Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted
hej :)  Otóż moja znajoma ze Strumienia chce adoptować pieska: "Fajnie by bylo, zeby piesek byl malutki, pare miesiecy, max do 2 latek, maly kudlaczek, w wakacje przeprowadzilismy sie do domu na wies, wiec bedzie mial duzo miejsca do biegania  jesli chodzi o cechy, to nie mamy zadnych wymagan, wazne, zeby nie uciekal, mysle, ze zaufanie i przyjazn potrzebuja czasu i jakos sie "dogadamy"" - domu jest tylko swinka morska, dziewczyna nie miała psa nigdy ale jej rodzice tak. Pies ma być dla rodziców i dla niej (znajoma studiuje we wrocławiu, wiec jest tylko w weekendy w domu).
Pies ma być towarzyszem i będzie mieszkał w domu z możliwością wybiegu. 
 Dałam już jej linka na fb do schronisk w cieszynie i jastrzębiu, ale wiadomo: najlepiej pogadać bezpośrednio z wolontariuszami (bylam wolo i wiem ze najwiecej oni wiedzą o psach i chcą jak najlepiej dla psów). Spodobał jej się ten pies: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.764194956950450.1073742283.186764528026832&type=3ale to suczka, a rodzice chcą psa, a to suczka ;)

Dzięki bardzo z góry i proszę o kontakt :))

Posted

Mam takiego ancymona W Bielsku :) oceniony na 3 lata ale może mieć mniej, sądząc po zachowaniu - fiubździu w głowie, za patyk i piłkę zrobi wszystko... Z powodu jego żywiołowości, zwrócony dwa razy do schronu (przekopanie ogródka, oraz przewrócenie dziecka). 

3fzr9r5w_sn.jpg

Śnieżek to malutki, szorstkowłosy piesek o zabawnej urodzie, w typie szorstkowłosego JRT. Miły, towarzyski i sympatyczny, aczkolwiek temperamentny. Lubi towarzystwo innych psów i żyje z nimi w zgodzie, jednak ma własne zdanie i potrafi postawić się nawet wielkiemu owczarkowi. Na spacerze grzecznie chodzi przy nodze,nie szarpie i nie zmusza nas do biegów, w zupełności wystarcza mu spacer.

Żywy i ciekawski, obserwuje nasz każdy ruch i jak mu pozwolimy wejdzie niemal wszędzie. Nie jest pieszczochem, za to lubi różnego rodzaju zabawy. Może być idealnym pieskiem rodzinnym, zarówno dla osoby zamieszkałej w bloku,jak i tej w domu z terenem, przy czym trzeba mieć na uwadze jego charakter - pod jego rządami ogród ZAWSZE będzie wyglądał na świeżo przekopany. Jako, że jest szorstkowłosy dobrze go regularnie strzyc. Kto go przygarnie zyska wesołego przyjaciela.

Kontakt w sprawie adopcji: 
tel.: 608 651 098

Posted

Podrostek, maksymalnie roczny, malutki - kompletnie nie radzi sobie w schronisku :(

[URL=http://www.fotosik.pl]8bf7e55dffb11ffcmed.jpg[/URL]

[URL=http://www.fotosik.pl]69a6d61da51fdfe6med.jpg[/URL]

[URL=http://www.fotosik.pl]f45b894a9bc0b06amed.jpg[/URL]

Posted

O matko, przeepiękny ten Nutek k050.gif

A jakby odpicować Blekiego na al'a westa lub jakiegoś szitzu to od razu by się kolejka ustawiła....ale rozumiem że nie ma szans ze względu na to że siedzi w schronie.

Posted

dziękuje dziewczyny! jesteście cudowne! przekazuje wszystko koleżance. Czemu pies a nie suczka? nie mam pojęcia... to chyba tata się uparl że chce psa ;) 

Ten podrostek szortkowłosy mi się podoba :) jest mały i potrzebuje pomocy. no ale to koleżanka i jej rodzcie wybierają ;) 

jakby chciała któregoś zobaczyć to napisze pw :*

Posted

dziękuje dziewczyny! jesteście cudowne! przekazuje wszystko koleżance. Czemu pies a nie suczka? nie mam pojęcia... to chyba tata się uparl że chce psa ;)

