J.G Posted April 24, 2010 Posted April 24, 2010 [quote name='BeataG']Hm, a skąd takie info? Cytat ze strony serbskiego zk:[/QUOTE] Z doświadczenia,informacje na zagranicznych stronach są tak bardzo aktualne jak na naszych oddziałowych;) Quote
ames Posted April 28, 2010 Posted April 28, 2010 a jak to jest z championem weteranów w Polsce?czy takowe są przyznawane? nigdzie nie dokopałam się do takiej informacji...słyszałam tylko,że można,ale nie wiem jak to jest w praktyce...i czy jest... czy ktoś z Was wie coś na ten temat? z góry dziękuję:) Quote
BeataG Posted April 28, 2010 Posted April 28, 2010 Nie ma. Były nadzieje, że takowy się pojawi w nowym regulaminie wystaw, ale na nadziejach się skończyło. Quote
ames Posted April 28, 2010 Posted April 28, 2010 ehhh,szkoda.weteranów rzadko się pokazuje,a to taki piękny wiek i zapewne jak byłoby o co powalczyć to i więcej osób by się skusiło:) nowy regulamin wystaw ustalany jest tak aby wszedł z nowym rokiem?pewnie szanse marne żeby takowy championat wprowadzić,ale może warto było by spróbować...?czytałam jakiś wątek na dogo,gdzie taka propozycja się pojawiła,było to parę lat temu i miałam małą nadzieję,że coś się od tego czasu zmieniło. w każdym razie dzięki za odpowiedź. no szkoda też,że nie jest tak łatwo i że np.w Czechach nie liczą ocen uzyskanych w Polsce...:roll: Quote
BeataG Posted April 28, 2010 Posted April 28, 2010 Nowy regulamin wystaw wszedł od 1 stycznia 2010, więc raczej nieprędko należy się spodziewać kolejnej nowelizacji, bo zmiany są co kilka lat. Quote
Monia85 Posted September 26, 2010 Posted September 26, 2010 Na tej stronie znalazłam kilka informacji dotyczących jak zrobić w innych krajach championa oraz adresy danych związków kynologicznych: [URL]http://www.gratiasuperis.com/Championaty.html[/URL] Quote
narisowa Posted September 27, 2010 Posted September 27, 2010 [quote name='Monia85']Na tej stronie znalazłam kilka informacji dotyczących jak zrobić w innych krajach championa oraz adresy danych związków kynologicznych: [URL]http://www.gratiasuperis.com/Championaty.html[/URL][/QUOTE] przy niektórych krajach niestety nieaktualne informacje Quote
aisa7777 Posted November 20, 2010 Posted November 20, 2010 Czy do zrobienia championatu Bialorusi rasy podlegające próbom pracy potrzebują certyfikatu użytkowości? Quote
Shetanka Posted December 2, 2010 Posted December 2, 2010 [quote name='jefta'][B]Niemcy[/B] Mł.Ch. 3 CAJC od 2 sędziów[/QUOTE] A dorosły championat? Quote
Yourii Posted December 3, 2010 Posted December 3, 2010 hej, Mam pytanie odnośnie Cypru jak tam wygląda kwestia Młodzieżowego Championa ? Na niektórych stronach poświęconym uzyskiwaniem championatu - że wystarczy tylko jedno zwycięstwo, a na stronie związku że aż 3. Czy ktoś może z was był tam bądź po prostu wie? Quote
narisowa Posted December 6, 2010 Posted December 6, 2010 1 cac wystarczy do dorosłego championatu pod warunkiem, że pies został zgłoszony do klasy championów i ma championat innego kraju. do młodzieżowego trzeba 3 cac, z tego co kojarzę 1 cac wystarczy jeśli pies dostanie cac z wystawy "afrodita winner show" i ma już jakiś młodzieżowy championat. problem z cyprem natomiast polega na tym, że jedyną drogą, jaką się tam można dostać jest lot samolotem ;) Quote
Shetanka Posted December 6, 2010 Posted December 6, 2010 [quote name='narisowa']problem z cyprem natomiast polega na tym, że jedyną drogą, jaką się tam można dostać jest lot samolotem ;)[/QUOTE] a jakimś promem czy coś? Quote
aga616 Posted December 10, 2010 Posted December 10, 2010 jeszcze raz zapytam, bo tak naprawde po przeczytaniu tego wątku nie wiem - jak to jest z championatem słowacji dla psów użytkowych ? Pytam konkretnie o mojego goldena - mam 2 duże CAC-e, nie mam certyfikatu użytkowności, jest sens wybrać się po następne dwa zwycięstwa? Ktoś może miał ostatnio taką sytuację? Quote
Talagia Posted December 10, 2010 Posted December 10, 2010 Aga musisz zdobyc 4 CACe w 2 sezonach wystawowych, wiec spokojnie jedzcie jeszcze po te 2 :) Oba moje kundle zrobily championaty Słowacji w ten sposób i fizycznie mam dokumenty juz od dawna w domu. Quote
