Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Mania ma się świetnie:)...

To może jednak nie jest tak bardzo źle :)

Dt jest w trakcie przeprowadzki więc nie mają czasu pisać:)
Mania będzie mieszkała 300m ode mnie:)

Będziesz mogła ją odwiedzać :)
Posted

Ewu zerknij proszę na pierwszy post, czy nie pominęłam jakieś wpłaty? Jeśli nie to na koncie Mani pozostało niespełna 50 zł., a jeśli tak to dziewczyna jest na minusie...

Posted

Mania  czuje się świetnie.

Byłyśmy w parku na spacerze. Idzie równo, nie kręci się, słucha kroków.

Czekamy na opinię z Wrocławia.

Mania jest bardzo wesoła i zadziorna, nie sprawia wrażenia psa z problemami.

Posted

Ewu zerknij proszę na pierwszy post, czy nie pominęłam jakieś wpłaty? Jeśli nie to na koncie Mani pozostało niespełna 50 zł., a jeśli tak to dziewczyna jest na minusie...

Ja mam  dostęp tylko wpłat , które widać FB, spytam Skrzydlatego psa czy to wszystko.

Za paliwo musiałam zapłacić znajomej100 zł ale i tak nie mam faktury.

Dodatkowo teraz dt kupi karmę i też muszę za to zapłacić.

Proszę działajcie na FB, wydarzenie musi żyć bo inaczej Mania i Franio doprowadzą mnie do bankructwa.

Posted

kopiuje ze skrzydlatego

"Do dzisiaj do Fundacji nie dotarła żadna faktura... mam nadzieję, że nie będzie zaraz bałaganu, czego NIE ZNOSIMY!
BARDZO PROSIMY O REGULARNE DOSYŁANIE FAKTUR, ZWŁASZCZA TYCH, KTÓRE BYŁY WYSTAWIONE JESZCZE W STYCZNIU, BEZ TEGO NIE MOŻEMY ZAMKNĄĆ MIESIĄCA.

i dla jasności, jeszcze raz napiszę tutaj, dla Osób, które opiekują się Manią, badają i dbają jak mogą:

Za wszelkie usługi u weterynarzy/w sklepach/za badania płacimy WYŁĄCZNIE GOTÓWKĄ. Fakturę vat/rachunek powinien być wystawiony na:
Fundacja Skrzydlaty Pies
ul. Kolejowa 4
32 - 332 Bukowno
NIP 637-219-07-44
Fundacja nie wyraża zgody na branie faktur/rachunków z płatnością terminową. Takie rachunki będą odsyłane do wystawcy

Na podstawie faktury/rachunku robimy zwrot Osobie, która zapłaciła za daną fakturę/rachunek, na konto, które nam poda.
Zwroty za poniesione koszty będą adekwatne do środków, które - dzięki CUDOWNYM DARCZYŃCOM - uzbierają się dla Mani na naszym koncie.
Osoby płacące za badania mają świadomość tego, że mogą nie otrzymać całkowitego zwrotu poniesionych kosztów.
Ale jak wiemy - w KUPIE SIŁA, więc damy radę! A Mania będzie jeszcze zdrowa!
Czego, sobie, wszystkim pomagającym i przede wszystkim Mani - życzymy!"

Posted

Leczenie wodogłowia wrodzonego jest trudne i szczenię rzadko powraca do zdrowia. Powszechnie uważa się, że szczenię u którego objawy chorobowe wystąpiły przed trzecim miesiącem życia nie ma szans na wyleczenie. Przy lekkich przypadkach, występujących bez wyraźnych objawów nerwowych, pomóc może stosowanie glikokortykosteroidów i innych środków farmakologicznych. U psów dorosłych leczenie wodogłowia polega na terapii choroby, która je wywołała i objawowym zwalczaniu skutków nadmiernego gromadzenia się płynu mózgowo-rdzeniowego. Również w wypadku psów dorosłych szanse powrotu psa do zdrowia są niewielkie

Posted

Zazwyczaj śmiertelna wada genetyczna, na skutek której twarzoczaszka zwierzęcia jest zdeformowana, a głowa ma nienaturalnie duży kształt. Występują zaburzenia krążenia płynu mózgowo-rdzeniowego. Rasą predysponowaną wśród kotów są koty brytyjskie. U psów wada ta dotyczy większości ras miniaturowych i brachycefalicznych. Wyróżnia się wodogłowie wrodzone i nabyte (powstałe na skutek np. nowotworu, ziarnika, krwawienia).

