mestudio Posted January 27, 2015 Posted January 27, 2015 Zaczynam jeszcze raz. Dotarła karma dla Jordiego, bardzo dziękujemy. Co do puszek to jedna jest na jeden raz i trochę drugiego razu bo Jordi bardzo lubi miękkie jedzonko więc dostaje go dużo. Także 20 puszek starcza na powiedzmy 30 dni. Jordi ma bardzo starte ząbki i naprawdę uwielbia mokre jedzonko. Dziś odebrałam z poczty przesyłkę z ciachami wątróbkowymi zapewne i preparatem na stawy. Bardzo, bardzo dziękujemy. Firma wysłała też paczuszkę przeprosinową - 4 puszki karmy Miluś i dwie saszetki próbek z sucha karmą. Płetwal pozdrawia ze spacerku zimowo-wiosennego. Quote
mestudio Posted January 28, 2015 Posted January 28, 2015 Gdzieś widziałam info, że mam coś wysłać - zdjęcia Jordiego, Gacka? I nie wiem gdzie. Quote
Ziutka Posted January 28, 2015 Posted January 28, 2015 Gdzieś widziałam info, że mam coś wysłać - zdjęcia Jordiego, Gacka? I nie wiem gdzie. Na Fb pisałam ;) Ślij do mnie na maila Quote
Kejciu Posted February 7, 2015 Author Posted February 7, 2015 Zapraszam na bazarek dla Jordanka http://www.dogomania.com/forum/topic/145385-og%C5%82oszeniowy-nowe-pakiety-od-1z%C5%82/?p=16054929 Quote
Kejciu Posted February 14, 2015 Author Posted February 14, 2015 Chyba pora ogłaszać Jordana - mamy prośbę do mestudio z Ziutką o materiały tekstowe :-)lub przesłanie linka z ogłoszeniem jeśli jakieś ma - przerobimy sobie :-) Quote
mestudio Posted February 15, 2015 Posted February 15, 2015 Ale ja przesłałam kilka dni temu tekst i nowe zdjęcia - dokładnie 10 lutego. Quote
Kejciu Posted February 16, 2015 Author Posted February 16, 2015 Ale ja przesłałam kilka dni temu tekst i nowe zdjęcia - dokładnie 10 lutego. To pewnie jest u Ziutki - ja od soboty nie mam i tak netu bo razem z mostem w Warszawie spaliły się jakieś łącza mojego operatora - Ziutka mi zapewne prześle :-) Quote
Kejciu Posted February 21, 2015 Author Posted February 21, 2015 Zakupiłam dla Jordana 3 pipety na pchły i kleszcze AmFlee za 40zł Quote
Kejciu Posted February 23, 2015 Author Posted February 23, 2015 Zamówione 36 puszek 400g 117,32zł Quote
mestudio Posted February 27, 2015 Posted February 27, 2015 Melduję, że dotarła przesyłka dla Płetwala Błękitnego, bardzo dziękujemy:). Quote
Kejciu Posted February 27, 2015 Author Posted February 27, 2015 Oj chyba Jordi coś nie bardzo zadowolony :) następnym razem się poprawimy :D Quote
mestudio Posted March 1, 2015 Posted March 1, 2015 E tam, nie wiem czemu miałby być niezadowolony - szczególnie że na topie mamy gotowane mięsko z ryżem z puszeczkami na zmianę. Jordi uwielbia miękkie jedzenie. Dziś Jordi dał super popis. Po 11 byliśmy na drugim spacerze i potem domowe wariaty zostały w domu, a my byliśmy w ogrodzie z naszą Lady i Bafim. W ogrodzie byłam może godzinę, albo odrobinę dłużej. Wracam, a tu nalane aż pływa od łazienki przez przedpokój do kuchni...... Myślałam, że to nasza Fiźka złośliwie bo aż się trzęsła żeby ze mną wyjść dziesiąty raz. Zmyłam podłogę, łażę po kuchni i nagle przychodzi Jordi, staje przy misce z wodą i zaczyna lać na moich oczach i tak idzie przez całą kuchnię i dalej leje. No w szoku byłam. Wczoraj wieczorem też było nasikane przy misce, ale nie miałam pojęcia o co chodzi, a dziś niespodzianka. To dziwne zachowanie bo on nigdy nie sikał w domu, wytrzymuje i 8-9 godzin śpiąc jak smok. A czasami rano to jak wracam ze spaceru, muszę księcia budzić żeby wyszedł do ogrodu. Nie wiem co o tym myśleć, mam tylko nadzieję, że mu nie odwala na starość, albo że nie zachorował. W końcu 12-13 lat to dla takiego grubaska jest wiek. Quote
