Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote]A co do moich ukochanych olbrzymków...nie wiem czemu mam wrażenie, że parę lat wstecz były ogólnie większe=wyższe, potężniejsze. Był tam taki pies prawie 1,5-2 razy taki jak konkurenci. Mi się podobał, ale sędziemu nie, tzn nie zdobył żadnego miejsca,[/quote]Zapewne mówisz o tym jednym psie z otwartej. Rzeczywiście był wielki i całkiem ładny, aczkolwiek moje typy raczej pokrywały się z sędzią ;)

Nie wiem czy w olbrzymach któraś z dogomaniaczek nie zgarnęła rasy, tak mi sie przynajmniej wydawało, bo rzeczywiście było ciężko coś usłyszeć ;)

[quote]Przykro było oglądać psy nieprzygotowane - głównie "psychicznie" do wystawy, podkulone, szarpiące się.[/quote]No, nawet jeden taki zdobył CWC i pierwsze miejsce :]

[quote]Albo pewna starsza pani, która po prostu nie potrafiła już biegać, a wystawiała olbrzymkę[/quote]Ta Pani nie potrafiła nawet przygotować psa do wystawy, jak ona go czesała to po prostu myślałem, że się rozpłaczę :lol:
A pies był po Ontario Z Tartaku...

• Replies 34k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• orsini

6588

• Ka-Vanga

2744

• Elitesse

2487

• jostra

2374

Posted

A teraz się chwalimy [IMG]http://www.zwierzaki.org/Smileys/default/icon_smile.gif[/IMG]
1. Wystawa
Bangi - CWC CACIB BOB !!!! - to właśnie ta suka co zmiotła wszystko :)
Dengi - V2
Eve - tylko bdb
Dengikowe córeczki Tosca i Silka Doskonałe 3 i 4
Figa - V2 zaraz za Bangi a stawka była imponujaca 11 suk !!!
Blacky - CWC r.CACIB

i Mała Mimi , która do opisu poprowadziła jej hodowczyni bo ja biegałam po innym ringu i wybiegały BOB Puppy, a potem pobiegłyśmy na finały i .....

Mamy BIS PUPPY III !!!!!!!!!!!!!!!

a potem pedem do domu bo ...

2. w domku rodziły sie juz nasze Słonikowe dzieci !!!
i mamy 5 szczeniorków !!! 3 sunie i 2 pieski [IMG]http://www.zwierzaki.org/Smileys/default/icon_smile.gif[/IMG]

a Livka i Arwinka tez juz sie powoli szykuja

A ja padam na ryj ... nie mówiąc o Rafale

Posted

[quote name='bluerat']Ale się naoglądałam sznaucerków...stałam przy ringu 9, nie wiem czy to któraś z Was wymiotła w czarnych miniaturach konkurencję ze swoją sunią :klacz:?
Czy tu można powiedzieć że sunia była tak dobrze zrobiona, że wyglądała na nierobioną? Ja się w ogóle na wystawowym przygotowaniu nie znam.Bardzo mi się podobała.
[/quote]
Bluerat bardzo sie ciesze, ze Ci sie moj maluch podobal :). Jak juz dziewczyny napisaly Bangitka wygrala swoja klase (11 suczek zgloszonych bylo), nastepnie porownie o CACIB, no i rase :sweetCyb: .

Musze powiedziec, ze Mekowa suczka bardzo fajna :).

Bluerat wlasnie a czemu nie podeszlas do nas co :mad: , to samo tyczy sie Czarnych Gwiazd.

Agus ogromne gratki dla dzieciaczka :multi: :multi: :multi: :multi: .

Agatko wielgachne gratki za maluszki i za wystawe i dzieki ogromne ze zrobienie Bandzitki :loveu: .

Musze powiedziec, ze moj maluch czuje sie calkiem niezle po tym pogryzieniu :).

