Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 34k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• orsini

6588

• Ka-Vanga

2744

• Elitesse

2487

• jostra

2374

Posted

Ojej ,to ja trzymam kciuki .No i zeby ten porod byl lepszy od poprzedniego .Troszenke Ci zazdroszcze ,tez bym chciala takie slodkie szczeniorki a z drugiej storny ...jak pomysle ile to roboty ....

Posted

[quote name='Olivka']A tak tu kiedys było miło :mad:[/quote]

No własnie, ja nie moge pojąć dlaczego niektórym tak bardzo zależy na wprowadzaniu takiej zawistnej atmosfery.

Ewa, czemu żle, że wkleiła zdjęcie twojego psa, przeciez zdjęcie wcale nie jest złe ...

Aga mocno trzymamy za Zadrusie!!!

Posted

[quote name='Agatka']
Ewa, czemu żle, że wkleiła zdjęcie twojego psa, przeciez zdjęcie wcale nie jest złe ...
[/quote]

bo tak jakby nie jest autorem zdjecia-ustawa o prawach autorskich. Wystarczy????

Posted

Niestety, ostatnio to przerabiałam i dotyczy tylko sytuacji w których osoba użyła zdjęcia lub wizerunku psa w celu uzyskania korzyści majatkowych lub opisała go jako innego psa niż jest w rzeczywistości.
Taka interpretacje przedstawił mi prawnik z naprawdę sporym doświadczeniem w sprawach cywilnych.

Posted

[quote name='orsini']no to to juz totalna perwa!!!!bo ile razy na allegro mozna znalezc nasz foty!!![/quote]

Jesli na allegro znajdziesz zdjęcie które zostało uzyte w celu sprzedazy nie twojego szczeniaka to jak najbardzije masz prawo dochodzic odszkodowania na drodze sądowej.

Posted

[quote name='vis']Marisiu, czemu wkleiłaś zdjęcie mojego psa???? Przecież nie o nim tu mowa :roll:[/quote] [FONT=Arial]
Istnieje bezpośredni związek tego psa z psem o którym mowa, to jest wszak jego ojciec :lol: . Myślę, że nic strasznego się nie stało, synek zdobył w Mołdawii 2xCACIB i 2xBOB :lol:, powód do dumy a nie zmartwienia .
Co do samego zdjęcia, to tylko wkopiowałam jego link [URL="http://www.mini-maksi.com/pic/foto/rompaze_1.jpg"]http://www.mini-maksi.com/pic/foto/rompaze_1.jpg[/URL] i zamieściłam tak, żeby się wyświetlało od razu zdjęcie a nie tylko link. Do tego zdjęcia dotarłam dzięki Pannie [B]orsini[/B]. Można go w bardzo prosty sposób usunąć, jeśli się ono nie podoba :roll: . Wystarczy wysłać właścicielce hodowli, która umieściła owo zdjęcie w rodowodzie swojego psa, prośbę o jego usunięcie a w zamian można wysłać jakieś inne :roll: . Wtedy i na forum pojawi się ta nowa fotka :lol: .

[/FONT] [FONT=Arial]Dodam jeszcze, że jeśli się to zdjęcie nie podoba, to wyświadczyłam w pewnym sensie przysługę [/FONT][FONT=Arial]:lol:[/FONT][FONT=Arial] . Na forum wiadomo fotka żyje dosyć krótko. Kto wraca do starych stron forum a nawet jeśli to sporadycznie [/FONT][FONT=Arial]:roll:[/FONT][FONT=Arial] . Prezentowanie zdjęcie na stronie hodowli może mieć większe znaczenie [/FONT][FONT=Arial]:roll:.[/FONT]

Posted

[quote name='Elitesse']jeszcze nie :shake: ja zaraz wyjezdzam na uczelnie - mam nadzieje ze poczeka jak cos do wieczora[/QUOTE]
Może Zadra zrobi Ci niespodziankę :lol: , wrócisz z uczelni a tu już będzie po wszystkim :lol: . Na boku będzie leżała mamusia i 10 ślicznych, tłuściutkich szczeniaczków :Cool!: .

