Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[B][I]Vectra brawo :multi::multi:[/I][/B]

[B][I]hah moja krew :diabloti::diabloti::diabloti::loveu::eviltong:[/I][/B]

[B][I]Franiutek jest piękniusi :loveu::loveu:[/I][/B]

[B][I]mogłabyś się postarać o tego Championa :razz:[/I][/B]

Posted

[quote name='Bullila.nl']dobrze napisane....:cool3:

[SIZE=4][COLOR=red]Franio Gratulacje...:multi:[/COLOR][/SIZE]
[COLOR=#ff0000]Jestem z Was dumna i z psa i z wystawcy;)[/COLOR]

[COLOR=#ff0000]BRAVO!!!:Rose::cool2:[/COLOR][/quote]
Dziękujemy :diabloti:
[quote name='Greven']Ja kcem owoc miłości tej pary :diabloti: A w ogóle to gratuluję wystawy!!!![/quote]
dostaniesz , oczywiście że dostaniesz !!!! wybiorę Ci taką za wzór i podobieństwo Klementynki :loveu: :loveu: :loveu:
sama ci dowiozę :diabloti: byś nie wiedziała gdzie mieszkam cobyś mi nie składała wizyt z reklamacją :evil_lol:
ale i tak ci Klamusi nie oddam :eviltong: bo kto by mi doy na podwórku kopał , kto by muchy łapał i tak durnie patrzył :loveu:
[quote name='agnethka']doskonale Vectra Cie rozumiem - mi też już się oberwało i za opowieści o psach jak się razem czują, i za nieudane wystawy, i za to że kocham psy,i za to że jak mogę to chcę pomóc psiakom....ludzi nie interesuje to, co jest w rzeczywistości, dla nich ważne jest każde potknięcie i jeszcze sobie dopowiedzą to i owo - oczywiście nie powiedzą w twarz co im nie pasi, tylko szmerają za plecami... :roll:

kiedyś już Ci pisałam, podziwiam co robisz dla swoich psów (i tych, które Twoje nie są). Masz wspaniałe serce i kochasz zwierzęta - a to jest bardzo ważne! Powiem to, co mi powiedziała pewna osoba - nie patrz na to, co mówią bądź piszą i rób swoje! :p[/quote]
ja mam zasadniczo w dupie to co mówią inni , dopóki nie włączają to osób trzecich .... i póki te opinie nie godzą w czyjąś idee ....
a tas serio , to ja gucio robie dla zwierząt , bo nie mam do tego zapału :shake:
to że mam dwie suki z adopcji o niczym nie świadczy .. czasem pomogę finansowo , czasem coś tam dam , ale to i tak kropla w morzu ...
Na razie nie jestem w stanie nic więcej .... może kiedyś .....

Posted

[quote name='Rinuś'][B][I]Vectra brawo :multi::multi:[/I][/B]

[B][I]hah moja krew :diabloti::diabloti::diabloti::loveu::eviltong:[/I][/B]

[B][I]Franiutek jest piękniusi :loveu::loveu:[/I][/B]

[B][I]mogłabyś się postarać o tego Championa :razz:[/I][/B][/quote]
a on przecież jest czempion :diabloti: Rafałek mówi do Frania zasrany czempionie :evil_lol:

kupiłam Mani klatkę :p

[url]http://www.allegro.pl/show_item.php?item=410677922&msg=Tw%C3%B3j+e-mail+zosta%C5%82+wys%C5%82any[/url].

Posted

[quote name='Vectra']a on przecież jest czempion :diabloti: Rafałek mówi do Frania zasrany czempionie :evil_lol:

kupiłam Mani klatkę :p

[URL]http://www.allegro.pl/show_item.php?item=410677922&msg=Tw%C3%B3j+e-mail+zosta%C5%82+wys%C5%82any[/URL].[/quote]
[B][I]Dla Was to pewnie nawet i InterChampion :evil_lol::evil_lol:[/I][/B]

[B][I]Klatka w kolorze, który kocham :flaming:[/I][/B]

Posted

[quote name='Rinuś'][B][I]Dla Was to pewnie nawet i InterChampion :evil_lol::evil_lol:[/I][/B]

[B][I]Klatka w kolorze, który kocham :flaming:[/I][/B][/quote]
a tak serio , to co to zmieni czy on będzie ten czempion czy inter :razz:
że będę go bardziej kochać ? czy zatrudnię mu nianie i wybuduje oddzielny dom co by plebs bez papierów mi czempiona nie pobrudził :razz: czy rodowód mu się zmieni :razz: kolor sierści , schamieje ?

