Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted
3 godziny temu, Tyś(ka) napisał:

ohoho, ale zakupy ;) I ile one Wam wystarczają?

Suchej karmy wystarczy na ponad dwa miesiące z tym że do suchej dostają jeszcze wkładkę mięsną - gotowane przełyki, serca wołowe... wieprzowe, drobiowe, wątróbkę...albo konserwy. Sierściuchy musimy przygotować do zimy.

Posted
10 godzin temu, Tyś(ka) napisał:

Wow, mają świetną wyżerkę :) Lepiej niż niejeden domny pies.
Mój też zimą dostaje szczególnie pyszne jedzonko. By nie trząsł portkami z zimna ;).

Do świetności daleko ,)

Wczoraj trafiłam na przecenę/końcówkę - skrawki mięsa indyczego 6 zł za kilogram (zaczynało podsychać). Ugotowałam z warzywami i dziś dostały suchą karmę z małą wkładką mięsną. Małą bo 0,80 kg na 11/12 psów to śmiech. Gdybym taką porcję mięsa dodała do makaronu to psy zapchałabym mąką a za chwilę byłyby głodne. W niskiej cenie w większych ilościach można kupić praktycznie sam tłuszcz.  Nie mam ochoty biegać z psami po lekarzach i leczyć rozwalone wątroby.

Posted

Dziś znaleziona w Królowym Moście (:

Ma obróżkę...grubcia. Sierść brudna z rzepami, nasionami roślin, patyczkami. Utyka na tylną lewą nóżkę.

Ogłoszenie o znalezieniu suczki wywieszone na tablicy przy naszym wsiowym sklepie.

100_1029.JPG

Po kąpieli.

Jak powyciągać zdrewniałe nasiona... czym czesać - sierść skołtuniona?

100_1037.JPG

100_1038.JPG

Posted
46 minut temu, Tyś(ka) napisał:

Jaka fajna owca.... choć pudel z niej żaden to dodam ją na pudlową grupę pomocową, jeśli chcesz;)

Wielkie dzięki :)

Nadal mam nadzieję że zgubiła się. Ogłoszenie u nas wywieszone, za moment pojawi się na białostockim portalu, jutro zgłoszę w schronisku. Jeżeli w ciągu tygodnia nie znajdzie się właściciel to bardzo chętnie przyjmę ewentualna pomoc. Martwi mnie tylna łapka...na spacerze kica na trzech, czwartą podpiera się gdy stoi.(:

Posted
8 godzin temu, Tyś(ka) napisał:

Fajna wełna :) Lubię takie psiaki... choć wróć! ja większość psiaków lubię.
Dodałam do grupy pudlowej. :)

Dzięki :)

Może ma czip, jutro postaram się sprawdzić.

Noc przespała. Domowa...spokojna zachowuje czystość.

Przebywa z mniejszymi psiakami. Obwąchują się oglądają... na spokojnie.

Pochmurno, mokro... deszczowo (:

Posted

Sunia nie jest zabezpieczona od kleszczy... pierwszy spacer i już przyniosła. Natychmiast trzeba zabezpieczyć bo będzie tragedia...u nas kleszczy masa!

100_1087.JPG

100_1088.JPG

Posted

Bardzo dziękuję... szefowej TOZ Białystok i kierowniczce Schroniska dla zwierząt w Białymstoku, Pani Annie :)

Podziękowania pracownikom schroniska :)

Bardzo dziękuję Pani doktor z przychodni weterynaryjnej na Zielonogórskiej :)

100_1116.JPG

100_1093.JPG

100_1094.JPG

100_1097.JPG

100_1099.JPG

100_1102.JPG

Po lekach zaczęła stawać...chodzić na czterech łapkach :)

Posted
21 minut temu, Tyś(ka) napisał:

Odnalazł się właściciel? ;) Czy jak to mam rozumieć?

Tak :)

mała miała czip, nie był zarejestrowany ale dzięki pomocy Pań ze schroniska i wetki udało się odnaleźć właścicieli

Posted
2 minuty temu, Moli@ napisał:

Tak :)

mała miała czip, nie był zarejestrowany ale dzięki pomocy Pań ze schroniska i wetki udało się odnaleźć właścicieli

Wooow! super :) Tylko oby teraz zarejestrowali chip;)

Posted

Komentarz Marty D. naszej "letniej" sąsiadki do wydarzenia na Facebooku:

"A przede wszystkim WIELKIE PODZIĘKOWANIA należą się Halince!!! Bo to dzięki Niej właśnie o suczce dowiedzieli się schronisko, TOZ, lecznica, właściciele ... To Ona przyjęła na chatę, wykąpała, wyczesała, dała pić, jeść, ciepły kocyk/kącik, zadzwoniła i zawiozła gdzie trzeba..."

I jeszcze jeden Ewy S:

"Dziewczyny jestescie Wielkie!"

Posted

Pula, tak ma na imię panienka została znaleziona przez Państwa... siedem lat jest u nich. . Lecznica na Zielonogórskiej czipuje wszystkie pieski przy okazji zabiegu sterylizacji - 6 lat temu została wysterylizowana. Mała miała szczęście :)...zgubiła się wczoraj...pobiegła za Panią do lasu na grzyby. Do nas pokonała około 7 km przez las.

Posted

Misia nie ma swego wątku na dogo to tu zapiszę :)

Dziś Pani Kasia zaopatrzyła małą w 15 kg worek suchej karmy Brit i obrożę na kleszcze Foresto (na przyszłość)

100_1120.JPG

Posted

Dotarła przesyłka...

W Królowym była już wczoraj...  mnie nie zastał...kurier miał błędnie zapisany numer telefonu (: na szczęście zostawił u sąsiadów

Miśka pilnuje jedzonka a jaką ma minę...moje, nie podchodzić :)

100_1122.JPG

100_1124.JPG