Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Tak na całe szczęście ma często dobry humor i jest w miarę aktywna :) Cieszy nas to ogromnie :) Tylko tę ilość futra mogłaby sobie darować.. ofutrzona jest niemiłosiernie i nic nie gubi... 

My tu od dziś do wtorku mamy długi weekend w Norwegii i wybieramy sie na biwak pod namiot, nad jeziorko pod lasem.. no i jak pomyślę, że Maszka będzie pływać to aż strach pomyśleć kiedy ona wyschnie z tym gęstym futrem.... zgnije mi dziewczyna... 

Posted

Dostałam właśnie zdjęcia 5-tygodniowej Quincy! 

Kawał baby już z niej. Waga w tym 5 tygodniu to 3.250 :) 

IMG_5795 quincy żółta 5 tygodni.jpg

IMG_5796 quincy żółta 5 tygodni.jpg

IMG_5798 quincy żółta 5 tygodni.jpg

IMG_5803 quincy żółta 5 tygodni z hadesem.jpg

Na tym zdjęciu pięknie widać jakie Quincy ma ciemne łapy, mam nadzieję, że takie się utrzymają i nie "zżółcieją" jej za bardzo. Zakochana jestem w tych jej ciemnych palcach :)

IMG_5804 quincy żółta 5 tygodni.jpg

IMG_5806 quincy żółta 5 tygodni.jpg

Posted

Dwa dni biwakowania w zupełności nam wystarczyły.. dziś przed południem wróciliśmy do domu :) Teraz docenimy po stokroć wygody domowe jak miękkie łóżko czy WC :D  No i ciepłą kołdrę... Psy odsypiają. 

DSC_0023.JPG

DSC_0024.JPG

DSC_0027.JPG

DSC_0031.JPG

DSC_0032.JPG

DSC_0035.JPG

DSC_0047.JPG

DSC_0050.JPG

DSC_0068.JPG

DSC_0069.JPG

DSC_0076.JPG

DSC_0078.JPG

DSC_0093.JPG

DSC_0102.JPG

DSC_0103.JPG

Posted
1 godzinę temu, dwbem napisał:

Pięknie tam macie, tereny do pozazdroszczenia choć temperatura już mniej, ja jestem ciepłolubna.

temperatury teraz mamy przekraczające 25 stopni w cieniu, wiec w słońcu średnio o 10 stopni wiecej .... jak nie więcej bo nie ma wiatru... także lato mamy już w pełni, no przegapiliśmy wiosnę bo śnieg długo leżał.... mamy popalone plecy, karki, ręce.. a to tylko dwa dni słońca... a gdzie dalej? :)

1 godzinę temu, Tyś(ka) napisał:

Woooow, ale ekstra wypad! Zazdroszczę szczerze i przyjacielsko! :) I ta miejscówka na namiot! MEGA! :)

Tak, miejscóweczka na namiot zacna, wypatrzyliśmy tą skałę od razu jak przedarliśmy się przez pierwszą linię krzaków, drzew i zarośli... no ale potem, żeby tam dojść trzeba było okrążyć połowę tej sadzawki i iść bagnistym i podmokłym terenem.. a ja jako jedyna miałam kaloszki :D  

Posted

Ok, teraz kolej na Maszeńkę. Maszka jak to Maszka zaliczyła kąpiel w pierwszych kilku minutach i potem schła śpiąc do następnego poranka... i znowu spala caly dzien zwinieta w kłębek, coby za szybko nie wyschnąć... no i dziś to samo zmoczyła kuper idąc do samochodu i teraz wysycha przed domem.... 

DSC_0010.JPG

DSC_0011.JPG

DSC_0012.JPG

DSC_0013.JPG

DSC_0014.JPG

DSC_0036.JPG

DSC_0038.JPG

DSC_0040.JPG

DSC_0071.JPG

DSC_0072.JPG

DSC_0079.JPG

DSC_0080.JPG

DSC_0082.JPG

DSC_0104.JPG

DSC_0139.JPG

DSC_0142.JPG

Posted

a my w miedzy czasie trochę łazikujemy. Mamy tu spore upały 25-28 stopni w cieniu, wiec grubo ponad 30 w słońcu..grama wiatru i zero chmur... trawę sobie w ogródku i w kolo domu wykosiłam a ona zamiast sie zagęszczać to żółknie i usycha... w lasach duże zagrożenie pożarowe... a w najbliższych dwóch tygodniach nie zapowiada się na jakikolwiek deszcz, także roślinność ma przechlapane.. najpierw dłuugaśna zima teraz suche lato.... 

Oczywiście Maszy nie katuję spacerami bo by się dziewczyna zamęczyła z tym futrem.... rano zraszam porządnie trawę zaraz przy domu, tam gdzie Maszka ma ulubioną miejscówkę do leżenia i potem ona sobie w tym chłodnym, wilgotnym cieniu leży i drzemie. Hirka czasem idę trochę zmeczyć spacerem po lesie koniecznie z moczeniem doopki w jeziorze czy rzece... 

No i ciesze się, bo jagodziny owocować będą, już sporo owcoków jest na krzaczkach :)

DSC_0005.JPG

DSC_0006.JPG

DSC_0007.JPG

DSC_0011.JPG

DSC_0012.JPG

DSC_0014.JPG

DSC_0015.JPG

DSC_0017.JPG

DSC_0019.JPG

DSC_0025.JPG

DSC_0028.JPG