Bo co chwyt marketingowy , szczeniaki po czempionie :evil_lol:

Mi wystarczy ,to że go kocham :loveu: i on kocha mnie :loveu:
a śmiesznie jest na wystawach i to dość notoryczne jest :diabloti:
jak Franio się lansuje po wystawie , to słyszę o Franio :cool3:
dziś też lecę jak idiota , Franio biegnie i nagle pani do pana pokazuje paluchem ooooo Franio ten co z piłką lata :multi: :evil_lol:

Jeśli , bo to nie jest wcale pewne , Franio został by ojcem ..
to można pominąć imię matki i rodowe Frania
wystarczy napisać dzieci Frania i bić się będą :evilbat:
Franio Atomic Boy = czempion galaktyki :diabloti:

Kolejna rzecz , to jedyna matka przyszłych dzieci Frania jaka mi lezy na sercu , mieszka w Rosji , bo jest klonem Frania :p

Rinusiowa nie czepiaj się koloru domku :mad: Franio ma niebieski domek dla chłopczyka , Mania różowy dla dziewczynki :eviltong:

Posted

[quote name='Vectra']a tak serio , to co to zmieni czy on będzie ten czempion czy inter :razz:
że będę go bardziej kochać ? czy zatrudnię mu nianie i wybuduje oddzielny dom co by plebs bez papierów mi czempiona nie pobrudził :razz: czy rodowód mu się zmieni :razz: kolor sierści , schamieje ?
[B][I]Zapewne się nie zmieni :eviltong: [/I][/B]
[B][I]Ale jak czempion czy inter czepmion to wiadomo, że geny ma dobre i dobre szczeniaki będą po tatusiu Franiutku :loveu:[/I][/B]
Bo co chwyt marketingowy , szczeniaki po czempionie :evil_lol:

Mi wystarczy ,to że go kocham :loveu: i on kocha mnie :loveu:
a śmiesznie jest na wystawach i to dość notoryczne jest :diabloti:
jak Franio się lansuje po wystawie , to słyszę o Franio :cool3:
dziś też lecę jak idiota , Franio biegnie i nagle pani do pana pokazuje paluchem ooooo Franio ten co z piłką lata :multi: :evil_lol:

Jeśli , bo to nie jest wcale pewne , Franio został by ojcem ..
to można pominąć imię matki i rodowe Frania
wystarczy napisać dzieci Frania i bić się będą :evilbat:
Franio Atomic Boy = czempion galaktyki :diabloti:

Kolejna rzecz , to jedyna matka przyszłych dzieci Frania jaka mi lezy na sercu , mieszka w Rosji , bo jest klonem Frania :p

[B]Rinusiowa nie czepiaj się koloru domku :mad: Franio ma niebieski domek dla chłopczyka , Mania różowy dla dziewczynki[/B] :eviltong:[/quote]
[B][I]Będę się czepiała :diabloti: to może pomalujemy Mani pazurki na różofffffo?:evil_lol:[/I][/B]

Posted

[quote name='kaskaSz']Bardzo ładna klatka. A Mania to będzie wędrować razem z nią hihi[/quote]
Fenomenem klatki jest to , że w podróży psy siedzą w nich grzecznie :p
Lalka i Klamka jak i Ajda jeżdżą autem luzem ... niestety Franio luzem to się kręci jak smród po gaciach :mad: w klatce śpi :cool3:

Posted

[quote name='Rinuś'][B][I]Będę się czepiała :diabloti: to może pomalujemy Mani pazurki na różofffffo?:evil_lol:[/I][/B][/quote]jedyne co , to mogę ją przefarbować, ale na RUDO :diabloti:

ale się nie śmiej , bo kiedyś tam , pomalowałam Kano pazury na czerwono , takim zajebiście czerwonym lakierem i poszłam z nim na spacer :evil_lol:
Oczywiście nikt nie miał cywilnej odwagi , głośno skomentować jego wyglądu .. ale miny ludzi BEZCENNE .... :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol:
miał czerwoną obróżkę i czerwone paznokcie i wyglądał jak teletubiś :cool3: :evil_lol:
Kano miał takie krogulcze pazury co rosły prosto, jemu się nie podwijały :diabloti:, więc fantastycznie było widać kolor :loveu: :loveu:

