Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

:evil_lol::evil_lol::evil_lol:

Lekcja biologii, dział: genetyka. Pani pyta dzieci, jakie zwierzęta można teoretycznie krzyżować dla społecznego pożytku.

Zgłasza się Ania:

-Gdyby dało się skrzyżować świnkę z krową, powstałoby zwierzę, które daje dużo mleka i ma pyszne mięso.
-Bardzo ciekawy pomysł - chwali nauczycielka.

Zgłasza się Piotruś: -Gdyby dało się skrzyżować królika i kurę, to ich potomek miałby cenne futerko i znosiłby jaja.

-Hmm, to już mniej prawdopodobne, ale kto wie? - zastanawia się biolożka.

Tymczasem zgłasza się Jasiu.

Pani zna jego głupie pomysły i nie chce dopuścić go do głosu, ale chłopiec uparcie trzyma rękę w górze i nauczycielka niechętnie pozwala mu mówić.

-Można też skrzyżować wesz łonową ze świetlikiem...

-Jasiu! - krzyczy nauczycielka - znów jesteś niegrzeczny i wulgarny, a w dodatku jaki może być pożytek z takiej kombin acji!?

-Jak to jaki? - broni się Jasiu - leży sobie pani w łóżku, nudzi się, zagląda pani pod kołdrę, a tam.... LAS VEGAS!

Posted

[quote name='sacred PIRANHA']w lecie nasiac, naciąć i nasuszyc tyle żeby i na zime starczyło hahahaha:-D[/QUOTE]
najlepiej w ogródku w centrum miasta , tam gdzie duży ruch samochodami. Będzie zdrowa i pachnąca ;)
nie zapominając , by przewidzieć że pies w zimę , może zacznie gówna żreć

Alicja , buhahahahaha :evil_lol:

Posted

Vectra, o tą lucernę chodzi ? [url]http://www.telekarma.pl/p4544/vitapol.lucerna.granulowana.350.g.htm[/url] - wg ulotki to 100% lucerny.

Zgadzam się z tym że Vitapol to shit ale tu mowa do dodawaniu czegoś do psiej diety a nie karmieniu gryzowania.
Jest coś w tym, że psy potrzebują lucerny, moja suka sama szynszyli wyjada.

Posted

[quote name='Vectra']najlepiej w ogródku w centrum miasta , tam gdzie duży ruch samochodami. Będzie zdrowa i pachnąca ;) [/QUOTE]
no a ja sobie głupia zasiałam w ogrodku przed mym balkonem trawe! Trzeba było siać lucerne!!!:-D

Posted

[quote name='Migori']Vectra, o tą lucernę chodzi ? [URL]http://www.telekarma.pl/p4544/vitapol.lucerna.granulowana.350.g.htm[/URL] - wg ulotki to 100% lucerny.

Zgadzam się z tym że Vitapol to shit ale tu mowa do dodawaniu czegoś do psiej diety a nie karmieniu gryzowania.
Jest coś w tym, że psy potrzebują lucerny, moja suka sama szynszyli wyjada.[/QUOTE]
tak dokładnie o to chodzi i dziękuje za logiczne myślenie :)

Pirania , trawę powiadasz ? a znasz jej odmianę ? bo po wyczynie z Ajusiem , to wiesz nooo :evil_lol:

Posted

[quote name='BBeta'][U]JA[/U] nie dałabym swojemu psu Vitapolowych śmieci nawet jako dodatek do karmy, pozdrawiam - nielogicznie myśląca :diabloti:[/QUOTE]
skoro nie ma problemów , z wyjadaniem kup , to nie ma potrzeby :)
Nie ma na rynku póki co INNEJ lucerny , która pomogła.Ta została WYPRÓBOWANA z doskonałymi rezultatami. Psy jedzą doskonałej jakości karmę dla psów , więc suplement nie musi być hiper natura. Może to są i śmieci , ale te śmieci pomogły , nie jednemu psu , tylko badania prowadzone są , na ich coraz większej ilości :)
Można zawsze szukać innej drogi do pozbycia się problemu kupowcinacza.
Zasada jest taka - nie chcesz nie dawaj.
Nie mam gryzoni , kiedyś miałam , ale nie pamiętam co żarły .. ale w tych czasach , pewno jeszcze gorsze śmieci , bo nie było TYLU marek na rynku.
BBeta , możesz się upierać że nie podasz , ok .. ja sobie zdaję sprawę , że te zielone , plastikowe patyczki , nie są zapewne kawiorem , ale pomagają dokładnie TE. Po co mam podawać mieszankę innej firmy psu , która nie spełnia swojej roli ? Tak by się lepiej czuć że nie daje śmieci , ale pies wpierdziela nadal gówna i mam czuć się lepiej ? Czy iść skoczyć z mostu , bo dałam śmieci Vitapolowe i pies przestał jeść gówna ?
Nie myślisz logicznie , w tym wypadku.

