doris66 Posted January 25, 2015 Author Posted January 25, 2015 Dać nogę.......a gdzie? Ledwie przyszła a już sie gdzieś wybiera. Quote
Moli@ Posted January 25, 2015 Posted January 25, 2015 Dać nogę.......a gdzie? Ledwie przyszła a już sie gdzieś wybiera. Z wanny chciała uciekać to była chyba jej pierwsza w życiu kąpiel... :) Włos na grzbiecie był w czymś umazany, wycieranie mokrą szmatką nie do końca załatwio sprawę odczekałyśmy dzień, sprawdziłyśmy że nie taka panna straszna i zaryzykowałyśmy wpakowanie do wanny...my całe, sunia czyściutka :) Quote
LILUtosi Posted January 25, 2015 Posted January 25, 2015 Szukam dla siebie młodej najlepiej suni lubiącej inne psy onka. Dlatego napisałam że mogę ją przygarnąć w razie nieznalezienia właściciela. Quote
doris66 Posted January 26, 2015 Author Posted January 26, 2015 Szukam dla siebie młodej najlepiej suni lubiącej inne psy onka. Dlatego napisałam że mogę ją przygarnąć w razie nieznalezienia właściciela. Fajnie........nie wiem tylko czy podołamy z kosztami. Trasa Białystok - Wrocław....bardzo daleko. Ale myślimy, rozważamy........... Quote
Moli@ Posted January 26, 2015 Posted January 26, 2015 Sunia wykąpana, zabezpieczona od pcheł i kleszczy (obroża)...dziś kupka ładna już bez "dodatków", siusia w normie. Dzwoniłyśmy po lecznicach nikt jej tam nie zgłosił/nie szukał Quote
Moli@ Posted January 26, 2015 Posted January 26, 2015 [URL=http://www.tinypic.pl/0hufaqpnjaic][/URL] [URL=http://www.tinypic.pl/cczuk1a89ih3][/URL] [URL=http://www.tinypic.pl/iywoqu7k6mrq][/URL] Quote
dreag Posted January 26, 2015 Posted January 26, 2015 Dotrałam i ja, śliczna panienka, pewnie szybko znajdzie domek, jak Onek, który też wylądowal u dziewczyn ;). Jakby było trzeba, Mela podzieli się uzbieranymi pieniążkami z zakończonego właśnie bazarku na fb :). Quote
Moli@ Posted January 26, 2015 Posted January 26, 2015 Dotrałam i ja, śliczna panienka, pewnie szybko znajdzie domek, jak Onek, który też wylądowal u dziewczyn ;). Jakby było trzeba, Mela podzieli się uzbieranymi pieniążkami z zakończonego właśnie bazarku na fb :). Agnieszko bardzo Ci dziękujemy... Poznajesz małą panienkę :)...już nie ucieka w popłochu przed nieznanym, dużym psem...z duszą na ramieniu ale podchodzi... :) Quote
doris66 Posted January 26, 2015 Author Posted January 26, 2015 Aga dzięki bardzo za grosik. Moli@ i Joi zrobia rozliczenie finansów. Dzis też mój kuzyn Wuj Rzep ( nick z fb ) obiecał zrobić przelew, dla naszej owczareczki kochanej. Gromadzę fanty na bazarek ( ciocia Zachary podaruje coś srebrnego, Alina tez ofiarowała drobne fanty, ), przetrząsnę też swoje szuflady. Ciocia Buniaga porobi piękne foteczki. Kto mi pożyczy choć kilka godzin wolnego czasu, ha....ha.....szybciej się wtedy uwinę.......... Quote
Moli@ Posted January 26, 2015 Posted January 26, 2015 Jutro jedziemy z panienką do weta przy okazji sprawdzimy czy ma czip...nie chcę krakać ale chyba zaczyna się cieczka... Dorota dziękujemy za wsparcie, pomoc...:), jutro może uda się przedstawić Ci sunię Quote
doris66 Posted January 26, 2015 Author Posted January 26, 2015 Jutro jedziemy z panienką do weta przy okazji sprawdzimy czy ma czip...nie chcę krakać ale chyba zaczyna się cieczka... Dorota dziękujemy za wsparcie, pomoc... :), jutro może uda się przedstawić Ci sunię Nie mogę się doczekać poznania suni. Cieczka.........? O jejciuuuu............a to pech, bo jesli tak to ze sterylką trzeba poczekać. Quote
Nette Posted January 27, 2015 Posted January 27, 2015 Odwiedzam sunię :) Załozyłam jej wątek na owczarkopedii: http://forum.owczarkopedia.pl/podlaskie-okolice-suprasla-znaleziona-suczka-on-t4804.html Quote
Moli@ Posted January 27, 2015 Posted January 27, 2015 Bardzo dziękujemy :), może wypatrzy ją owczarkolubny ludź Wieczorem zdjęła smycz położyła przy drzwiach wyjściowych...zapraszała na spacer :) Quote
doris66 Posted January 27, 2015 Author Posted January 27, 2015 Wspaniała jest......numer ze smyczą wskazuje że była prowadzana na smyczy, może mieszkała w bloku. Quote
