Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Wysyłam kilkanaście zdjęć. Najpierw z hotelu, Sum z piłeczką, i z panią Małgosią, która oby ! została jego mamą :) Sum wielbiciel piłki, piłka w roli głównej!

Potem zdjęcia z wizyty p. a. Pieski państwa: starutka 18 -letnia labka Ada (przygranięta rok temu od ludzi, ktorzy z przyczyn rodzinnych nie mogli się nią dłużej zajmować), następnie kudłata Liska (znaleziona w rowie i odratowana) oraz dwie siostry Balbinka i Mufka mniejsze od Suma ale zadziorne łaciatki, no i niewidomy głuchutki czarny piesio 17 letni który wymaga trzykrotnego znoszenia na si w ciągu nocy, o czym alarmują Balbinka i Mufka. 

A alarmują państwa którzy śpią w specjalnie wykonanym przez pana domu łożu piętrowym, w którym "parter" jest przeznaczony dla psów . :)

Na podwórku jest 5 bud luzem stojących bud, do których rzadko psy wchodzą, mając drzwi do domu non stop otwarte . Np. staruszek w ogóle do budy nie wchodzi. ) Największa buda obecnie powstała dla niepełnosprawnej Ady, która już ledwo chodzi. Pan wykonał ocieplenie i specjalną konstrukcję umożliwiającą sprzątanie w budzie, gdyż Ada czasami robi pod siebie.

• Upvote 1
Posted

Jaki on jest zaangażowany :) taki przejety całym sobą.

O tak, i sądzę, że zaangażuje się w każdą fajną czynność, jaką się mu pokaże. : :) Dostał piłkę i proszę jaki efekt. Pewnie tak będzie ze wszystkim, bo jest pojętny, a latami cierpiał także z nudów.

Dziś żartowałysmy, że gdyby zaczęło mu się czytać wiersze, to pewnie szybko nauczyłby się je recytować :)

Mądry kochany pies.

pani chciała się dołożyć do benzyny finansowanej przez moją kolezankę, ale ona się nie zgodziła, wiec pani powiedziała by 30 zł. przeznaczyć dla piesków pod naszą opieką. Na razie dopiszę do rachunku Suma, gdyby Sum poszedł do adopcji, to przepisze te 30 zl dla Ergo :) 

Posted

Przez pana domu łóże piętrowe wykonane  ,z myślą o psach :)

Pierwszy raz takie łóżko widziałam i... jestem pod wrażeniem. :) W tym wypadku psy które całkiem weszły państwu na głowy, na czas nocy chociaż są niżej w hierarchii:) I mają ich nad głowami :)

Posted

Nie miałam wczoraj wieczorem dostępu do netu, a bardzo się denerwowałam jak wypadła wizyta.Wygląda na to, że jest nieźle, prawda? Teraz kciuki, aby pieski się polubiły.

Posted

Sumiateczku cudny 

zagladam z kciukami ogromnymi 

najlepszego kochany najlepszego tobie na zawsze 

serdunko cudne 

oby oby sie wszystkie serdunka zgodzily ze soba!

Posted

Suczki wyglądają na sympatyczne.Nie jestem psim behawiorystą, ale widać, że dom wyjątkowo psiolubny, spokojny, a to udziela się zwierzętom.Suczki żyją w stadzie, dlaczego nie miałyby nie zaakceptować kolejnego? One wyglądają na energiczne, Sum byłby kumplem do zabawy.Przydałaby się taka "wyrzutnia " piłek jaką mają tenisiści, prawda?

• Upvote 1
Posted
Przydałaby się taka "wyrzutnia " piłek jaką mają tenisiści, prawda?

Pomysl bomba ! :)

Idem łóże piętrowe - nie tylko sie o wiele wygodniej wstaje z takiego katafalku niz z niskiego nowoczesnego łóżka, to jeszcze pod spodem jest miejsce na calkiem spora czerede psow, i ew. jakies szpeje :)  Koty bez problemu pokonaja te wysokosc, a dla starszych trzebaby postawic kladke. Nie ma rzeczy niemozliwych !  Pan powinien ten model opatentowac ;)

Posted

Suczki wyglądają na sympatyczne.Nie jestem psim behawiorystą, ale widać, że dom wyjątkowo psiolubny, spokojny, a to udziela się zwierzętom.Suczki żyją w stadzie, dlaczego nie miałyby nie zaakceptować kolejnego? One wyglądają na energiczne, Sum byłby kumplem do zabawy.Przydałaby się taka "wyrzutnia " piłek jaką mają tenisiści, prawda?

Państwo obawiaja się jeszcze, czy Sumik nie będzie niepokoił staruszka 17 letniego. Jego też przywiozą na spotkanie. Przesuneło się ono ze względu na sprawy zawodowe pani na niedzielę

Posted

Są takie wyrzutnie dla psiaków, fajna sprawa dla takich psich piłkarzy :) na przykład coś takiego:

http://www.pies.pl/%EF%BB%BFifetch-rzuca-pies-aportuje/

https://www.goifetch.pl/

a tutaj jak sobie piesek sam radzi  :D

http://deser.pl/deser/1,83453,5034469.html

• Upvote 1
Posted

Do niedzieli już niedługo.Nie lubię się spieszyć z adopcjami, jak domek dobry, to nie podejmuje decyzji pochopnie, ale i nie wycofuje się.To bardzo poważna decyzja, nie są to kapcie, które bez żalu można wyrzucić.To kilka żywych stworzeń, trzeba o nich wszystkich pomyśleć.

• Upvote 1
Posted

dziś zapadła decyzja, że państwo od razu w niedzielę wezmą Suma. Spotkanie psów zrobimy na gruncie neutralnym ale blizej domu państwa. Jednak umowę podpiszemy dopiero gdy będzie wiadome na 100 procent, że psy się dogadają,

Posted

Do niedzieli już niedługo.Nie lubię się spieszyć z adopcjami, jak domek dobry, to nie podejmuje decyzji pochopnie, ale i nie wycofuje się.To bardzo poważna decyzja, nie są to kapcie, które bez żalu można wyrzucić.To kilka żywych stworzeń, trzeba o nich wszystkich pomyśleć.

O tak, masz rację. Dobre domy podejmują decyzje świadomie.