aga616 Posted December 10, 2010 Posted December 10, 2010 [quote name='Talagia']Aga musisz zdobyc 4 CACe w 2 sezonach wystawowych, wiec spokojnie jedzcie jeszcze po te 2 :) Oba moje kundle zrobily championaty Słowacji w ten sposób i fizycznie mam dokumenty juz od dawna w domu.[/QUOTE] dzięki Kasia, dokładnie tak jest - właśnie wyczytałam w na stronie ichniejszego związku, że rasy użytkowe mają dwie możliwości robienia championatu:p Quote
narisowa Posted December 15, 2010 Posted December 15, 2010 [quote name='Shetanka']a jakimś promem czy coś?[/QUOTE] niestety nie da rady. tureckie promy nie przewożą psów. można z izraela, ale tam nie ma jak dojechać samochodem ;) - znaczy obecnie granice są zamkniete. można z danii, ale płynie się 3 dni - więc co z psiakiem ? no chyba, że masz takiego, który wytrzyma długą drogę na promie. cos tam jeszcze z włoch kursuje, ale też koło 40 godzin płynie. wiec szybko i bezboleśnie - tylko samolot Quote
ula040 Posted January 19, 2011 Posted January 19, 2011 [quote name='Talagia']Aga musisz zdobyc 4 CACe w 2 sezonach wystawowych, wiec spokojnie jedzcie jeszcze po te 2 :) Oba moje kundle zrobily championaty Słowacji w ten sposób i fizycznie mam dokumenty juz od dawna w domu.[/QUOTE] Mam pytanie ;co oni rozumieja pod hasłem sezon wystawowy, czy po prostu rok kalendarzowy, czy czas od uzyskania pierwszego CAC przez danego psa? Quote
Talagia Posted January 19, 2011 Posted January 19, 2011 [quote name='ula040']Mam pytanie ;co oni rozumieja pod hasłem sezon wystawowy, czy po prostu rok kalendarzowy, czy czas od uzyskania pierwszego CAC przez danego psa?[/QUOTE] Z tego co wiem to oznacza 2 lata kalendarzowe wlasnie. Z tym, ze nie chodzi wcale o odstep 365 dni miedzy wystawami, tylko zdobycie wniosku CAC w roku np 2009 i 2010. A czy to byl grudzien 2009 czy inny miesiac to juz malo istotne :) Quote
sachma Posted January 28, 2011 Posted January 28, 2011 czy ktoś mógłby zerknąć czy pierwsza strona jest aktualna? Quote
Yourii Posted January 31, 2011 Posted January 31, 2011 [quote name='narisowa']niestety nie da rady. tureckie promy nie przewożą psów. można z izraela, ale tam nie ma jak dojechać samochodem ;) - znaczy obecnie granice są zamkniete. można z danii, ale płynie się 3 dni - więc co z psiakiem ? no chyba, że masz takiego, który wytrzyma długą drogę na promie. cos tam jeszcze z włoch kursuje, ale też koło 40 godzin płynie. wiec szybko i bezboleśnie - tylko samolot[/QUOTE] A słuchajcie, ponieważ nigdy nie leciałam samolotem z psem, mam pytanie na czym to dokładnie polega? jest możliwość psa mieć na kolanach? czy w kontenerku gdzieś w bagażówce musi być? Strasznie szkoda by mi było aby moja mała taki stres przechodziła (chyba że jakieś tabletki by przespała podróż)... wszyscy wiedzą chyba jak linie lotnicze traktują bagaże, a z kontenerkiem z psem mogłaby być lepiej? Quote
psyja Posted May 4, 2011 Posted May 4, 2011 a ja mam pytanie jak jest z tym Ch.Lt - jeśli pies jest Mł.Ch.Lt to ten tytuł liczy mu się jako duży CAC czy mały przy robieniu dorosłego ch??? Quote
shirkan Posted May 10, 2011 Posted May 10, 2011 Wydaje mi się że jako "mały",ale głowy za to nie daję:-) Quote
Alojzyna Posted October 20, 2011 Posted October 20, 2011 jeżeli ktoś uzupełnia zapisy na pierwszej stronie, to warto dodać, że aby uzyskać championa Węgier, to należy wystawiać psa wyłacznie w klasie pośredniej lub otwartej, bo CAC z klasy championów się nie liczy :shake: dobrze by też było dopisać, do którego kraju wysyła się oryginały kart ocen a gdzie wystarczą kopie ;) Quote
Zzabi Posted October 24, 2011 Posted October 24, 2011 [quote name='Alojzyna']jeżeli ktoś uzupełnia zapisy na pierwszej stronie, to warto dodać, że aby uzyskać championa Węgier, to należy wystawiać psa wyłacznie w klasie pośredniej lub otwartej, bo CAC z klasy championów się nie liczy :shake: dobrze by też było dopisać, do którego kraju wysyła się oryginały kart ocen a gdzie wystarczą kopie ;)[/QUOTE] jak to się nie liczy...tzn. że CAC nie jest przyznawany w klasie championów? Quote
Recommended Posts