phase Posted November 29, 2014 Posted November 29, 2014 Każdy kolorek do niej świetnie pasuje. :loveu: http://s10.ifotos.pl/img/DSC1394jp_whxqhpa.jpg Quote
Clavia Posted November 29, 2014 Author Posted November 29, 2014 Obiecałam i są! Nowe zdjęcia. Aczkolwiek zrobienie dobrego zdjęcia Zayrze graniczy z cudem... Quote
Guest TyŚka Posted November 29, 2014 Posted November 29, 2014 Genialna jest, coraz bardziej podoba mi się ta rasa :siara: To już kolejna, która trafia na listę psów, które bym chciała :siara: O, jak dobrze, że nie tylko mojmu sierść przy ogonie faluje :laugh2_2: Quote
Clavia Posted November 30, 2014 Author Posted November 30, 2014 Po dzisiejszym spacerze Zayra niestety kontuzjowana :( Kuleje na lewą przednią łapkę, w ogóle nie chce jej stawiać na ziemi. Wydaje mi się, że coś naciągnęła albo źle stanęła podczas zabawy. Będziemy obserwować. Ale całą drogę powrotną nieśliśmy ją na rękach bo ledwo chodziła a i tak chciała biegać za innymi psami. rzucam zdjęcie bidulki z samochodu. Cała się trzęsła więc opatuliłam ją swoją kurtką. Quote
Collakowa Posted November 30, 2014 Posted November 30, 2014 Ojoj, oby to było nic poważnego! Zdrówka! Quote
phase Posted November 30, 2014 Posted November 30, 2014 Oj bida... Oby szybko wróciła do hasania. Świetne zdjęcia!! czym focisz? Quote
Clavia Posted November 30, 2014 Author Posted November 30, 2014 Oj bida... Oby szybko wróciła do hasania. Świetne zdjęcia!! czym focisz? Nikon D3100 + Nikkor 50mm f1.8 Ale przymierzam się do zmiany na półprofesjonalnego Canona. Ale to sobie poczekam jeszcze Quote
Guest TyŚka Posted November 30, 2014 Posted November 30, 2014 Oby ta łapka nie była niczym poważnym ;) Stałka Ci wystarcza? ;) Quote
Clavia Posted November 30, 2014 Author Posted November 30, 2014 Oby ta łapka nie była niczym poważnym ;) Stałka Ci wystarcza? ;) Jutro jedziemy do weta upewnić się czy wszystko ok. Absolutnie nie wystarcza. Ma swoje plusy, ale przy zwierzakach stałka to nieporozumienie. No ale kupiłam ją w innym celu także tego :P Ale! Kiedyś kupię sobie porządny zestaw (jak będę stara i bogata) :P Quote
kalyna Posted November 30, 2014 Posted November 30, 2014 Biedna Zayra :( Tak mnie wzięło na myślenie, czy ta rasa ma predyspozycje do Młodzieńczego zapalenia kości? My to przerabialiśmy za Gandzią, wtedy akurat też kulał na przód... taki tam luźny pomysł rzuciłam :) Quote
phase Posted December 1, 2014 Posted December 1, 2014 Nikon D3100 + Nikkor 50mm f1.8 Ale przymierzam się do zmiany na półprofesjonalnego Canona. Ale to sobie poczekam jeszcze Masz już coś na oku? Ja właśnie planuję po Nowym Roku kupno 50 1.8 :P Quote
Clavia Posted December 1, 2014 Author Posted December 1, 2014 Docelowo Canon 60D + 70-200 f4(jak będę bogata to f2.8 ) + 24-70 f2.8 albo 24-105 f4. I jakaś stałka 50-tka albo 85-tka f1.8 ;) Quote
Clavia Posted December 2, 2014 Author Posted December 2, 2014 Dużo lepiej ale dostała tabletki od weta na 6 dni i zakaz szaleństw na tydzień (już to widzę...) ;) Quote
nichya&nazir Posted December 2, 2014 Posted December 2, 2014 Uff to dobrze, mogło być o wiele gorzej, pamiętam jak mój szalał.. a potem był miesiąc siedzenia na tyłku. Szybko zleci, zawsze lepiej dmuchać na zimne :) Quote
Clavia Posted December 2, 2014 Author Posted December 2, 2014 Na cała szczęście nic poważnego :) Na blogu coś dla tych, którzy wolą oglądać zdjęcia niż czytać: http://www.przybijlape.eu/2014/12/fotorelacja-weekend-spacerowy-z.html ;) Quote
