zuziaM Posted September 24, 2010 Posted September 24, 2010 W sobote przyjezdza do nas pani doktor, bo mam 8 psiakow do szczepienia p. wsciekliznie i zrobilam liste. Balbinka na niej sie znalazla. Koszt razem z dojazdem pani doktor bedzie wynosil - 30,- zl Quote
polubek Posted September 26, 2010 Posted September 26, 2010 i ty też balbinko miałaś być pokłuta? Quote
zuziaM Posted September 27, 2010 Posted September 27, 2010 No jasne. Byla bardzo grzeczniutka przy tym. Balbinka juz nie ucieka w poplochu od nikogo, wiec grzecznie dala sie przytrzymac, a pani doktor wbila igielke .... Nawet nie poczula dziewczynka. [B]Zaszczepiona i na rok spokoj[/B]. Quote
magda222 Posted September 27, 2010 Author Posted September 27, 2010 Przelewam na konto zuziM 30 zł za szczepienie. 25 zł czekało w zapasie od KrystynyS. Dziękujemy Krysiu :) Ja dokładam piątkę i już. Gosiu, a odrobaczasz też psiaki? Quote
KrystynaS Posted September 27, 2010 Posted September 27, 2010 No to fajnie, że już ma za sobą tą igiełkę Quote
magda222 Posted October 8, 2010 Author Posted October 8, 2010 Rzadko ostatnio spotykamy się u Balbinki :( Wpłynęło 50 zł od kasitatry (za 2 ostatnie miesiące) i 20 zł bieżącej wpłaty od anielicy. Bardzo dziękujemy :) Quote
KrystynaS Posted October 8, 2010 Posted October 8, 2010 Drogie Dziewczyny. Może oglądałyście w telewizji (nawet dzisiaj w Faktach) co dzieje się w schronisku w Kielcach Dyminy. To link do petycji w tej sprawie - chodzi o przejęcie schroniska przez organizację prozwierzęcą i pociągnięcie do odpowiedzialności osoby winne tego stanu rzeczy [URL]http://www.petycje.pl/petycjePodpisyLista.php?petycjeid=5853&podpis_rodzaj=1[/URL] Jeśli możecie to podpiszcie i prześlijcie dalej Quote
AlfaLS Posted October 8, 2010 Posted October 8, 2010 Oglądałam :-(. Już podpisuję ..... Balbinko kochana jutro przybywają do Was nasze Weteranki - suczki z Twojego schroniska w Tychach, które za kratami spędziły 12 lat. Bardzo Cię proszę jako rezydentkę - zaopiekuj się nowicjuszkami :lol: Quote
magda z. Posted October 9, 2010 Posted October 9, 2010 [quote name='AlfaLS']Oglądałam :-(. Już podpisuję ..... Balbinko kochana jutro przybywają do Was nasze Weteranki - suczki z Twojego schroniska w Tychach, które za kratami spędziły 12 lat. Bardzo Cię proszę jako rezydentkę - zaopiekuj się nowicjuszkami :lol:[/QUOTE] Tyskie pieski u Gosi to juz prawie jak mafia;) fajne, że kolejne niunie spędzą spokojnie ostatnie lata Quote
magda222 Posted October 9, 2010 Author Posted October 9, 2010 [quote name='KrystynaS']Drogie Dziewczyny. Może oglądałyście w telewizji (nawet dzisiaj w Faktach) co dzieje się w schronisku w Kielcach Dyminy. To link do petycji w tej sprawie - chodzi o przejęcie schroniska przez organizację prozwierzęcą i pociągnięcie do odpowiedzialności osoby winne tego stanu rzeczy [URL]http://www.petycje.pl/petycjePodpisyLista.php?petycjeid=5853&podpis_rodzaj=1[/URL] Jeśli możecie to podpiszcie i prześlijcie dalej[/QUOTE] Ja też już podpisałam i rozesłałam petycję. Link krąży na facebooku. Quote
magda222 Posted October 11, 2010 Author Posted October 11, 2010 Na konto Balbinki wpłynęło: 15 zł od marudy666 30 zł od Alfy i jej siostry 25 zł od magdy222 Dziękujemy :) Edit: Wpłynęło 50 zł od KrystynyS (za ten miesiąc i następny) oraz 50 zł od Jo37. Pięknie dziękujemy :) Z uwagi na to, że nasz Rumcio pojechał do nowego domu podzieliłam pieniądze, które zostały na jego koncie i przelewam na Balbinkowe konto 162,55 zł. Przelewam 240 zł za okres 13.10.-12.11. Quote