Posted

[quote name='orsini']ale zobacz jej sie juz teraz Twoj pies podoba:multi: :multi: :multi: :multi: czyli to prawda ze tylko krowa nie zmienia poglądów, bo kiedys go krytykowała jak każdego zresztą, który nie jest jej:diabloti: :diabloti: :diabloti:[/QUOTE]

Każdy sądzi podług siebie Panno [B]orsini[/B] :lol: .

Posted

To właścicielka MINI MAXI robiła to zdjęcie. Mało tego , przerobiła je dodając zbyt dużo kontrastu i teraz Snap ma białą szyję i białe "frędzle" na łapach :bigcry: ..... okropne jest to zdjęcie. Przez tą wysoką trawę zrobił się jeszcze niskopodwoziowy :-( :-( :-(

Posted

[quote name='vis']
To właścicielka MINI MAXI robiła to zdjęcie. Mało tego , przerobiła je dodając zbyt dużo kontrastu i teraz Snap ma białą szyję i białe "frędzle" na łapach :bigcry: ..... okropne jest to zdjęcie. Przez tą wysoką trawę zrobił się jeszcze niskopodwoziowy :-( :-( :-([/quote]
[FONT=Arial]Fakt zdjęcie nie należy do udanych :shake:, ale można chyba poprosić, żeby zostało zmienione :roll:. Hodowczyni chyba nie zależy na antyreklamie ojca własnego psa :roll:.

[/FONT] [FONT=Arial]Przy okazji poznałam całkiem ładnego pieska: na tym zdjęciu poniżej trochę szwankuje samo przygotowanie, bo ma zbyt pofalowaną sierść i na grzbiecie i na brodzie, ale w budowie piesek jest całkiem całkiem:
[/FONT]
[FONT=Arial]
[/FONT]
[CENTER][FONT=Arial][IMG]http://www.mini-maksi.com/pic/foto/YA32.JPG[/IMG][/FONT]
[/CENTER]
[CENTER][B]Mini - Maksi Ya[/B]
[/CENTER]

[FONT=Arial]jest krótki; ładnie kątowany; ładna górna i dolna linia; ładna przedpierś, pomimo tego, że jest wygolona, to i tak jest solidnie zaznaczona; szyja wystarczająco długa z zaznaczonym kłębem; ładnie wysoko osadzony ogon; do głowy przyczepić się raczej nie można; zresztą jak pies jest krótki to raczej nie może mieć bardzo długiej głowy, bo to najczęściej idzie w parze, mniej więcej długość dłowy to ½ długości grzbietu. Całkiem ładny psiak i [B]vis[/B] może być dumna :lol:, że to po jej reproduktorze wyszedł taki proporcjonalny piesek :lol:. Dla miłośników amerykanów pewnie ma za mało kudełków na łapkach :roll:. Dla [B]orsini [/B]pewnie jest to przykład łysego psa :cool3:, ale mi nie przeszkadza, wg. mnie ilość włosa ozdobnego w normie.[/FONT]

Posted

hmm, jak na moje oko to to zdjęcie jakieś kombinowane jest. Czy jestem przewrażliwiony? :>

Mianowicie sierść na tylnych łapach, jakaś taka, hmmm poprawiona w photoshopie :evil_lol: ale moze się mylę, żeby mi nikt nie powiedział, ze komus cos zarzucam, tak sobie tylko coś tam pomrukuję :]

btw, pomiły ci sie z deka tematy ;)

Posted

[quote name='marisia'][FONT=Arial]. Dla [B]orsini [/B]pewnie jest to przykład łysego psa :cool3:, ale mi nie przeszkadza, wg. mnie ilość włosa ozdobnego w normie.[/FONT][/quote]

nie, wcale tak nie mysle:))))znajac zycie to oni wycieli/przerwali te owlosienie:evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: w rok mu by mozna pewnie bylo odhodowac normalne:)))))
Ale widzisz jak Cie znam?:)))wiedzialam, ze Ci sie bedzie ten pies podobal;) ;) ;) :diabloti: :diabloti: :diabloti:

