Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Hallo, jest tutaj ktoś???? 

Jak co weekend, ogłoszenia odświeżone, wyróżnione plus zrobiłam kilka nowych. Czekamy z kciukami, choć coraz mniej we mnie nadziei, że ten dom kiedyś się znajdzie :( 

Dobrej nocy wszystkim :)

Posted

Ale cisza u Froda, chyba wszyscy o nim zapomnieli :( a ja nie wyrabiam się ze wszystkim, robię właśnie kolejny bazarek by było mniej na minusie, opłata za kolejny miesiąc pobytu zbliża się wielkimi krokami a środków brak. I zainteresowania jak nie było tak nie ma. Było jakieś zapytanie z gumtree, ale tylko mailowe, widać pani nie zadzwoniła do hoteliku bo pewnie bym wiedziała gdyby miał miejsce jakiś sensowny tel. w sprawie Froda. Myślę zresztą, że za mało intensywnie go ogłaszam, ale po prostu nie mam jak pogodzić wszystkiego, bazarków, ogłoszeń i jeszcze próbuję załatwić zaświadczenie ze schroniska w KTW odnośnie kwarantanny i obserwacji Froda, ale nie mam nr schroniskowego Froda i sprawa utknęła, i główkuję co by tu zrobić. A gdzie jeszcze zmagania z prozą życia?  

Gdyby ktoś u nas zabłądził to pozdrawiamy :)

Posted

Zaglądam wieczornie i lecę na bazarek :)

A jednak Frodo może liczyć na wiernych fanów :) aż się cieplej na sercu zrobiło! 

Pozdrawiam i życzę dobrej nocy :)

Posted

I choć może nikt tego nie przeczyta :( to tak na wszelki wypadek zapraszam na bazarek dla Froda i Kraba: 

http://www.dogomania.com/forum/topic/333959-ekspresowy-bazarkowy-miszmasz-dla-frodo-i-kraba-vol-2-do-08122015-do-godziny-2200/#entry16650922

Dobrej nocy :)

Przeczyta, przeczyta - ja zawsze biegnę na wątek, jak widzę, że jest nowy post.

Mam nadzieję, że to właśnie ta wiadomość , na którą czekamy!

Posted

Przeczyta, przeczyta - ja zawsze biegnę na wątek, jak widzę, że jest nowy post.

Mam nadzieję, że to właśnie ta wiadomość , na którą czekamy!

Dzięki Jolu za obecność i za to, że zawsze pamiętasz o Frodku :) ! 

Niestety, wiadomości brak, wczoraj odświeżałam ogłoszenia, wiem, że hotelik robi swoje, tak jak pisałam, było jakieś zapytanie z Gumtree, ale pani już chyba nawet nie zadzwoniła :( 

Czasem zastanawiam się czy to nie po mojej stronie leży problem, gdyby Frodo był w schronisku to by go oddali do pierwszego lepszego domu, który by się zgłosił, a ja mimo, że zainteresowanie jest niewielkie, to nawet jak już jakiś dom się odezwie, to zamiast zachwalać psa i jeszcze bardziej rozbudzić zainteresowanie nim, to przedstawiam jaki jest z nim problem, że ma charakter, że czasem może pokazać że coś mu się nie podoba, że dom z dziećmi to nie jest to.....i tak źle i tak niedobrze....ale po prostu boję się jeśli dom nie spełnia odpowiednich kryteriów....ile mega łagodnych psów z super charakterem wraca z adopcji.... a jeśli pies ma charakter i lubi niczym kot chodzić swoimi drogami i do tego wymaga konsekwentnego prowadzenia to tym bardziej trudniej ryzykować.......choć ryzyko istnieje zawsze, że 'ten' dom ostatecznie może okazać się pomyłką....tego minimum ryzyka chyba nigdy nie da się wyeliminować :( ale Frodo to jeden z tych psów z niejasną przeszłością i nie do końca poznanym charakterem, więc jest jeszcze trudniej..... 

Posted

Kasiu, a co mówią o Frodo opiekunowie z hoteliku, w którym jest ? Ja w którymś momencie, stwierdziłam, że to właśnie Opiekun, najwięcej wie o "moim" psie, bo to On jest z nim na co dzień i najlepiej dobierze mu ludzia(oczywiście, pomyłki bywają, ale i my je robimy, kiedy wybieramy dom dla tymczasa). Ares znalazł dom z wyboru Murki i Jej TZta (podziękowania i buziaki), u których  był pod opieką i wszystko na to wygląda(tfu, tfu), że będzie super :). Ja, nie widując psa na bieżąco, zdałam się na Ich mądrość i doświadczenie, bo Oni znali Dzisiejszego Aresa, ja - wczorajszego ;)

Posted

Kasiu, a co mówią o Frodo opiekunowie z hoteliku, w którym jest ? Ja w którymś momencie, stwierdziłam, że to właśnie Opiekun, najwięcej wie o "moim" psie, bo to On jest z nim na co dzień i najlepiej dobierze mu ludzia(oczywiście, pomyłki bywają, ale i my je robimy, kiedy wybieramy dom dla tymczasa). Ares znalazł dom z wyboru Murki i Jej TZta (podziękowania i buziaki), u których  był pod opieką i wszystko na to wygląda(tfu, tfu), że będzie super :). Ja, nie widując psa na bieżąco, zdałam się na Ich mądrość i doświadczenie, bo Oni znali Dzisiejszego Aresa, ja - wczorajszego ;)

