muka1 Posted February 3, 2015 Posted February 3, 2015 Wielki szacun dla Pani doktor !!! Widać ma PRAWDZIWE SERCE dla zwierząt ! Mało takich dobrych ludzi. Quote
Moli@ Posted February 3, 2015 Posted February 3, 2015 Roxi nie jada warzyw ani owoców...( nasze "potwory" ślinią się na sam widok marchewki, jabłek, malin itp...jedzą surowe i gotowane)...gotowane warzywa w misce i nic nie ruszy...a jakie zdziwienie w oczach... Quote
malagos Posted February 4, 2015 Posted February 4, 2015 Nawet jak się zgniecie z mięsem gotowaną marchewkę lub buraka? Nie ruszy? Quote
Moli@ Posted February 4, 2015 Posted February 4, 2015 Nawet jak się zgniecie z mięsem gotowaną marchewkę lub buraka? Nie ruszy? Nie :) Wczoraj ugotowałysmy duży gar warzyw (marchew + buraczki + cukinia ), starkowane w słoiki/na kilka dni....nasze uwielbiają a panienka kręci nosem. Na kolację dostała do ryżu z mięsem i nie ruszyła... Jabłka już kilka razy podstawiałam pod nos tylko powąchała, polizała i ze zdziwieniem patrzyła jak inne jedzą to "świństwo" :) Quote
malagos Posted February 4, 2015 Posted February 4, 2015 U mnie się jedna od drugiej nauczyły, jednak nie wszystko (marchew, jabłko, gruszki, arbuz). Ale Nutka ratlerek zje wszystko, to co ja, ciągnie jak odkurzacz Quote
Moli@ Posted February 5, 2015 Posted February 5, 2015 Dziś w ramach spaceru byłyśmy w "naszym" sklepie...zrobiłam zakupy a Roxi spokojnie czekała wpatrując się w drzwi... Zero reakcji na ujadające, wspinające się na ogrodzenia psy, na mijanych przechodniów... Ok., 4 rano Roxi, Sabinka i bassety rzuciły się z groźnym szczekaniem do drzwi...wypuszczone warcząc, szczekając popędziły do ogrodu... Drzwi u sąsiadów otwarte, mam nadzieję że i tym razem przepłoszyły złodzieja... ...była policja, Roxi, Saba, Flapi i Aron spełniły swój psi obowiązek...:i jak tu ich nie kochać, dzielne urwisy :) Quote
zachary Posted February 5, 2015 Posted February 5, 2015 O to samo chciałam zapytać,hi,hi...Stefania pilnowała swojej pańci, nie w głowie jej było odstępować Moli@ na krok...o 4-ej rano na dodatek... Quote
Moli@ Posted February 5, 2015 Posted February 5, 2015 Stefania została w domu, gdy podnoszą alarm nie wypuszczamy wszystkich, w nocy tym bardziej. Teren sprawdzają te większe...szybkie, zwinne, silne, ze świetnym węchem, posłuszne... Ja gnałam za nimi z latarką hihi :) Quote
zachary Posted February 5, 2015 Posted February 5, 2015 Nikt Ci nie podskoczy przy takich stróżach... Quote
dreag Posted February 5, 2015 Posted February 5, 2015 Odznaki się należą, a najlepiej w formie smacznych psich kości :) Quote
doris66 Posted February 6, 2015 Author Posted February 6, 2015 Stefania została w domu, gdy podnoszą alarm nie wypuszczamy wszystkich, w nocy tym bardziej. Teren sprawdzają te większe...szybkie, zwinne, silne, ze świetnym węchem, posłuszne... Ja gnałam za nimi z latarką hihi :) To ja właśnie myślałam że Stefania jest szybka, silna, ma świetny węch , jest posłuszna..............przecież to pitbull karłowaty, nowa rasa....... przyznaj się Moli@ Stefania spała i nie chciało jej się wstawać.... Quote
Moli@ Posted February 6, 2015 Posted February 6, 2015 To ja właśnie myślałam że Stefania jest szybka, silna, ma świetny węch , jest posłuszna..............przecież to pitbull karłowaty, nowa rasa....... przyznaj się Moli@ Stefania spała i nie chciało jej się wstawać.... Wstała, wstała...nie wiedziałam co się dzieje, czy nie mamy "gościa"... reakcja Stefanii byłaby natychmiastowa... Quote
doris66 Posted February 6, 2015 Author Posted February 6, 2015 Wstała, wstała...nie wiedziałam co się dzieje, czy nie mamy "gościa"... reakcja Stefanii byłaby natychmiastowa... Cała Stefania....i pomimo, że u mnie mocno podpadła nadal ją lubię. Quote
malagos Posted February 6, 2015 Posted February 6, 2015 Najlepsza rekomendacja dla psów, że tak pilnują :) Moje małe szczekacze też jak alarm działają, oczywiscie w 90% przypadków drą się na zapas :) Quote
Moli@ Posted February 6, 2015 Posted February 6, 2015 Dzwoni telefon, odbieram i słyszę..."nie będę latać z psem na spacer!" Słucham -" Dzień dobry dzwonię w sprawie Roxi, czy ogłoszenie aktualne?" pytanie zadane milutkim głosem... Po jaki grzyb ludzie dzwonią, a potem pies głupi i zabieraj.... Quote
Moli@ Posted February 9, 2015 Posted February 9, 2015 Roxi czuje się dobrze...to niejadek już grymasi nad miską, jada na leżąco przeżuwając dokładnie każdy kęs, ma czas... Jutro zabieg sterylizacji... Quote
Moli@ Posted February 9, 2015 Posted February 9, 2015 Byłyśmy z Roxi w sklepie, w miejscu spotkań i przekazywania informacji :) Włamanie do sąsiadów wyjaśnione... bezdomny włamywał się do pustych domów...ślady na śniegu, (pada od dwóch dni) pomogły... Psy chwalone za czujność przez mieszkańców... bezdomnego poinformowano gdzie może znaleźć pracę i miejsce do spania :) Quote
bela51 Posted February 9, 2015 Posted February 9, 2015 Odwiedzam piekną Roxi i trzymam kciuki za jutrzejsza operacje. Quote
Moli@ Posted February 10, 2015 Posted February 10, 2015 Uff, po zabiegu odpoczywa :) Roxi nie była w ciąży Waży 26 kg Quote
muka1 Posted February 10, 2015 Posted February 10, 2015 No proszę !! Jaka porządna sunia !!! A już na niej psy wieszali (ciąża) .....Jak to pozory mylą .Zdrowiej suniu. Quote
Recommended Posts