Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ale wkurzające jest to pod pewnym kątem.... mianowicie... jak masz niepotrzebnego psa to nie ma problemu zeby iść do weta i uspic... pies ktory jest agresywny też może dostać igłę bez zbednych ceregieli... a szczypią sie z kastracją....  dla mnie bezsens.... 

Posted

a co do wagi jeszcze, powiem Ci że te wzorce to były "konstruowane" 100 lat temu, Shadow nie jest wystawiany, ale jego ojciec jest interchampionem i waży 6 kg ponad wzorzec. Swoją drogą już dawno nie słyszałam o rodowodowym bokserze, który waży poniżej 32 kg (dorosłym samcu). 

Posted
3 minuty temu, majoka napisał:

a co do wagi jeszcze, powiem Ci że te wzorce to były "konstruowane" 100 lat temu, Shadow nie jest wystawiany, ale jego ojciec jest interchampionem i waży 6 kg ponad wzorzec. Swoją drogą już dawno nie słyszałam o rodowodowym bokserze, który waży poniżej 32 kg (dorosłym samcu). 

Dokładnie ;)

Moja Tora waży 29kg i ma 57cm w kłębie. We wzorcu suka 22-32kg i 55-60cm w kłębie. Gdyby moja suka ważyła 22kg, to byłby to szkielet, a nie pies :/ Nie znam się na wzorcu rotków, ale jak tak czasem obserwuję inne psy, wiem ile ważą, mierzą itp., a potem czytam wzorzec rasy, to nigdy się te dane nie zgadzają :D

Posted

Wczoraj widziała pięknego rottka , był taki "normalny" duży samiec z piękną głową <3 bo na internecie ostatnio wstawiają takie fotki rottków że aż są brzydkie , strasznie psuja tą rasę ;/

Posted
Godzinę temu, dOgLoV napisał:

Wczoraj widziała pięknego rottka , był taki "normalny" duży samiec z piękną głową <3 bo na internecie ostatnio wstawiają takie fotki rottków że aż są brzydkie , strasznie psuja tą rasę ;/

Te zdjęcia z tymi paskudnymi głowami co krążą po fb to ponoc Photoshop :) 

Posted

Hiro jest coraz piękniejszy. Szkoda, że już nie mogę mieć nowego rottka ale jeszcze mam ostatnią sunię, ma ponad 11 lat, mimo sterylki nie utyła, świetnie się trzyma, postronni dają jej najwyżej 6 lat bo jeszcze się ładnie rusza, nie ma siwych włosów i ma bialutkie zęby do samych dziąseł mimo, że nigdy ich nie czyściłam u weta. Ale to już ostatnia bo jestem już za stara, z niesprawną ręką i sama. Ale chociaż sobie pooglądam cudne zdjęcia Hiro. On faktycznie pięknie pozuje.

• Upvote 1
Posted

dzieki dwbem :) ja nie wiem czy kiedyś jeszcze będę miała rottka. Super rasa, wiadomo. Oddana, zaangażowana, lubi pracować z człowiekiem. No i te cechy obronne też nie są bez znaczenia. Zobaczymy, mam czas, cieżko znaleźć dobrą hodowlę, która była by super-extra pod każdym wzgledem... na pewno po Maszce chcę coś sportowego, mniejszego... znając życie zaadoptuje cos w typie bordera, tollera, cos co jest zwinne, smukle z dłuższą sierścią... jak będe już gotowa to puszczę w obioeg prośbę o podsyłanie ogloszeń, na fb jest cały sztab ludzi którzy wiedzą co w trawie piszczy.... także ofert mi na pewno nie zabraknie :) Poki co celebrujemy z Maszką jej starość, przytulam, glaszczę, daję poczucie zrozumienia i bezpieczeństwa... tyle mogę..

Posted

Hiro jest taki majestatyczny, taki piękny, że nasuwa mi się myśl, że może kiedyś rott? Ale nieee, to chyba jednak nie mój typ psa. Niemniej jednak chętnie bym poznała Hiro :)

Posted
4 godziny temu, Ania :) napisał:

Piekny Hiro :)

A jak u Was pogoda ? ciepło macie ? 

Pogoda się ostatnio nam poprawiła...  zdjęcia to najlepiej oddają... :)

1 godzinę temu, Tyś napisał:

Hiro jest taki majestatyczny, taki piękny, że nasuwa mi się myśl, że może kiedyś rott? Ale nieee, to chyba jednak nie mój typ psa. Niemniej jednak chętnie bym poznała Hiro :)

Ja nikogo na rotta nie namawiam bo to dość trudna rasa. Jak ktoś nie jest "po uszy zakochany" to lepiej rzeczywiście coś innego? :)

Dziś było sporo zdjęć.. i w ogrodzie i na plaży. Bartek wrócił z pracy i zabrał nas nad morze... :)

Na FB dałam też filmik jak Hiro się tarza w piasku, ale tu nie da rady wstawić...

DSC_0281.JPG

DSC_0282.JPG

DSC_0285.JPG

DSC_0288.JPG

DSC_0292.JPG

Posted

Aleeee super zdjęcia! :) Aż zazdroszczę! :)

Ja zakochana po uszy jestem w malamutach, sportowych haszczakach i... kundlach typu burdelo-owsikowo-coś :D Ale nie ukrywam, że Hiro mi się podoba.

Posted

sama mało kiedy jestem nad morzem. Samochodem mamy 10 minut, ale pieszo to by była wyprawa na cały dzień.... jak jest słonecznie to tereny się nie nadają do pieszej eskapady z psami bo wszędzie patelnia... mało drzew, same pola. :)

DSC_0009.JPG

DSC_0016.JPG

DSC_0023.JPG

DSC_0036.JPG

DSC_0039.JPG