Krysiu, to wygląda tak, że jak ktoś już dzwoni w sprawie Frodo to jest to kontakt do hoteliku, p. Artur wyjaśnia jaki Frodo ma charakter, wspomina danej osobie o historii psa, i jeśli ktoś jest zainteresowany to ja muszę jeszcze rozmawiać i podjąć ostateczną decyzję czy w ogóle organizować wizytę pa. Czyli u nas jest tak, że to ja ostatecznie mam decydować który dom jest odpowiedni, ale jak słusznie zauważyłaś, nie mam na co dzień kontaktu z psiakiem co też nie ułatwia sprawy. Z tych informacji które mam i z moich własnych dotychczasowych spostrzeżeń udało mi się stworzyć jakąś tam wizję odpowiedniego dla Froda domu, ale taki dom po prostu się nie zjawia :( w ogóle ostatnio nawet nieodpowiednie domy nie pytają o Froda........

Za Aresa cały czas trzymam kciuki i tfu tfu ;) wierzę, że będzie dobrze. W sumie z Aresem było wiadomo jaką ma mniej więcej historię, ale Frodo to taka jedna wielka niewiadoma, plus jeszcze takie dziwne reagowanie, w niektórych sytuacjach. Stąd sprawa jest trudniejsza :( 

Posted

Ja się z Murką umówiłam, że zdam się na Jej wybór i intuicję, bo Ona wyadoptowała setki psów, a ja - kilka ;).

Nigdy nie wiadomo do końca, czy konkretna adopcja będzie udana, ale mam nadzieję, Ares będzie żył u swoich Ludzi długo i szczęśliwie i że Im również będzie z nim dobrze. Ja też mentalnych kciuków "za Aresa", jeszcze nie puszczam i dziękuję Ci za Twoje kciukanie :).

• Upvote 1
Posted

Ja się z Murką umówiłam, że zdam się na Jej wybór i intuicję, bo Ona wyadoptowała setki psów, a ja - kilka ;).

Nigdy nie wiadomo do końca, czy konkretna adopcja będzie udana, ale mam nadzieję, Ares będzie żył u swoich Ludzi długo i szczęśliwie i że Im również będzie z nim dobrze. Ja też mentalnych kciuków "za Aresa", jeszcze nie puszczam i dziękuję Ci za Twoje kciukanie :).

Ja też niby umawiałam się z p. Arturem podobnie, ale ja rozumiem, że jednak jest to jakaś odpowiedzialność, a ponieważ pies ma w tym wypadku formalnego opiekuna czyli mnie to jakoś tak się przyjęło, że ja decyduję, a nie jedynie akceptuję decyzję opiekunów z hoteliku, chociaż wierz mi Krysiu, że wolałabym żeby było odwrotnie, bo tak jak Ty, mam małe doświadczenie w adopcjach a te kilka adopcji, może odpukać poza jedną, to były w moim przypadku niepowodzenia :( Najgorsze jest jednak to, że telefon po prostu nie dzwoni :(  

Posted

To trzymam kciuki za dobry domek dla Froda :)

Dzięki Krysiu :) Mam nadzieję, że w końcu taki się zgłosi. 

Tymczasem zaktualizowałam rozliczenie i nie wygląda to dobrze niestety :( Ale cóż zrobić, pozostaje liczyć na bazarki i dobre serce dogomaniaków :) 

Nie poddajemy się, bo z drugiej strony jakie mamy wyjście...? 

Posted

W akcie desperacji wymyśliłam coś takiego: bazarek cegiełkowo-loteryjny, na który serdecznie zapraszam :) 

http://www.dogomania.com/forum/topic/334035-bazarek-loteryjny-inny-ni%C5%BC-wszystkie-do-nabycia-cegie%C5%82ki-losy-do-wyczerpania-zapas%C3%B3w-zapraszamy/

Zaczął się kolejny miesiąc pobytu Froda w hoteliku a bilans na minusie :( 

Zatem prosimy o pomoc, każdy grosik na wagę złota :)

Posted

Jestem i pozdrawiam - i Ciebie i Frodka :)

I ja sobie zaglądam do Frodziaka :)

Dziękuję za to, że o nas pamiętacie :) Pozdrawiamy cieplutko!

PS jak zawsze w weekend odświeżyłam i wyróżniłam ogłoszenia dla Froda na lento, alegratka, olx, znajdź to + zrobiłam nowe na morusku i pinesce.

Z pilnowaniem bazarków nie mam kiedy robić wciąż nowych ogłoszeń, ale zamówiłam dwa pakiety na bazarku więc wkrótce posypią się nowe ogłoszenia. 

Posted

Trzymam kciuki za ich skuteczność :)

Ja też :) a może by tak Mikołaj jakiś superowy domek przyniósł w prezencie 

Niedziela minęła, i cisza :( więc pewnie nie było telefonu żadnego, choć dzisiaj też odświeżyłam ogłoszenia jak niemal codziennie. Jeśli nie na Mikołaja, to może choć na gwiazdkę jakiś odpowiedni dom by się zgłosił....? 

Dziękuję, że z nami jesteście :) Dobrej nocy!