Nutusia Posted March 2, 2015 Posted March 2, 2015 Moich sąsiadów pies, który NIGDY w domu się nie załatwiał przez ponad 10 lat (ma ok. 12 lat) też zaczął nagle tak sikać - albo pod siebie, albo właśnie idąc - jakby się nie kontrolował. Nie pamiętam dokładnie jaką przypadłość zdiagnozował nasz Doktor, ale Nemek brał przez jakiś czas (niedługi) leki i przeszło jak ręką odjął. Quote
mestudio Posted March 2, 2015 Posted March 2, 2015 No zobaczymy jak to będzie bo dziś jest w porządku, w każdym razie jak się powtórzy to polecimy do jakiegoś weta. Nie wyobrażam sobie takich akcji na dłuższą metę. Quote
Kejciu Posted March 2, 2015 Author Posted March 2, 2015 Starość ma swoje przywileje...tak jak i u ludzi :-( Quote
mestudio Posted March 2, 2015 Posted March 2, 2015 No cóż, nie mogę odpowiedzieć na to stwierdzenie. Jordan leje świadomie i z premedytacją. Dziś zrobił dokładnie to samo, wyszedł z legowiska, przyszedł aż do kuchni, powęszył i nalał dokładnie w tym samym miejscu. Możliwe, że robi to złośliwie przez Bafiego, bo ciągle Bafiego atakuje i go nie toleruje, ale i tak można się skusić o podejrzenie, że coś się dzieje w organizmie, a Jordan jest durny i zamiast podejść do drzwi to sobie wymyślił lanie w kuchni. Gdyby sikał nieświadomie, bezwiednie, to sikałby zmierzając do miejsca gdzie ostatecznie to robi i sikałby w legowisku. Quote
Kejciu Posted March 8, 2015 Author Posted March 8, 2015 Mestudio - i jak zachowanie Jordana?chodzi mi o zdrowotne sprawy i sikanie...czy coś się zmieniło ? Wysyłam jutro dla Jordana 3 pipety środka przeciw kleszczom Quote
mestudio Posted March 8, 2015 Posted March 8, 2015 Od środy czy czwartku przestał sikać, czyli jak myślałam - zwykła samcza złośliwość. Quote
mestudio Posted March 9, 2015 Posted March 9, 2015 A to złośliwiec jeden!!!!! Dokładnie, to nie pierwszy jego numer, kilka lat temu też mu tak odbiło jak się pojawił samiec w domu, dlatego w ogóle nie biorę psów bo Dżordż jest nieobliczalny i niebezpieczny - atakuje jak mucha Bafiego. Quote
Ziutka Posted March 9, 2015 Posted March 9, 2015 Jakie ma słodkie spojrzenie na tym pierwszym zdjęciu :) Quote
mestudio Posted March 10, 2015 Posted March 10, 2015 Spojrzenie to jedno, a wredne zachowanie w domu w stosunku do Bafiego to drugie. Czasami Bafi w ogóle rezygnuje z wchodzenia do pokoju gdzie siedzę przy komputerze bo głupek Jordan atakuje go na każdym kroku i nic nie pomaga. To samo Gacek - wczoraj wieczorem rzucała się na Bafiego z zębami kilka razy tak dla zasady. Quote
Kejciu Posted March 10, 2015 Author Posted March 10, 2015 Spojrzenie to jedno, a wredne zachowanie w domu w stosunku do Bafiego to drugie. Czasami Bafi w ogóle rezygnuje z wchodzenia do pokoju gdzie siedzę przy komputerze bo głupek Jordan atakuje go na każdym kroku i nic nie pomaga. To samo Gacek - wczoraj wieczorem rzucała się na Bafiego z zębami kilka razy tak dla zasady. Czy w stosunku do innych psów jakie u Was bywały Gacek i Jordan też wykazywali takie zachowania ?o Jordanie pisałaś ale myślę bardziej o Gacku teraz. Głupek ?ejjjj bez przesady to mądre psisko i jeśli wykazuje takie a nie inne zachowania to pewnie gdzieś jest odpowiedź na nie i uzasadnienie i najpewniej zna jest tylko sam Jordan - ale żeby od razu naszego Fokala wspaniałego od głupków ? :)))))))Fokal to Fokal :) Quote
Recommended Posts