zuziaM Posted October 19, 2010 Posted October 19, 2010 U Balbinki jak najbardziej OK. Zabki szczegolnie ma w swietnej formie .... wlasnie poprzedniej nocy wygryzla nam narozniki z obu stron w futrynie.... Chyba jej za cieplo bylo, albo moze smutno, bo Dylaneczki juz nie ma kolo Balbinki w nocy ... pojechala przeciez do domku ! A widzialyscie ostatnie zdjecia krolowej Dagmary ?????? Prawdziwa dama ! Quote
KrystynaS Posted October 19, 2010 Posted October 19, 2010 Kto to jest królowa Dagmara???? Magda czy to znaczy, że Balbinka ma teraz małe oszczędności??? Quote
KrystynaS Posted October 19, 2010 Posted October 19, 2010 Zuzia da się naprawić te pogryzione narożniki???? Powinna dostać za to klapa, przecież jest w domu nie od wczoraj i takie głupoty robi. Odbiło jej, zwyczajnie odbiło Quote
magda222 Posted October 19, 2010 Author Posted October 19, 2010 [quote name='KrystynaS']Kto to jest królowa Dagmara???? Magda czy to znaczy, że Balbinka ma teraz małe oszczędności???[/QUOTE] Tak Krysiu :) Mamy teraz coś w zapasie :) U zuziM jest więcej psiaków z tyskiego schroniska :) Wyciągamy te wszystkie bidy, które tak jak Balbinka i Tosia są w schronisku baaardzo długo... Jedną z nich jest nasza Dagusia :) Link do wątku Dagusi: [url]http://www.dogomania.pl/threads/104533-Dygusiowa-ma-nowe-%C5%BCycie-jest-ju%C5%BC-w-hotelu!-D-POTRZEBNE-OG%C5%81OSZENIA[/url] Jest także Mikusia-bardzo przerażona sunia, która powoli się otwiera na świat: [url]http://www.dogomania.pl/threads/175721-MIKA-nie-ma-ju%C5%BC-pecha!-Mo%C5%BCe-cieszy%C4%87-si%C4%99-%C5%BCyciem-w-hoteliku-ale-szuka-domu[/url]... Jest też Posterek: [url]http://www.dogomania.pl/threads/178087-Poster-wreszcie-spokojnie-mo%C5%BCe-czeka%C4%87-na-dom-!!!-Dzi%C4%99kujemy[/url]!!! Parysek, który był w wielkiej depresji: [url]http://www.dogomania.pl/threads/185211-Parys-ju%C5%BC-w-hoteliku-u-ZuziM!!!-Depresj%C4%99-zostawi%C5%82-w-schronie[/url]. Był wesoły, kudłaty Rumcio, który od miesiąca ma dom: [url]http://www.dogomania.pl/threads/143182-Rumek-ma-DOMEK!!!-NARESZCIE!!!!-DDDDD[/url] Niedawno została przygarnięta przez AlfęLS Dylanka: [url]http://www.dogomania.pl/threads/179496-Dylanka-Uwierzycie-Ja-mam-sw%C3%B3j-dom!!!!-Dzi%C4%99kuj%C4%99-tym-wszystkim-kt%C3%B3rzy-mi-pomogli[/url]!!! A ostatnio do zuziM trafiły dwie Weteranki: [url]http://www.dogomania.pl/threads/182122-WETERANKI-Abra-i-Magnatka-w-Hoteliku-u-ZuziM-poznaj%C4%85-%C5%9Bwiat-[/url]!!!! Ufff... Chyba wszyscy ;) [B]Zapraszamy Krysiu z całego serca[/B] :) Nie ma tam kłótni i niemiłych sytuacji. Jest zgrana paczka ludzi ześwirowanych na punkcie tyszczaków ;) Quote
KrystynaS Posted November 1, 2010 Posted November 1, 2010 [B][SIZE=4]Tosia [*][/SIZE][/B] [IMG]http://img257.imageshack.us/img257/7453/wieca10.gif[/IMG] Quote
AlfaLS Posted November 1, 2010 Posted November 1, 2010 Tosiu (*) pamiętam......... A odkąd jest u mnie Dylanka to jeszcze bardziej pamiętam bo ona taka troszkę podobna do Ciebie ......... Quote