Posted

[quote name='BBeta'][U]JA[/U] nie dałabym swojemu psu Vitapolowych śmieci nawet jako dodatek do karmy, pozdrawiam - nielogicznie myśląca :diabloti:[/QUOTE]

A jest jakaś alternatywa? I konkretnie chodzi mi o lucernę w postaci granulatu. I o podobnej skuteczności, co śmieciowy Vitapol, skoro Rinti jest słabsze. Bo mnie chodzi o konkretny efekt. Vectra i parę innych osób mówi, że efekt jest, więc będę próbować. I tak mój pies znajduje się w patologicznych rękach, to co mi tam :eviltong:, a wolę, żeby jadł śmieci z Vitapolu niż ludzkie gówna cholera wie jakiego pochodzenia. Dziękuję za uwagę :evil_lol:

Posted

Nie znam się na karmach dla gryzoni ale jeśli jest szansa, że po tym Vitapolu nie będę musiała bez przerwy pilnować aby pies mi się kup nie nawpierdzielał to chętnie spróbuję. W końcu to nie jest jego podstawowe jedzenie tylko dodatek, który mimo wszystko będzie lepszy niż kupsko.

Posted

Jak macie odwagę , to wypróbujcie , efekty są w różnym czasie osiągane ... są psy które po kilku dniach zaprzestają żarcia , a są takie co potrzeba im nawet miesiąca. Ale musi być systematyczność. I jak ktoś wypróbuje , proszę o informacje jakie zmiany zaobserwował.
To jest ważne , bo chcę/my sprawdzić jaka jest tego skuteczność.I jakie mixy najlepiej działają.
Jak ktoś wypróbuje inną firmę , znajdzie taką ;) i zadziała - każda nowinka miła i chętnie czekam na pomysły i relacje. Tylko z doświadczenia i obserwacji .. nie z teorii.
Żwacze i rumen tabsy , nie mają skuteczności w stopniu zadowalającym niestety.
Jak ktoś się boi , że psa zabije chemią z vitapolu , to niech nie używa ;)
Rinti nie działa , a szkoda bo ładniej wygląda :) ale fajnie się sprawdza , jako nagrody dla psa , bo nie kaloryczne :) To są takie kwadratowe poduszeczki w kolorze zielonym. Ale nie każdy pies chce jeść ;)

Posted

[quote name='Vectra']Pirania , trawę powiadasz ? a znasz jej odmianę ? bo po wyczynie z Ajusiem , to wiesz nooo :evil_lol:[/QUOTE]
a nie znam się na trawach:-D jakaś taka z biedronki- tego sklepu dla biedoty:-D
wyczyn z Ajusiem?? Zobaczysz JAK będzie sie prezentował jak mu urosną włosy, tam gdzie mają urosnąć, toz to będzie szok:-D
[quote name='Vectra']
Rinti nie działa , a szkoda bo ładniej wygląda :) ale fajnie się sprawdza , jako nagrody dla psa , bo nie kaloryczne :) To są takie kwadratowe poduszeczki w kolorze zielonym. Ale nie każdy pies chce jeść ;)[/QUOTE]
żaden z moich psów nie chce jeść tego Rinti, ukradłam kuzynowi od gryzoni hihihi dla testu, niestety popatrzyły na mnie jak na kretynke i oddaliły się w pośpiechu:-D

Posted

to ja lecę teraz dla sklepu dedykowanym biedakom , bo bardzo lubię produkty z biedronki czasem też z lidla ... więc może skocze tu i tu , bo mam dwa obok siebie.
Bo nawet kartonu po mleku nie mam w domu ...

