Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

To już wiecie jak poszło fidze. Ja jestem bardzo zadowolony bo dostac drugie miejsce na miedzynarodówce, w tak licznej obsadzie i jescze u sedziego, który dosyc rygorystycznie oceniał to jest WIELKI sukces.
Ale to w głównej mierze dzieki Agatce, ze nas namówiła i przygotowała psa do wystawy. Dziekuje jeszcze raz .

Poznałem pare osób z DGM i bardzo było miło i sympatycznie.

• Replies 34k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• orsini

6588

• Ka-Vanga

2744

• Elitesse

2487

• jostra

2374

Posted

[quote name='Mek']Ale to w głównej mierze dzieki Agatce, ze nas namówiła i przygotowała psa do wystawy. Dziekuje jeszcze raz .

Poznałem pare osób z DGM i bardzo było miło i sympatycznie.[/quote]
Zaraz zaraz a kto kapal Fige i ja suszyl co :eviltong: hihihihihi ;) .
Mek jeszcze raz wielkie gratki, Figa to naprawde fajniutka suczka :).
No i mnie rowniez bardzo milo bylo Ciebie poznac :).

Posted

[quote name='Mek']To już wiecie jak poszło fidze. Ja jestem bardzo zadowolony bo dostac drugie miejsce na miedzynarodówce, w tak licznej obsadzie i jescze u sedziego, który dosyc rygorystycznie oceniał to jest WIELKI sukces.
.[/quote]

Mek gratuluje swietnej suczki :loveu: :loveu: :loveu:

Posted

Kochani bardzo dziekujemy za gratulacje i slowana uznania dla mojego Bandziorka, fajnie moc sie z kims podzielic radoscia :).

Oliwko ogromne gratki dla Fancy za ml ch!!!!!!!!!! :multi: :multi: :multi: :multi: .

No kogo my tu widziemy ;) , witaj Aniu wsrod nas :).

Posted

Moje wrazenia z Katowic

Jadac do Katowic spodziewalam sie po szwedzkim sedzim niewiadomo czego raczej z zabarwieniem negatywnym, jednak milo mnie zaskoczyl. Wybieral psy w jednym typie tu moze byc wyjatkiem suczka ktora dostala cacib.Jest ona w nieco innym typie niz poszczegolni zwyciezcy klas, mniejsza drobniejsza ale niewatpliwe bardzo krotka zwarta i ladnie sie ruszajaca, jak dla mnie nieco za malo dostojna i za niska( chociaz mieszczaca sie we wzorcu) Kazdy zwyciezca klasy prezentowal sie bardzo ladnie, pan sedzia nie mial zadnych wpadek na 1 lokacie nie znajdziemyy zadnego kociuba cacuszka czy jak kto zwal. Nie da sie nie zauwazyc ze psy zwyciezcy klas to psy wywodzace sie z hod Sasquehenna lub po rodzicach z tej hodowli. Nie dyskutuje tu w czyich sa rekach bo to sparwa drugorzedna faktem jest ze praca hdowlana w tej hodowli nie poszla na marne i przyczynila sie do rozwoju rasy:))

Przy okazji chcialam zauwazyc ze forum sluzy zamieszczaniu naszych opini, wymianie pogladow i spostrzezen a nie tylko slodzeniu sobie nawzajem......

Posted

[quote name='Masterton']a jak to się stało że współwłaścicielka pozwoliła Ci nadać imiona,z tego co nie lubi kiedy współwłaściciel decyduje.[/quote]

Wczoraj z nia rozmawiał Rafał i powiedziała, że nie ma problemu, że możemy decydowac , podała tylko litere :) i w zasadzie tez jej nie narzucała.

Mek przecież wiesz ze to przyjemnośc :) Dzieki !! :)

Posted

Gratulacje dla wygranych a przedewszystkim dla Bangi ktora poszla jak burza!!

Iza ale masz udane dziecko hodowlane:)

Posted

Kaska a skad wnioski że ktos bedzie miał cos przeciw ??
Mi sie tylko nie podobała Derka na 2 lokacie bo to nie jest jakis super przedstawiciel rasy a pozatym było oki :)

Posted

[quote name='kaska']Gratulacje dla wygranych a przedewszystkim dla Bangi ktora poszla jak burza!!

Iza ale masz udane dziecko hodowlane:)[/quote]
Kasiu dzieki za te bardzo mile slowa :).
My sliczniutkiej Judi bardzo mocno gratulujemy ukonczenia doroslego championatu :multi: :multi: :multi: :multi: :multi: :multi: .