zuziaM Posted November 1, 2010 Posted November 1, 2010 Moj mąz mowi, ze nie ma zielonego pojecia, jak te futryny naprawic...... Wlasciwie, to co ktoras noc Balbina je zgryza coraz bardziej. Jak mi sie uda, to sprzatam te trociny od razu do statniego najmniejszego kawaleczka, zeby nikt wczesniej ich nie znalazl... W nocy spie, jak zajac czujnie i na kazdy szmerek sie budze i lece sprawdzic, czy aby to nie Balbinka zabki sciera , bo chce wyjsc na dwor ... Prawie co noc ok. 3 - 4 tej ja wypuszczam. A ta cholerka nawet nie mysli sie w budce zadnej schowac ... a wolna jedna stoi obok tych, w ktorych spia Ina, Isia i Kasia. Dagmarka zajela kojec i budke po Semirku i gdyby nie to, to planowalam wlasnie tam na noc Balbine zamykac. Gdyby byla zamknieta w takim malym kojczyku, to by z pewnoscia schowala sie w budzie. Ale teraz nie moge Dagusi juz zamknac tego kojca ( on jest stale otwarty i Dagunia sobie idzie spac, kiedy chce sama ). Zobacze, jak bedzie potem, bo moze obok tego kojca sie inny zwolni i tu bedzie nocowac Balbinka. Najgorsze wlasnie jest to, ze mamy ogrzewanie podlogowe i dla Balbinki jest za cieplo. Jak uchyle okno, to z kolei za zimno sie zrobi, a Balbina pod samym okienkiem spi. Juz ogrzewanie tam zakrecilam calkiem, ale w tym miejscu sie wszystkie rury schodza i i tak jest cieplejsza podloga. Balbince oczywiscie stale kontroluje te guzki na cycuchach, ktorych nie miala wycietych podczas operacji. Wydaje mi sie, ze zaczely sie troche powiekszac. Szczegolnie jeden. Poczekamy jescze i poobserwuje go. Pozdrawiamy. Quote
magda222 Posted November 2, 2010 Author Posted November 2, 2010 Zapalam spóźniony troszkę znicz dla naszej Tosi [B](*)[/B] Quote
magda222 Posted November 13, 2010 Author Posted November 13, 2010 Jestem bardzo spóźniona z rozliczeniami w tym miesiącu za co przepraszam. Na Balbinkowe konto wpłynęło: + 20 zł anielica + 30 zł AlfaLS i jej siostra + 50 zł Sabina02 ( + dodatkowo 50 zł na przyszły miesiąc) + 15 zł maruda666 + 25 zł magda222 Czekamy jeszcze na Jo37 i kasiętatry (za ten miesiąc i poprzedni). Przelewam na konto zuziM 240 zł za okres 13.11. - 12.12. Quote
magda222 Posted November 30, 2010 Author Posted November 30, 2010 Ale pusto u Balbinki... Nawet Krysi nie widać... Krysiu co u Ciebie? Wpłynęło 20 zł od anielicy. Bardzo dziękujemy :) Quote
AlfaLS Posted November 30, 2010 Posted November 30, 2010 Magduś zaglądam do Balbinki, zaglądam :lol:. Tylko tak żeby pisać to ciągle czasu brak....... A jak zdrowie tej naszej Balbinki? Jak te guzki na brzuszku? Pytam bo ja też dziś coś znalazłam na brzuszku u Dylanki i też będę trochę obserwowała / jak Zuzia Balbinkę / zanim pojadę do weta żeby coś dokładniej o nim wiedzieć jak będą pytać.... I co z futrynami???????? Quote
KrystynaS Posted November 30, 2010 Posted November 30, 2010 A jestem Madziu, jestem. Pozdrawiam wszystkich. Jakoś mi ostatnio tak .... wiesz. Nie wiem jakiego słowa użyć. Chyba 'ciężko' to będzie odpowiednie określenie. Mam kłopoty zdrowotne z moim psem, Kuba czuje sie coraz gorzej, jest coraz bardziej niedołężny i właśnie parę minut temu miał lekki atak padaczki. Jestem bezradna, lekarze co mogą pomóc na starość??? NIC. Co dzień garstka leków do pyszczka. Jeździmy często do lecznicy. Patrzą tam na mnie i nic nie mówią, jedynie 'no na razie jest lepiej, niech sobie jeszcze pożyje staruszek'. Więc tak idziemy sobie razem powoli w tym strasznym kierunku :-(. Boję się. Quote
Recommended Posts