Olena84 Posted April 22, 2020 Posted April 22, 2020 Dnia 20.04.2020 o 21:08, kiyoshi napisał: nie ma nawet minimalnego podobieństwa, więc z pewnością inny ;) Dnia 20.04.2020 o 21:16, Tyś(ka) napisał: Ogórek rozi w Radysach był Ablem. ;) Tutaj masz wątek: https://www.dogomania.com/forum/topic/351459-ogórek-czyste-złoto-piesek-już-w-dt-dziękuję/ imię nie popularne więc aż mnie to zaintrygowało;) Quote
kiyoshi Posted April 26, 2020 Posted April 26, 2020 GMINA SADKOWICE oddalona od Radys o 286 km !!!!!!! wstawie tylko kilka, szczeniaczki opuszczam, bo..... Quote
PSYzRADYS Posted April 26, 2020 Posted April 26, 2020 Trochę zaległych i kilka bieżących: WEMBLEY, SAMURAJ, LAZUR, PORTOS, SZAFRAN i ODESSA - już poza schroniskiem 3 1 Quote
kiyoshi Posted May 1, 2020 Posted May 1, 2020 GMINA KRYPNO oddalona od Radys o 83 km nr ewid. 13759 nr ewid. 13764 nr ewid. 13800 nr ewid. 13801 nr ewid. 13802 Quote
Gabi79 Posted May 1, 2020 Posted May 1, 2020 Patrzę na ilość km i oczom nie wierzę. Ale chyba już niewiele może mnie zdziwić na tym popieprzonym świecie. Serce pęka, jak się patrzy na te wszystkie przerażone psiaki... 1 1 Quote
rozi Posted May 1, 2020 Posted May 1, 2020 Kiyoshi, punktowałabym każdy Twój post w tym wątku, ale mi brakuje serduszek w moich. Nieustająco podziwiam wątek radyski. Quote
mdk8 Posted May 3, 2020 Posted May 3, 2020 Toz Suwałki chce zbudować schronisko aby psy z okolicznych gmin nie trafiały do Radys https://www.ratujemyzwierzaki.pl/schronisko-tozsuwalki 3 1 Quote
kiyoshi Posted May 3, 2020 Posted May 3, 2020 18 minut temu, mdk8 napisał: Toz Suwałki chce zbudować schronisko aby psy z okolicznych gmin nie trafiały do Radys https://www.ratujemyzwierzaki.pl/schronisko-tozsuwalki kwota powalająca....niech TOZ pertraktuje z gminami...dlaczego znowu ludzie musza się składac na to co powinny zapewniac gminy? nie wiem...jakoś mnie to boli ;( 1 Quote
mdk8 Posted May 3, 2020 Posted May 3, 2020 1 godzinę temu, kiyoshi napisał: kwota powalająca....niech TOZ pertraktuje z gminami...dlaczego znowu ludzie musza się składac na to co powinny zapewniac gminy? nie wiem...jakoś mnie to boli ;( rozmawiali ale gminy nie są zainteresowane :( widziałaś co się działo jak Sonieczkowo nie chciało oddać psów z Jedwabnego do Radys ? Quote
kiyoshi Posted May 4, 2020 Posted May 4, 2020 10 godzin temu, mdk8 napisał: rozmawiali ale gminy nie są zainteresowane :( widziałaś co się działo jak Sonieczkowo nie chciało oddać psów z Jedwabnego do Radys ? tak widziałam ten protest, oczywiście.... straszne jest to wszystko :( mam nadzieje, że uda się TOZowi wybudować to schronisko i że będzie naprawde wysokiego standardu.... Quote
PSYzRADYS Posted May 7, 2020 Posted May 7, 2020 BARON, MINUS, BOSTON, KONIAK, FARGO - już poza schroniskiem 3 Quote
PSYzRADYS Posted May 11, 2020 Posted May 11, 2020 W sobotę odbyła się długo wyczekiwana sesja zdjęciowa, więc już dzisiaj pojawią się nowe psy. Przy okazji sesji zrobiona została inwentaryzacja psów, które mamy w albumach, ponieważ nie zawsze informacje o adopcjach, bądź śmierci poszczególnych psów były na bieżąco przekazywane. Podanych niżej psów nie ma już w schronisku: BRISTOL, FRUGO, SPRITE, BOSMAN, PABLO, NATAN, NITRO, KIWI, CLIFFORD, RUBY, PUSZKIN, GUTEK, ŻETON, LIMA, STEFEK, TREZOR, LIROY, RUBEL, FIDO, KLAPS, GROMEK, MELON, SENATOR, TEBA mamy nadzieję, że większość z nich znalazła domy, ponieważ każdy pies ma po kilka ogłoszeń, a schronisko odwiedza coraz więcej osób. Tylko w tym roku schronisko opuściło prawie 700 psów - tak dobrze o tej porze roku jeszcze nie było. 1 Quote