Posted

[quote name='Czarne Gwiazdy']
btw, pomiły ci sie z deka tematy ;)[/quote]
Wiesz to jest ogólny wątek na temat sznaucerów :cool3: , więc nie odbiega całkiem od tematu, wywiązała się pewna dyskusja na temat psa prezentowanego na wystawie w Mołdawii i trudno mi było tak przeskoczyć do innego wątku, ale skoro chcesz to część postu umieściłam we właściwym wątku :lol: .

Posted

Czarne Gwiazdy no marisia ma racje:)))tu mozna o wszystkim pisac:)))nawet o tym, ze wlasnie zjadles pizze:))))wracaj do www:))))SUPER Ci wyszlo:)))))))))))))))))oczywiscie nie mi, bo zaraz Pass przeczyta i mi wleje:evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: ja tam Pass nie zdradze:loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu:

Posted

[quote name='orsini']nie, wcale tak nie mysle:))))znajac zycie to oni wycieli/przerwali te owlosienie:evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: w rok mu by mozna pewnie bylo odhodowac normalne:)))))
Ale widzisz jak Cie znam?:)))wiedzialam, ze Ci sie bedzie ten pies podobal;) ;) ;) :diabloti: :diabloti: :diabloti:[/quote]
:crazyeye::crazyeye::crazyeye: Pana [B]orsini[/B] chyba zmieniła zdanie na temat pieska o którym wcześniej pisała raczej w tonacji kpiąco/drwiącej. Ciekawe dlaczego :hmmmm: ?
Z tym włosem, to nie sądzę, mamusia jest raczej z tych słabo owłosionych :shake:.

Posted

[quote]Wiesz to jest ogólny wątek na temat sznaucerów , więc nie odbiega całkiem od tematu, wywiązała się pewna dyskusja na temat psa prezentowanego na wystawie w Mołdawii i trudno mi było tak przeskoczyć do innego wątku, ale skoro chcesz to część postu umieściłam we właściwym wątku [/quote]
[quote]Czarne Gwiazdy no marisia ma racje[/quote]Wiem, wiem, ale jak jest taki topic, w którym akurat tak oceniacie psiaki, to dobrze, że ten post się tam znalazł ;)

[quote]tu mozna o wszystkim pisac))nawet o tym, ze wlasnie zjadles pizze[/quote]Prawie w ogóle nie jadam pizzy :P

[quote]wracaj do www)))SUPER Ci wyszlo[/quote]a ja nie wiem o czym piszesz :evil_lol:

Posted

Dziękuję za info o maszynkach chyba jednak zdecyduję się na Oster A5, pomyślę jeszcze.
A kto z Was wybiera się do Szczecina w czerwcu? Ja niestety nie zdążylam ze zgłoszeniem a może to i dobrze bo Ajsza ma po tym świerzbie strasznie zniszczoną sierść więc niech sobie odpocznie staruszka. Napewno będę jako widz to pewne .

Kiedy wreszcie ta pogoda się poprawi szaro , zimno i deszcz.Nawet psy jakieś takie zaspane.

Posted

Witam :)

Mam pytanie...
Czy znacie może jakieś fajne i wmiare tanie miejsce noclegowe w Nitrze lub
okolicach??

Mamy ogromny problem ze znalezieniem jakiegos hotelu, kwatery,
domku....czegokolwiek gdzie mozna przyjechac z psami :/

A wystawa zbliza sie wielkimi krokami... bo to juz 3-4.czerwiec :/

BARDZO PROSZĘ O POMOC :) :) :)

Posted

Natalia, musisz poczekac az Elitka skonczy walke na wystawce, to napewno Tobie pomoze. Ona z Nitra jest oblatana :lol:

Krokodyl dostal Ml.Zw. :loveu:

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...