Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Roxi nie jada warzyw ani owoców...( nasze "potwory" ślinią się na sam widok marchewki, jabłek, malin itp...jedzą surowe i gotowane)...gotowane warzywa w misce i nic nie ruszy...a jakie zdziwienie w oczach...

Posted

Nawet jak się zgniecie z mięsem gotowaną marchewkę lub buraka? Nie ruszy?

Nie :)

Wczoraj ugotowałysmy duży gar warzyw (marchew + buraczki + cukinia ), starkowane w słoiki/na kilka dni....nasze uwielbiają a panienka kręci nosem. Na kolację dostała do ryżu z mięsem i nie ruszyła...

Jabłka już kilka razy podstawiałam pod nos tylko powąchała, polizała i ze zdziwieniem patrzyła jak inne jedzą to "świństwo" :)

Posted

U mnie się jedna od drugiej nauczyły, jednak nie wszystko (marchew, jabłko, gruszki, arbuz). Ale Nutka ratlerek zje wszystko, to co ja, ciągnie jak odkurzacz

Posted

Dziś w ramach spaceru byłyśmy w "naszym" sklepie...zrobiłam zakupy a Roxi  spokojnie czekała wpatrując się w drzwi...

Zero reakcji na ujadające, wspinające się na ogrodzenia psy, na mijanych przechodniów...

Ok., 4 rano Roxi, Sabinka i bassety rzuciły się z groźnym szczekaniem do drzwi...wypuszczone warcząc, szczekając popędziły do ogrodu...

Drzwi u sąsiadów otwarte, mam nadzieję że i tym razem przepłoszyły złodzieja...

...była policja, Roxi, Saba, Flapi i Aron spełniły swój psi obowiązek...:i jak tu ich nie kochać, dzielne urwisy :)

Posted

Stefania została w domu, gdy podnoszą alarm nie wypuszczamy wszystkich, w nocy tym bardziej. Teren sprawdzają te większe...szybkie, zwinne, silne, ze świetnym węchem, posłuszne...

Ja gnałam za nimi z latarką hihi :)

Posted

Stefania została w domu, gdy podnoszą alarm nie wypuszczamy wszystkich, w nocy tym bardziej. Teren sprawdzają te większe...szybkie, zwinne, silne, ze świetnym węchem, posłuszne...

Ja gnałam za nimi z latarką hihi :)

To  ja właśnie myślałam że Stefania jest szybka, silna, ma świetny węch , jest posłuszna..............przecież  to pitbull karłowaty, nowa rasa....... przyznaj się Moli@ Stefania spała i nie chciało jej się wstawać....

Posted

To  ja właśnie myślałam że Stefania jest szybka, silna, ma świetny węch , jest posłuszna..............przecież  to pitbull karłowaty, nowa rasa....... przyznaj się Moli@ Stefania spała i nie chciało jej się wstawać....

Wstała, wstała...nie wiedziałam co się dzieje, czy nie mamy "gościa"... reakcja Stefanii byłaby natychmiastowa...

Posted

Wstała, wstała...nie wiedziałam co się dzieje, czy nie mamy "gościa"... reakcja Stefanii byłaby natychmiastowa...

Cała Stefania....i pomimo,  że u mnie mocno podpadła  nadal ją lubię.

Posted

Najlepsza rekomendacja dla psów, że tak pilnują :)

Moje małe szczekacze też jak alarm działają, oczywiscie w 90% przypadków drą się na zapas :)

Posted

Dzwoni telefon, odbieram i słyszę..."nie będę latać z psem na spacer!"

Słucham

-" Dzień dobry dzwonię w sprawie Roxi, czy ogłoszenie aktualne?" pytanie zadane milutkim głosem...

Po jaki grzyb ludzie dzwonią, a potem pies głupi i zabieraj.... 

Posted

Byłyśmy z Roxi w sklepie, w miejscu spotkań i przekazywania informacji  :)

Włamanie do sąsiadów wyjaśnione...

bezdomny włamywał się do pustych domów...ślady na śniegu, (pada od dwóch dni) pomogły...

Psy chwalone za czujność przez mieszkańców... bezdomnego poinformowano gdzie może znaleźć pracę i miejsce do spania :)