Collakowa Posted August 3, 2017 Author Share Posted August 3, 2017 19 godzin temu, dwbem napisał: A to przepraszam, to faktycznie zmienia postać rzeczy. Jak nie zagryza to i tak dobrze. Nie zagryza, bo nie dostaje takiej możliwości. Znam ją i wiem kiedy może pogonić psa mocniej, a kiedy nie. Jest pies, którego Sara nir lubi, i on nie lubi jej, ale wiem że może być przy niej bez kaganca, gdyż obie na siebie tylko klapia zębami, nie robiąc sobie krzywdy :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pauliii Posted August 18, 2017 Share Posted August 18, 2017 Ja znam i labladory agresywne jak meserszmit a mogłoby się wydawać ,że to "muszą " być baranki także z tym to ten ;) wystarczy jeden jakiś incydent żeby psu się coś w głowie przekręciło ale i tak mam wrażenie ,że masa ludzi myli wciąż pojęcie agresywny z psem, który po prostu nie daje sobie skakać po głowie i potrafi pokazać zęby. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Collakowa Posted August 19, 2017 Author Share Posted August 19, 2017 Dokładnie tak jak mówisz Paulina :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Collakowa Posted August 29, 2017 Author Share Posted August 29, 2017 Nazbierało się trochę fotek, więc jest co dodawać :D Wypad do Belęcina - do Weroniki, Holy i Zee, wraz z Paulą, Setem i Szanti. Weronika ma tam tak cudownie, że aż się samemu chce tam zamieszkać - własne pola, staw, owce - czego psiarz chce więcej? :D Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Collakowa Posted August 31, 2017 Author Share Posted August 31, 2017 Później złożyłyśmy wizytę Sylwii i Vinniemu - 3miesięcznemu szczeniakowi border collie. Była to pierwsza, tak długa podróz pociągiem Sary, bo trwała ona prawie godzinę, ale sucz dała radę, ale widac było, że się nudzi. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Collakowa Posted August 31, 2017 Author Share Posted August 31, 2017 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Collakowa Posted August 31, 2017 Author Share Posted August 31, 2017 A w poniedziałek odwiedziły nas Asia z Tosią. Spędziłyśmy wspólnie 5 godzin na zwiedzaniu miasta, robieniu fotek, pływaniu w jeziorku i rozmowach. Najpierw dam częśc fotek mojego autorstwa, a jak dostanę od Asi, to od razu wrzucę Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Collakowa Posted August 31, 2017 Author Share Posted August 31, 2017 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Collakowa Posted October 4, 2017 Author Share Posted October 4, 2017 Przyszła jesień, tak więc czas również na jesienne fotki :D Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Collakowa Posted October 4, 2017 Author Share Posted October 4, 2017 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Collakowa Posted July 6, 2018 Author Share Posted July 6, 2018 Po dłuższej nieobecności, czas na małą aktualizacje. Tak więc, 20 lutego dołączyła do naszego stada wyczekana od 3 lat Zohra, rodowodowo Deò-ghrèine Barrail Soroli, mała suczka rasy smooth collie. Jest jednym wielkim chodzącym wulkanem energii 22 kwietnia pożegnałam Balbinke Odeszła nagle i niespodziewanie.11 czerwca spelnilismy Marzenie brata o posiadaniu basset hounda, i przywiezlismy do domu mała Adele Galopująca Fufle FCI, w domu Belle. Jest śmieszna 2 lipca pożegnałam Perełke po 15 latach wspólnego życia opuściła nas zostawiajac wielka pustkę. Mimo iż była schorowama, jej śmierć była wielkim szokiem dla wszystkich. Widząc jak żyje, biega, cieszy się życiem, byliśmy wszyscy pewni, że pożyje jeszcze długo, niestety życie jest nieobliczalne i jedyne co mi pozostało, to cieszyć się z tego, że miała dobre życiem piękny wiek, i w końcu uwolniła się od bólu.... Wpisz wiadomość... