Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 34k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• orsini

6588

• Ka-Vanga

2744

• Elitesse

2487

• jostra

2374

Posted

:cry: kto wymyślił szkołę ?! :cry:

Dlaczego nauczyciele robią sprawdziany i kartkówki właśnie w poniedziałek?! jakby nie było innych dni. Ja oczywiście nie mam co w sobote i niedziele robic tylko sie uczyc :cry: Jeszcze egzaminy do liceum :( buuuuuu...

:Dog_run:

Posted

U nas w Wawce przepiękna pogoda, aż grzech nie wyjść z domciu:) Więc jak to zwykle bywa poszłam oczywiście z piechem na spacer- niestety poza teren lotniska, bo tam jest jakiś zjazd harleyowców i duuuuuużo policji, więc lepiej nie ryzykować:)

Zaczęłam po raz koleny naukę chodzienia na luźnej smyczy i chyba jest trochę rezultatów. Wczoraj przetrząsnęłam internet na temat uczenia psac hodzenia przy nodze i nieciągnięcia i poczytałam sobie troszkę. od dzisiaj zaczęłam ponowne ćwiczenia i staram się na razie nie zniechęcać (tylko ciekawe ile wytrzmam?!). Na razie stanęło na tym, że pies często się ogląda na mnie-to chyba dobry znak...?!

Byłam dzisiaj na wystawie na Bokserskiej, ale niestety nie było sznaucerów, bo były sytawiane wczora, ale i tak się cieszę, że pojechałam:) Był fajniuchno i tak się zaczęłam zastanawiać czy mnei by się nie podobało wystawianie... musze to przemyśleć...

Matt: Patrz jak to siem fajnie składa z tymi postami:) Ale jeszcze Cię dogonię!!!

Pasavera: Nie przejm się, ja też mam egzaminy do liceum w tym roku (a dokładniej za misiąc!!!)Trza się wziąść w garść:)

A i witamy nową dogomaniaczkę:)

JusT@ & GALA

Posted

Justa: ja też mam w tym roku te egzaminy!

W tym samym wieku jestesmy he he he

Brrrr..... Figa ma cieczke. naszczeście to już prawie koniec. Jakis głupi jamol za nami cały czas gania. natrętny jest jak chlera! a w dodatku cały czas na dworze bez właściciela. :evil:

Posted

Jak ja wam zazdroszcze...:(:(:( ja musze wciąż czekać. Przez ten czas dostanę chyba niezłego bzika (jak jeszcze go nie mam :wink: ) tak wam zazdroszcze...Te spacery z pupilkami- coś wspaniałego !!!!!!!!!!!! JA teraz ciągle sie dokształcam, chcę być jak najbardziej pojęta jak juz dostanę tego szczeniaczka w swoje recę :P A wy co mi radzicie? bo ja to narazie czytam,czytam i czytam w necie. Ale chyba kupie sobie jeszcze książke. JA mam jeszce pytanka. CZy wasze pieski:

kopią w ogródkach;

piszczą i szczekają jak was nie ma w domu :cry: ;

lepiej jest sznaucerki strzyc czy trymować???

PODRowiOnka

Posted

ABIŚ na szczęście też nie :wink: A propos ABISIA.... właście śpi na kanapie, wybiegał się ze swoja koleżanką (2-letnią ON-ką) po polach :D

Posted

Pasavera: To jeszcze tylko miesiąc, a później błogi luzik... :roll:

A najważniejsze w wychowaniu sznaucera (jak już wiele rzay mwóiłam) jest KONSEKWENTNE postępowanie! Tylko, że bardzo często tak bywa, że najpierw sobie mówimy :"nie będziemy mu pozwalać na to czy na tamto". a później ulegamy kruszynce "bo przecież on ejst taki malutki, nic sie nie stanie, jak razu mu pozwolimy"... sama wiem jak to jest, bo byłomi bardzo trudno trzymać tą dyscyplinę, ale opłaca się, bo później możesz unknąć bardzo wielu problemów...

