ewu Posted May 28, 2015 Posted May 28, 2015 Strasznie się martwię , co zrobić żeby Selma nie niszczyła? Quote
szafirka Posted May 28, 2015 Posted May 28, 2015 Mam nadzieję, że jak puszczę ją ze smyczy, to wybiega się i wybawi i nie będzie miała siły na niszczenie. OBY !!! Quote
Bogusik Posted May 31, 2015 Author Posted May 31, 2015 Kochani zapraszam na bazarek m.in dla Selmusi :) http://www.dogomania.com/forum/topic/147190-markowe-ciuszki-od-s-do-xxl-zapraszam/?p=16240371 Quote
snow-white Posted May 31, 2015 Posted May 31, 2015 Wklejam jeszcze raz banerki, bo usunęły się, mogę zrobić też nowe, tylko podajcie, co ma być w nich napisane :) Quote
Anula Posted May 31, 2015 Posted May 31, 2015 Poczekaj chwilkę,ponieważ Bogusik chyba zamówiła banerek już. Co słychać u Selmusi? Quote
Bogusik Posted June 1, 2015 Author Posted June 1, 2015 Super! :) Jak dobrze,że Selmunia może sobie swobodnie biegać bez ograniczeń.Widzę,że rana pięknie zagojona :) Czy ona już się nią nie interesuje? Quote
Anula Posted June 1, 2015 Posted June 1, 2015 Zdjęcia przepiękne,tak bardzo na to czekałam.Selmusia biega i do tego bawi się piłeczką.Nasza kochana Selmusia! Quote
agat21 Posted June 2, 2015 Posted June 2, 2015 I jak zareagowała na wolność? Mniej jest zestresowana i "terminatorska"? Quote
szafirka Posted June 2, 2015 Posted June 2, 2015 Selma zdziwiła się, że może odejść ode mnie dalej niż na 2 metry. Najpierw chodziła spokojnie, potem troszkę podbiegła to tu to tam i wyglądała na zachwyconą. Kolejnym razem wyszła już z innymi psiakami i zaczęła ganiać z nimi i biegać za piłką. Podczas biegu Selma używa 4 łap, jeśli stoi, to na 3 łapach. Rana ładnie się goi, Selma się nią nie interesuje. Rana cięta po pierwszej operacji ładnie zarasta już sierścią. Psinka biega za piłką i przynosi ją :) Wczoraj otrzymałam pieniążki 250 zł, dziękuję. 1 Quote
Anula Posted June 2, 2015 Posted June 2, 2015 Selma zdziwiła się, że może odejść ode mnie dalej niż na 2 metry. Najpierw chodziła spokojnie, potem troszkę podbiegła to tu to tam i wyglądała na zachwyconą. Kolejnym razem wyszła już z innymi psiakami i zaczęła ganiać z nimi i biegać za piłką. Podczas biegu Selma używa 4 łap, jeśli stoi, to na 3 łapach. Rana ładnie się goi, Selma się nią nie interesuje. Rana cięta po pierwszej operacji ładnie zarasta już sierścią. Psinka biega za piłką i przynosi ją :) Wczoraj otrzymałam pieniążki 250 zł, dziękuję. Fajne wiadomości,szafirko.Może Selma umie raportować? Jeszcze troszeczkę poczekamy i będziemy ogłaszać ślicznotkę. Dzięki za potwierdzenie. Quote
ewu Posted June 5, 2015 Posted June 5, 2015 Muszę jakoś przywrócić banerek, poprzedni "zeżarło". Quote
szafirka Posted June 8, 2015 Posted June 8, 2015 Selma już prawie doszła do siebie i zapomina o łapce. Wczoraj wieczorem zjadła, tzn. zgryzła z siebie swoje szelki :/ jest zwinna bardzo, bo szelki były prawidłowo dopasowane. Selmunia zaczęła biegac za piłką i mi ją przynosić do następnego rzutu :) Trzeba pomyśleć o sterylizaji i ogłaszaniu, bo niedługo jej nie oddam :) sami zobaczcie to zdjątko, czy ona nie jest kochana? Quote
