Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Misiula pożegnała pana, ale przyleciał Kuba, więc nastąpiła wymiana. Nie obszczekiwała go jak poprzednio, ale generalnie Misia jest przyjaźnie nastawiona do wszystkich odwiedzających nas osób i w przeciwieństwie do Puśki czającej się przy bramce z zamiarem capnięcia za nogę, to zołza radośnie wywija ogonkiem i kręci tłusta dupiną. Rano lady Misia opuściła apartamenty i udała się na podwórko. Dostojnie  przemaszerowała parę razy tam i z powrotem, wróciła i dyskretnie walnęła kupsko w przedpokoju. I potem z godnością wpakowała się między fotele,żebym mogła przemawiać do jej obfitego tyłka....

A co...

Posted

Misia opanowała skoki na sofę i urzęduje teraz w salunie. Może z czasem opanuje też kibel. Rano  załatwiła się na podwórku, dostała ciasteczko. Przed chwilą poszłam do kuchni, a tam Misiul siedzi pod ławką z tyłkiem wystawionym i co się okazało. Zrobiła kupsko w salunie i nasikała na chodnik. Zołza dobrze wie,że tak nie wolno no to wlazła pod ławkę. Myślę,że do tej pory nie było problemu z załatwianiem się, bo drzwi były cały czas otwarte na podwórko, więc mogła wychodzić kiedy chciała. Teraz już jest za zimno na takie wietrzenie, a Misia nie sygnalizuje,że chce wyjść. Musimy nad tym popracować.

Posted

Ja mam podobny problem z Romankiem-kiedy jest ciepło, drzwi do ogrodu są otwarte non-stop, więc nie ma problemu, ale teraz muszę go pilnować i mimo tego, że w nocy nigdy mu się nic nie zdarzyło, to w ciągu dnia (jak jestem w domu) co jakiś czas mu przypominam, a przed długimi wyjściami biorę na krótki spacerek...

Posted

Oj Misia, ale z ciebie aparatka! :)

A mój Ronnie ostatnio też kilka razy postawił klocka w domu - parę dni pod rząd! Już zaczęłam się martwić i nagle mu przeszło, tak samo niespodziewanie jak się zaczęło. No i o co w tym chodzi? 

Posted

To ja wstawiam już dzisiejsze:) :)

Misia w kocach 1

23rsd8g.jpg

Misia w kocach 2

oh089.jpg

Misia w kocach 3

15yb2c9.jpg

Misia w kocach 4

2dua0dt.jpg

Misia w kocach 5

fd4pzp.jpg

Reniu, rozumiem, że na ostatnim zdjęciu jest ten Twój biały osobisty kocyk, który mąż Misiulowi zapodał :):)

• Upvote 2
Posted

Mąż zwrócił mi uwagę,że nie powinnam pisać na forum takich rzeczy pod adresem Misi...No dobre sobie- żadnych uwag pod adresem bambaryły...a mój kocyk biały zabrałam grubasce, wystarczy,że króluje już w całym domu, niech chociaż kocyk będzie tylko mój....

Posted

Moze wie co piszesz i dlatego czasami pokazuje focha.
Raniasku czasami, któraś z cioteczek moze podpowiedzieć co zrobić, bo przez to samo przechodziła.
Mam jednak nadzieje, ze Misiunia nie bedzie juz robiła takich niespodzianek rano...