Ten podrostek szortkowłosy mi się podoba :) jest mały i potrzebuje pomocy. no ale to koleżanka i jej rodzcie wybierają ;)

jakby chciała któregoś zobaczyć to napisze pw :*

Trzymam kciuki, żeby któremuś z kandydatów się poszczęściło

Posted

Ewu, próbowałam napisać do Ciebie ale masz chyba zapełniona skrzynkę. Znajoma się pyta o tego psiaka - gdzie dokladnie jest i prosi o kontakt z opiekunem. Jej się bardzo spodobał, ale jeszcze rodzice muszą się wypowiedzieć ;) 

zkol.jpg

Malutki Nutek, ma około 2 lat.

Uroczy, jest w schronisku na Śląsku.

Posted

Ewu, próbowałam napisać do Ciebie ale masz chyba zapełniona skrzynkę. Znajoma się pyta o tego psiaka - gdzie dokladnie jest i prosi o kontakt z opiekunem. Jej się bardzo spodobał, ale jeszcze rodzice muszą się wypowiedzieć ;)

Ewu ma zazwyczaj zapchaną skrzynkę, miałam do Niej adres mailowy, ale nie mogę znaleźć. Zaraz napiszę na wątku psiaków, że chcesz się z Nią skontaktować.

Już napisałam, a to wątek psiaków z tamtego schroniska

http://www.dogomania.com/forum/topic/142458-male%C5%84stwa-ze-schronu-b%C5%82agaj%C4%85-o-ratunek/?view=findpost&p=16071650&hl=%2Bmale%C5%84stwa+%2Bschronu

Posted

Ewu, Dominika próbowała do Ciebie dziś dzownić, niestety odbiera jakiś Pan i mówi że nie zna Ciebie :( 

Napisałam PW do Ciebie i podałam nr do Dominiki. Teraz wyslała mi esa czy się do mnie odezwałaś bo koniecznie chce pogadać o Nutku. Wyślij jej esa jak tylko możesz z prawidlowym numerem :) 

Posted

ha! Nutek chyba będzie miał dom!!! Chyba - wole nie zapeszyć ;) W pon odbierają psiaka :)) Mam nadzieje ze im sie ułoży i wszystko będzie ok :))  No i mam nadzieje ze to dom do końca życia :D

Ja bym wzięła Podrostka ;) Niestety nie mogę mieć psa :( Zajmuję sie gryzoniami ;p Ale jestem w trakcie namawiania taty na psa ;p jakiegoś staruszka  ;) może się uda ;>

Ciesze się że dzieki mnie po części Nutek będzie miał dom. Chyba jestem z siebie dumna hihihi ;) No i dziękuję WAM za pomoc i wszystkie te ogłoszenie <3 Jesteście boskie! 

Posted

super!! to trzymam kciuki za Nutka, powodzenia :)  szkoda, że podrostkowi - Kajtusiowi się nie udało ale zawsze bardzo cieszy, że jakaś inna bieda ze schronu ma szansę na dobry dom! :)

Kucyk, a jak Tata się zdecyduje - daj znać - staruszków to dopiero jest opór do adopcji... :(

Posted

ha! Nutek chyba będzie miał dom!!! Chyba - wole nie zapeszyć ;) W pon odbierają psiaka :)) Mam nadzieje ze im sie ułoży i wszystko będzie ok :))  No i mam nadzieje ze to dom do końca życia :D

Ja bym wzięła Podrostka ;) Niestety nie mogę mieć psa :( Zajmuję sie gryzoniami ;p Ale jestem w trakcie namawiania taty na psa ;p jakiegoś staruszka  ;) może się uda ;>

Ciesze się że dzieki mnie po części Nutek będzie miał dom. Chyba jestem z siebie dumna hihihi ;) No i dziękuję WAM za pomoc i wszystkie te ogłoszenie <3 Jesteście boskie! 

Wspaniale!!!

A czy są szanse na informacje z nowego domu?

Trzymam kciuki za Nutka i za Twojego kucyk tatę, by wybrał do adopcji jakiegoś biednego staruszka

Posted

...Ciesze się że dzieki mnie po części Nutek będzie miał dom. Chyba jestem z siebie dumna hihihi ;)

Masz prawo do dumy i zadowolenia :) Dzięki Tobie dla Nutka zmieni się życie :D