Bogusik Posted June 8, 2015 Author Posted June 8, 2015 Selmunia jest śliczna i bardzo kochana :) Myślę,że jest mądrą i pojętną sunią.Martwią mnie trochę te niszczycielskie zapędy....Wydaje mi się,że ona powinna trafić do domku z ludźmi bardzo aktywnymi,aby zapewnić jej dostateczna porcję spacerów i zabawy.Może wtedy będzie miała mniej pomysłów,co by tu następnego "skonsumować"...Trzeba zająć się sterylką i Haniu potrzeba dużo zdjęć Selmy do ogłoszeń.Te,które my robiłyśmy nie nadają się bo miała założony ten klosz.Tak więc teraz wszystko w Twoich rękach... :) Quote
ewu Posted June 13, 2015 Posted June 13, 2015 Koniecznie trzeba ciachnąć dziewczynkę. Może ktoś ze Sterylkowej Skarpety pomoże, spytam. Haniu jaki byłby koszt? Ogłoszenia już też wart zrobić , ona jest młodziutka i piękna. Wczoraj mi dogo nie działało. Quote
ewu Posted June 13, 2015 Posted June 13, 2015 Dziewczyny kochane jak coś ważnego to piszcie na maila bo ja chyba granat sobie kupię żeby wszystko ogarnąć. Ostatni tydzień spędziłam w "podróży" z psiakami. Dzisiaj od rana znowu schron, chyba tam namiot rozłożę bo jeżdżę non stop. Selma jest obłędnie piękna, ma taką szlachetną urodę, oby szybko znalazła najwspanialszy dom:) Szafirko dzięki za maila:) :) Quote
szafirka Posted June 13, 2015 Posted June 13, 2015 Zdjęcia się robią, a sterylka będzie kosztować ok. 150 zł. Wet zaproponował cytologię (chyba 10 zł.), aby upewnić się, że cieczka się nie zaczyna. Mi dogo 2 dni nie działało. Quote
Anula Posted June 13, 2015 Posted June 13, 2015 150,00zł to bardzo tanio za sterylkę.U mnie 350,00zł. Trzeba Selmusię ciachnąć tylko koniecznie kupić ubranko posterylkowe nie klosz bo w kloszu już się nachodziła wystarczająco. Quote
Bogusik Posted June 13, 2015 Author Posted June 13, 2015 Dogo nie działało,a teraz też nie jest najlepiej... :( Trzeba zrobic ta cytologię i jak wszystko ok to ciachnąć.Cena bardzo niziutka i widać,że weci podchodzą z sercem do bezdomniaków i liczą ulgowo :) Wielki ukłon w ich stronę! Haniu,jak będziesz w gabinecie to bardzo serdecznie podziękuj od nas i koniecznie pozdrów! :) Co do ubranka,to mam wiele wątpliwości czy zda egzamin,znając "niszczycielskie" zapędy Selmusi... Quote
szafirka Posted June 14, 2015 Posted June 14, 2015 Tak, weterynarze, do których chodzę biorą ulogowo za takie psiaki, dawali też przecież tabletki Maksiowi, są mili, a przy tym dobrzy w tym co robią. Też obawiam się ubranka, skoro Selma była w stanie zgryźć szelki. Jutro będę, to mogę umówić się na sterylkę. Quote
Anula Posted June 14, 2015 Posted June 14, 2015 Tak, weterynarze, do których chodzę biorą ulogowo za takie psiaki, dawali też przecież tabletki Maksiowi, są mili, a przy tym dobrzy w tym co robią. Też obawiam się ubranka, skoro Selma była w stanie zgryźć szelki. Jutro będę, to mogę umówić się na sterylkę. Sądzę,że trzeba się umówić,nie ma sensu czekać i tą cytologię zrobić.Czy Selma ma wszystkie szczepienia bo nie pamiętam? Quote
Recommended Posts