Guest TyŚka Posted February 18, 2015 Posted February 18, 2015 Pomysł nie jest głupi, Dora :) Podwórze jest ogrodzone?Bo boję się jedynie, że podleci jakiś mały pies (taki Bryś np.) pod Arona i zostanie zaatakowany... pogryziony cyz nawet zagryziony. Quote
DORA1020 Posted February 19, 2015 Author Posted February 19, 2015 Też się tego boję...ale z drugiej strony, ona i tak nie pomaga, myśli natomiast, że jest taka niezastąpiona i nie do ruszenia...nóż mi się w kieszeni otwiera na takie kur...wo... :( Super pomysł... Aniu podaj prosze tej dziewczynie numer telefonu Krystyny/rozmawialam z nia/ ona jest jak najbardziej za,bo to nie chodzi tylko o Arona, Krystyna prosila,zeby przyjechala do jakiegos innego psa,starego,potraconego,lezacego w rowie.....odmowila.Krystyna do dzisuiaj jest zbulwersowana takim brakiem serca.I jeszcze o innego.........za kazdym razem ignoruje prosby. Krystyna prosila o kontakt z ta dziewczyna z fb. Quote
Onaa Posted February 19, 2015 Posted February 19, 2015 Na wydarzeniu Arona odezwała sie p. Barbara Kowalska, i pisze że razem z mamą prowadzi gabinet wet w Szczebrzeszynie i że nie wiedziała nic o Aronie i deklarowała teraz pomoc dla psa ;/. DORA kto prosił o przyjście do Arona wtedy - Ty czy pani Pomarańska ? Quote
elik Posted February 19, 2015 Posted February 19, 2015 Na wydarzeniu Arona odezwała sie p. Barbara Kowalska, i pisze że razem z mamą prowadzi gabinet wet w Szczebrzeszynie i że nie wiedziała nic o Aronie i deklarowała teraz pomoc dla psa ;) DORA kto prosił o przyjście do Arona wtedy - Ty czy pani Pomarańska ? Gdyby coś z tego wyszło, byłoby super :) Quote
sharka Posted February 19, 2015 Posted February 19, 2015 poproszę o adres, na który mam wysłać suchą karmę dla Arona :] Quote
Kasia77 Posted February 20, 2015 Posted February 20, 2015 Buda jest gotowa, ale wysyłka niestety się przedłuzyła, dlatego ciagle nie ma jej u Arona :( Kiedy zadzwoniliśmy do sprzedającego zapytać, czy wysłał juz zamówienie, buda dla Arona była zapakowana i gotowa do wysyłki, ale okazało sie podczas rozmowy (jako, ze mój mąż dociekliwy i dopytujący o szczegóły ), że Pan nie sprzedaje bud identycznych jakie pokazuje na zdjęciach na aukcji... - czyli zwykłe oszukiwanie klienta, wybierając aukcje na której zamawiam bude, sugerowałam sie właśnie wyglądem, buda Arona według zdjęć miała mieć przedsionek z drewna a nie z płyty jak na innych, podobnych aukcjach, dzięki temu w moim odczuciu i rozumieniu, miała być porządniejsza i trwalsza niż jej podobne i dlatego właśnią tą konkretną aukcje wybrałam. Tymczasem okazało sie, że Pan sprzedaje budy wykończone w przedsionku płytą a nie drewnem a zdjęcia które zamieszczone są na jego aukcjach są nieaktualne - kiedys robili budy takie jak na zdjęciach, teraz już nie robi (drewno zastąpił płytą) , tylko do tej pory zdjęc nie zmienił na aktualne i podaje klientom nieprawdziwe informacje... - pomine wsciekłosć i stracone nerwy na tą rewelacje... Buda dla Arona robiona była od nowa, zamówiłam to co zamówiłam i pies ma dostać taką jak należy. Podobno dzis ma być w końcu wysłana ,niestety wypada wekend, więc pewnie dojdzie po niedzieli. Przepraszam, ze tak wyszło, nie odpowiadam za nieuczciwych sprzedających, ale to ja musze tłumaczyć sie za cudze chamstwo Gdybym wiedziała, ze tak będzie i płaci sie za towar inny niz sie dostaje, to ten "inny" , zamówiłabym na jakiejkolwiek aukcji, gdzie bud wykończonych płytą nie brakowało ... 1 Quote