Moli@ Posted January 27, 2015 Posted January 27, 2015 Wspaniała jest......numer ze smyczą wskazuje że była prowadzana na smyczy, może mieszkała w bloku. Na pewno przebywała w domu, w domu spała to widać, na pewno nie była karcona/bita/przeganiana, w stosunku do człowieka ufna, pozwala wyjąć kość z pyszczka... Quote
Moli@ Posted January 27, 2015 Posted January 27, 2015 Sunia ma czip...znamy pochodzenie może jutro uda sie ustalić właściciela... Co do cieczki nie ma 100% pewność czy jest przed czy po...odczekujemy Ok., 7 - 10 dni dla pewności Quote
LILUtosi Posted January 27, 2015 Posted January 27, 2015 To byc może ma już maluszki :-( Być może mamy powód ucieczki. Quote
Moli@ Posted January 27, 2015 Posted January 27, 2015 To byc może ma już maluszki :-( Być może mamy powód ucieczki. Z tego co już ustaliliśmy to kończy się lub zaczyna pierwsza cieczka Jest bardzo szczupła waży 25 kg...dziś widziała ją doris66 i zapewnie wypowie się na ten temat :) Quote
dreag Posted January 27, 2015 Posted January 27, 2015 Ciekawe czy uda sie odnaleźć wlaścicela i czy ten właściciel wart odszukania... Quote
Moli@ Posted January 27, 2015 Posted January 27, 2015 Ciekawe czy uda sie odnaleźć wlaścicela i czy ten właściciel wart odszukania... Też jestem coraz bardziej ciekawa co sie wydarzył i dlaczego suni nikt nie szuka Quote
doris66 Posted January 27, 2015 Author Posted January 27, 2015 Z tego co już ustaliliśmy to kończy się lub zaczyna pierwsza cieczka Jest bardzo szczupła waży 25 kg...dziś widziała ją doris66 i zapewnie wypowie się na ten temat :) Poznalam sunie - Moli@ dałą jej imie Roxi i stwierdzam, ze jest cudna i cudowna i wszystko co sie z cudem wiąże........Buziaki zimnym nosem czuje jeszcze na policzkach. Wyjątkowa sunia, bo jest i piekna i mądra i grzeczna. Pieknie ubarwiona. Jedyne co mnie niepokoi to fakt, ze jest zbyt chuda, choć Moli twierdzi, ze tylko troszeczkę za chuda. Ja lubie psy mięciutkie, a Roxi taka nie jest, czułam kości zeber i kregoslupa tuz pod skórą. No ale to kwestia kilku tygodni lepszego jedzenia i bedzie po sprawie. W ciągu tych krótkich chwil, które spędziłam z Roxi zauwazyłam, że ona tęskni, stałyśmy na parkingu pod moja praca i Roxi za kazdym człowiekiem sie ogladałą i kilka razy leciutko pisnęła ........myślę, ze szukała znajomych osób. Moli mówiął, z boi sie wsiadac do auta, jest niespokojna wtedy.....dlaczego? .....bo albo nie zna auta albo ma złe skojarzenia. Nie wiemy tego. Poza tym to sama słodycz, nic tylko brać i kochac. Quote
Moli@ Posted January 27, 2015 Posted January 27, 2015 Młoda, nie wiemy jak długo błąkała sie po okolicy...ma ładną sylwetkę nie chcemy jej przekarmiać/rozpychać żołądek, dostaje dwa razy dziennie suchy + makaron/ryż z gotowanym mięsem Quote
Moli@ Posted January 28, 2015 Posted January 28, 2015 Post rozliczeniowy Stan konta: - 100 zł - Wuj Rzep 27.01 - 150 zł - bazarek 2.02 - 20 zł - bazarek 20.02 Wydatki: - 20 zł - zabieg sterylizacji - 10.02 - sucha karma 20 kg - 58 zł - 11.02 (faktura) - obroża od pcheł i kleszczy - 6,50 - 11.02 (faktura) Quote
WiosnaA Posted January 28, 2015 Posted January 28, 2015 Przypadkiem wlazł mi dziś w oczy wątek sunieczki.Dziewczyny,wczoraj na Wesołej w przychodni widziałam ogłoszenie jakiegoś właściciela,o zaginięciu mu dwóch owczarków,samiec-2lata i roczna sunia,pisało o tatuażach w uchu i podane były numery.Sprawdźcie jej uszka,może to ta zagubiona sunia. Quote
Moli@ Posted January 28, 2015 Posted January 28, 2015 Przypadkiem wlazł mi dziś w oczy wątek sunieczki.Dziewczyny,wczoraj na Wesołej w przychodni widziałam ogłoszenie jakiegoś właściciela,o zaginięciu mu dwóch owczarków,samiec-2lata i roczna sunia,pisało o tatuażach w uchu i podane były numery.Sprawdźcie jej uszka,może to ta zagubiona sunia. Widziałam to ogłoszenie, wczoraj byłam z sunią na Wesołej...to nie ta Znamy już jej pochodzenie..(wczoraj sprawdziłysmy wszystkie bazy danych, dzwoniłysmy po lecznicach w Białym i okolicach i trafiłyśmy na ślad), ale nadal nie wiemy nic o nabywcy...może dziś coś sie wyjaśni, jeżeli nie to myślę że nie ma na co czekać...tylko szukać fajnego nowego domku i odpowiedzialnego opiekuna Quote
Recommended Posts