Posted

:oops:...bo ja nie wiedziałam że Wy to WY :eviltong:
Nie sprawdzałam wcześniej na dogo jakiego kto ma psa, dopiero po fakcie po powrocie do domu:roll:
Ale teraz już wiem jak się ta śliczna sunia nazywa.
(co do innych psów to dalej nie wiem kto był kto...oglądałam w sumie tylko ring 9...może ktoś się ujawni ;)

A tak w ogóle to stałam koło Was, zaraz w kąciku na rogu ringu i pilnie śledziłam katalog

Posted

[quote name='bluerat']:oops:...bo ja nie wiedziałam że Wy to WY :eviltong:
Nie sprawdzałam wcześniej na dogo jakiego kto ma psa, dopiero po fakcie po powrocie do domu:roll:
Ale teraz już wiem jak się ta śliczna sunia nazywa.
(co do innych psów to dalej nie wiem kto był kto...oglądałam w sumie tylko ring 9...może ktoś się ujawni ;)

A tak w ogóle to stałam koło Was, zaraz w kąciku na rogu ringu i pilnie śledziłam katalog[/quote]
No to next time musisz do nas podejsc :).

Posted

Bandzior! Bandzior! Bandzior! :terazpol:

Oczywiście gratuluję wszystkich Dogomaniakom, którzy dzisiaj walczyli w Katowicach :laola: ale po prostu Bandziorek jest the best :loveu: :loveu: :loveu:

Posted

[quote name='Elitesse']ja niestety nie pojechalam :placz:

ale gratuluje dogomaniaczkom ! oj zaszalaly dziewczyny !! :laola:[/quote]
[B][COLOR=red][SIZE=3]Gratuluję, sukcesy dzieci bardzo muszą cieszyć. :multi:[/SIZE]:multi::multi:[/COLOR][/B]

No a na ringu czarno-srebrnych nie było specjalnie niespodzianek, chociaż właściwie były. Generalnie sędzia sędziował na amerykański, kopiowany typ sznaucerka. Zresztą trzeba przyznać, że faktycznie te prezentowały się najładniej. Nie mam wszystkich wyników. Pewnie za miesiąc Związek Katowicki ogłosi je w necie, ale z tego co pamiętam to:

Psy:
[B]młodzież[/B] całkiem zasłużenie wygrał [B]Sasquehanna DEKIEL[/B] a na koniec piesek ten zdobył [B]BOB-a[/B], natomiast nowy piesek Pani Małgosi S. [B]Sasquehanna RED WINE[/B] był [B]V2[/B], no i Funny Face z Artova V3,
[B]pośrednią[/B] wygrał [B]Sasquehanna KINIAK[/B] i ten pies dostał [B]CACIB-a[/B],
[B]otwartą[/B] wygrał [B]Always AN OPTYMIST[/B], nasz listowy [B]Dengi[/B], jak pisała Iza był [B]V2[/B] i tutaj [B][COLOR=red]GRATULUJĘ Izie[/COLOR][/B]:multi::multi::multi:,
[B]championy[/B] wygrał [B]Sasquehanna GROG V1[/B], drugi był [B]Sasquehanna XANTI V2 [/B]a V3 zdobył, tak jak przewidziała [B]orsini[/B] mój WEKTOR Dyas.

Suki:
[B]młodzież [/B] wygrała [B]Sasquehanna RATAFIA V1[/B], [B]Sasuehanna DERKA V2[/B], i 2 córeczki Dengiego – [B][COLOR=red]Iza gratulacje dla Ciebie[/COLOR][/B] :multi::multi::multi:i ich właścicielek, ładne szunie z naturalnymi uszkami i ogonkami:lol:,
[B]pośrednia[/B] najładniejsza i faktycznie całkiem zasłużenie, bardzo mi się ta suczka podobała, uszy i ogonek na miejscu ze szwedzkiej hodowli w rękach czeskiej hodowczyni z Dixie [B]Noble Monument’s CZECH CHALLENGER[/B] i ta suczka właśnie dostała [B]CACIB-a.[/B]
[B]Sasquehanna DZI ECIELINA[/B] była [B]V2,[/B]
[B]otwarta [/B]– jakoś nie zapamiętałam, wygrała chyba JODIE Sasquehanna Kosmate Łapy lub Sasguehanna KRZAKÓWKA.
championy nie wiem.

