Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

No a taki byłby dobry BDT, a tu już po balu.

I tak to jest z BDT, zapsią się w miesiąc i nie ma BDT :(

A tak na poważnie to cieszę się, że kolejna bida ma dom :):)

Posted

W związku z powyższym oznajmiamy że mamy Mimronki.

Ps.

Szkoda tylko że zawarły pakt przeciwko Bosssssssskiemu Frankowi :(  Można niestety powiedzieć że Franek je połączył :(

Widocznie za mało kosmaty dla nich ;) Może jeszcze się dogadają....

Posted

Oj tam, zaraz "po balu"! A co to są 2 psy? Mi ostatnio rozum odebrało i mam aktualnie... 7 (w tym 3 tymczasy). A na początku założenie było takie: 2 nasze i 1 tymczas :D

Posted

Cieszę się ,że Mimi ma braciszka z nadzieją ,że będzie tak kochana jak dotychczas.

szkoda ,że Mimronki zawarły przymierze przeciw Franusiowi.

Pokerku będzie kochana jak dotychczas a nawet bardziej ( co nie jest raczej możliwe - bo się nie da) ale muszę jej jakoś wynagrodzić "pojawienie się starszego braciszka" bo mimo że jest młodszy to zawsze lepiej mieć starszego brata, który obroni niż młodszego, którym się trzeba opiekować :D

No a taki byłby dobry BDT, a tu już po balu.

I tak to jest z BDT, zapsią się w miesiąc i nie ma BDT :(

A tak na poważnie to cieszę się, że kolejna bida ma dom :):)

Też nie myślałam że mi tak szybko pójdzie :) Gdzie ja tam wlazłam na forum w to woj. łódzkie :blink: Taki żarcik oczywiście.

Widocznie za mało kosmaty dla nich ;) Może jeszcze się dogadają....

Chyba za kosmaty, za duzy, za szybki i za szczekliwy. W dodatku biega i bawi się zabawkami - przecież to się nie godzi. Mimronki takie spokojniutkie są

Oj tam, zaraz "po balu"! A co to są 2 psy? Mi ostatnio rozum odebrało i mam aktualnie... 7 (w tym 3 tymczasy). A na początku założenie było takie: 2 nasze i 1 tymczas :D

U nas założenie było 1 piesek. Po poznaniu Ewu gdzieś tam awaryjnie 1 tymczas. Jednak zrobiły się dwa na stałe i obiecany Basi Bossski Franek. Jak Franio pójdzie na swoje muszę troszkę odczekać, dać mężowi odetchnąć i kto wie? Z obserwacji wynika że musiałaby być malunia, spokojna suczka. Byli u nas znajomi z mix sznaucerką miniaturką (nie była taka spokojna oczywiście jak Mimronki - bo to chyba rzadkość) ale było wszystko ok. Tez ją głaskałam, tuliłam i nie okazywały zazdrości. Z Mimiśką się bawiły super. Myslałam że z Frankiem też tak będzie ale niestety odbierają na różnych falach :(

• 2 weeks later...
Posted

Przeczytałam gdzieś ,że Mimi nabrała ciała. Będę grzmieć. Od nas wyjechała z idealną figurką.Psiaki po sterylizacji w większości mają nadmierny apetyt, a jak jaszcze mają konkurencję do michy, to już  w ogóle odjazd. Ja daję każdemu psu inne jedzenie i pilnuję jak cerber przy posiłach ,żeby sobie nie podjadały z misek. Po posiłku zabieram michy obojętnie czy zjadły czy nie. No i grubasy dostają tylko suchą karmę light. Na gotowanym utyją w 100%.

Posted

Ja też pilnuje bo inaczej jadłby tylko Roni :D Michy zabieram bo są i tak puste to co maja tak stac. Apetyt Mimisi poprawił się z chwilą pojawienia się Roniego. Poprawił w tym sensie że po prostu zjadała całą porcję co wcześniej zdarzało się sporadycznie. Ale jak piszesz czuła na plecach oddech konkurencji to i miseczka zostawała pusta. Uczę Roniego - co mi się nawet udaje - że jeśli zje pierwszy, a ZAWSZE zjada pierwszy nie leci to Mimiśki miski tylko wykładka na plecach i pańcia mizia po brzuszku. Mimisia w tym czasie konsumuje. Od chwili pojawienia się Frania robię tak samo., Pierwsza micha dla Mimi, druga dla Roniego, trzecia dla Franka. Franek zjada jako drugi ale do Mimisi miski nie dochodzi. Oczywiście proporcje odpowiednie dla każdego. Mimisia ma najmniej. Tylko nie wiem czy ogólnie nie zawyżam tych proporcji :(   Nie przytyła jakoś dużo wagowo tylko boczki się zaokrągliły co nieco.

Posted

No przecież Nutusiu że poszło w mięśnie :D
Wyjełam wagę i ważę jedzonko małej zazdrośnicy.

tak, tak - na pewno w mięśnie ....... ;) 

(żeby mi tak chciało) ;)

Posted

No nie.... przecież się chyba Mimiśka nie... alkoholizuje?!?!?!? :)

Ło matko, co tu się wyrabia, kto robił wizytę, konieczna po i to bez zapowiedzi..... 

Posted

Ło matko, co tu się wyrabia, kto robił wizytę, konieczna po i to bez zapowiedzi..... 

No już dawno pisałam że potrzebna wizyta PA. Donoszę że była u mnie Mysza2 i AgusiaP i nie chcą przyjechać. Gabi79 też chciała przyjechać i co??? Pomijam Romkę z Łowicza, która "oddała w dobre ręce " Ossiego czyli Roniego i też ani myśli przyjechać :D

Posted

A zagladausiam 

a pozdrawiusiam ogromnie 

cala druznke przeurocza zima6ss.jpg

a jak upaly pierunskie ...pojda precz 

to ja sie zaisnstalalauje na jakis czas 

... moze byc nawet w ogrodzie Aneckow Mimronkow 

...ha!220.gif

Posted

Mimisia się nie alkoholizuje tylko leży na kanapie pod wentylatorem z zamiarem niew ychodzenia na dwór dopóki bedą upały. Jedynym zadaniem jakie ma - nie zleconym przezemnie - a przerywającym jej błogie leniuchowanie jest kłapanie i warkolenie na Frania

Posted

Małpiszonek z Mimisi. Może trzeba z lekka ją zbesztać za pohukiwanie na Franusia. A Roni uspokoił się ?

Z lekka ją besztam bo mi żal chłopaka. Jak nie biega to też jest tulakiem. Roni dał sobie spokój. Zdarza mu sie warknąć na Frania ale sporadycznie :)