Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Proszę się nie śmiać z Bogutka , to poważna rasa jest :mad::mad:

[IMG]http://i1090.photobucket.com/albums/i376/pennstaff1/25042012020.jpg[/IMG]

[IMG]http://i1090.photobucket.com/albums/i376/pennstaff1/25042012093.jpg[/IMG]

Posted

[quote name='Doginka']A to piękne, małe, rude obok kosmity, to...?:hmmmm: Sorki, ale ja nie ogarniam już ich:oops:[/QUOTE]

Toć to Andzia - córunia Rekina :razz:

Posted

hahahahahahahahaha ja wcale się nie śmieję ....wcale :roflt: .....tylko teraz wymiękam , bo a nuż poszczujesz chłopaka na mnie :shock:

[url]http://i1090.photobucket.com/albums/i376/pennstaff1/25042012093.jpg[/url]

Posted

Dziś ważyłam tą bande kretynów

Od najmniejszego :cool1:

Andzia 9,500
Terrierzyca 12,900
Hania 13,400
Bogusław 13,800
Rekin 16 :mdleje:
Franio 17,900
Emila 18 :diabloti:

Posted

Hania i Terierek wyglądaja na większe :lol:
między Rekinem i Emilką 2kg różnicy tez nie widać .
Franio chyba waży w sam raz? samiec staffika tak powinien ważyć ? widziałam na staffikowym forum 23kg staffika nie wyglądał jak dla mnie dobrze, jakby tak Franowi dodać 5kg straszne :lol:

Posted

Zdjęcia oszukują :)
Emila jest najwyższa , najniższa jest póki co Andzia , za nią Rekin , Hania , Terrierek i Franio.
Terrierek na tych swoich patyczkach ,wygląda fakt na fotach na wysoką ..... a Hanka to jest knykcio wypierdek.

Franca 23 kg ? chyba z 3 boomerami , 4 jajkami i workiem karmy :evil_lol:
To jest jego rekord życiowy wagi , ale moja radość długo trwać nie będzie bo niestety już przestał lubić tak kobersa.

Rekin musi ze 2 kg schudnąć , Emila ok 1 kg

Posted (edited)

[quote name='Asiaczek']Powiedziała, że nie chce się ze mną bawić.Dlaczegoooooo....?
[URL]http://i1090.photobucket.com/albums/i376/pennstaff1/23042012622.jpg[/URL]

Pzdr.[/QUOTE]
jakoś tak po prostu :grins:

[quote name='ania z poznania'][URL]http://i1090.photobucket.com/albums/i376/pennstaff1/23042012289.jpg[/URL]

Kto chciał Hanusię ubić :mad::crazyeye:???[/QUOTE]
Klementysia :diabloti:

[quote name='FredziaFredzia']Vectra, kiedyś miałam napisać ale zapomniałam. Mając Lalkę i Klementynę nie bałabym się mieszkać w ciemnym lesie. :lol:

Kiedy pozbawianie Bogusia męskości?[/QUOTE]
Szczególnie Klementyna jest psem obronnym :diabloti: Bo fakt na Lalkę można liczyć. Jej wygląd paraliżuje większość ludzi , a jej instynkt obronny , utwierdza ludzi w tym przekonaniu.

Pewno w wakacje , jak moja mama urlop weźmie ... ja nie narażę się tu na rozprucie mu szwów ....