I tu do [B]orsini[/B], jak widać te najlepsze trofea nie trafiły w ręce właścicielki hodowli Sasquehanna, co się zdarza niezbyt często, ale generalnie zgadzam się z oceną sędziego i widać tutaj, że nie zawsze hodowcy udaje się zostawić sobie te najlepsze. To takie uzupełnienie wątku na temat petów i show dogów :cunao:.

I na koniec [B]SERDECZNE GRATULACJE dla WSZYSKICH[/B] wystawiających.
:laola:

Posted

[quote name='Ka-Vanga']No to next time musisz do nas podejsc :).[/quote]

[FONT=Tahoma]Widziałam Was z daleka:lol:. Oczywiście [B]OGROMNIASTE GRATULACJE [/B]– super sunia.[/FONT]

[FONT=&quot]
:laola:
[/FONT]

Posted

Przepraszam, ze tu ale juz nie mam siły sie przemieszczac :)
To sa nasze małe olbrzymki :)

[IMG]http://217.99.121.103/dolina2/miotnergal/nergal2.jpg[/IMG]
[IMG]http://217.99.121.103/dolina2/miotnergal/nergal1.jpg[/IMG]

Posted

Witam :)
Wlasnie dojechalam do domciu:)
Jestem kompletnie padnieta ....

Ale i szczesliwa :) :) :)

Dar Walentego Piwowar (Kenzio) - 1/5 CWC, res.CACIB (ale na prawach CACIBa bo CACIB powedrowal do Interchampiona :) ) wiec do Intera brakuje nam juz tylko CACIBa zagranicznego :)

Diva Walentynka Piwowar - 1/5 CWC, CACIB, BOB

Wiec to byl dla nas baaaaaaaaaaardzo szczesliwy dzien :)

GRATULUJE WSZYSTKIM Wystawiajacym:)

Oczywiscie nie obylo sie bez przygod... ukradli nam tablice rejestracyjna... :/ i jeszcze sie po komistariacie tulalysmy do 19 i zamiast wyjechac o przyzwoitej godz. to mialysmy opoznienie chyba z 2/3 godziny:/ Ale pozytywne emocje z wystawy rekompensuja nam przykre wydarzenia z Katowickiego parkingu ....

Serdecznnie Pozdrawiam :)

a teraz juz ide spac bo padam na twarz.....
dobranoc :)

Posted

Hej ,ludziska widze ,ze bardzo obfita w trofea wystawa :-) Gratulacje dla Wszystkich a osobne Gratulacje dla uroczej Bangi :-)
Ja juz za dwa tyg tez bede mogla tu napisac jak mi i Biance poszlo :-)Choc nie jetsem optymistycznie nastawiona do tematu :-)))Dorota nie krzycz :-)

Slonikowe dzieci piekne , kluseczki malutkie :-)
Ja znikam z kilka dni z sieci ,kom idzie do lekarza .
Jakbyscie chcieli powiedzic mi cos pilnego to tylko przez telefon :-)
Jeszcze raz Gratuluje Zwyciezcom!

