Brucio Posted August 3, 2007 Posted August 3, 2007 piekny chlopczyk,chudziutki bidus,ale piekniutki:lol: Florida,ja Ci bardzo chetnie podesle banerek,tylko jak?Ja jestem nowicjusz;) to pierwszy baner jaki zrobilam.Ale nie wiem czy nie wystarczy jak sobie skopiujesz ta czesc z Karmelkiem i wkleisz do siebie? Quote
Diuna Posted August 6, 2007 Posted August 6, 2007 Do gory maluszku!!!! Mi on strasznie "podpada" pointerem- nie ma nigdzie tatuazu? Chlopczyk jest BOSKI:loveu: . Dajcie znac co u niego, zagladam tu, na ten watek i cisza juz. Ani chlopca juz nikt nie podnosi ani nie pisze co z nim.... Buziole od ciotki z wysp w ten piekniasi nochal:loveu: No i zdjecia, zdjecia Florida blue jesli mozna :) Quote
Diuna Posted August 6, 2007 Posted August 6, 2007 Do gory!!! Z niecierpliwoscia czekamy na newsy.... A tak poza tym, czy jacys ludzie przychodza do niego po wprowadzeniu watku? Jakies zainteresowanie? Przestac o chlopczyku myslec nie moge, zapadl mi w serducho mocno...:cool3: Quote
Brucio Posted August 6, 2007 Posted August 6, 2007 ja czesciej bym podrzucila ale mam problem z internetem:mad:, nie mowiac juz o problemach z samym dogo Quote
ciapuś Posted August 7, 2007 Posted August 7, 2007 ja malucha podnoszę ,tylko kasuje po pewnym czasie te posty żeby nie zaśmiecać wątku Quote
florida_blue Posted August 7, 2007 Author Posted August 7, 2007 własnie coś dogo ostatnio nie działa za dobrze - dzisiaj jest ok.... wrzuce foty jakies jak juz sie pozbieram troche .... na razie link do stronki : http://foranimals.czest.pl/www/wychudzony-karmelek/ Quote
muka1 Posted August 7, 2007 Posted August 7, 2007 zdrowiej Karmelku tak wiele oddanych ci osób chce walczyc o ciebie.Zyczę ci własnego mądrego domku. Quote
Diuna Posted August 7, 2007 Posted August 7, 2007 Florida, jaka karma jest Wam dla niego potrzebna? i Co mowi wet o tych wynikach? Czy Karmelek byl na konsultacji u innego weta? Ja, odnosnie karmy, na watrobe znalazlam tylko to: http://www.karmydodomu.pl/index.php?go=prodinfo&id=376&start=0&typy=13&check=1 ale to drogo jak cholera:crazyeye: moze wet popodrzucal Wam jakies pomysly? Buziaki w nochalka i hoopamy do gory:loveu: Quote
MaxSta Posted August 8, 2007 Posted August 8, 2007 Niestety karmy dla "wątrobowców" są drogie. Problemem tych karm jest to że nie zawsze psy chcą je jeść. Mam Jamnika z chorą wątrobą i je właśnie hepatic. Jak był sam to wogóle jej nie chciał jeść. Dopiero jak się pojawiła konkurencja w postaci 2 psów to ją je. Czy gdzieś w wątku są wyniki Karmelka? Moja żona jest dietetykiem po SGGW, zresztą poznaliśmy się w klinice. Jesteśmy w jakiś sposób związani z Azylem Pod Psim Aniołem. Więc konsultacje charytatywnie. Chociaż przy "wątrobowcach" w sumie nie ma za dużego wyboru. Quote
Diuna Posted August 8, 2007 Posted August 8, 2007 Dubluje wyniki ze strony "2" watku: GLU 122 mg/dl AMYL 769 U/l 37 stopni C GPT 94.0 U/l 37 stopni C ALP 170 U/l 37 stopni C UREA 40.9 mg/dl H8 rel 0.3 i ************* thr.RBC = 23 fixed thr.WBC = 35 fixed ************* Id: 1 threshold rbc : 23 RBC 4.36 x 10 MCV 55 HCT 23.8 % PLT 372 x 10 MPV 8 PCT= 0.306% i jakis wykres.... Id:1 threshold wbc: 35 WBC 30.7 x 10 HGB 128.2 g/dl Id:2 threshold wbc: 35 WBC 23.3 x20 HGB 128.3 g/dl Quote
muka1 Posted August 8, 2007 Posted August 8, 2007 ja znalazłam karme dla wątrobowców na allegro Royal Cani 14 kg za ok 230 zł Myslę ,że starczy ona na 2 i pół miesiąca.Wiadomo przejadac się biedak NIE MOZE Quote
Magda 007 Posted August 8, 2007 Posted August 8, 2007 Anemia,mikrocytoza i uszkodzenie wątroby są najprawdopodobniej konsekwencją przewlekłego niedożywienia,co zresztą potwierdza wygląd psa.Niepokojaca jest równiez podwyzszona leukocytoza (liczba białych krwinek) mogaca świadczyć o infekcji.Podobno pies ma jakieś zmiany skórne-czy był pobierany wymaz i wykonany antybiogram?Ewentualnie trzeba szukać infekcji gdzie indziej-układ pokarmowy,moczowy,oddechowy itp.Dobrze by było zrobić rozmaz krwi obwodowej,a także skontrolować cukier (wynik nieco przekraczajacy normę) i zrobić badanie ogólne moczu celem wykluczenia lub potwierdzenia cukrzycy (podobno pies dużo sika-czy też dużo pije?) oraz infekcji w drogach moczowych.Dobre laboratorium mają w Zwierzyńcu na Wałach Dwernickiego-sama tam chodzę z moim psem. W kazdym razie pies musi być dobrze odzywiany,najlepiej chudym mięsem z ryżem,powinien jeść czesto małe objętościowo posiłki (nawet do 5 posiłków dziennie),zeby nie przeciążać nadmienie przewodu pokarmowego.Nie sądzę żeby dało sie to zrealizować w warunkach schroniskowych.Karmelkowi potrzeba domu i to bardzo porzadnego,gdzie będzie można mu poswięcić duzo czasu a także niestety pieniędzy.Trudno będzie... Jeżeli potrzeba jakiejś pomocy np sfinansowania części badań czy leczenia proszę o podanie jakiegoś kontaktu (prywatny post lub przez schronisko?0 Quote
florida_blue Posted August 8, 2007 Author Posted August 8, 2007 zrobimy kolejne badania na razie zawiozłysmy tylko mocz i kał : MOCZ: barwa ciemno żółta odczyn kwasny c wlasciwy 1020 bialko nb cukier nb urobilinogen w normie ciala ketonowe nb nablonki pl poj wpw krwinki biale 3-5 wpw krwinki czerwone 0-1 wpw KAŁ: znaleziono jaja pasożytów (ale nie wiemy jakich konkretnie) Quote
florida_blue Posted August 9, 2007 Author Posted August 9, 2007 napisze dzisiaj o tych badaniach jak wrócę Quote
Diuna Posted August 10, 2007 Posted August 10, 2007 Wirtualny spacer w oczekiwaniu na- oby- pozytywne newsy!:painting: Quote
Brucio Posted August 10, 2007 Posted August 10, 2007 to ja tez Karmelcia podrzuce i trzymam kciuki za dobre wyniki... Quote
Recommended Posts