Jakiś czas temu , po lesie jeździli akwizytorzy z agencji ochrony , którzy chcieli na siłę sprzedać mi swoje usługi. Alarm , czujniki ruchu , 5 minut dojazd brygady w razie załączenia alarmu. To było zaraz po tym , jak grasowała banda cyganów po okolicy ..
Wszystko pięknie , tylko zapytałam panów , jak oni sobie wyobrażają wskoczenie do mnie na podwórko ... nooo baaaa prosta sprawa , cyknął pan do brygady czarnych , podjechali prawie natychmiast , a ja wypuściłam Lalkę :grins: I sami stwierdzili , że faktycznie nie potrzeba mi agencji ochrony :evil_lol: Lala bardzo kochać panów , szczególnie ubranych na czarno i grasujących koło ogrodzenia ... dobrze że jeden miał refleks i zabrał szybko łapę ze słupka , to by miał jedną rękę mniej.
Kano Lalę wyedukował , jak się dba i pilnuje rodziny :)

A dziś mam fajne odwiedzinki :) wpada z wizytą pancia Bajki/Baśki - poznać osobiście ojca pieska swego. Bo jak odbierali Baśkę , to Franio był na kolonii :)

Edited by Vectra
Posted

Vectra pożycz mi Lalkę, bo moim kudłatym korepetycje by się przydały ;)... Birma co prawda obcego nie wpuści, ale pod warunkiem że go w ogóle zauwazy [bo np. akurat dziewczynka śpi i jej się słuch wyłączył]. Za to Rocki zauważy każdego i jako pierwszy poleci się przywitać. Psy stróżujące, cholera jasna

Posted

[quote name='Vectra']
Pewno w wakacje , jak moja mama urlop weźmie ... ja nie narażę się tu na rozprucie mu szwów ....
[/QUOTE]
ale on nie musi mieć szwów, mój szczur po 2-3 dniach latał za piłeczką cały zdrów

Posted

[quote name='bonsai_88']Vectra pożycz mi Lalkę, bo moim kudłatym korepetycje by się przydały ;)... Birma co prawda obcego nie wpuści, ale pod warunkiem że go w ogóle zauwazy [bo np. akurat dziewczynka śpi i jej się słuch wyłączył]. Za to Rocki zauważy każdego i jako pierwszy poleci się przywitać. Psy stróżujące, cholera jasna[/QUOTE]
Lalka jest czujna jak cholera .... nikt nie musi do dzwonka dotykać , a wiem że stoi pod furtką .... mimo iż ona np jeszcze w klatce śpi.

[quote name='Unbelievable']ale on nie musi mieć szwów, mój szczur po 2-3 dniach latał za piłeczką cały zdrów[/QUOTE]
Skoro napisałam , że musi , to wiem że musi i będzie miał szwy. Lalka po sterylizacji 3 dni , przeskakiwała 150cm ogrodzenie , a zobacz ile suczek leży i umiera w tym okresie. Jakoś nie miałam odwagi napisać nikomu , co to tam szwy u suczki :grins:
Co innego jest samotny piesek latający za piłeczką , a co innego nawalanki ze staffikami. Brałaś to pod uwagę ?

Posted

[quote name='Vectra']
Skoro napisałam , że musi , to wiem że musi i będzie miał szwy. Lalka po sterylizacji 3 dni , przeskakiwała 150cm ogrodzenie , a zobacz ile suczek leży i umiera w tym okresie. Jakoś nie miałam odwagi napisać nikomu , co to tam szwy u suczki :grins:
Co innego jest samotny piesek latający za piłeczką , a co innego nawalanki ze staffikami. Brałaś to pod uwagę ?[/QUOTE]
czemu od razu z takim wyrzutem?
w sumie chciałam coś napisać, ale dam sobie spokój

Posted

Vectra fakt, że dużo zalezy od konretnego zwierzaka... Kudłata na nogach była w pełni od chwili wybudzenia, na smyczy utrzymałam ją całe 12 godzin. Po tym czasie raęce mnie już tak bolały, że ją spuściłam. Od tamtej pory normalnie biegała i wszystko robiła, miała jedynie ubrana koszulkę, żeby w lesie szwów nie ubrudzić. Za to Jaga po sterylce umierała przez tydzień i chodziła baaardzo wolniutko. Wlokła się łapa za łapą do tego stopnia, że musiałam dziewczyny osobno wyprowadzić - Birma tego tempa by nie wytrzymała.