Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Dać nogę.......a gdzie? Ledwie przyszła a  już sie gdzieś wybiera.

Z wanny chciała uciekać to była chyba jej pierwsza w życiu kąpiel... :)

Włos na grzbiecie był w czymś umazany, wycieranie mokrą szmatką nie do końca załatwio sprawę odczekałyśmy dzień, sprawdziłyśmy że nie taka panna straszna i zaryzykowałyśmy wpakowanie do wanny...my całe, sunia czyściutka :)

Posted

Szukam dla siebie młodej najlepiej suni lubiącej inne psy onka. Dlatego napisałam że mogę ją przygarnąć w razie nieznalezienia właściciela.

Fajnie........nie wiem tylko czy podołamy z kosztami. Trasa Białystok - Wrocław....bardzo daleko. Ale myślimy, rozważamy...........

Posted

Sunia wykąpana, zabezpieczona od pcheł i kleszczy (obroża)...dziś kupka ładna już bez "dodatków", siusia w normie.

Dzwoniłyśmy po lecznicach nikt jej tam nie zgłosił/nie szukał

Posted

Dotrałam i ja, śliczna panienka, pewnie szybko znajdzie domek, jak Onek, który też wylądowal u dziewczyn ;). Jakby było trzeba, Mela podzieli się uzbieranymi pieniążkami z zakończonego właśnie bazarku na fb :).

Posted

Dotrałam i ja, śliczna panienka, pewnie szybko znajdzie domek, jak Onek, który też wylądowal u dziewczyn ;). Jakby było trzeba, Mela podzieli się uzbieranymi pieniążkami z zakończonego właśnie bazarku na fb :).

Agnieszko bardzo Ci dziękujemy...

Poznajesz małą panienkę :)...już nie ucieka w popłochu przed nieznanym, dużym psem...z duszą na ramieniu ale podchodzi... :)

Posted

Aga dzięki bardzo za grosik. Moli@ i Joi zrobia  rozliczenie finansów. Dzis też  mój kuzyn Wuj Rzep ( nick z fb ) obiecał zrobić przelew, dla naszej owczareczki kochanej. Gromadzę fanty na bazarek ( ciocia Zachary podaruje coś srebrnego, Alina tez ofiarowała drobne fanty, ), przetrząsnę też  swoje szuflady. Ciocia Buniaga porobi piękne foteczki.  Kto mi pożyczy choć kilka godzin wolnego czasu, ha....ha.....szybciej się wtedy uwinę..........

Posted

Jutro jedziemy z panienką do weta przy okazji sprawdzimy czy ma czip...nie chcę krakać ale chyba zaczyna się cieczka...

Dorota dziękujemy za wsparcie, pomoc...:), jutro może uda się przedstawić Ci sunię

Posted

Jutro jedziemy z panienką do weta przy okazji sprawdzimy czy ma czip...nie chcę krakać ale chyba zaczyna się cieczka...

Dorota dziękujemy za wsparcie, pomoc... :), jutro może uda się przedstawić Ci sunię

Nie mogę się doczekać  poznania suni.

Cieczka.........? O jejciuuuu............a to pech, bo jesli tak to ze sterylką trzeba poczekać.

Posted

Bardzo dziękujemy :), może wypatrzy ją owczarkolubny ludź

Wieczorem zdjęła smycz położyła przy drzwiach wyjściowych...zapraszała na spacer :)

Posted

Wspaniała jest......numer ze smyczą wskazuje że była prowadzana na smyczy, może mieszkała w bloku.

Na pewno przebywała w domu, w domu spała to widać, na pewno nie była karcona/bita/przeganiana, w stosunku do człowieka ufna, pozwala wyjąć kość z pyszczka...

Posted

Sunia ma czip...znamy pochodzenie może jutro uda sie ustalić właściciela...

Co do cieczki nie ma 100% pewność czy jest przed czy po...odczekujemy  Ok., 7 - 10 dni dla pewności

Posted

To byc może ma już maluszki :-(

Być może mamy powód ucieczki.

