Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Zaczynam jeszcze raz.

Dotarła karma dla Jordiego, bardzo dziękujemy. Co do puszek to jedna jest na jeden raz i trochę drugiego razu bo Jordi bardzo lubi miękkie jedzonko więc dostaje go dużo. Także 20 puszek starcza na powiedzmy 30 dni. Jordi ma bardzo starte ząbki i naprawdę uwielbia mokre jedzonko. Dziś odebrałam z poczty przesyłkę z ciachami wątróbkowymi zapewne i preparatem na stawy. Bardzo, bardzo dziękujemy. 

Firma wysłała też paczuszkę przeprosinową - 4 puszki karmy Miluś i dwie saszetki próbek z sucha karmą. 

Płetwal pozdrawia ze spacerku zimowo-wiosennego.

007.JPG

Posted

Chyba pora ogłaszać Jordana - mamy prośbę do mestudio z Ziutką o materiały tekstowe :-)lub przesłanie linka z ogłoszeniem jeśli jakieś ma - przerobimy sobie :-)

Posted

Ale ja przesłałam kilka dni temu tekst i nowe zdjęcia - dokładnie 10 lutego.

To pewnie jest u Ziutki - ja od soboty nie mam i tak netu bo razem z mostem w Warszawie spaliły się jakieś łącza mojego operatora - Ziutka mi zapewne prześle :-)

Posted

E tam, nie wiem czemu miałby być niezadowolony - szczególnie że na topie mamy gotowane mięsko z ryżem z puszeczkami na zmianę. Jordi uwielbia miękkie jedzenie.

Dziś Jordi dał super popis. Po 11 byliśmy na drugim spacerze i potem domowe wariaty zostały w domu, a my byliśmy w ogrodzie z naszą Lady i Bafim. W ogrodzie byłam może godzinę, albo odrobinę dłużej. Wracam, a tu nalane aż pływa od łazienki przez przedpokój do kuchni...... Myślałam, że to nasza Fiźka złośliwie bo aż się trzęsła żeby ze mną wyjść dziesiąty raz. Zmyłam podłogę, łażę po kuchni i nagle przychodzi Jordi, staje przy misce z wodą i zaczyna lać na moich oczach i tak idzie przez całą kuchnię i dalej leje. No w szoku byłam. Wczoraj wieczorem też było nasikane przy misce, ale nie miałam pojęcia o co chodzi, a dziś niespodzianka. To dziwne zachowanie bo on nigdy nie sikał w domu, wytrzymuje i 8-9 godzin śpiąc jak smok. A czasami rano to jak wracam ze spaceru, muszę księcia budzić żeby wyszedł do ogrodu. Nie wiem co o tym myśleć, mam tylko nadzieję, że mu nie odwala na starość, albo że nie zachorował. W końcu 12-13 lat to dla takiego grubaska jest wiek.

008.JPG

Posted

Moich sąsiadów pies, który NIGDY w domu się nie załatwiał przez ponad 10 lat (ma ok. 12 lat) też zaczął nagle tak sikać - albo pod siebie, albo właśnie idąc - jakby się nie kontrolował. Nie pamiętam dokładnie jaką przypadłość zdiagnozował nasz Doktor, ale Nemek brał przez jakiś czas (niedługi) leki i przeszło jak ręką odjął.

Posted

No zobaczymy jak to będzie bo dziś jest w porządku, w każdym razie jak się powtórzy to polecimy do jakiegoś weta. Nie wyobrażam sobie takich akcji na dłuższą metę.

Posted

No cóż, nie mogę odpowiedzieć na to stwierdzenie.

Jordan leje świadomie i z premedytacją. Dziś zrobił dokładnie to samo, wyszedł z legowiska, przyszedł aż do kuchni, powęszył i nalał dokładnie w tym samym miejscu. Możliwe, że robi to złośliwie przez Bafiego, bo ciągle Bafiego atakuje i go nie toleruje, ale i tak można się skusić o podejrzenie, że coś się dzieje w organizmie, a Jordan jest durny i zamiast podejść do drzwi to sobie wymyślił lanie w kuchni. Gdyby sikał nieświadomie, bezwiednie, to sikałby zmierzając do miejsca gdzie ostatecznie to robi i sikałby w legowisku. 

Posted

Mestudio - i jak zachowanie Jordana?chodzi mi o zdrowotne sprawy i sikanie...czy coś się zmieniło ?

Wysyłam jutro dla Jordana 3 pipety środka przeciw kleszczom

Posted

A to złośliwiec jeden!!!!!

Dokładnie, to nie pierwszy jego numer, kilka lat temu też mu tak odbiło jak się pojawił samiec w domu, dlatego w ogóle nie biorę psów bo Dżordż jest nieobliczalny i niebezpieczny - atakuje jak mucha Bafiego. 

Posted

Spojrzenie to jedno, a wredne zachowanie w domu w stosunku do Bafiego to drugie. Czasami Bafi w ogóle rezygnuje z wchodzenia do pokoju gdzie siedzę przy komputerze bo głupek Jordan atakuje go na każdym kroku i nic nie pomaga. To samo Gacek - wczoraj wieczorem rzucała się na Bafiego z zębami kilka razy tak dla zasady.

Posted

Spojrzenie to jedno, a wredne zachowanie w domu w stosunku do Bafiego to drugie. Czasami Bafi w ogóle rezygnuje z wchodzenia do pokoju gdzie siedzę przy komputerze bo głupek Jordan atakuje go na każdym kroku i nic nie pomaga. To samo Gacek - wczoraj wieczorem rzucała się na Bafiego z zębami kilka razy tak dla zasady.

Czy w stosunku do innych psów jakie u Was bywały Gacek i Jordan też wykazywali takie zachowania ?o Jordanie pisałaś ale myślę bardziej o Gacku teraz.

Głupek ?ejjjj bez przesady to mądre psisko i jeśli wykazuje takie a nie inne zachowania to pewnie gdzieś jest odpowiedź na nie i uzasadnienie i najpewniej zna jest tylko sam Jordan - ale żeby od razu naszego Fokala wspaniałego od głupków ? :)))))))Fokal to Fokal :)