Posted

Zazwyczaj śmiertelna wada genetyczna, na skutek której twarzoczaszka zwierzęcia jest zdeformowana, a głowa ma nienaturalnie duży kształt. Występują zaburzenia krążenia płynu mózgowo-rdzeniowego. Rasą predysponowaną wśród kotów są koty brytyjskie. U psów wada ta dotyczy większości ras miniaturowych i brachycefalicznych. Wyróżnia się wodogłowie wrodzone i nabyte (powstałe na skutek np. nowotworu, ziarnika, krwawienia).

Mania ma prawidłowy kształt czaszki i pyszczek nie jest zdeformowany.

Gdybym b nie wiedziała nie miałabym pojęcia ,że nie widzi.

Posted

Sorki za trochę ciszy z mojej strony ale jestem w Niemczech, wracam w niedzielę.
U Mani na razie ok:)

A czy jest już ta interpretacja badania, czy nadal czekamy. A może przegapiłam :(
Posted

Wpłaciłam obiecane 50 PLN dla Mani.

Przepraszam, umknęło mi.

Te wiadomości, które wkleiła Teresa, są przerażające i mam nadzieję, że w przypadku Mani nie jest aż tak źle.

Posted

Przepraszam, umknęło mi.

Te wiadomości, które wkleiła Teresa, są przerażające i mam nadzieję, że w przypadku Mani nie jest aż tak źle.

Ogrokmnie dziękujemy za pomoc :D kiss.gif

Jak tylko wpłata znajdzie się na koncie, dam znać :)

Też mam nadzieję, że to Mani nie dotyczy :)
Posted

Przepraszam, umknęło mi.

Po przeczytaniu strasznie się zmartwiłam:(

Posted

Przepraszam, umknęło mi.

Dziękuję z całego serca:)

Posted

A czy jest już ta interpretacja badania, czy nadal czekamy. A może przegapiłam :(

Elu czekamy, neurolog z Wrocławia stwierdził ,że to nieoperacyjne, trudno przewidzieć przyszłość.

Była na razie ogólnikowa interpretacja.

Posted

Skrzydlaty Pies przelał na moje konto 767 zł - 650 zł faktura za rezonans, 117zł faktura za badania przed rezonansem.

Dziękuję:)

Na koncie Skrzydlatego Psa pozostało:

46, 83 zł

Dziękuję:):):)

Posted

"Wodogłowie u psów - nowe spojrzenie

Autorzy: lek. wet. Arkadiusz Olkowski, dr n. wet. Tadeusz Narojek, dr n. wet. Marek Galanty, dr n. wet. Teresa Mastalerz

Wraz z wprowadzeniem nowych metod badań obrazowych, takich jak tomografia komputerowa i rezonans magnetyczny, diagnozowanie wodogłowia jest coraz powszechniejsze. Powyższe metody ułatwiają wczesne rozpoznawanie choroby, a co za tym idzie - poprawiają skuteczność leczenia. W ciągu ostatnich kilkudziesięciu lat obserwowany jest gwałtowny rozwój technik mikrochirurgii i neurochirurgii, które umożliwiają nie tylko farmakologiczne leczenie wodogłowia, ale również operacyjne."

http://www.magwet.pl/index.php?mid=5&menu=11&article=10

Trzymam kciuki, żeby opinia specjalistów była dla malutkiej jak najlepsza.

P.S. Pieniądze wpłaciłam na poczcie, więc dotrą z opóźnieniem.

Posted

"Wodogłowie u psów - nowe spojrzenie

Autorzy: lek. wet. Arkadiusz Olkowski, dr n. wet. Tadeusz Narojek, dr n. wet. Marek Galanty, dr n. wet. Teresa Mastalerz

Wraz z wprowadzeniem nowych metod badań obrazowych, takich jak tomografia komputerowa i rezonans magnetyczny, diagnozowanie wodogłowia jest coraz powszechniejsze. Powyższe metody ułatwiają wczesne rozpoznawanie choroby, a co za tym idzie - poprawiają skuteczność leczenia. W ciągu ostatnich kilkudziesięciu lat obserwowany jest gwałtowny rozwój technik mikrochirurgii i neurochirurgii, które umożliwiają nie tylko farmakologiczne leczenie wodogłowia, ale również operacyjne."

http://www.magwet.pl/index.php?mid=5&menu=11&article=10

Trzymam kciuki, żeby opinia specjalistów była dla malutkiej jak najlepsza.

P.S. Pieniądze wpłaciłam na poczcie, więc dotrą z opóźnieniem.

Dziękuję:)

Posted

Jutro pójdę do Mani:)

Rano wracam do Polski  i nie mogę się doczekać kiedy ją wytulę.

Pójdziemy razem z psiakami na spacer, z Manią na czele:)