Posted

[quote]Bluerat wlasnie a czemu nie podeszlas do nas co , to samo tyczy sie Czarnych Gwiazd.[/quote]Kiedy ja nawet nie wiedziałem kto to kto :P

[b]I bardzo gratuluję wszystkim, na prawdę imponujące wyniki ;)[/b]

Posted

Klase otwarta w suczkach czarno-srebrnych wygrala moja Jodie sasquehanna Kosmate Lapy dokladajac do swoich tytulow dorosly Chmpionat Polski:))

Posted

taaa...zapatrzyłam się wczoraj na te wszystkie piękności i mam zamiar zabrać się za Negruśkę, ona raczej nie będzie z tego zadowolona ;) że ktos jej przerywa sen, staruszka moja kochana:iloveyou:
Hm...okazało się że mój wkład do mopa kupiony za 1euro ma - przynajmniej wzrokowo/dotykowo - podobne właściwości do słynnej rękawicy za 60zł. Szybciutko go wczoraj przerobiłam i sprawdzę efekty:eviltong:

Posted

[quote name='[email protected]']A dla Agatki gratulacje z okazji nowych dzidziulków[/quote]

NO kogo moje oczy tutaj widza :) Dzieki Aniu !!!
Maluchy sa słodkie , ciekawe co z nich wyrosnie , bo ja to sie na szczeniorach olbrzymów nie znam . Szkoda że w Krakowie nie ma żadnego specjalisty-hodowcy od wielkich braci :)

A na mojej www w dziale "mioty-wiecej o szczeniakach-galeria" - sa pierwsze zdjecia maluszków

Posted

wstawiam wyniki z czarnych mini:
[B]PSY[/B]

psy klasa [B]młodzieży [/B]

Inteligent z Gniazda Złotych Lwów I dosk Zw Mł
Aragon Olliwander II dosk
Non Stop Grasant III bdb
Leo Akado IV bdb

klasa [B]pośrednia[/B]

Lider Dyas I dosk Cacib NPw R
Gucci Replika II dosk
Ramzes nad Cedronem dosk III
Saliers BK Russell bdb IV

Klasa [B]otwarta[/B]
Handsome Black z Gniazda Złostych Lwów dosk I CWC r CACIB
Dark Dario Misurata bdb II
Tener czar z Dębowej Góry bdb III

Kl [B]championów [/B]
Ramis Ari Grażki dosk I CWC

[B]Suki [/B]

Suki klasa [B]młodzieży[/B]

Fancy Rezlark dosk I Zw Młodzieży ;Najlepszy Junior w Rasie skończony [B]MŁ Ch PL[/B]
Eden des Diables d' Ebene dosk II
Eurostar Rezlark dosk III
Aria Ollivander dosk IV

suki klasa [B]pośrednia[/B]
Filadefia Fantasy Star Hajan dosk I CWC

suki klasa [B]otwarta[/B]

Belladonna Tuk Barones of Dolina Rivendell dosk I CWC CACIB NSw R, Zw rasy
Elvisa Spod Wiszącej Skały dosk II
Ginger z Sardanu dosk III
Daria Misurata dosk IV

reszta z suczek bez lokaty i same bdb

klasa [B]championów[/B]
Zeta Jones Hermes I dosk CWC ; r CACIB

Gratulacje dla zwycięzców :multi:

Posted

To ja jeszcze tutaj [B]Gratulacjones [/B]dla wszystkich :lol:
[B]Bandziorek [/B]sie jak zwykle pieknie spisal :multi: i "moje" slicznosci [B]Fancy [/B]tez :loveu:

Posted

Gratulacje dla wszystkich Właścicieli i ich psiaków:loveu:
Czy moze ktoś wie jak wypadły czarne średniaki? Będę baaaaaaaaaardzo wdzięczna[IMG]http://static.dogomania.pl/forum/images/icons/icon7.gif[/IMG]

Posted

Ja myśle, że to naprawde jest coś otrzymac wniosek u nie dośc, ze sedziego to jeszcze osoby znanej szanowanej cóż tu duzo mówić samego Boss'a czyli przewodniczącego FCI. !!!
Dla mnie jako hodowcy ten wczorajszy sukces mojego dziecka Bangi był naprawde wielki !!! Zyczyłabym kazdemu takiego przezycia :)

A do tego jeszcze komplement od Pani Kozłowskiej - specjalistki od przygotowania sierści o doskonałym przygotowaniu szaty Mimi :)
Fajnie tak usłyszec ze sie jest docenionym :)

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...