Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Nie kiyoshi, niestety, nikt nie dzwonił :(

Papryczko no właśnie się zastanawiam, co ja takiego robiłam, że siedzę w domu trzeci miesiąc (w sensie nie pracując zawodowo) i jeszcze u Was nie byłam??? Prawda jest taka, że rozkoszowałam się tym, że na wszystko mam czas. Dom posprzątany, obiad codziennie gotowy, czasem nawet dwudaniowy ;) . Dzieci ogarnięte, nie musiały spędzać po 8-9 godzin w szkole i na świetlicy. A ja mogłam wieczorkiem wyjść na spacerek z koleżanką. Od najbliższego wtorku powrót na zawodowe tory. Trzymajcie kciuki.

Odwiedzić Was bardzo chcę, ale jeśli nie mielibyście nic przeciwko, to chętnie przyjechałabym w którąś sobotę z dzieciakami na dwie, trzy godzinki. Oczywiście wcześniej zadzwoniłabym, żeby się z Wami jakoś konkretnie umówić :)

• Upvote 1
Posted

Flo czekamy na Was:) znajdź chwile i przyjeżdżajcie:))) swoją drogą to wieeeeelka szkoda ze nikt nie dzwoni o Nelcie... Naprawdę fajny, bezproblemowy psiak z niej. Może w końcu domek się pojawi...

Posted
Godzinę temu, Florentyna napisał:

Muszę wierzyć, że kiedyś na pewno się pojawi :)

Był jeden telefon. Na razie nic konkretnego, ale zobaczymy, czy będzie ciąg dalszy.

Trzymam kciuki z calych sil!

• Upvote 1
Posted
11 godzin temu, Florentyna napisał:

Kciiukajcie, kciukajcie też za to, aby Nelka nie miała do kotów morderczych zapędów.....

no to kciukamy! :) z całych sił!

Posted
7 godzin temu, Nutusia napisał:

I co, i co?... Nelka mądra dziewczyna jest? ;)

To się okaże. Szykuje się wizyta pa dla Neli aż za Wrocławiem (znowu Wrocław!) . Dom z ogrodem. A w domu pies i trzy koty.

Jeśli wizyta pa będzie pozytywna, to Nela pojedzie. Jeśli okaże się, że chce te koty mordować, to wróci do hotelu. W hotelu nie bardzo jest jak ją sprawdzić na koty, więc pójdziemy na żywioł. W najgorszym wypadku będzie miała psina wycieczkę. Wizyta odbędzie się albo jutro albo w sobotę. Dziś będę wiedziała. Kciuków proszę nie puszczać!

Posted
Godzinę temu, Florentyna napisał:

To się okaże. Szykuje się wizyta pa dla Neli aż za Wrocławiem (znowu Wrocław!) . Dom z ogrodem. A w domu pies i trzy koty.

Jeśli wizyta pa będzie pozytywna, to Nela pojedzie. Jeśli okaże się, że chce te koty mordować, to wróci do hotelu. W hotelu nie bardzo jest jak ją sprawdzić na koty, więc pójdziemy na żywioł. W najgorszym wypadku będzie miała psina wycieczkę. Wizyta odbędzie się albo jutro albo w sobotę. Dziś będę wiedziała. Kciuków proszę nie puszczać!

Trzymam z całych sił :)

Posted

Też się stresuję i kciuki trzymam, ale z nadzieją w sercu, że to będzie TEN dom dla Nelci. Co do kotów, to psy inaczej traktują kota, który już mieszka już w domu , a inaczej, kota doadoptowanego później, lub tego samego kota domowego, który wyszedł na dwór. Można też poczytać o przyzwyczajaniu do siebie kota i psa. Ciekawą sprawą, są kompresy zapachowe i mieszanie zapachów

http://psy24.pl/szkolenie,ac88/porady-kynologiczne,ac128/jak-przyzwyczajac-zwierzaki-do-siebie,2420

Posted

Dziś Pani dzwoniła i wypytywała, co Nelcia lubi jeść, czy powinna coś specjalnego dla niej uszykować. Mam nadzieję, że ta wizyta wypadnie dobrze i potwierdzi tylko moje przeczucia. Oj oby, bo przez telefon super kobieta z super podejściem do zwierząt!