Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Super! :) Jak dobrze,że Selmunia może sobie swobodnie biegać bez ograniczeń.Widzę,że rana pięknie zagojona :) Czy ona już się nią nie interesuje?

Posted

Selma zdziwiła się, że może odejść ode mnie dalej niż na 2 metry. Najpierw chodziła spokojnie, potem troszkę podbiegła to tu to tam i wyglądała na zachwyconą. Kolejnym razem wyszła już z innymi psiakami i zaczęła ganiać z nimi i biegać za piłką. Podczas biegu Selma używa 4 łap, jeśli stoi, to na 3 łapach. Rana ładnie się goi, Selma się nią nie interesuje. Rana cięta po pierwszej operacji ładnie zarasta już sierścią. Psinka biega za piłką i przynosi ją :)
Wczoraj otrzymałam pieniążki 250 zł, dziękuję.

• Upvote 1
Posted

Selma zdziwiła się, że może odejść ode mnie dalej niż na 2 metry. Najpierw chodziła spokojnie, potem troszkę podbiegła to tu to tam i wyglądała na zachwyconą. Kolejnym razem wyszła już z innymi psiakami i zaczęła ganiać z nimi i biegać za piłką. Podczas biegu Selma używa 4 łap, jeśli stoi, to na 3 łapach. Rana ładnie się goi, Selma się nią nie interesuje. Rana cięta po pierwszej operacji ładnie zarasta już sierścią. Psinka biega za piłką i przynosi ją :)
Wczoraj otrzymałam pieniążki 250 zł, dziękuję.

Fajne wiadomości,szafirko.Może Selma umie raportować? Jeszcze troszeczkę poczekamy i będziemy ogłaszać ślicznotkę.

Dzięki za potwierdzenie.

Posted

Selma już prawie doszła do siebie i zapomina o łapce. Wczoraj wieczorem zjadła, tzn. zgryzła z siebie swoje szelki :/ jest zwinna bardzo, bo szelki były prawidłowo dopasowane. Selmunia zaczęła biegac za piłką i mi ją przynosić do następnego rzutu :) Trzeba pomyśleć o sterylizaji i ogłaszaniu, bo niedługo jej nie oddam :) sami zobaczcie to zdjątko, czy ona nie jest kochana?

Posted

Selmunia jest śliczna i bardzo kochana :) Myślę,że jest mądrą i pojętną sunią.Martwią mnie trochę te niszczycielskie zapędy....Wydaje mi się,że ona powinna trafić do domku z ludźmi bardzo aktywnymi,aby zapewnić jej dostateczna porcję spacerów i zabawy.Może wtedy będzie miała mniej pomysłów,co by tu następnego "skonsumować"...Trzeba zająć się sterylką i Haniu potrzeba dużo zdjęć Selmy do ogłoszeń.Te,które my robiłyśmy nie nadają się bo miała założony ten klosz.Tak więc teraz wszystko w Twoich rękach... :)

Posted

Koniecznie trzeba ciachnąć dziewczynkę.

Może ktoś ze Sterylkowej Skarpety pomoże, spytam.

Haniu jaki byłby koszt?

Ogłoszenia już też wart zrobić , ona jest młodziutka i piękna.

Wczoraj mi dogo nie działało.

Posted

Dziewczyny kochane jak coś ważnego to piszcie na maila bo ja chyba granat sobie kupię żeby wszystko ogarnąć.

Ostatni tydzień spędziłam w "podróży" z psiakami.

Dzisiaj od rana znowu schron, chyba tam namiot rozłożę bo jeżdżę non stop.

Selma jest obłędnie piękna, ma taką szlachetną urodę, oby szybko znalazła najwspanialszy dom:)

Szafirko dzięki za maila:) :)

Posted

Zdjęcia się robią, a sterylka będzie kosztować ok. 150 zł. Wet zaproponował cytologię (chyba 10 zł.), aby upewnić się, że cieczka się nie zaczyna. Mi dogo 2 dni nie działało.

Posted

150,00zł to bardzo tanio za sterylkę.U mnie 350,00zł. Trzeba Selmusię ciachnąć tylko koniecznie kupić ubranko posterylkowe nie klosz bo w kloszu już się nachodziła wystarczająco.

Posted

Dogo nie działało,a teraz też nie jest najlepiej... :( Trzeba zrobic ta cytologię i jak wszystko ok to ciachnąć.Cena bardzo niziutka i widać,że weci podchodzą z sercem do bezdomniaków i liczą ulgowo :) Wielki ukłon w ich stronę! Haniu,jak będziesz w gabinecie to bardzo serdecznie podziękuj od nas i koniecznie pozdrów! :)

Co do ubranka,to mam wiele wątpliwości czy zda egzamin,znając "niszczycielskie" zapędy Selmusi...

Posted

Tak, weterynarze, do których chodzę biorą ulogowo za takie psiaki, dawali też przecież tabletki Maksiowi, są mili, a przy tym dobrzy w tym co robią. Też obawiam się ubranka, skoro Selma była w stanie zgryźć szelki. Jutro będę, to mogę umówić się na sterylkę.

Posted

Tak, weterynarze, do których chodzę biorą ulogowo za takie psiaki, dawali też przecież tabletki Maksiowi, są mili, a przy tym dobrzy w tym co robią. Też obawiam się ubranka, skoro Selma była w stanie zgryźć szelki. Jutro będę, to mogę umówić się na sterylkę.

Sądzę,że trzeba się umówić,nie ma sensu czekać i tą cytologię zrobić.Czy Selma ma wszystkie szczepienia bo nie pamiętam?