Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[SIZE="4"]w sobotę 16 marca 2012 r. o 12:-- będzie pogadanka - wykład Tomasza Lebudy -weterynarza o rozpoznawaniu wieku psów i opiece nad psami w różnych fazach życia

zapraszam!

Posted

[SIZE="4"]Dodatkowy dzień wolontariatu w zamian za dzień z awarią wody!

W marcu niestety nie da rady, trzeba go uwzględnić w grafiku dla pracowników.
Rozmawiałam z kierowniczką schroniska i postanowiłyśmy, że będzie to [SIZE="4"]10 kwietnia we wtorek
ten dzień wybrałyśmy z uwagi na wolną w święta sobotę 7 kwietnia, wiec na pewno psy będą bardzo chciały wyjść na spacer!

Posted

Szarka powędrowała dziś do nowego domu :).

Pełną aktualizację strony schroniskowej zrobię późnym wieczorem. Jest sporo nowych psiaków, między innymi 2 begle (szczeniak i dorosły), bokser.
A tak się wygrzewały dziś psiaki:

Wszystkie się wylegiwały, zadowolone, z przymrużonymi oczami :).

Posted

[quote name='maciaszek']Szarka powędrowała dziś do nowego domu :).

Super :-)
Mam nadzieję, że teraz domek wiele lepszy od pierwszego. Ktoś sprawdzał, czy to była adopcja ze schroniska?

Posted

[FONT=Verdana]Z numerów psów wyadoptowanych, jakie mi dziś podano wynika, że
Joko
Lexus
Kula
Prymus
Ozi
Muszka
znalazły domy. Moglibyście to jutro potwierdzić? Dzięki :)

Cocker spaniel Diego, któremu kochane dziewczyny robiły w zeszłym tygodniu ogłoszenia, wrócił z adopcji i jutro na 99% pojedzie do schroniska. Nie dali sobie z nim rady... Gdybyście go widzieli (czarny podpalany, okołoroczny) to sprawdźcie proszę jaki dostał numer. Wrzucę go na schroniskową stronę wtedy.
[/FONT]

Posted

maciaszek napisał(a):
Cocker spaniel Diego, któremu kochane dziewczyny robiły w zeszłym tygodniu ogłoszenia, wrócił z adopcji i jutro na 99% pojedzie do schroniska. Nie dali sobie z nim rady... Gdybyście go widzieli (czarny podpalany, okołoroczny) to sprawdźcie proszę jaki dostał numer. Wrzucę go na schroniskową stronę wtedy.
[/FONT]

z Warszawy biedak wraca? :( ogłoszenia można zrobić... ale trzeba dobrze dom sprawdzić, żeby psiak nie wracał z adopcji

Posted

Szarka wróciła, reszta podanych jest w domu, przynajmniej na razie

Bardzo zmartwiona jestem Hektorkiem, który po raz trzeci wrócił do schroniska, gdybyście widzieli przerażenie na jego pysku jak wrócił, to śniłoby się Wam po nocach, on wiedział gdzie wraca. Dziecko i facet płakali gdy go przyprowadzili, ale...
Muszą wrócić do dziadków dziecka, nie stać ich dalej na wynajem mieszkania
Hekktorek nadal jest bardzo grzecznym psem, bez problemów zostaje sam w domu, zna sporo nowych komend, npo. daj głos, zdechł pies, leżeć, oprócz tych które znał, łapa, piatka, siad, zostań, jego zdjęcia są juz na psim, kundelek z tak ujmującycm spojrzeniem i mądrymi oczkami, że musimy na głowie stanąć i znaleźć mu wreszcie dom na zawsze!

Spaniel wrócił, gryzie domowników, mocno i z agresją,
Szarka rzuca się na wszystkie psy, obojętne jaka płeć i nastawienie do niej, dziewczyna twierdzi, że rękę ze stawu jej prawie wyrwała tak che się rzucać na swoich pobratymców...
Dziś też wyszedł pies zabrany z bardzo złych warunków, jeden z jego domowników zmarł, drugi jest w domu opieki, już od jakiegoś czasu nie wychodził na dwór, nie dojadał, potrzebuje zwiększonej opieki, na zdjęciach ma trochę pokrwawione łapki, ale jego pazury zachodziły na poduszeczki, jeden się bardzo brzydko złamał, musiałam obciąć żeby nie wyrwał się do końca i stąd krew, część obcięłam, ale część musiał wet. były bardzo w złym stanie, jeszcze został jeden ale bardziej nie można wet. powiedział, że za tydzień.

Macy ma w bardzo złym stanie uszy, przepraszam że przed zapytaniem na wątku, ale dzwoniłam do Kasi bo musi dostać leki, całość leków chyba 101 zł, powinnam mieć za parę godzin leki i paragon, to OTODINA - żeby dobrze przeczyścić uszy, bo ja zrobiłam zwykłym płynem dla psów i jest niewystarczające, musi zrobić to wet i potem leczenie antybiotykiem POSATEX

Posted

W tym tygodniu będą robione trawniki w schronisku, mam Wam do przekazania wielką prośbę, gdyby w czwartek i w sobotę można było nie wchodzić na trawniki z psami, aż dojdą do siebie.

Niepełnoletni wolontariusze bardzo proszę o przyłączenie się do pełnoletnich i pójście w ich towarzystwie na spacer z psami.

Pamiętajcie, że bez 18-stki nie chodzić samemu - tylko zawsze doczepić się do pełnoletniego wolontariusza. Szkolenie szczeniaków - czyli psie przedszkole będzie za płotem, tam gdzie ćwiczą psy agiliti.

Jest też prośba ze strony trenerek z psiego przedszkola, coraz mniej młodzieży przychodzi na zajęcia praktyczne, owszem są na wykładzie z teorii a potem uciekają, przecież praktyka jest tak samo ważna! Zresztą wszyscy przychodzą dla kontaktu z psami, więc dziwi mnie takie zachowanie.

Jeszcze jedna prośba, niedługo zaczniemy organizować dzień otwarty a także spacery z psami i pokazem szkolenia, także ćwiczeń na agiliti, a bardzo mało wolontariuszy się zgłosiło ze swoimi podopiecznymi, trzeba wyłonić grupe sportowców i trenerki bardzo proszą o przyjście z psem i rozpoczęcie treningu!

Posted

Szarka ma ten sam numer co miała?!

Wiecie jaki numer dostał Hektor? Jaki numer ma spaniel? Mogłabym je już wrzucić na schroniskową stronę.

Soboz, jak będziesz wiedziała ile dokładnie mam przelać za leki dla Macy, daj tu znać. Przelew na Twoje konto?

-----------------------

Zdejmuję zatem tych szczęśliwców:

Joko

Ozi

Lexus

Kula

Prymus

Posted

numer miała mi podać Ola a w końcu zapomniałam, a rejestr był u weta, Szarka nie wiem, w poniedziałek dopiero szkoda, że bez numeru Hektorka sie nie da, muszę mu zrobić opis, bo pies fajny, dobrze zostaje sam w domu, jedynie kapcie lubi podgryźć,
spaniela też nie pamięta,

od piątku poszło 7 psów i przyszło 7 psów, koszmar

poszedł szczeniak 302/12, prawdopodobnie 277/12 -pani miała iść do biura z nim jak wychodziłam, chyba Mokka też poszła,

za leki już zapłaciłam, mam je w domu i jak się będzie dało to podrzucę jutro do schroniska, żeby się Macy nie męczyła, paragon zaraz zeskanuję

Posted

Otodline - 60 zł - do czyszczenia przy zapaleniu ucha
Posatex - 41 zł - antybiotyk

jak mi ktoś weźmie jutro w schronisku, to od poniedziałku rusza z leczeniem