Sznauceraki to taki małe bestyje, które wiedzą więcej niż nam się wydaje... i mimo, że taki malutkie obserwują każdy szczegół i jeśli mogą potrafią to dobrze wykorzystać!

Kopanie w ogródku-GALA to wogóle się za to nie zabiera, bo jest raczej czyta i błoto, czy brudna woda jest BEEE, ale wszystkiego można nauczyć, a raczej wszystkiemu można zapobiec.

Szczekanie po wyjściu z domu- z tym to raczejnie ma problemu, bo ona raczej szczeka jak jesteśmy (a raczej poszczekuje, bo to nie ejst takie jazgotanie non stop). JAk do małego będziesz przyzwyczajać, że nie zawsze ktos jest w domu, to maluch po prostu przyjmie to do wiadomości i będzie sobie spokojnie spał:)

JA mojego strzygę, ale tą sparę to raczej nei będę się dłużej wypowiadać, bo za bardzo sę w tym nie łapię :oops:

A GALA jest na mnie wyraźnie zła, bo zamiast lecieć znią na spacer to klepię w klawiaturę;)

JusT@ & GALA

Posted

Justa: dzieki za odpowiedzi :wink: może pogadamy teraz o pielęgnacji waszych piesków? No wiecie...ile razy w tygodniu je czeszecie, kiedy myjecie im bródke :D Czy używacie jakiś specialnych rodzajów szczotek itd.itp...Albo dajcie jakiś temat bo sie teraz jakoś cicho zrobiło.. :roll: .....

Posted

Justa: Dzięki za pocieszenie :wink:

Moja Figa czasami szczeka jak nikogo nie ma w domu. Ale przewaznie jest grzeczna (jak nie zabierze się za jakieś kapcie :wink: - od jakiegoś czasu już przestała)

Wlaśnie idziemy na spacerek, i kupić jedzonko bo się skończyło :)

sznaucer_bieg2.gif

Posted

No i po spacerku :(

Eukanuba kupiona, wszyscy zadowoleni

Figa właśnie śpi :biggrina: niewiem czym się tak zmęczyła, ale lepiej niech śpi. Jak nie ma co robić to chodzi po wszystkich pokojach i zaczepia kogo się da.

Posted

Wie kroś może czy jest jakiś kurs strzyżenia sznaucerków :question:

Chciałabym sie nauczyć. niewiem ile by to trwało i ile kosztowałaby maszynka. Ponoć drogie są. Moja znajoma ostrzygła zwykłą maszynka - jeden raz bo się zepsuła, a pozatym za krótko i było widać ciemną skórę.

Ciemna skóra bo sznaucerk biały :)

CO TAK CICHO ?

Posted

Spokojnie... akurat jak zaciekle gadałyście sobie na forum to byłam 1,5 godziny z GALUCHĄ na dworze, a przenośnego kompa to niestety nie mam... więc nie mogłam szybko odpisać!!!

JA moją psicę po każdym posiłku myję (tzn myję jej brodę), bo ona po rpostu śmierdzi ta Eukanubą jakbym jej nie myła i włosy byłyby pozlepiane!!!

A strzyżemy ją na jesieni, po zimie i w czerwcu będziemy, więc jakieś 3 razy do roku:)

Widziałam na wystawie maszynki do strzyżenia psów i kosztowały około 1000zł... tylko firmy jakoś nie pamiętam... :oops:

Marta-m : czy Twoje psisko będzie miało ogonek cały?!

JusT@ & GALA

Posted

Justa: Myślę że tak- to znaczy ja myślałam że wszystkim obcia się przy urodzeniu . Ale z tego co ja widze to twoja GAla chyba ma cały,a może źle widze???? Wiecie co...ale uszki to mu zostawie całe, sznaucerki są chyba o wiele słodsze z uszkami niż bez co nie????