kiyoshi Posted May 11, 2020 Posted May 11, 2020 3 minuty temu, PSYzRADYS napisał: W sobotę odbyła się długo wyczekiwana sesja zdjęciowa, więc już dzisiaj pojawią się nowe psy. Przy okazji sesji zrobiona została inwentaryzacja psów, które mamy w albumach, ponieważ nie zawsze informacje o adopcjach, bądź śmierci poszczególnych psów były na bieżąco przekazywane. Podanych niżej psów nie ma już w schronisku: BRISTOL, FRUGO, SPRITE, BOSMAN, PABLO, NATAN, NITRO, KIWI, CLIFFORD, RUBY, PUSZKIN, GUTEK, ŻETON, LIMA, STEFEK, TREZOR, LIROY, RUBEL, FIDO, KLAPS, GROMEK, MELON, SENATOR, TEBA mamy nadzieję, że większość z nich znalazła domy, ponieważ każdy pies ma po kilka ogłoszeń, a schronisko odwiedza coraz więcej osób. Tylko w tym roku schronisko opuściło prawie 700 psów - tak dobrze o tej porze roku jeszcze nie było. Dziękuje, zaraz ograne. A co z Muskatem?? podobno NIE MA go w schronisku...to jednak jest? pytałam o niego ok. 2-3 tygodnie temu przez Marte Ł. Quote
PSYzRADYS Posted May 11, 2020 Posted May 11, 2020 Muskata w systemie nie ma ale fizycznie jest, bo dziewczyny go widziały. Podobnie jest z Kilonem i Merlinem. Quote
kiyoshi Posted May 11, 2020 Posted May 11, 2020 1 minutę temu, PSYzRADYS napisał: Muskata w systemie nie ma ale fizycznie jest, bo dziewczyny go widziały. Podobnie jest z Kilonem i Merlinem. ja nie moge :( to nie wiem jak go wyciągnąć? no nic...będe pamietać..szkoda psa, bo już by był poza schronem :( Quote
PSYzRADYS Posted May 11, 2020 Posted May 11, 2020 skontaktuj się z Kingą - może uda się ustalić jego obecny numer i kojec 2 1 Quote
mdk8 Posted May 12, 2020 Posted May 12, 2020 Dnia 11.05.2020 o 08:35, PSYzRADYS napisał: schronisko odwiedza coraz więcej osób. Tylko w tym roku schronisko opuściło prawie 700 psów - tak dobrze o tej porze roku jeszcze nie było. a wiecie ile dokładnie psów jest obecnie w schronisku ? Quote
kiyoshi Posted May 12, 2020 Posted May 12, 2020 1 godzinę temu, mdk8 napisał: a wiecie ile dokładnie psów jest obecnie w schronisku ? też jestem bardzo ciekawa.... Quote
kiyoshi Posted May 12, 2020 Posted May 12, 2020 NITRO - jeśli powiecie, że wygląda jak zwykły kundel - to zrobi mu się bardzo przykro. Bo nikt nie chciałby wyglądać byle jak... nawet jeśli tak właśnie jest. Skupmy się więc na plusach Nitro, którymi go zareklamujemy - a ma ich sporo. Po pierwsze: szczery i radosny wyraz pyska. Uśmiecha się od ucha do ucha. Po drugie - pozytywne i przyjazne nastawienie nie tylko do świata, ale i do ludzi. Po trzecie - nadal jest pełen energii i sprawia wrażenie, że zawojuje świat, jeśli tylko uda mu się stąd wydostać. i to jest chyba najważniejsze: jeśli pies po 2,5-letniej odsiadce za kratami nadal jest tak pełen entuzjazmu do wszystkiego i tak żywiołowy, jakie musi mieć w sobie pokłady tej dobrej energii, i jak bardzo musi wierzyć, że w końcu los mu się odmieni. Nie wiemy, czy był wcześniej psem miejskim, czy dorastał na wsi, i na ile trzeba będzie go wyuczyć jakichkolwiek manier. Ale jest tak sympatyczny, ze chyba warto zadać sobie ten trud. Nitro ma ok. 5-6 lat, jest wykastrowany. W schronisku przebywa od września 2016r. KOJEC: IV - 17 NR: 8537 Pies przebywa w Radysach. Kontakt: [email protected] (e-mail DO WOLONTARIUSZY), TEL. DO SCHRONISKA (w godz. 10-16): 798-558-382 Link do albumu: https://www.facebook.com/pg/psyzradys/photos/?tab=album&album_id=1386201148233763&ref=page_internal Quote
PSYzRADYS Posted May 12, 2020 Posted May 12, 2020 4 godziny temu, mdk8 napisał: a wiecie ile dokładnie psów jest obecnie w schronisku ? niestety nie, ale kojce są mocno przerzedzone a niektóre alejki wyłączone z eksploatacji (nie ma tam psów). tylko w tym roku przez 4 miesiące schronisko opuściło prawie 700 psów. A po drugie dużo mniej trafia do schroniska. 1 Quote
PSYzRADYS Posted May 12, 2020 Posted May 12, 2020 NITRO jest ale nie ma LIZAKA, poza tym dzisiaj wyjechały: HAZARD, SAJMON, GOGOL i KLIKER :) 1 Quote
Recommended Posts