DORA1020 Posted February 20, 2015 Author Posted February 20, 2015 Na wydarzeniu Arona odezwała sie p. Barbara Kowalska, i pisze że razem z mamą prowadzi gabinet wet w Szczebrzeszynie i że nie wiedziała nic o Aronie i deklarowała teraz pomoc dla psa ;/. DORA kto prosił o przyjście do Arona wtedy - Ty czy pani Pomarańska ? Pani Pomaranska. Quote
DORA1020 Posted February 20, 2015 Author Posted February 20, 2015 poproszę o adres, na który mam wysłać suchą karmę dla Arona :] Sharka,postaram sie wieczorem,bo nie znam numeru mieszkania,dzwonilam do niej,to nie odbiera,a w pracy rano jej nie bylo. Quote
DORA1020 Posted February 20, 2015 Author Posted February 20, 2015 Buda jest gotowa, ale wysyłka niestety się przedłuzyła, dlatego ciagle nie ma jej u Arona :( Kiedy zadzwoniliśmy do sprzedającego zapytać, czy wysłał juz zamówienie, buda dla Arona była zapakowana i gotowa do wysyłki, ale okazało sie podczas rozmowy (jako, ze mój mąż dociekliwy i dopytujący o szczegóły ), że Pan nie sprzedaje bud identycznych jakie pokazuje na zdjęciach na aukcji... - czyli zwykłe oszukiwanie klienta, wybierając aukcje na której zamawiam bude, sugerowałam sie właśnie wyglądem, buda Arona według zdjęć miała mieć przedsionek z drewna a nie z płyty jak na innych, podobnych aukcjach, dzięki temu w moim odczuciu i rozumieniu, miała być porządniejsza i trwalsza niż jej podobne i dlatego właśnią tą konkretną aukcje wybrałam. Tymczasem okazało sie, że Pan sprzedaje budy wykończone w przedsionku płytą a nie drewnem a zdjęcia które zamieszczone są na jego aukcjach są nieaktualne - kiedys robili budy takie jak na zdjęciach, teraz już nie robi (drewno zastąpił płytą) , tylko do tej pory zdjęc nie zmienił na aktualne i podaje klientom nieprawdziwe informacje... - pomine wsciekłosć i stracone nerwy na tą rewelacje... Buda dla Arona robiona była od nowa, zamówiłam to co zamówiłam i pies ma dostać taką jak należy. Podobno dzis ma być w końcu wysłana ,niestety wypada wekend, więc pewnie dojdzie po niedzieli. Przepraszam, ze tak wyszło, nie odpowiadam za nieuczciwych sprzedających, ale to ja musze tłumaczyć sie za cudze chamstwo Gdybym wiedziała, ze tak będzie i płaci sie za towar inny niz sie dostaje, to ten "inny" , zamówiłabym na jakiejkolwiek aukcji, gdzie bud wykończonych płytą nie brakowało ... Kasiu,jak to dobrze,ze Twoj maz taki dociekliwy.....:) dzieki Temu moze Aron nie dostanie badziewia lepiej poczekac jeszcze kilka dni,niz otrzymac taki szajs,za tak duze pieniadze. Quote
elik Posted February 20, 2015 Posted February 20, 2015 Kasiu,jak to dobrze,ze Twoj maz taki dociekliwy.....:) dzieki Temu moze Aron nie dostanie badziewia lepiej poczekac jeszcze kilka dni,niz otrzymac taki szajs,za tak duze pieniadze. Też tak uważam,. A swoją drogą trzeba byłoby go postraszyć, że zgłosi się to do grupy Allegro, bo to jest po prostu oszustwo. Co innego w ofercie, a co innego sprzedaje ! Quote
elik Posted February 20, 2015 Posted February 20, 2015 Niestety ja mam możliwość być na fb nie codziennie a poza tym okazało sie że fb coś zrobiło z moim poprzednim profilem i musiałam założyć osobisty ale utraciłam znajomych :(. Dlatego jakby ktoś zechciał być drugim administratorem wydarzenia na fb to byloby super... Zgłosiła się handzia, zgłosiłam się ja, ale nadal administratorem jesteś tylko Ty :) Quote
sharka Posted February 20, 2015 Posted February 20, 2015 Sharka,postaram sie wieczorem,bo nie znam numeru mieszkania,dzwonilam do niej,to nie odbiera,a w pracy rano jej nie bylo. ok, ze spokojem :) Quote
