Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Mysle, ze Wasza rekomentacja wystarczy, ale to tylko moje przypuszczenia, nie znam osob, ktore oglaszaja Roksi 2 na FB. Dzis rzucila mi sie w oczy, bo ktos wkleil na grupe owczarkowa.

Rozumiem...

Wszystko co dostaniemy prześlemy...warto zawalczyć o ten domek, nadal utrzymujemy kontakt telefoniczny

Po Tą dziewczynkę ktoś się zgłosił, jutro ma być wizyta...i kolejna osoba czeka w kolejce

Posted

Jest sporo pieskow odebranych interwencyjnie, w ostatnim czasie zlikwidowano 2 pseudo. Ale to sa owczarki, ktore wymagaja serca, cierpliwosci, nie bezproblemowe. 

edit: madziakato nasza ma namiary na dwie sunie do adopcji, sle jej nr na pw

Posted

Malagos, tak,numer z tymi właścicielami. Kiedy uznaliśmy,że po takich zakrojonych i intensywnych poszukiwaniach właścicieli niestety, nie odnaleźliśmy ich, przez całkowity przypadek, ja na nich natrafiłam. Byłam dzisiaj z Moli@ w lecznicy na konfrontacji i
przekazaniu suni.Cieszę się, że Moli@ utrzymała kontakt z tym super domkiem i jakaś inna bieda owczarkowa znajdzie tam swoje miejsce na ziemi.

Posted

Przekazałam, jutro Pan będzie tam dzwonił...

Pan dzwonił dziś i :)...bardzo, bardzo proszę zaklepcie Panu sunię Betę tak na 100%...proszę :)

Państwo czekają na wizytę przedadopcyjną...

Beta i pozostałe sunie są pod opieką ŁTOZu i to ich trzeba przekonać :)

Jeśli domek jest faktycznie taki fajny, to pewnie sunia do nich trafi ;)

Posted

Beta i pozostałe sunie są pod opieką ŁTOZu i to ich trzeba przekonać :)

Jeśli domek jest faktycznie taki fajny, to pewnie sunia do nich trafi ;)

Dziękuję :)

Trzymam kciuki za sunię z interwencji aby znalazła odpowiedzialnych opiekunów i za rodzinę która zdecydowała się na adopcję...

Finał akcji będę znała, napiszę...

Posted

Czy mogę zapytać w jakich okolicznościach odnależli się właściciele ....?Roksi nie jest jedyną sduką tych ludzi ?

Szczerze mówiac to juz drugi przypadek, gdy umiarkowanie sie ciesze z odnalezienia włąścicieli.

Mozesz napisac jak to sie stało ? Czy sunia ucieszyła sie na ich widok ? A w jakich okolicznosciach zaginęła ?

Posted

BETA już w swoim domku! :)

Państwo pojechali po sunię do Łowicza...Przekazuję podziękowania za pomoc w adopcji :)

Pani płacze z radości...

Będą zdjęcia, wiadomości z domku :)

Bardzo dziękuję wszystkim którzy pomogli w tak błyskawicznej adopcji...

Posted

Szczerze mówiac to juz drugi przypadek, gdy umiarkowanie sie ciesze z odnalezienia włąścicieli.

Mozesz napisac jak to sie stało ? Czy sunia ucieszyła sie na ich widok ? A w jakich okolicznosciach zaginęła ?

Roxi ze starszą sunią wybiegły z posesji, bardzo duży ogrodzony teren gdy Pan wyjeżdżał samochodem, jedna z suń wróciła Roxi zaginęła...w grudniu 2014 przed świętami. Szukali w okolicy, w Zabłudowie... a +/- od 2 tygodni w Białym - ogłoszenia w lecznicach. Ludzie bardzo ucieszyli się na widok panienki a Roxi była lekko zdezorientowana...opiekunowie, poczekalnia w lecznicy, dużo ludzi i zwierząt...lekki młyn. Sprawdzono papiery, dokumenty wydawane przez Stowarzyszenie Hodowców to kopia/podróba wystawianych przez ZK, czip...

Posted

Ale tempo, super:) Rozumiem, ze Wasza rekomendacja wystarczyla i wizyta byla niepotrzebna. Trzymamy kciuki, zeby Beta sie odnalazla w nowym domku jak najszybciej :)

Poszły w ruch telefony... były namiary do Pani która robiła wizytę przedadopcyjną dla Roxi, mnie też pewnie sprawdzano... :)

Pan z przejęciem opowiadał o psach które widział w hotelu w jakim są tragicznym stanie, ile ludzi pracuje. Sunia też jest w trakcie leczenia...

Beta biega po mieszkaniu, zagląda w każdy kat, podchodzi do Nich, przytula się...jak mówi Pan, pierwszy raz w życiu jest w domu, potrzebuje czasu...jest śliczna, tak przylepka spragniona kontaktu z człowiekiem. Na szczęście nie boi się ludzi... ładniejsza niż na zdjęciu :)

Jak zadzwonił telefon i usłyszałam że panienka już w domu...to mówię szczerze pierwszy raz miałam łzy w oczach, łzy radości...

• Upvote 1
Posted

BETA już w swoim domku! :)

Państwo pojechali po sunię do Łowicza...Przekazuję podziękowania za pomoc w adopcji :)

Pani płacze z radości...

Będą zdjęcia, wiadomości z domku :)

Bardzo dziękuję wszystkim którzy pomogli w tak błyskawicznej adopcji...

Naprawdę ???

Ale Państwo się uwinęli ;)

Cieszę się ogromnie !!!!

A to właśnie Beta :)
10997891_1605350069688172_39167980088636

Posted

doris wykazała się refleksem żeby zaproponować Panu innego pieska :)

Wiesz ze proponowalam  Dianę? Cóż Diana nie jest rasowa ani podobna do rasy, ale i ona znajdzie swoich ludzi.

Posted

Wiesz ze proponowalam  Dianę? Cóż Diana nie jest rasowa ani podobna do rasy, ale i ona znajdzie swoich ludzi.

To prawda, wysłałyśmy zdjęcia ale Diana to nie ONeczka a suni tej rasy szukali...wiedziałam że fajny dom, szkoda stracić a tu tyle psich bied...udało się... Diance też znajdziemy :)

Posted

Fajnie, że się ludzie nie "obrazili" i zrozumieli, że choć byli o krok, stało sie inaczej niż zakładali. Dzięki Roxi inna bieda znalazła dom, gdzie i Roksi z pewnością byłaby szczęśliwa. Z tego co słyszałam, Państwo bardzo się przygotowywali na przyjęcie nowego członka rodziny. Rozumiem, jak to jest zakochać się w TYM konkretnym psim skarbie ;). Tym bardziej ukłony w stronę Państwa, którzy adoptowali Betę :). 

Posted

Z odebranych interwencyjnie piesków/owczarków przebywających pod Łowiczem dom znalazły 2 szczeniaczki - po jednego przyjechali z Zakopanego i 3 dorosłe sunie, Beta jest jedną z nich...

• Upvote 1