Pasavera: widziałam twoją stronke o twoim piesiu...dużo mi podpowiedziała :wink:

Posted

Już się odchodzi od cięcia uszu, a nawet ogonów. To tylko zabieg zmieniąjący wygląd. A to chyba nie jest najważniejsze nie?? :D

Niedługo Wielkanoc ja juz porzadki porobilem :D Cieplutko jest, mozna chodzic na dluzsze spacerki 8) :ylsuper:

Posted

elo!!!!!!!!! I jakoś nam sie rozmowa nie rozwija...Domyślam się ze to przez szkołe... :sadCyber: Też cos o tym wiem :( musze się kuć tak samo. ZAraz lece na niemiecki- mamy sprawdzian a ja kompletnie nic nie umiem :oops: POtem musze się uczyć na biologie i WOS (jak ja niecierpie WOS-u...) Także sami widzicie. Ale napewno jeszce tu dzisiaj wpadne!!!!!! Pomyślcie sobie że jutro ostatni dzień szkoły :D :D :D Mam nadzieje ze wtedy bedziecie czesto wpadać 8)

Posted

Matt, a czy ja mówię, żę to jest anjważniejsze?! Tylko siem spytałam czy piesek ma kopiowany ogonek i tyle!!! Nikt przeciez nikomu nie wypomina, że ogon obcięty jest zły czy coś... TYlko chyba z tego wynika, że GALUCH jako jednna na tym forum (tzn z szanucerów) jest niekopiowana... hehe, my lubimy oryginalność!!! ;)

A tak wogóle to ja nie mam czasu niestety wchodzic kilka razy dziennie i bardzo żałuję, ale trzeba kuć :( Na szczęście pojutrze juz wolne, a ja w domu zostaje na święta więc będę pisac częściej-mam nadzieje... Chociaż nam po świetach tak sie klasówki posyopały, że wrr... :evilbat:

JusT@ & GALA

Posted

Póki co - nie narzekam :D

Justa: A ja nic do ciebie nie mowie 8) Tylko napisałem co mysle o cieciu :evilbat:

EDIT: Nie "cieciu" a "cięciu" jak co :D

Posted

Wiecie co...mam pomysł. Zaproponujcie jakieś najlepsze stronki o sznaucerach-które waszym zdaniem są najlepsze.

POza tym już jutro ostatni dzień szkoły :D :D :D :D :D :D :D

PaPaTkI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! BądzCiE JutRo :P :P :P

:) :) :) :) :) :) :) :) :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P

Posted

No może przesadziłam... :lol: Taki OSTATNI to on nie jest.Ale mi chodziło że ostatnie przed świętami :wink: :wink: :wink: i potem tydzień wolnego-dla mnie to duuużo :D Ale i tak wole wakacje :smilecol:

Posted

No chyba każdy woli wakacje. no może nie wszyscy ale większość.

Całe szczęście że te święta są bo już nie moge wytrzymać!

A teraz naszczęście nie trzeba ryć :D no....prawie....

Tyle referatów pozadawali że się w głowie nie meści :stupid:

sznaucer_bieg.gif

Posted

Nio i juz po szkole;) Fiuuu... czywiście mój stry facet od mamy nie mógł sobie darować i jak zwykle zrobił nam kartkówkę za krę, tylko nie wiem co tkiegio strasznego zrobiliśmy... Ważne, że teraz cały tydzień bez budyyyyyyyyyy!!!

A tak wogóle MAtt, to ja już nie rozumiem o co Ci chodzi z tym cięciem, ale trudno jakoś to przeżyję (nio chyba, że mi wyjaśnisz...?!)

Doszłam do wniosku, że chyba nie ma olbrzymów (tzn sznaucerów olbrzymów) na tym forum!!!!

A tak wogóle, to nieźle nam idzie, już kilkaset postów napisaliśmy na sznauceromaniakach!!!

JusT@ & GALA

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...