Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Filmik nie chce się wkleić. 

Za to zdjęcie poszło. To jest z przedostatniego dnia u mnie. Jak widać (mam nadzieję) te boczki Misia ma juz nieco lepsze... 

20170727_193903.jpg

Posted

Dobrze,że nie nawiała.

Ale teraz  an pewno jeszcze nie ma poczucia przynależności do  DS, a poza tym może szukać  Figuni. Lepiej uważać.

Posted

Tak, lepiej żeby domek nie spuszczał suni, przynajmniej do czasu jak nie będą dla niej całym światem. Misia jest cudna, niech się jej powodzi. Mam nadzieję, że nie zapeszyłam, bo własnie całkiem usunęłam jej ogłoszenie na olx...
Mogę wkleić filmik :) Wysyłam swojego maila :)

Trzymam kciuki za Nadziejkę... a posiadacie może do łapania jakies siatki? Może to pomoże?
Nie ma w okolicy kogoś, kto zna się na odławianiu zwierzaków?

Ewu, mogę też napisać na fejsbuku post z prośbą o pomoc w łapaniu, ale potrzebuję info, gdzie sunia przebywa i jej wielkość.

Posted
4 godziny temu, Tyś(ka) napisał:

Tak, lepiej żeby domek nie spuszczał suni, przynajmniej do czasu jak nie będą dla niej całym światem. Misia jest cudna, niech się jej powodzi. Mam nadzieję, że nie zapeszyłam, bo własnie całkiem usunęłam jej ogłoszenie na olx...
Mogę wkleić filmik :) Wysyłam swojego maila :)

Trzymam kciuki za Nadziejkę... a posiadacie może do łapania jakies siatki? Może to pomoże?
Nie ma w okolicy kogoś, kto zna się na odławianiu zwierzaków?

Ewu, mogę też napisać na fejsbuku post z prośbą o pomoc w łapaniu, ale potrzebuję info, gdzie sunia przebywa i jej wielkość.

Byłam w schronisku pożyczyli klatkę. Nie mamy siatek , pytałam specy od odławiania ale jedyne  rozwiązanie widzą w strzale usypiającym. Specjalista od strzelania ( wet ma palmera) nie zrobi tego po ciemku. Ręce opadają.

Tyśka myślałam o FB ale trochę się boimy nieodpowiedzialnych ludzi , którzy tylko zaszkodzą i na dobre ją przepłoszą.

Posted
4 godziny temu, Figunia napisał:

Czytając o Nadziejce, myślę zaraz o Misi.

Pani Kasia mówiła wczoraj, ze widzi po suni, ze chętnie skorzystalaby z okazji i czmychnela. Oczywiście wyprowadzana jest na smyczy. 

Przyznam się bez bicia, ze kilka ostatnich dni, spuszczalam Misie ze smyczy i z radością patrzyłam, jak szaleńczo cieszy się i bryka na wolności. Chcialam nagrac filmik, by pokazac, jak Misia wprost wpada w glupawke, tak pedzi, zawraca, wywija jakies esy-floresy, ze az sie niemal przewraca w pedzie, ale kiedy kolejnego ranka wzielam tablet, to ona szla grzecznie niemal przy nodze, wiec szalenczych biegow nie uwiecznilam. Jak juz sie przyznalam, to sprobuje ten filmik wkleic. Jesli nadal mi sie to nie uda, zwroce sie o pomoc do Ciebie, Elu.

Dodam jeszcze, ze sunia pięknie reagowala na przywoływanie. Wystarczyło też, bym schował się za drzewo, natychmiast pedzila, by mnie odszukać.

Figuniu niech zamykają Misię jak komuś otwierają drzwi , Okna i balkon też należy otwierać "na uchył" dopóki Misia się nie przyzwyczai.

Szelki i obroża też muszą być dopasowane żeby z nich nie wyszła.Najlepiej jedno i drugie na podwójnej smyczy.

Posted
14 minut temu, Tyś(ka) napisał:

Mam nadzieję, że to dobry dom :(

A Rambo? Nic nie wyszło z tych chętnych domków?

Ja też ale się martwię o maluszka.

Jutro wizyta pa w Krakowie, zrobi ją Paula_t.

Jeśli będzie ok , to Pan przyjedzie w ciągu dwóch dni po Rambo.

Posted
8 minut temu, Tyś(ka) napisał:

Trzymam kciuki, aby ogłoszenie przyniosło domek ;)

Jak wszystko się okaże ok to Gaja w tym tygodniu będzie w domku.

• Upvote 2