Posted

[quote name='Olivka']
klasa [B]pośrednia[/B]

Lider Dyas I dosk Cacib NPw R
Gucci Replika II dosk
Ramzes nad Cedronem dosk III
Saliers BK Russell bdb IV[/quote]
Tu jednego pieska nie bylo, drugiego albo trzeciego.

[quote]
suki klasa [B]otwarta[/B]

Belladonna Tuk Barones of Dolina Rivendell dosk I CWC CACIB NSw R, Zw rasy
Elvisa Spod Wiszącej Skały dosk II
Ginger z Sardanu dosk III
Daria Misurata dosk IV

reszta z suczek bez lokaty i same bdb
[/quote]
Suczka na czwartej lokacie dostala ocene bdb.

Posted

[quote name='kaska']Moje wrazenia z Katowic

Jadac do Katowic spodziewalam sie po szwedzkim sedzim niewiadomo czego raczej z zabarwieniem negatywnym, jednak milo mnie zaskoczyl. Wybieral psy w jednym typie tu moze byc wyjatkiem suczka ktora dostala cacib.Jest ona w nieco innym typie niz poszczegolni zwyciezcy klas, mniejsza drobniejsza ale niewatpliwe bardzo krotka zwarta i ladnie sie ruszajaca, jak dla mnie nieco za malo dostojna i za niska( chociaz mieszczaca sie we wzorcu) Kazdy zwyciezca klasy prezentowal sie bardzo ladnie, pan sedzia nie mial zadnych wpadek na 1 lokacie nie znajdziemyy zadnego kociuba cacuszka czy jak kto zwal. Nie da sie nie zauwazyc ze psy zwyciezcy klas to psy wywodzace sie z hod Sasquehenna lub po rodzicach z tej hodowli. Nie dyskutuje tu w czyich sa rekach bo to sparwa drugorzedna faktem jest ze praca hdowlana w tej hodowli nie poszla na marne i przyczynila sie do rozwoju rasy:))

Przy okazji chcialam zauwazyc ze forum sluzy zamieszczaniu naszych opini, wymianie pogladow i spostrzezen a nie tylko slodzeniu sobie nawzajem......[/QUOTE]
do mnie pijesz?Dziewcze drogie nie wystarczy ci wczorajsza nasza rozmowa,a propos slodzenia...ikt tak nie slodzi jak Ty p.Supronowicz.A co do tej szweckiej suczki w czeskich rękach,jest śliczna i pełna gracji i wcale nie jest za duża,czego nie można powiedzieć o twojej suce!!!!! I WYGRAŁA napewno zasłużenie,a przypominam że suczka ta wystawiała się w klasie pośredniej na rozbudowe ma jeszcze czas i napewno jest to suka którą niejeden z prawdziwych koneserów chciał mieć!!!!!!!

Posted

jestem zieloniutka jeżeli chodzi o wystawy, czy ktoś mi może wytłumaczyć jak to jest z tymi cacibami itp? jako lajkonik stojąc obok ringu widze tylko który pies dostaje którą lokatę(bo ustawia się przy numerku:eviltong:)
czy lokata jest równoznaczna z oceną doskonałą? a miejsce 1 z cacibem?
skomplikowane...

wyczesałam/wyskubałam z Negry straszne ilości włosa, a dopiero 1/4 psa wymęczona...

tak mi się pomyślało, że fajnie gdyby wł.olbrzymków mierzyli ich wzrost i podawali np koło zdjęcia, bo przekonałam się jak złudne jest foto w stosunku do rzeczywistości

Posted

Po pierwsze proponuje wiecej kultury bo ja nie jestem jakims gowniarzem zebys startowala do mnie tym noszalanckim tonem moze ci skan dowodu osobistego przeslac dziewcze drogie????

po drugie jestes tu nowa i nie bedziesz wprowadzac swoich zasad kazdy ma prawo do zdania swojej relacji z danej wystawy oceny itd ty rowniez

a reszte pozostawie bez komentarza :shake:

Posted

ulala, niektórzy to już tu dowód mają ;-)
gratulacje dziewoje sukcesów :) ka-vanga wklej do galerii fotę Twojej sucz w pozie wystawowej, co?:) chciałabym dokładnie obejrzec pieska, którym się wszyscy zachwycaja :)

Posted

[quote name='florance']ka-vanga wklej do galerii fotę Twojej sucz w pozie wystawowej, co?:) chciałabym dokładnie obejrzec pieska, którym się wszyscy zachwycaja :)[/quote]
Florance wlasnie nie mam zadnej fotki takiej superowej, mam nadzieje, ze z Katowic cos fajnego wyjdzie.

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...