Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[url]http://www.katowice.schronisko.net/adopcja-id-44625.html[/url]

czy pamiętacie kto robił zdjęcia suni? 215/10 (albo raczej kto ją wyprowadzał) - jest dziewczyna zainteresowana jej adopcją, czy ktoś może opowiedzieć jak się zachowywała na spacerze?

Posted

[quote name='soboz4'][url]http://www.katowice.schronisko.net/adopcja-id-44625.html[/url]

czy pamiętacie kto robił zdjęcia suni? 215/10 (albo raczej kto ją wyprowadzał) - jest dziewczyna zainteresowana jej adopcją, czy ktoś może opowiedzieć jak się zachowywała na spacerze?[/QUOTE]

Bożenko, sunia o jeszcze szczeniackim charakterze, zabawowa, łagodna. Dosyć zywiołowa.

Posted

[B]MartynaP[/B] - jeśli chodzi o samo przekazanie kenelówki Fundacji to w sobotę i niedzielę mamy akcję adopcyjną w katowickiej Silesii i może ktoś mógłby po drodze zabrać albo sama przywieź. Jesteśmy od 11.00. do 18.00. - ja na 100% - przekażę klatkę komu trzeba.
Ale jeśli chcesz jeszcze o niej z kimś porozmawiać to ja niestety nie jestem w temacie.

Posted

Dziewczyny jak macie jakiegoś Yoreczka to dzwońcie . Znalazłam dziś dodane ogłoszenie.

Witam serdecznie .Bardzo chetnie przyjme do adopcji yorka. Dla synka ktory ma astme. Bardzo chciałby takiego pieska a mnie na niego nie stac.

Nr tel 504583972

Posted

[quote name='Alexandra29']Dziewczyny jak macie jakiegoś Yoreczka to dzwońcie . Znalazłam dziś dodane ogłoszenie.

Witam serdecznie .Bardzo chetnie przyjme do adopcji yorka. Dla synka ktory ma astme. Bardzo chciałby takiego pieska a mnie na niego nie stac.

Nr tel 504583972[/QUOTE]

Yyy, wtrącę się, ale to ogloszenie zupełnie mnie nie przekonuje. Przede wszystkim - pies to nie prezent dla dziecka. No i po drugie - skoro dziecko ma taką astmę, żę nie może mieć innego psa, to yorka też nie może mieć. Astma wynika z uczulenia zapewne, nie wiadomo, czy na sierść, czy na białko w ślinie. U tak małego dziecka bym nie ryzykowała wydania psa, tym bardziej, że ja jako osoba dorosła z astmą sobie ledwo radzę w towarzystwie psów, które teoretycznie są "nieuczulające".

Posted

[quote name='ladySwallow']Yyy, wtrącę się, ale to ogloszenie zupełnie mnie nie przekonuje. Przede wszystkim - pies to nie prezent dla dziecka. No i po drugie - skoro dziecko ma taką astmę, żę nie może mieć innego psa, to yorka też nie może mieć. Astma wynika z uczulenia zapewne, nie wiadomo, czy na sierść, czy na białko w ślinie. U tak małego dziecka bym nie ryzykowała wydania psa, tym bardziej, że ja jako osoba dorosła z astmą sobie ledwo radzę w towarzystwie psów, które teoretycznie są "nieuczulające".[/QUOTE]

Ja nie napisałam że mają oddać psa do adopcji tylko warto zadzwonić. Jeśli jest to to samo miasto to można sprawdzić czy dziecko może mieć jakiegokolwiek psa. Dobrze wiemy że Yorki mają całkiem inną sierśc niż inne psy. Nie mają śierści tylko włosy i się nie lenią. Moja koleżanka też jest uczulona na wszystkie futerkowe zwierzęta, a Yorka ma i nic jej nie jest.

Posted

Pomijając alergię, bardziej martwi mnie sprawa kosztów.

Teraz też mam rodzinkę która adoptowała szczeniaka i piszą mi, że ich nie stać na leczenie... :angryy:
Jeżeli nie stać ich na psa, z wydaniem pieniędzy na weta tez będzie problem, owszem pies rasowy jest drogi, ale sa nierasowe w typie i równie urocze.. Nie bardzo lubię tego typu ogłoszenia...

Mam astmę i nie mam problemu obcując z psami, ale kocham psy i nie wyobrażam sobie bez nich życia. Ale skoro Ci państwo nie mają do tej pory psa to widać nie mieli takiej potrzeby i jest to niepotrzebne wystawianie dziecka na ryzyko uczulenia, bo obcując stale z alergenem możemy wywołać alergię. W przypadku alergików polecane są psy z włosem, nie z sierścią.

Poza tym york to terier i wcale nie jest taką maskotką na jaka wygląda i nie powinien być tak traktowany...

Posted

[quote name='soboz4']Pomijając alergię, bardziej martwi mnie sprawa kosztów.

Teraz też mam rodzinkę która adoptowała szczeniaka i piszą mi, że ich nie stać na leczenie... :angryy:
Jeżeli nie stać ich na psa, z wydaniem pieniędzy na weta tez będzie problem, owszem pies rasowy jest drogi, ale sa nierasowe w typie i równie urocze.. Nie bardzo lubię tego typu ogłoszenia...

Mam astmę i nie mam problemu obcując z psami, ale kocham psy i nie wyobrażam sobie bez nich życia. Ale skoro Ci państwo nie mają do tej pory psa to widać nie mieli takiej potrzeby i jest to niepotrzebne wystawianie dziecka na ryzyko uczulenia, bo obcując stale z alergenem możemy wywołać alergię. W przypadku alergików polecane są psy z włosem, nie z sierścią.

Poza tym york to terier i wcale nie jest taką maskotką na jaka wygląda i nie powinien być tak traktowany...[/QUOTE]

Fajnie byłoby gdyby ktoś to wytłumaczył kobiecie za nim wezmie psa..

Posted

[B]Alexandra29[/B] - żadne zwierzę nie jest antyalergiczne - jeżeli ktoś mówi, że jet - kłamie. Siedzę w tym "biznesie" już kilka lat i jeden pies tej samej rasy uczula a drugi nie - to trzeba przetestować indywidualnie - uczula sierść, łuszcząca się skóra, ślina nawet wydzieliny z ucha czy oka chorego zwierzaka.
Trzeba sprawę obgadać bo czasem chodzi tylko o to by sierść nie fruwała w powietrzu bo może "zabrudzić" jakąś specjalistyczną aparaturę. No i tylko pies z rodowodem daje gwarancje, że nie zrzuca sierści, chyba że jest u kogoś na tymczasie i ktoś to potwierdzi. Spotkałam się z panią, która była wściekła bo specjalnie kupiła pudla z "hodowli", żeby nie mieć kudłów w domu a okazało się, że nie dość, że trzeba pudla strzyc to jeszcze przez cały rok zrzuca sierść. A teraz pani już żadnemu psiarzowi nie uwierzy bo przecież taki "hodowca" nie powinien kłamać - książkę można pisać :angryy:

Oczywiście z Soboz też się zgodzę.

Posted

[quote name='Alexandra29']Ja nie napisałam że mają oddać psa do adopcji tylko warto zadzwonić. Jeśli jest to to samo miasto to można sprawdzić czy dziecko może mieć jakiegokolwiek psa. Dobrze wiemy że Yorki mają całkiem inną sierśc niż inne psy. Nie mają śierści tylko włosy i się nie lenią. Moja koleżanka też jest uczulona na wszystkie futerkowe zwierzęta, a Yorka ma i nic jej nie jest.[/QUOTE]

Można być uczulonym na biało albo na sierść. W przypadku uczulenia na sierść owszem, włos yorka niweluje objawy. Natomiast jeśli to uczulenie na biało zawarte w ślinie - no to niestety, york nie pomaga. Poza tym, nie oszukujmy się - połowa "yorków" ze schronisk to pseudoyorki, niekoniecznie z włosem.

Posted

I ja po prośbie....pilnej!!
Poszukujemy osoby do sprawdzenia domku w Sosnowcu dla naszego Marcela z Boguchwały:
[url]http://www.dogomania.pl/threads/1928...cocer-spaniela[/url]
Sprawa jest o tyle pilna, że gdyby wszystko wyszło w porządku na wizycie Państwo przyjechaliby sami do nas po psiaka juz na tym weekendzie.
Domek jest na ul. Zawodzie
Prosimy bardzo o pomoc!!!

Posted

[quote name='JOMA'][B]Alexandra29[/B] - aleśmy ci wykład zrobiły :lol: - z ludźmi trzeba rozmawiać - szkoda, że tylko czasem to pomaga :shake:[/QUOTE]

Haha nooooool, ale nic nie szkodzi. Napisałam pani ładnego meila z wytłumaczeniem co i jak. O dziwo czego sie nie spodziewałam grzecznie mi odpisała że chcą mieć psa, bardzo bo kochają psy, ale dowiedziała sie że może tylko mieć Yorka. Że to niby jedyny pies przy którym synek nie dostaje duszności. Na rodowodowego jej nie stać dlatego napisała ogłoszenie.

Posted

Bardzo miły wystraszony biedaczek, jest bardzo spokojny ale też bardzo wystraszony, na dodatek w boksie go pogryziono, nie śmiem pytać o jakiś tymczas dla niego, ale on jest taki malutki i śliczny (po obcięciu będzie jak psi model), roześlijcie wici o szukaniu dla niego domku! Jest świeżo po kwarnatannie

[url]http://picasaweb.google.pl/psiwolontariusz/Koks85410KarolinaKubasik#[/url]

Posted

[quote name='soboz4']Bardzo miły wystraszony biedaczek, jest bardzo spokojny ale też bardzo wystraszony, na dodatek w boksie go pogryziono, nie śmiem pytać o jakiś tymczas dla niego, ale on jest taki malutki i śliczny (po obcięciu będzie jak psi model), roześlijcie wici o szukaniu dla niego domku! Jest świeżo po kwarnatannie

[url]http://picasaweb.google.pl/psiwolontariusz/Koks85410KarolinaKubasik#[/url][/QUOTE]

Śliczny kudłacz. Mozecie go dodać do wątku 25 domków szuka kudłacza.