Clavia Posted December 6, 2014 Author Posted December 6, 2014 Zdaję relację z pierwszego spotkania szkoleniowego z instruktorem. A więc mam psa z kompletnym adhd i pierwszy raz w życiu usłyszałam, że muszę nauczyć mojego psa się wyciszać? :niedowia: No ale cóż, jak na to spojrzałam z boku to coś w tym jest. Zayra, jako jedyny z 5 psów, przez bitą godzinę miała włączone adhd, chyba nie było 2 sekund żeby usiedziała w miejscu. Ale generalnie ładnie ćwiczyła, pani powiedziała, że komendy mamy dobrze zrobione tylko ta jej energia...:P Moja Zayra, która w domu robi piękną samokontrole, na zajęciach straciła rozum i przez godzinę skakała na mnie próbując dosięgnąć smakołyka, a potem sobie wymyśliła,że żeby dostać parówke, musi się cofać :niewiem: Najbardziej byłam dumna z tego, że z zaangażowaniem się ze mną szarpała zabawką przy 5 psach, na 50mkw. jednak pani nie pozwoliła mi nagradzać małej zabawką bo to nie pomaga w jej wyciszeniu. No trudno... Generalnie jestem z niej super zadowolona, ładnie pracowała, tylko faktycznie coś z tym jej adhd muszę zrobić, bo na tle innych psów, zachowywała się jakby miała dobrego dealera :D Jakby ktoś szukał pomysłu na fajny, psi film to zapraszam : >klik< Quote
Clavia Posted December 8, 2014 Author Posted December 8, 2014 Jak myślicie jakiej wielkości ażurówka byłaby dobra dla Zayry? Bo nie mogę się zdecydować ;/ rozważam s albo m Quote
Collakowa Posted December 8, 2014 Posted December 8, 2014 http://fastncrazy.blogspot.com/2014/10/hol-ee-roller-pika-azurowa.html Łap linka do bloga, w którym masz opisane trzy rozmiary (8 cm, 10 cm i 13 cm ). Mam nadzieję, że sie przyda :) Quote
Collakowa Posted December 8, 2014 Posted December 8, 2014 Proszę :) Też myślałam, ze średnia moze jej pasować :) Quote
Clavia Posted December 12, 2014 Author Posted December 12, 2014 Ostatnio rzadko tu bywam, ale to dlatego, że nie mam na nic czasu :P Zayra obecnie chodzi na szkolenie 2x w tygodniu. Raz ćwiczy ze mną, raz z TŻ. Generalnie jak to pani trener ładnie mówi, jest totalnym "oszołomem" :D Potrafi przez bitą godzinę mieć adhd, nawet jak ma treningi dzień po dniu. Ale już samokontrola idzie do przodu i ogólnie zdolne to ale świrowate :loveu: A pańcia jest mega dumna bo piesa potrafi bez problemu bawić się przy innych psach i bardzo się w to angażuje. Jest coraz mocniej nakręcona na zabawki i jak tylko wyciągam jakąś to jest: "O tak!!!! Bawmy się!!! No dalej!!!". Do tego pani trener pokazała mi jak się bawić żeby Z jeszcze bardziej się to podobało (to można bardziej?;p). Okazuje się, że szarpak jest lepszy nawet niż parówki :loveu: Młoda w ogóle nie ma problemu, żeby ćwiczyć z kimś innym, nawet nie musi mieć smaka ani zabawki, wystarczy, że ma odpowiedni ton głosu. Trenerkę uwielbia i za kążdym razem daje jej buziaki :D Zakupiłam piłkę gimnastyczną, żeby ćwiczyć, ale chyba wzięłam za małą. No nic, najwyżej zacznę na tej,a potem kupię większą. Masza za to przyprawiła nas o zawał bo zjadła czekoladki. Na szczęście jest wielkim psem i ilość nie była trująca ale i tak dla pewności wet kazał wywołać wymioty. Co z tym psem jest na starość to ja nie wiem :lookarou: A Zayra jest największym złodziejem skarpetek!! :lmaa: W niedzielę nowe fotki będą :) Quote
Recommended Posts