że nie było wtedy cyfrówek :shake:

Posted

[quote name='Vectra']jedyne co , to mogę ją przefarbować, ale na RUDO :diabloti:

ale się nie śmiej , bo kiedyś tam , pomalowałam Kano pazury na czerwono , takim zajebiście czerwonym lakierem i poszłam z nim na spacer :evil_lol:
Oczywiście nikt nie miał cywilnej odwagi , głośno skomentować jego wyglądu .. ale miny ludzi BEZCENNE .... :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol:
miał czerwoną obróżkę i czerwone paznokcie i wyglądał jak teletubiś :cool3: :evil_lol:
Kano miał takie krogulcze pazury co rosły prosto, jemu się nie podwijały :diabloti:, więc fantastycznie było widać kolor :loveu: :loveu:

że nie było wtedy cyfrówek :shake:[/quote]
[B][I]Ten rudy Ci krąży widzę po głowie...:eviltong: coś czuję, że niedługo piątego świniaka sie doczekamy :diabloti:[/I][/B]

[B][I]nie było cyfry ale były klisze :razz:[/I][/B]
[B][I]a to kiedyś tam to ile lat temu?góra 10 :evil_lol:[/I][/B]

Posted

ja tylko uprzedziłam fakt , bo pamiętam co było po wystawie we Wrocławiu , gdzie również sędziował Pan Jędrasiak .. i był tam wystawiany tata Frania i zgarnął wszystko.
I gdzie również Franio dostał ocenę doskonałą i był drugi .... Zasłużenie , bo pierwszy pies był lepszy , a trzeci gorszy.
Bo trudno ludziom widać zrozumieć , że pies który mało się pokazuje , bo ktoś ma w dupie , słusznie przez Ciebie Wasiu nazwany świat .... może wygrać , może być najlepszy.
Już się nauczyłam , że do pewnych sędziów nie warto dupy ruszać , bo wg nich staffik ma być czarny i gruby :evil_lol:
Jeszcze raz chętnie pojadę do Elżbiety Chwalibóg , ona sędziowała nas w młodzieży , jak Franio miał równo pół roku ...
Ja po prostu lubię jak sędzia mówi do mnie jak do człowieka , a nie jak do kosmity.Ogląda psa , coś tam pomierzy.Wymieni wszystkie wady i zalety , co podciągnąć itd .. przynajmniej się zapyta w jakim wieku jest pies.Bo kilka miesięcy różnychy u młodego psa , to kolosalna różnica w budowie.
a nie raz dostałam wykład jaka to rasa staffik jest świetna jako pierwszy w życiu pies.
Wiem , że tego sędziego będą omijać , albo pojadę z wszystkimi moimi psami wtedy uniknę zbędnej edukacji ....
w Łodzi ma być jakaś zagramaniczna sędzina , to może się na psach zna :diabloti:

tak dla porwnania

łeb Franka w październiku 2007
[URL="http://www.fotosik.pl"][IMG]http://images38.fotosik.pl/4/f6a9b8b8003675ab.jpg[/IMG][/URL]

w kwietniu tego roku

[URL="http://www.fotosik.pl"][IMG]http://images44.fotosik.pl/4/b8b421fbc6f2d638.jpg[/IMG][/URL]

i obecny

[URL="http://www.fotosik.pl"][IMG]http://images24.fotosik.pl/269/76d710ed9f32315a.jpg[/IMG][/URL]

i na koniec Franek który ma kilka miesięcy :diabloti:

[URL="http://www.fotosik.pl/"][IMG]http://images21.fotosik.pl/384/e5e5e65132ce0185.jpg[/IMG][/URL]

Posted

Vectra - to że wzięłaś Lalkę i Klemkę to już bardzo dużo, to że czasem wpłacisz to też dużo ;) jakby każdy choć troszke pomógł to by było super, ale niestety tak nie jest...

