Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

piekny chlopczyk,chudziutki bidus,ale piekniutki:lol:

Florida,ja Ci bardzo chetnie podesle banerek,tylko jak?Ja jestem nowicjusz;) to pierwszy baner jaki zrobilam.Ale nie wiem czy nie wystarczy jak sobie skopiujesz ta czesc z Karmelkiem i wkleisz do siebie?

• Replies 468
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Do gory maluszku!!!! Mi on strasznie "podpada" pointerem- nie ma nigdzie tatuazu? Chlopczyk jest BOSKI:loveu: . Dajcie znac co u niego, zagladam tu, na ten watek i cisza juz. Ani chlopca juz nikt nie podnosi ani nie pisze co z nim.... Buziole od ciotki z wysp w ten piekniasi nochal:loveu:

No i zdjecia, zdjecia Florida blue jesli mozna :)

Posted

Do gory!!! Z niecierpliwoscia czekamy na newsy....
A tak poza tym, czy jacys ludzie przychodza do niego po wprowadzeniu watku? Jakies zainteresowanie? Przestac o chlopczyku myslec nie moge, zapadl mi w serducho mocno...:cool3:

Posted

Niestety karmy dla "wątrobowców" są drogie.
Problemem tych karm jest to że nie zawsze psy chcą je jeść.
Mam Jamnika z chorą wątrobą i je właśnie hepatic.
Jak był sam to wogóle jej nie chciał jeść. Dopiero jak się pojawiła konkurencja w postaci 2 psów to ją je.
Czy gdzieś w wątku są wyniki Karmelka?
Moja żona jest dietetykiem po SGGW, zresztą poznaliśmy się w klinice.
Jesteśmy w jakiś sposób związani z Azylem Pod Psim Aniołem.
Więc konsultacje charytatywnie.
Chociaż przy "wątrobowcach" w sumie nie ma za dużego wyboru.

Posted

Dubluje wyniki ze strony "2" watku:

GLU 122 mg/dl
AMYL 769 U/l 37 stopni C
GPT 94.0 U/l 37 stopni C
ALP 170 U/l 37 stopni C
UREA 40.9 mg/dl

H8 rel 0.3 i
thr.RBC = 23 fixed
thr.WBC = 35 fixed

Id: 1
threshold rbc : 23
RBC 4.36 x 10
MCV 55
HCT 23.8 %
PLT 372 x 10
MPV 8
PCT= 0.306%
i jakis wykres....

Id:1
threshold wbc: 35
WBC 30.7 x 10
HGB 128.2 g/dl

Id:2
threshold wbc: 35
WBC 23.3 x20
HGB 128.3 g/dl

Posted

ja znalazłam karme dla wątrobowców na allegro Royal Cani 14 kg za ok 230 zł Myslę ,że starczy ona na 2 i pół miesiąca.Wiadomo przejadac się biedak NIE MOZE

Posted

Anemia,mikrocytoza i uszkodzenie wątroby są najprawdopodobniej konsekwencją przewlekłego niedożywienia,co zresztą potwierdza wygląd psa.Niepokojaca jest równiez podwyzszona leukocytoza (liczba białych krwinek) mogaca świadczyć o infekcji.Podobno pies ma jakieś zmiany skórne-czy był pobierany wymaz i wykonany antybiogram?Ewentualnie trzeba szukać infekcji gdzie indziej-układ pokarmowy,moczowy,oddechowy itp.Dobrze by było zrobić rozmaz krwi obwodowej,a także skontrolować cukier (wynik nieco przekraczajacy normę) i zrobić badanie ogólne moczu celem wykluczenia lub potwierdzenia cukrzycy (podobno pies dużo sika-czy też dużo pije?) oraz infekcji w drogach moczowych.Dobre laboratorium mają w Zwierzyńcu na Wałach Dwernickiego-sama tam chodzę z moim psem.
W kazdym razie pies musi być dobrze odzywiany,najlepiej chudym mięsem z ryżem,powinien jeść czesto małe objętościowo posiłki (nawet do 5 posiłków dziennie),zeby nie przeciążać nadmienie przewodu pokarmowego.Nie sądzę żeby dało sie to zrealizować w warunkach schroniskowych.Karmelkowi potrzeba domu i to bardzo porzadnego,gdzie będzie można mu poswięcić duzo czasu a także niestety pieniędzy.Trudno będzie...
Jeżeli potrzeba jakiejś pomocy np sfinansowania części badań czy leczenia proszę o podanie jakiegoś kontaktu (prywatny post lub przez schronisko?0

Posted

zrobimy kolejne badania
na razie zawiozłysmy tylko mocz i kał :

MOCZ:
barwa ciemno żółta
odczyn kwasny
c wlasciwy 1020
bialko nb
cukier nb
urobilinogen w normie
ciala ketonowe nb
nablonki pl poj wpw
krwinki biale 3-5 wpw
krwinki czerwone 0-1 wpw

KAŁ:
znaleziono jaja pasożytów (ale nie wiemy jakich konkretnie)