Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

O, i teraz powinien wreszcie mieć swoich ludzi, odpowiednią dawkę wolności i... brak powodów do zawodzenia i zbyt częstego szczekania :D

Oby to się spełniło, Nutusiu :).

Póki co - nikt nie dzwoni, nie mailuje, chociaż "wejścia" są i telefony (słabiej) pobierane....

Posted

Wiecie co z tą głośnością jest już nieco lepiej, wcześniej ujadał bardzo a teraz wita każdego szczekaniem i jest już mniej dziamania bez sensu;) ze szczeniakami... hmm... w sumie z naszą Lilu nie było problemu zaakceptował ją od razu, ale to też suczka... Paweł zaobserwował u Aresa taką przypadłość, że powarkuje gdy chce się bawić, warknieciami zaczepia do zabawy innych, jednak nie wszystkim psiakom się to podoba. Napewno jest psiakiem żywiołowym, który interesuje się wszystkim dookoła, bardzo pogodnym i pozytywnie nastawionym do ludzi i większości zwierząt i bardzo czystym. Teraz strasznie lnieje.

Posted

Mój 10-kg Reksio też tak ma. Zwłaszcza jak kradnie trepka a potem chce mu się go odebrać. Dla niego to oczywiście świetna zabawa w ganianego. Dopiero zignorowanie go i jego zdobyczy studzi zapał do zabawy :) chyba rzeczywiście małe psiaki tak mają 

Posted

Zadzwoniono. Miła Pani i nawet rozmawiałam z Panem Pawłem w sprawie Aresa - jaki to on teraz jest(no, bo ja go znałam dawno temu)?

Niestety, w kolejnej rozmowie okazało się, że Pani szuka spokojnego psa, dla swoich teściów. No, to z pewnością nie Ares ;). A w ogłoszeniu "stoi", że energiczny.......

Posted

Zadzwoniono. Miła Pani i nawet rozmawiałam z Panem Pawłem w sprawie Aresa - jaki to on teraz jest(no, bo ja go znałam dawno temu)?

Niestety, w kolejnej rozmowie okazało się, że Pani szuka spokojnego psa, dla swoich teściów. No, to z pewnością nie Ares ;). A w ogłoszeniu "stoi", że energiczny.......

Może pani się z wyglądu spodobał, myślę, że to jest atut Aresa, choć wiadomo, że to z charakterem psiaka trzeba sobie radzić a nie z wyglądem, ale dobrze, że jednak jest odzew. 

Posted

Się "męczymy", testy piszemy gramatycznie i stylistycznie poprawne, a ludzie... tylko patrzą! Czytanie ze zrozumieniem na pałę! ;)

Cóż robić, żyjemy w kulturze obrazka, ludzie przede wszystkim dzisiaj tylko patrzą lecz nie widzą....gdyby było inaczej psiaki z dogo, przynajmniej te zasiedziałe w hotelikach, już dawno miałyby swoje domy/

Posted

:). Co najzabawniejsze, wszystkie osoby zainteresowane Aresem, albo kiedyś miały, albo mają podobnego do niego psa, więc albo dla siebie, albo dla kogoś z rodziny, chcą pieska  takiego samego "jak ich Fafik ;)"

A kto by tam czytał te nasze teksty :D

Posted

Nadal cisza. Tylko faktura z hoteliku przyszła do opłacenia. Ponieważ jest z datą jutrzejszą, wpłacę we wtorek i odnotuję  w rozliczeniach.

Aż się boję zaglądać do tych rozliczeń :(

No nic, pomożemy :)

Posted

Oj, faktycznie rozliczenie wieje grozą :(

Na szczęście my z pokolenia, które zna hasło "pomożecie?" i odzew "pomożemy!" :D

Wczoraj przytargałam torbę fantów na bazarek - coś będziemy rzeźbić (jak tylko wykopię aparat, czyli za jakieś 2 tygodnie...)

Posted

Kochane jesteście :) . Ja mam sporo różnych książek i kamieni półszlachetnych ;) = biżuteria :D , na zbyciu, ale żadnych umiejętności z robienia i prowadzenia bazarków, a i z głową u mnie ostatnio marnie :(.