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jolkablaszczyk Posted July 7, 2018 Share Posted July 7, 2018 No to rzeczywiście działo się u was sporo.... współczuję utraty podopiecznych i jednocześnie gratuluję nowych domowników :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Paulina94 Posted July 7, 2018 Share Posted July 7, 2018 Sporo zmian u Was... Krótkowłosy collie absolutnie przepiękny, śliczna suczka :) A zawsze uważałam, że jak collie to tylko długowłosy :D Basset też cudny :) Pokazuj je częściej :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Collakowa Posted July 7, 2018 Author Share Posted July 7, 2018 Nie sądziłam, że ktoś tu jeszcze zagląda :D Uzupełnie galerie fotkami zaległymi :D Zohrka z bratem <3 Trzymiesięczne papi Cztery miesiące i dzikie uszy 5 miesięcy W maju spędziłyśmy wspólnie długi weekend w Skorzęcinie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Collakowa Posted July 7, 2018 Author Share Posted July 7, 2018 W kwietniu oraz czerwcu udało nam się spotkać z Agnieszką i Arielem - cudownym collie, którego od kilku lat obserwowałam i bardzo się ucieszyłam, jak mogłam się z nimi spotkać. Mały zgredek w wieku prawie 6 miesięcy I z Sarką Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Collakowa Posted July 7, 2018 Author Share Posted July 7, 2018 3 czerwca debiutowalysmy na Leszczyńskiej wystawienie, Zohrka dostała lokatę 1/1, ocenę wybitnie obiecująca, Najlepsze Młodsze Szczenie w Rasie oraz świetny opis:'Elegancka, przepiękna, słodka w wyrazie głowa, doskonałe uszy (<3<3), bardzo dobra górna linia i klatka piersiowa oraz ruch' Podczas latających psów w Poznaniu Zohrka miała zrobiona sesję zdjęciową przez Weronike Leśniewska Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kropi124 Posted July 7, 2018 Share Posted July 7, 2018 Przykro mi z powodu pożegnanych psiaków :( Oraz gratuluje nowych członków w rodzinnie :) Basecik pęiknuśny <3 Zohrka śmieszne małe szczenie :) Super że poszliście w wystawy :D Ogromne gratulacje :D Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tyśka) Posted July 9, 2018 Share Posted July 9, 2018 Basecik to totalnie nie moja bajka... ale Zohrka! Mój bosze! mogłabym takiego psiaka mieć! Gratuluję! Dobrze, że na miejsce psiaków, które odeszły, macie nowe - to na pewno Wam pomaga wypełnić pustkę. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Collakowa Posted July 9, 2018 Author Share Posted July 9, 2018 Tak, jak nam się uda to trochę sie powystawiamy, ale robię przerwę, może jak młoda skończy rok to wrócimy - trza okiełznać szalone uszy :D Tyśka Basset to też nie pies dla mnie (chyba, że będę miała z 80 lat to wtedy może xd ) zbyt wolne to dla mnie :P Zohrka jest kochana, ale ma ADHD xD Wszędzie jej pełno, a jak zobaczy jedzenie to w ogóle, wszystko mi na spacerach zbiera. Tak, cieszę się, że chociaż te 4 miesiące Zohrka miała możliwośc żyć z Perełką, tego chciałam, by dożyła jej. Proszę trzymać kciuki jutro, gdyż z Zohrą jedziemy do weta na badania , jakieś paskudztwa jej wyrosły na łapkach i główce, mam nadzieję,. ze to nic poważnego i szybko wyleczymy Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tyśka) Posted July 10, 2018 Share Posted July 10, 2018 Kurcze, chciałabym Was kiedyś poznać! Wybieracie się może gdzies kiedyś do Wrocławia albo Poznania? Planujesz coś z młodą robić? Jakieś sporty? Ja mocno marzę, aby mój przyszły pies dożył Gamonia... tak, jak Ty chciałaś aby Zohrka poznała Perełkę. O kurcze... kciuki trzymam, brzmi niefajnie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Collakowa Posted July 11, 2018 Author Share Posted July 11, 2018 Ty$ka my mieszkamy pod Poznaniem, więc kiedyś na jakieś spacerki tam na pewno wpadniemy. Planuję z nią frisbee, jeśli chodzi o sporty, ale na tę chwilę musimy ogarnąć mijanie piesków i spokojne czekanie na swoją kolej :D Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tyśka) Posted July 11, 2018 Share Posted July 11, 2018 Oooo, to ja niedługo mam zamiar mieszkać w Poznaniu :) Super! To trzymam kciuki za plany i za Was ogólnie. :) Co z tymi zmianami na łapkach? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Collakowa Posted July 13, 2018 Author Share Posted July 13, 2018 O to jak będziesz w Poznaniu już mieszkała, może uda mi się wpaść kiedys na spacer, zwłaszcza, że w Poznaniu mieszka nasz braciszek Pixel Ze zmianami nic nie wiadomo, na pewno nie jest to nużeniec, co początkowo obstawiał pan doktor. Dostałyśmy leki na wzmocnienie i zobaczymy co dalej . Na tę chwilę młoda się tym nie interesuje, nie swędzi ją to ani nic z tych rzeczy Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Collakowa Posted August 3, 2018 Author Share Posted August 3, 2018 Mamy już prawie 8 miesięcy :D Fot. Maria Juraszek Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts