Posted

o matko, podejrzewam, że jak będzie dropiaczek to będzie Was całkiem spora stafficza banda tam :cool3: więęęc jakbyś zobaczyła dość wysokie ekhm nienajchudsze (:evil_lol:) dziewczę w okularach co się zbiera, żeby podejść ale przeraża ją Wasza liczebność to prawdopodobnie będę to ja :oops:

Posted

[quote name='evl']o matko, podejrzewam, że jak będzie dropiaczek to będzie Was całkiem spora stafficza banda tam :cool3: więęęc jakbyś zobaczyła dość wysokie ekhm nienajchudsze (:evil_lol:) dziewczę w okularach co się zbiera, żeby podejść ale przeraża ją Wasza liczebność to prawdopodobnie będę to ja :oops:[/quote]
[FONT=Arial][COLOR=Red][B]
a dziewcze powinno se zrobić transparent ....niezawodne i sprawdzone w Katosach :evil_lol:[/B][/COLOR][/FONT]

Posted

[quote name='Alicja'][FONT=Arial][COLOR=Red][B]
a dziewcze powinno se zrobić transparent ....niezawodne i sprawdzone w Katosach :evil_lol:[/B][/COLOR][/FONT][/quote]
Słusznie gadasz :diabloti:

Evl , nie wyskakuj mi tu z nieśmiałością , bo się gotowa będę obrazić :cooldevi:

Posted

Wy się chociaż nie musicie spaecjalnie przygotowywać na show w Płocku:diabloti: - ja mam pełne ręce roboty. Jak zwykle wszystko zostawiłam na ostatnią chwilę:roll:Dobiją mnie łapy Rapera zarzygańca:cool3:

Posted

Ewa, Ewa, a ja mam zapytańsko - wiem, że kiedyś zamawiałaś sobie koszulkę z nadrukiem Franiowym, powiedz mi, moja droga, jaka musi być mniej więcej gramatura takiej koszulki, żeby mi się nie rozlazła pod dwóch praniach? mam szatański plan :diabloti:

Posted

[quote name='Doginka']Wy się chociaż nie musicie spaecjalnie przygotowywać na show w Płocku:diabloti: - ja mam pełne ręce roboty. Jak zwykle wszystko zostawiłam na ostatnią chwilę:roll:Dobiją mnie łapy Rapera zarzygańca:cool3:[/quote]
Moich poza nauką stania - nie robię NIC :evil_lol: o nie sorki , przelece chusteczką dla niemowląt :diabloti:

[quote name='Rinuś'][I][B]ee gdzie jedziesz na wakacje?doszly mnie takie słuchy :diabloti:[/B][/I][/QUOTE]
do Honolulu :eviltong: :diabloti:

[quote name='evl']Ewa, Ewa, a ja mam zapytańsko - wiem, że kiedyś zamawiałaś sobie koszulkę z nadrukiem Franiowym, powiedz mi, moja droga, jaka musi być mniej więcej gramatura takiej koszulki, żeby mi się nie rozlazła pod dwóch praniach? mam szatański plan :diabloti:[/QUOTE]

wiesz co , gramatura :hmmmm: nie mam pojęcia .. :oops:
No mi dostarczono , taki zupełnie porządny ten podkoszulek ... piorę - nic się nie dzieje

jeśli to jest nadal ich gg - to masz nr 1597993

Posted

[quote name='Rinuś'][I][B]eee bardzo smieszne :placz::placz::placz::placz:
nie chcesz sie podzielić żebyśmy Cię nie napastowały?:evil_lol:[/B][/I][/quote]
Jadę do Buz , do znajomych ... którzy mają dużo piesków :cool3:
jadę ze staffikami :lol: czarne zostają z wujem , co by się od psów nie odzwyczaił :evil_lol:

Posted

[quote name='Alicja'][FONT=Arial][COLOR=Red][B]aaaaa będzieta szaleć z bullkami :p[/B][/COLOR][/FONT][/quote]
no w sumie, będę się znęcać nad 1 psami :diabloti:
przyjadę z 5 kg lżejsza :evil_lol: oby :diabloti: