Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Zuzka2']Witam!
Poszukuję osoby do wizyty PA w Rudzie Śląskiej ul.Tuwima.
Proszę o pomoc w znalezieniu wolontariusza z tamtych okolic.
tel.698 681 714 lub pw.

Napisz ciotko do jusstyna85 albo do Pianka.

Posted

Jest ktoś może chętny na zrobienie bazarku na katowickie psiaki z rzeczami? Troszkę zostało z tego bazarku
http://www.dogomania.pl/threads/215423-Bazarek-na-katowickie-psiaki-gt-do-23.10.-ZAKO%C5%83CZONY-ROZLICZAM.
Na pewno jeszcze by się chętni znaleźli do oddanie paru niepotrzebnych rzeczy... Ze swojej strony mogę pomóc przy bazarku, udzielić wzkazówek ( zdjęcia i opisy tych rzeczy z bazarku są) ... Jakby był ktoś chętny do pisać do mnie!

Pozdrawiam

Posted

Pamiętacie o pudliczce, o której pisałam stronę czy dwie temu? Ona wciąż szuka domu.

--------------------

Dołącza do niej złoty cocker spaniel, wyrzucony z samochodu w dzielnicy Bogucice. Obecnie jest u pana, który go złapał, ale ze względu na pracę pana jest ciągle przerzucany - raz pomieszkuje tu, raz tu, raz tu. Pilnie szuka domu stałego.
Oto garść informacji o nim:
[FONT=Verdana]Benek/Benio (tak został "roboczo" nazwany) to sympatyczny psiak w typie cocker spaniela.
Kilka dni temu został wyrzucony z samochodu, w jednej z dzielnic Katowic.
Ma nie więcej niż 2-3 lata.
W stosunku do dorosłych jest łagodny, ufny, cieszy się na widok człowieka i szybko się przywiązuje.
W stosunku do dzieci jest łagodny, nie wykazuje żadnych oznak agresji.
W stosunku do psów jest obojętny.
W stosunku do kotów jest obojętny, raczej schodzi im z drogi, nie atakuje ich.
Jest żywiołowy, jak na tę rasę przystało. Bardzo lubi chodzić na spacery i biegać. Jest raczej uległy, ale w niektórych przypadkach uparty.
Je mało ale wszystko. Je zarówno suche, jak i karmę z puszek, ale z przewagą suchego. Jeśli chodzi o gotowane to na pewno je skrzydełka z kurczaka z ryżem oraz gotowane piersi z kurczaka i parówki.
Potrafi sam zostawać w domu, ale chyba ze względu na swoja przeszłość ujada. zapewne z tęsknoty. Ujadanie to jednak po pewnym czasie mija.
Potrafi ładnie chodzić na smyczy. Został wyrzucony z całą uprzężą tj. obroża kolczatka i smycz. Chętnie chodzi na smyczy, spuszczony z niej wraca po zawołaniu.
Musiał być kiedyś szkolony - na komendę potrafi usiąść i podać łapę.
Jest zdrowy. Jest wykastrowany.
Istnieje możliwość dowiezienia psa do nowego domu po wcześniejszym umówieniu się.
Kontakt: 602 345 893 lub [email protected][/FONT]

Znacie jakichś ludzi od spanieli?!

---------------

Niebawem do tego towarzystwa dołączy czarny labrador. To znaczy informacyjnie już dołączył, ale czekam jeszcze na jakieś sensowne zdjęcia...

Posted

saphira18 napisał(a):
wstawię na spaniele na dogo i napiszę do ciotki która nie jeden raz nam pomogła... a i ewes chyba u nas tak od spanieli jest (znaczy na forach spanieli?:)

nie, niestety nie... nie ogarniam tych for ;)
dogomanie udało mi się zrozumieć i to mi na razie wystarczy ;)

Posted

SZUKAMY DOMU DLA PIESKA-ZNAJDY,KTÓREGO ZNALAZŁ KOLEGA

Cytat z maila:

"Cześć, szukam osoby która mogłaby i chce zaopiekować się pieskiem, wczoraj zjawił się pod moim domem, jedną noc spędził u mnie, ale nie mam możliwości zostawić go na stałe. Wygląda na to że ktoś chciał się go pozbyć i wyrzucił go z auta na mojej wiosce. Wygląda na psa domowego, jest zadbany."

Jak ktoś chce pieska lub wie kto chciałby go przygarnąć prosimy o kontakt:)

moja kolezanka wystawila to na NK wiec pomyslalam o Was;)

Posted

Kochani, to ja też zaproszę...
Henikar uratowała maleńką sunię, która się czołgała przy szkole...
Teraz kruszynka jest już odrobaczona i zaszczepiona, ale cały czas "mieszka" w budce na parkingu....
Waży niespełna 5 kg. i bardzo się boi obcych...to nie miejsce dla takiej malizny....
Szukamy tymczasu...i domu....
Zapraszam:

http://www.dogomania.pl/threads/2160...odu-szuka-domu!

Ma dopiero 7-8 miesięcy....