Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Od wczoraj jest u nas nowa kicia, która przeszła kwarantannę u mojej koleżanki ze szkoły i jest już po szczepieniu :)

Kicia jest charakterna, dlatego nazwałem ją Tajga. ;)

W największe mrozy błąkała się niedaleko Białogonkowa, przy bardzo ruchliwej drodze, jest młodziutka ma około 6 miesięcy. Lubi inne koty :)

DSCF0041.jpg

DSCF0104.jpg

DSCF9866.jpg

DSCF9863.jpg

DSCF0819.jpg

DSCF0823.jpg

DSCF0837.jpg

image.jpg

• Upvote 1
Posted

Z mojego "jesiennego" bazarku dla kociaków uzbierało się 1002,50zł :)

Pieniążki pozwolą spłacić dużą część kotkowych długów :)

Aktualne rozliczenie jest na 1 stronie ;)

• 4 weeks later...
Posted

Dawno nie pisałem o kociakach, ale w końcu muszę uzupełnić zaległości, bo wiele się u nas zmieniło. :)

Do Miechowa do bardzo fajnej Pani osobiście zawiozłem Jaskierka :)

WP_20160207_19_37_30_Pro.jpg

Do Krakowa do dwóch bardzo fajnych dziewczyn i czarnego kocurka- rówieśnika Elika pojechał Elik :D

12767590_589744147869499_1970271146_n.jp

Również w Krakowie swoje stałe miejsce u sympatycznej, młodej Pani psycholog znalazł Irysek :)

(czekamy na fotkę ;) )

Do Katowic do sympatycznego małżeństwa i bardzo przejętego swoją rolą pojechała Tajga :D

CAM00420.jpg

Wszystkie kociaki zostały wyadoptowane do domków niewychodzących po uprzednim wysterylizowaniu/ wykastrowaniu :)

Każdy z domków został sprawdzony i tu muszę serdecznie podziękować za przeprowadzenie wizyt Cioci Pauli_t i Pawłowi (Synowi AtaO i Rentsa)

Wszystkie kociaki znalazły domy dzięki intensywnym ogłoszeniom i wyróżnieniom Cioci Ludki, która bardzo zaangażowała się w pomoc kociakom, które stanęły na mojej drodze. Ciociu Ludko, pięknie dziękuję :)

Posted

Niestety nie jest najlepiej z białaczkowym Tofikiem, który jest na DT u Cioci Agasz. :(

Tofik był już kilka razy u Pani Doktor, bardzo źle się czuł, gorączkował. Miał robioną morfologię, rozmaz, biochemię, USG, RTG. Dostawał antybiotyki, obecnie jest na sterydach i interferonie.

Tofik prawdopodobnie ma chłoniaka :( Zbiera mu się płyn w opłucnej :(

Jeżeli jego ilość nadal będzie się zwiększać trzeba będzie zrobić punkcje, aby zebrany płyn nie utrudniał kociakowi oddychania :(

Najtrudniejsze zadanie ma Ciocia Agasz, która bardzo przeżywa chorobę Tofika i robi co może aby ulżyć mu w chorobie ::(

Agasz bardzo Ci dziękuję Ci za serce i opiekę nad Tofikiem <3

Opisy wizyt Tofika:

DSCF1599.jpg

DSCF1603.jpg

DSCF1601.jpg

DSCF1602.jpg

Posted

Teraz trochę biurokracji:   ;)

Zakupiłem jedzonko i żwirek dla Tofika u Cioci Agasz:

DSCF1613.jpg

DSCF1298.jpg

(niestety zgubiłem paragonik na 31zł za żwirek dla Tofika, ale Ciocia Agasz potwierdzi, że żwirek dotarł ;) )

DSC_3716.jpg

Posted

Wklejam również paragonik za zakupione wcześniej krople do oczu dla Iryska:

DSCF1113.jpg

oraz paragon za witaminy na wzmocnienie:

DSCF1300.jpg

Jak i również paragonik za test na białaczkę i koci HIV przed pójściem Iryska do domu (wynik- negatywny ;) )

DSCF1606.jpg

Ostatnie kontrolne prześwietlenie Fenixa:

DSCF1608.jpg

Oraz paragony za żwirek dla kociaków:

DSCF8662.jpg

DSCF1112.jpg