Z tego co już ustaliliśmy to kończy się lub zaczyna  pierwsza cieczka

Jest bardzo szczupła waży 25 kg...dziś widziała ją doris66 i zapewnie wypowie się na ten temat :)

Posted

Ciekawe czy uda sie odnaleźć wlaścicela i czy ten właściciel wart odszukania...

Też jestem coraz bardziej ciekawa co sie wydarzył i dlaczego suni nikt nie szuka

Posted

Z tego co już ustaliliśmy to kończy się lub zaczyna  pierwsza cieczka

Jest bardzo szczupła waży 25 kg...dziś widziała ją doris66 i zapewnie wypowie się na ten temat :)

Poznalam  sunie - Moli@ dałą jej imie Roxi i stwierdzam, ze jest cudna i cudowna i wszystko co sie z cudem wiąże........Buziaki zimnym nosem czuje jeszcze na policzkach. Wyjątkowa sunia, bo jest i piekna i mądra i grzeczna. Pieknie ubarwiona. Jedyne co mnie niepokoi to fakt, ze jest zbyt chuda, choć Moli twierdzi, ze tylko troszeczkę za chuda. Ja lubie psy mięciutkie, a Roxi taka nie jest, czułam kości zeber i kregoslupa tuz pod skórą. No ale to kwestia kilku tygodni lepszego jedzenia i bedzie po sprawie. W ciągu tych krótkich chwil, które spędziłam z Roxi zauwazyłam, że ona tęskni, stałyśmy na parkingu pod moja praca i Roxi za kazdym człowiekiem  sie ogladałą i kilka razy leciutko pisnęła ........myślę, ze szukała znajomych osób. Moli mówiął, z boi sie wsiadac do auta, jest niespokojna wtedy.....dlaczego? .....bo albo nie zna auta albo ma złe skojarzenia. Nie wiemy tego. Poza tym to sama słodycz, nic tylko brać i kochac.

Posted

Młoda, nie wiemy jak długo błąkała sie po okolicy...ma ładną sylwetkę nie chcemy jej przekarmiać/rozpychać żołądek, dostaje dwa razy dziennie suchy + makaron/ryż z gotowanym mięsem

Posted

Post rozliczeniowy

Stan konta:

- 100 zł - Wuj Rzep 27.01

- 150 zł - bazarek 2.02

- 20 zł - bazarek 20.02

Wydatki:

- 20 zł - zabieg sterylizacji - 10.02

- sucha karma 20 kg - 58 zł - 11.02 (faktura)

- obroża od pcheł i kleszczy - 6,50 - 11.02 (faktura)

Posted

Przypadkiem wlazł mi dziś w oczy  wątek sunieczki.Dziewczyny,wczoraj na Wesołej w przychodni widziałam ogłoszenie jakiegoś właściciela,o zaginięciu mu dwóch owczarków,samiec-2lata i roczna sunia,pisało o tatuażach w uchu i podane były numery.Sprawdźcie jej uszka,może to ta zagubiona sunia.

Posted

Przypadkiem wlazł mi dziś w oczy  wątek sunieczki.Dziewczyny,wczoraj na Wesołej w przychodni widziałam ogłoszenie jakiegoś właściciela,o zaginięciu mu dwóch owczarków,samiec-2lata i roczna sunia,pisało o tatuażach w uchu i podane były numery.Sprawdźcie jej uszka,może to ta zagubiona sunia.

Widziałam to ogłoszenie, wczoraj byłam z sunią na Wesołej...to nie ta

Znamy już jej pochodzenie..(wczoraj sprawdziłysmy wszystkie bazy danych, dzwoniłysmy po lecznicach w Białym i okolicach i trafiłyśmy na ślad), ale nadal nie wiemy nic o nabywcy...może dziś coś sie wyjaśni, jeżeli nie to myślę że nie ma na co czekać...tylko szukać fajnego nowego domku i odpowiedzialnego opiekuna