Ja byłam jak na razie na 3 wystawach i najmilej wspominam sędzinę: panią Katarzynę Nitkę z Zakopanego, bardzo miła kobieta, uśmiechnięta - pierwsze przy ocenie pyta o wiek psa, kuca przy nich, dotyka. Jak opanujemy wystawianie się to kiedyś specjalnie pojadę po ocenę właśnie do niej :p Nie wiem jakie inni mają doświadczenia z tą panią, ale wówczas mimo zmęczenia (oceniała dwa ringi, bo nasz sędzia nie przyjechał) była na prawdę super.

a FRANIO - pewnie, że będą się ludzie bić o jego dzieci :diabloti: :evil_lol:

Posted

:evil_lol:[FONT=Arial][COLOR=Red][B]:evil_lol::evil_lol:widzę ze Cię wzięło .... ta nie wiem jak gdzie indziej ale bull wystawy mają to do tego ze jest obrabianie posladów na maxa a jak na się spoglądają to by se z miłosci w gacie na pokaz wleźli :diabloti:... dlatego tak bardzo znienawidziłam wystawy w sensie uczestnictwa czynnego

Brawo Franiutek :klacz:[/B][/COLOR][/FONT]

Posted

tylko ja osobiście bym zabiła kogoś kto by chociaż pomyślał o tym , że skrzywdzi dziecko Frania :diabloti:

Ja wystarczy , że odebrałam set telefonów w sprawie rodzeństwa Mani na set telefonów , dwa były rozsądne i tam małe zamieszkały :)
resztę z tych set , odprawiłam z kwitkiem czego konsekwencją było zgłoszenie przez kogoś naruszenia regulaminu aukcji na allegro i dostałam ostrzeżenie :diabloti:
Po kilu to pojechałam jak po burej suce i całą moją kobiecość szlag trafił ..
ale jak mnie debil pyta czy staffik może być dla dziecka , bo córce obiecał .. ale on w domu nielubi psa , to by go na łańcuchu trzymał - czy będą to dobre warunki dla psa .
Gdyby stał blisko mnie , to bym go udusiła gołymi rękami .... bo tych pytań i dyskusja trwała
Potem czy będą agresywne i wiele pytań na które jak odpowiadałam bardzo grzecznie :evilbat: O tym czy bez rodowodu by czasem taniej nie było , bo po co rodowód , wystawiać nie będzie .. bo iles tam to za psa to za dużo ....
Ja to współczuje wszystkim co szukają domów dla psów , bo ja to bym ocipiała , oszalała i zabijała , pobudzała do życia i ponownie zabijała ..... kroiła , zasalała solą i pytała z uśmiechem na ustach czy boli ....

Posted

[quote name='zaba14']agnethka p.K.Nitka jest nawet na dgm ;)[/quote]
wiem :diabloti:

[quote name='Alicja']:evil_lol:[FONT=Arial][COLOR=Red][B]:evil_lol::evil_lol:widzę ze Cię wzięło .... ta nie wiem jak gdzie indziej ale bull wystawy mają to do tego ze jest obrabianie posladów na maxa a jak na się spoglądają to by se z miłosci w gacie na pokaz wleźli :diabloti:... dlatego tak bardzo znienawidziłam wystawy w sensie uczestnictwa czynnego

Brawo Franiutek :klacz:[/B][/COLOR][/FONT][/quote]
zawsze mnie bierze , po szoł :diabloti:

[quote name='agnethka']tak? nawet nie wiedziałam :p[/quote]
popatrz u siebie w galerii :cool3: wypowiadała sie nawet.
Tylko użytkownik o nicku Nitencja , nie wiem czemu ma tryb moderowany , a ja późno zobaczyłam te posty :p
Ja też bardzo chętnie pojadę do tej pani :lol:
Bo to ta Pani , co ci Elitka zwiała z ringu i dostałaś opis , że nie do oceny ;)