handzia Posted February 20, 2015 Posted February 20, 2015 Zgłosiła się handzia, zgłosiłam się ja, ale nadal administratorem jesteś tylko Ty :) No właśnie nie rozumiem do końca, bo nie widnieję jako administrator, ale próbowałam edytować opis i mogłabym gdybym chciała...sprawdzałam w ten sposób, bo w powiadomieniach pojawiło mi się, że zostałam dodana jako administrator... Quote
sharka Posted February 21, 2015 Posted February 21, 2015 zamówiłam dla Arona 14 kg Puriny jagnięcina z ryżem, gratis dodali zabawkę i puszkę mokrej karmy :] Dora, czy za miesiąc mam powtórzyć zamówienie na adres p. Ani? Quote
elik Posted February 21, 2015 Posted February 21, 2015 No właśnie nie rozumiem do końca, bo nie widnieję jako administrator, ale próbowałam edytować opis i mogłabym gdybym chciała...sprawdzałam w ten sposób, bo w powiadomieniach pojawiło mi się, że zostałam dodana jako administrator... Aaaaa widzisz :) To coś nowego na fb. Ciągle nas czymś zaskakują te portale ;) EDIT. Wracam z wydarzenia. Faktycznie nie widniejesz jako administrator, ale jeśli możesz edytować opis wydarzenia to najważniejsze. Dogo07 soreczki :D Quote
Onaa Posted February 21, 2015 Posted February 21, 2015 Teraz czekamy na interwencję Straży Chełmskiej, ale potem nie wiem jak to będzie, kto przypilnuje żeby wystawić faktury za leczenie i czy ta wetka zgodzi się przyjąć Arona jak pieniązki dostanie dopiero po wystawieniu faktury. Quote
DORA1020 Posted February 22, 2015 Author Posted February 22, 2015 zamówiłam dla Arona 14 kg Puriny jagnięcina z ryżem, gratis dodali zabawkę i puszkę mokrej karmy :] Dora, czy za miesiąc mam powtórzyć zamówienie na adres p. Ani? Jesli moglabys to tak,na adres p.Ani.Bardzo dziekuje.....:) Quote
DORA1020 Posted February 22, 2015 Author Posted February 22, 2015 Teraz czekamy na interwencję Straży Chełmskiej, ale potem nie wiem jak to będzie, kto przypilnuje żeby wystawić faktury za leczenie i czy ta wetka zgodzi się przyjąć Arona jak pieniązki dostanie dopiero po wystawieniu faktury. Wetka ze Szczebrzeszyna pisala do Handzi na fb i napisala,ze bedzie leczyc Arona.Wiec chyba poczeka na pieniadze. Quote
handzia Posted February 22, 2015 Posted February 22, 2015 Ja jeszcze do niej napiszę, mam tylko nadzieję, że będziemy miały czym płacić. Quote
DORA1020 Posted February 22, 2015 Author Posted February 22, 2015 Ja jeszcze do niej napiszę, mam tylko nadzieję, że będziemy miały czym płacić. Wlasnie,bo jak na razie to nie ma kasy na leczenie psiaka.....:( Wetka Ania Smyk zrobila wymaz za darmo i rowniez dala zastrzyki. Ale teraz tak nie bedzie,trzeba zaplacic za leczenie. Quote
handzia Posted February 22, 2015 Posted February 22, 2015 Na fb ktoś coś jeszcze wpłacał, trzeba tam pisać prośby nadal. Tylko ludzie muszą wiedzieć jak jest, kiedy pies trafi do weta, itd. Quote
sharka Posted February 22, 2015 Posted February 22, 2015 Dora, Ty trzymasz na razie finanse Arona? a po Twoim wyjeździe gdzie wpłacać? do handzi czy prosto do weta? ale do weta to chyba zamieszanie będzie.. Quote
handzia Posted February 22, 2015 Posted February 22, 2015 Na fb wpłaty idą na Stowarzyszenie Help Animals, więc i może tutaj, jakby ktoś zechciał, też. Byłoby wszystko w jednym miejscu. Tylko potem pani doktor musiałaby wysłać fakturę do SHA, nie wiem czy zechce??? Quote
elik Posted February 22, 2015 Posted February 22, 2015 Teraz czekamy na interwencję Straży Chełmskiej, ... A czego się spodziewamy po interwencji Straży ? Quote
sharka Posted February 22, 2015 Posted February 22, 2015 to może nr konta w pierwszym poście umieścić? Myślę że nie powinno być problemu z fakturą... Quote
Recommended Posts