Posted

[quote name='Vectra']to ja lecę teraz dla sklepu dedykowanym biedakom , bo bardzo lubię produkty z biedronki czasem też z lidla ... więc może skocze tu i tu , bo mam dwa obok siebie[/QUOTE]

ja też mam jedno i drugie obok siebie:-D i zwykle jak idę to i tu i tu:-)

Posted

Ja dziś byłam w tym sklepiku dla biedoty :roll: ale niech mi ktoś wytlumaczy o so biega bo w pracy mnie oświeciła że to sklep dla biedoty ...i we w tym sklepie kupuję fajne towary :grins:

a smaczki z lidla Ozzy uwielbia z serii Orlando ... i jeszcze jakieś tam z zoologa

Posted

[quote name='Alicja']Ja dziś byłam w tym sklepiku dla biedoty :roll: ale niech mi ktoś wytlumaczy o so biega bo w pracy mnie oświeciła że to sklep dla biedoty ...i we w tym sklepie kupuję fajne towary :grins:

a smaczki z lidla Ozzy uwielbia z serii Orlando ... i jeszcze jakieś tam z zoologa[/QUOTE]
Kaczyński tak powiedział w tv kiedyś, że sklepy Biedronkowe to sklpey dla biedoty:-D
no jak się jest zawalonym w tyłek;-) posłem i sie zarabia 10tysiecy miesiecznie plus sto premii etc to pewnie w biedronce się zakupów nie robi no nie:-D

Posted

Ja uwielbiam obydwie sieci dla biednych :evil_lol: A paski mięsne z Lidla firmy Orlando to zuzowe ulubione smaczki szkoleniowe ;)

Posted

[quote name='evel']Ja uwielbiam obydwie sieci dla biednych :evil_lol: A paski mięsne z Lidla firmy Orlando to zuzowe ulubione smaczki szkoleniowe ;)[/QUOTE]

a ja kupuje w lidlu takie dropsy czekoladowe dla psów, bo pięknie pachną :-D choć mają pewnie tyyyyle chemii co vitapol:-D
do Tozu, odebrac mi yorki:-D!!

Posted

ja uważam , że sklepy biedronka , są to najbardziej ekologiczne miejsca w których robi się zakupy. Ekologia zaczyna się już na parkingu , gdzie zawsze są wolne miejsca , nie ma bitwy na wózki , a i przy kasie nie spędza się wieczności .... przeważnie kolejka to góra dwie osoby.
Zdrowie to nie tylko to co jemy , ale przede wszystkim SPOKÓJ , a nie zszargane nerwy , tabunami kupujących. Nie mają tego ordynarnego światła, przez które łeb boli.
A same produkty są cudowne i bardzo je lubię ... Już jestem spełniona , lodówka pełna , pozostaje łechtanie kubków smakowych.

Posted

hihihihi to ja też się ujawnię jako fanka sklepów dla biedoty :-) Do moich faworytów należy też Netto ... a w nim lody kawowe ... pycha :-)

Co do tej lucerny ... jutro planuję zakup dla psa mojej siostry ... jest u mnie na kuracji odchudzającej i taka lucerna bardzo mi pomoże, bo ta foka zamienia się w krowę ... na spacerach tylko pasie się :angryy: a potem jego kupa to sama trawa :shake: Za jakiś czas dam znać, czy trawa i korzonki już pochłania w mniejszej ilości.

Posted

w Biedronce jest w promocji proszek BRYZA , za niecałe 30 zł - 8 kg
dla mnie rewela , bo do psich kołderek , kocyków i dry bedów , bardzo idealne.
A i se kupiłam advokata i desperadosy i mają pyszne różowe wino - tanie jak barszcz :diabloti:
Mam też moją ulubioną lazanię i bagietki z masłem czosnkowym.

Znaczy wolę allegro niż sklepy zwykłe, ale na allegro nie kupię papierosów i coli :evilbat:

Jak dla grubasa opasa , to możesz więcej tych granulek dawać :) świetnie działają jako wypełniacz ;) trochę kupa jest wtedy duża , ale pies nie łazi taki głodny. I nie szuka przygód.

Posted

My mamy jakiś mega luksusowy Piotr i Paweł. Nie wiem co oni tam rozpylają, ale jak tam wchodzę od razu boli mnie głowa i chce mi się koszmarnie pić.
Uwielbiam Lidla i te ichne budynie waniliowe w kubeczkach!

Posted

Ooooo, a jakie winko? :grins: Bo myśmy się ostatnio skusili w Lidlu na jakieś różowe półsłodkie, ale było okropne :roll: A bagietki z masłem czosnkowym są absolutnie przepyszne :loveu: