Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Uffffff.... Dziś już nie będę dzwonić, niech się ogarniają. Zadzwonię jutro przed południem, dowiem się co i jak i pogadamy o najbliższych planach lecznicowych ;)

Posted

JAK JA SIE CIESZE, ze Odi bedzie mial wreszcie swoj PRAWDZIWY DOM!

Jeszcze raz najserdeczniej dziekuje Fundacji WARTA GOLDENA i Nutusi za wielka pomoc Odiemu w drodze do jego DOMU!

Posted

Super, super, super :)

Jolu, przesłałam Ci ostatnio na Twoje konto trochę kasy jako stałą deklarację dla Odiego i resztę na potrzeby Filonka. Jako że Odi znalazł już domek, to w takim razie cała kasa niech będzie na potrzeby Filonka (koszty behawiorysty).

Posted

Mattilu, bardzo bardzo serdecznie Ci dziekuje!!!
Ostatnio nie zagladalam na konto, a teraz probowalam - niestety - bez skutku :(...
Mam nadzieje, ze wieczorem bedzie lepiej i uda mi sie szczesliwie przebrnac przez wszystkie etapy logowania. Jak nie - to jutro pojde na lysa gorke, tam jest chyba lepiej z zasiegiem.

Ciekawe jak Odi radzi sobie NA SWOIM :)...

(Dzis spotkalam pierwszy w tym roku bluszczyk kurdybanek - lubie go bardzo.
A w lasach kwitna zawilce i szczawik zajeczy. Na lakach trabia zurawie - kiedys na Mazurach trzymano je w gospodarstwach jak psy, zeby ostrzegaly przed nieproszonymi goscmi. Zniewolone ptaki, to jeden z najsmutniejszych widokow).

Posted

Pisalam wczesniej o Fundacji, ktora pomogla mnie i Odiemu i ktorej jestem przeogromnie wdzieczna.

Zwrocilam sie tez do innej goldenkowej Fundacji Pomocy Goldenom Aurea z pytaniem, czy jakakolwik pomoc z ich strony bylaby mozliwa. Powiedzialam, ze Odi nie jest rasowy, ale myslalam, ze beda mogli przynajmnij zamiescic informacje na stronie (wsrod beneficjentow Fundacji znalazlam jakiegos malorasowego).
Sposob w jaki mnie potraktowano wprawil mnie w totalne zdumienie i niesmak. Mail od pani prezes, w ktorym twierdzi, ze organizacja pozytku publicznego (w zeszlym roku z samego 1% dostali ponad 60 000 zl) ma takie same obowiazki jak kazdy prywatny czlowiek i wiele innych zdumiewajacych stwierdzen (odnioslam wrecz wrazenie, ze odpowiada nie na moj mail) zachowam sobie "na pamiatke".
Trudno sie dziwic, ze trafiajac na taki poziom niezyczliwosci ludzie traca zaufanie do fundacji.

Posted

Wczoraj Nutusia rozmawiala z Odisiowa Pania :).
Podroz do Warszawy Odi przespal, podobnie jak cala pierwsza noc "na swoim".
Zostal wykapany, co przyjal ze spokojem. Na 2-godzinnym spacerze szedl sobie grzecznie.
Czyli poczatek pomyslny :).
Oby tak dalej!

Posted

Wczoraj Nutusia rozmawiala z Odisiowa Pania :).
Podroz do Warszawy Odi przespal, podobnie jak cala pierwsza noc "na swoim".
Zostal wykapany, co przyjal ze spokojem. Na 2-godzinnym spacerze szedl sobie grzecznie.
Czyli poczatek pomyslny :).
Oby tak dalej!

Super:) Odi potrzebował uwagi i swojego człowieka:)

Posted

Dziś znów zadzwonię - jak tylko ustalę z Doktorem termin zabiegu zębowego. Planujemy go na czwartek, 14 maja. Dziś wysyłam przesyłkę priorytetową z antybiotykiem i probiotykiem, żeby do terminu zabiegu Odiś zdążył go przyjmować przez 7 dni (czyli od środy wieczorem do czwartku rano).

Planowany koszt zabiegu to 170 zł plus po 20 zł za każdy usunięty ząb (ponoć są takie 2). Do tego dojdzie 25 zł za EKG, bo uznałyśmy z Jolą, że warto się dobrze przyjrzeć serduszku przez narkozą...

Co do kastracji - Państwo są jak najbardziej "za", ale w sprawie jej terminu i ewentualnego połączenia zabiegów, Doktor podejmie decyzję, gdy już zobaczy pacjenta w realu ;)

Posted

Nutusiu, co ja bym bez Ciebie zrobila?...
Wielkie dzieki!!!

A ja dostalam zdjecia Odisia od Pani z Fundacji, ale obejrzalam je tylko w miniaturkach (przez lupke), bo nie moge otworzyc. Jak wroce to Wam pokaze :)!

Posted

Wczoraj dzwonila do mnie Pani z Fundacji WARTA GOLDENA i powiedziala, ze Panstwo sa z Odisia bardzo zadowoleni :).
Mysle, ze jak wroce do normalnego komputera bede mogla smialo zmienic tytul i wyrzucic banerek :).
Tralala!!!

Posted

Potwierdzam - rozmawiałam wczoraj z p. Natalią ;)

Odiś jest bardzo grzeczny i kochany. Był moment niepewności, bo przy pierwszym wyjściu obojga Państwa z domu piszczał i szczekał pod drzwiami, ale był to jednostkowy "wyskok". Państwo nawet zamontowali kamerę, żeby zobaczyć co Odi robi w czasie ich nieobecności w domu i jak się zachowuje.

I co?

Stoi chwilę pod drzwiami, po czym się kładzie i czeka na powrót Państwa - już spokojny i pewien, że niedługo wrócą! :)

Zabieg umówiony na 14 maja na 18.00. Teraz mam nadzieję, że się Poczta Polska spisze i wysłana wczoraj przesyłka priorytetowa z antybiotykiem dotrze do jutrzejszego wieczora ;)

• Upvote 1
Posted

Potwierdzam - rozmawiałam wczoraj z p. Natalią ;)
Odiś jest bardzo grzeczny i kochany. Był moment niepewności, bo przy pierwszym wyjściu obojga Państwa z domu piszczał i szczekał pod drzwiami, ale był to jednostkowy "wyskok". Państwo nawet zamontowali kamerę, żeby zobaczyć co Odi robi w czasie ich nieobecności w domu i jak się zachowuje.
I co?
Stoi chwilę pod drzwiami, po czym się kładzie i czeka na powrót Państwa - już spokojny i pewien, że niedługo wrócą! :)

Zabieg umówiony na 14 maja na 18.00. Teraz mam nadzieję, że się Poczta Polska spisze i wysłana wczoraj przesyłka priorytetowa z antybiotykiem dotrze do jutrzejszego wieczora ;)

Wiedzialam, ze Nutusia to ladniej i obszerniej opisze - bardzo dziekuje :)!

WIELKA PROSBA DO FACEBOOCZANEK :)!

Bylabym bardzo wdzieczna, jezeli moglybyscie wejsc na facebookowa strone Fundacji Warta Goldena i - jezeli jest tam informacja o udanej adopcji Odiego - napisac pare ciepych slow, polubic i co tam jeszcze :).
Zasluzyli na to :)!!!
Z gory bardzo dziekuje:)!