Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• 2 months later...
Posted

Toro od dzisiaj ma nowego opiekuna - Marcina ;)
Chłopak wydaje się być bardzo wycofany. Komendy wykonuje, ale tylko za parówkę i w ogóle nie reaguje na imię :( Mam nadzieję, że jest to spowodowane tylko przerwą w spacerach i Toro na nowo się otworzy.

Zmieniła się nazwa albumu, więc proszę o podmienienie go na stronie ;)

I kilka zdjęć z dzisiaj:
DSC_6961.JPG
DSC_6964.JPG

DSC_6973.JPG

DSC_7012.JPG

DSC_6950.JPG

Posted

Dzisiaj Toro wybrał się na spacer w towarzystwie Aleks i Misi wzdłuż torów :)
Szedł cały czas na luźnej smyczy, ale niestety był też strasznie osowiały. Trochę się tym zmartwiliśmy, więc poprosiliśmy o zrobienie mu badań. Mam nadzieję, że nic mu nie jest :(
Pomimo, iż chłopak niekoniecznie reaguje na imię, to ładnie wykonuje siad i łapa :) I bardzo grzecznie wita się z innymi psami, a z Bazylem, to się nawet trochę pobawił :p

Posted

to naprawdę nie brzmi jak toro... luźna smycz?!

to chyba wynik kastracji.

badania miał robione jakiś czas temu, ale pod kątem "kupy" ;)

Posted

krew "prawie w normie"

a test na lambrie szczerze to nie wiem... :/ ale miał mieć zrobione, więc trzeba w biurze podpytać.

Posted

Badanie krwi Toro miał robione w marcu, więc myślę, że na razie nie ma sensu powtarzać. Za to zrobimy testy na lambrie, których jednak nie miał ;) Dowiedziałam się też dzisiaj, że Toro jest wnętrem i nie mogą go wykastrować w schronie...

I Toro dzisiaj poszedł na spacer z Misią i Aleks. Już jest troszkę weselszy :) Fajnie wykonuje siad i łapa, a na smyczy zaczyna troszkę ciągnąć :D Oby to był znak jego dobrego zdrowia :)

Posted

Badanie krwi Toro miał robione w marcu, więc myślę, że na razie nie ma sensu powtarzać. Za to zrobimy testy na lambrie, których jednak nie miał ;) Dowiedziałam się też dzisiaj, że Toro jest wnętrem i nie mogą go wykastrować w schronie...

I Toro dzisiaj poszedł na spacer z Misią i Aleks. Już jest troszkę weselszy :) Fajnie wykonuje siad i łapa, a na smyczy zaczyna troszkę ciągnąć :D Oby to był znak jego dobrego zdrowia :)

o! to już brzmi bardziej w jego stylu ;) 

A miał mieć... tylko czekali na testy, ech. Jak to! Byłam pewna, że był w końcu wykastrowany! wow!

Posted

Też myślałam, że jest po kastracji :p Ale niestety musi mieć jakiś bardziej skomplikowany zabieg przez co u nas tego nie zrobią i dostanie kupon na darmową.

Posted

Toro baaardzo polubił Bazylka :D

Toro dzisiaj zaczął reagować na swoje imię. Jeszcze trochę niechętnie, ale zawsze coś ;) Chętnie za to przychodzi się trochę pogłaskać :)
Niestety biegunkę miał straszną. Oby badania nic nie wykazały...

Posted

Testów na lambrię jednak Toro nie będzie mieć robionych, ale już nie ma takiej biegunki :)

Poza tym u Toro nic nowego. Chodzi na spacery, ćwiczy komendy i powoli zaczyna reagować na imię ;)

I kilka jego zdjęć:

DSC_7105.JPG

DSC_7107.JPG

DSC_7110.JPG

DSC_7111.JPG

I coś co Toro lubi najbardziej :D

DSC_7114.JPG

Maciaszku, mogę prosić o zmianę zdjęcia na trzecie? :)

• 1 month later...
Posted

Dawno tu nic nie pisałam :) Ale Toro ma się dobrze, wychodzi regularnie na spacery. Na spacerach chodzi spokojnie, praktycznie w ogóle nie ciągnie. Coraz lepiej zwraca uwagę na opiekuna i wykonuje ładnie komendy ;) Dzisiaj był na wybiegu razem z Larą i Shebą. Gdy one biegały za piłeczką, on wolał sobie po prostu pochodzić. A gdy piłka leciała w jego stronę, to się odsuwał :D

Kilka zdjęć z dzisiaj :)

DSC_7271.JPG

DSC_7313.JPG

DSC_7272.JPG

DSC_7266.JPG