Posted

Franio ma piekny leb i super umiesniony:multi:
do tego przednie lapy ma jak staffik a nie jak jamnik:razz:...
wiele staffikow ma jamnikowate lapy i nikt na to uwagi nie zwraca:cool3:

poza tym Franulek zalicza sie do tych z urokiem osobistym:p

Posted

przypomniało mi się jak szukałam DS dla briarda i ONki :roll: - masakra, setki głupich pytań..heh...wiem o czym piszesz w tej chwili :roll:
a staffik - TTB - to pewnie i agresywne by woleli i inne takie durnoty :angryy: najgorsze, że niektórych ludzi nie nauczysz niczego, bo będą głusi na wszystko, bo wszak oni najlepiej wiedzą :roll:

Posted

[quote name='Vectra']
popatrz u siebie w galerii :cool3: wypowiadała sie nawet.
Tylko użytkownik o nicku Nitencja , nie wiem czemu ma tryb moderowany , a ja późno zobaczyłam te posty :p
Ja też bardzo chętnie pojadę do tej pani :lol:
Bo to ta Pani , co ci Elitka zwiała z ringu i dostałaś opis , że nie do oceny ;)[/quote]

ło..faktycznie - że też wcześniej nie zauważyłam i nie wyczaiłam :oops: :roll:

Posted

Franio robi wrażenie potężnego, bo jest muskularny, a nie tłusty, jak tucznik. Nie rozumiem tendencji do faworyzowania w niektórych rasach (np. bullterier, labrador) psów spasionych. To tak, jakby dziecko utuczone na fastfoodach, przedkładać nad ruchliwego, szczupłego dzieciaka, który cały dzień spędza na świeżym powietrzu.
[B]Który będzie zdrowy? Który sprawia lepsze wrażenie wizualne?[/B]

Franio jest piękny, przez to, że jest NATURALNY. Robi to, co lubią robić psy. Nie jest ograniczany w ruchu, w zabawie. Wyrobił piękne mięśnie, a że przy tym ma doskonałą głowę... no cóż, zapisuję się na szczeniaka z jego krycia :razz: Ale na pewno nie z pierwszego, bo mnie nie stać. Za 2-3 lata się zgłoszę.

Posted

Greven , już Ci pisałam - dostaniesz gratisa :diabloti: za Klamkę ;)

Jeszcze wracając do Frania , on wcale potężny nie jest , on wbrew pozorom jest maleńki :) Fakt łuszczu na nim zero ;)
A co mam mu nie dać biegać ? nie ciągać się , nie wisieć na oponie ? nie ganiać za piłką nie naparzać się z resztą ? bo wystawy ? co reszta ma ganiać , a on lukać z klatki ? On lubi biegać , on lubi leżeć w gorący dzień w największym błocie , lubi tą przeklętą piłkę - kocha ją , wisieć też lubi , ale tylko jak Lala wisi ... non stop się ganiają , non stop ciągają sobą czy jakąś szmatą , teraz dodatkowo wszystkie są pogryzione przez Manie.
On jeszcze ani razu nie był kąpany , czego nie ukrywam :diabloti:
Jeszcze wczoraj przed szoł , ganiał w największym błocie :evil_lol:

Się pochwalę a co :diabloti:
Jechałam autem z nowym silnikiem :evilbat: było bosko , jeszcze kilka km i TZ by stracił zycie :mad:
Bo nie pisałam ? że rano oczywiście była wojna , bo Rafałek pod pretekstem nakarmienia i wybiegania Ajdy , poszedł dokręcić trzy śrubki :mad: mieliśmy wyjechać o 8 , 8:10 zadzwoniłam zapytać GDZIE JESTEŚ , usłyszałam już jadę tylko coś zrobię :mdleje:
W dwie minuty po tym jak grzecznie poprosiłam był pod furtką i pakował psy ...:diabloti:
A jaki on był szczęśliwy , że wystawa tak myk , myk , pędziliśmy do domu ... w domu tylko zmienił ciuch na roboczy i szarpnowszy łyk kawy i gryz ciasta popędził do swojego raju ....
ale skończył i oczywiście non stop o tym gada :mdleje: teraz też mi klepie , za plecami , jak to wspaniale , cudownie , doskonale , a jakie przyspieszenie , a jakie wrażenie , a jakie fantastyczne podgrzewane fotele .... dupe mam przypaloną od prezentacji :mad:
ze starego auta została tylko karoseria , ten idiota wsio wymienił ....